Madem bulabileceğinizi inancınız tam o zaman kendi ekonominizi düşünün, öyle birisini bulun,yarım gün çalışsın .
Ama zamanında bu görevleri söyleyip o görevlere o ücreti veren insan da sizsiniz. Yani kadının bir suçu olduğunu düşünmüyorum.
İşler bu raddeye gelene kadar 2de çıkmayı alışkanlık edindiginde 'biz seninle beşe kadar anlaşmıştık, acil durumda tabii ki işini bitirip çıkabilirsin ama bu her zaman olmasın' deseniz aslında iş bu noktalara gelmeyecekti, kadını da kovmak zorunda kalmayacaktiniz .
Kesinlikle katılıyorum. Çoğu işveren konu sahibi gibi düşündüğü için insanlar basit görevleri bile ağır ağır yapıyorlar, çabuk bitirdiğim düşünülüp yeni iş verilmesin diye.
Eski iş yerimde ayda bir dönüşümlü olarak hepimiz arşive işi biten dosyaları yerleştirmeye giderdik, iki kişilik gruplarla. Ben kızla anlaşıldım şu yarısı benim, bu yarısı senin diye. Çok tezcanli,yolda bile koşaradim yürüyen biriyim. Elim çabuktur, hızlı hızlı bitirir sonra sandalyeye geçer kızı beklerken telefonla falan oynardım. Bu mesela kızı rahatsız etmişti, beni şikayet etmiş. 'isin bittiyse arkadaşına yardım et,daha çabuk halledin' diye uyarı aldım.
İyi de çok saçma, yarı yarıya bölüştük, ben işimi bitirdim. O miy miy çalışıyorsa neden ben ekstra iş yapayım ki? O uyarıdan sonra mesela yine yariyariya bölüştük ama oyalanabildigim kadar oyalandim. Dosyaların içinde ilgi çekici şeyler varsa onlara baktım ettim falan. Kız beni bekler , bana yardım eder oldu
Bu kadına da 'madem işin 2de bitiyor, o zaman yarım gün parasi vereyim' dese kadın artık işi salarak yapacak, aynı işi yapıp beşte çıkacak. Bunu bilmek için alim olmaya gerek yok ki
Anlaşılan paraya istenen görevi layıkıyla yapmış. Sonrasında sırf vakit kaldı diye anlaşılan işten fazlasını istemek hiç hoş değil.
Ama madem aynı işi yapıp yarım gün parası alan var , hayır kurumu değil ya. O kişiyi çalıştırsin konu sahibi.
Herkes önce kendi ekonomisini düşünmek zorunda