Eve gelen yardımcılarınız neler yapıyor ve ücreti ne kadar? Ankara'da evime gelebilecek yardımcı kadın arıyorum

Merhaba
Herkes şok olacak ama İstanbul 3+1 evime 250 tl ye geliyor, ben 15 te 1 alıyorum. Kayınvalideme ve annesine yıllardır her hafta gittiği için bende bu fiyattan yararlanıyorum :) Geçtiğimiz cumartesi geldi ve cam kapı koltuk halı sildi banyoları temizledi toz alıp süpürüp sildi bende evde olduğum için ütümü yaptım mutfağımı temizledim. 8:30 da geldi 18:30 da gitti kahvaltı ısrarıma rağmen etmedi öğlen yedik ve 2 kere kahve molası verdik :)
Bu kadar işi saat 8:30 dan 18:30 a kadar yaptı , 3+1 ev , ve 250 TL mi ?

Merhaba,

Ben de Ankara’dayım. Bizim ev 3+1 ve gelen yardımcı abla ile bu sene 450 liraya anlaştık. Haftada 2 gün geliyor. Daha önceden haftada bir geliyordu.

Haftada bir geldiği zaman klasik temizlik haricinde ekstra bir iş yapıyordu. Cam silme, mutfak dolabı içi, portmanto içi ve kapı şeklinde gidiyordu. Şimdi iki güne çıkınca yemek ve çamaşır ilave ettik.

Sabah 09:30 gibi geliyor. Kendi evinde kahvaltı yapıp öyle geliyor. Öğle yemeği yemek istemiyor ama ben dolapta bulunduruyorum. Ulaşımını kendi sağlıyor. Metrodan indikten sonra otobüsle geliyor bize.
Tum gunemi 450 veriyosunuz.
Gecen yil yazin tatile gitmeden once 1gunlugune komple bitane abla geldi 1000 tl aldi ama ev gerceten cok pisti cam kapi duvar herseyi yapti. (Erzincandayiz)

Merhaba
Herkes şok olacak ama İstanbul 3+1 evime 250 tl ye geliyor, ben 15 te 1 alıyorum. Kayınvalideme ve annesine yıllardır her hafta gittiği için bende bu fiyattan yararlanıyorum :) Geçtiğimiz cumartesi geldi ve cam kapı koltuk halı sildi banyoları temizledi toz alıp süpürüp sildi bende evde olduğum için ütümü yaptım mutfağımı temizledim. 8:30 da geldi 18:30 da gitti kahvaltı ısrarıma rağmen etmedi öğlen yedik ve 2 kere kahve molası verdik :)
Ev temizliği kolay iş değil. Hakkını vermek lazım. Benim içime sinmez. 250 TL bir kilo peynir parası.

Tum gunemi 450 veriyosunuz.
Gecen yil yazin tatile gitmeden once 1gunlugune komple bitane abla geldi 1000 tl aldi ama ev gerceten cok pisti cam kapi duvar herseyi yapti. (Erzincandayiz)
Evet tüm gün 450 ve rakamı kendi belirledi. Haftada iki gün geldiği için kendi planına göre hareket ediyor.

Merhaba
Günlük asgari ücretin bile altına çalışıyor üzüldüm açıkçası.

Günlük asgari ücretin bile altına çalışıyor üzüldüm açıkçası.
Bu işlerde fiyatı kendileri belirler zorla çağırmıyoruz yıllardır ailemizden bir çok kişiye gittiği rahat özgür davrandığı laf söz yemediği için sanırım da memnun, ama okuduysanız ben aile üyelerimin düzenini bozmadan ablamızın gururunu kırmadan hakkını vereceğim. 600 tl alanlardan daha iyi davrandığı için de mutluyum :)

Fiyat bence normal. Günlük asgari ücret zaten 400 civarı. Temizlik asgari tarifeden üstte olmalı zaten çok fazla fiziksel efor harcanıyor ve sigorta da yapmıyorsunuz sonuçta 600 piyasa koşullarında normal. Başkasını bulsanız daha ucuzu olmaz muhtemelen. Kapı, camlar, cam balkon ve klasik temizlik derken diğer işlere vakit veya efor kalmaz zaten. Bir sonramı gelişinde şunun yerine buzdolabını temizle gibi alternatifler sunabilirsiniz.

Bu işlerde fiyatı kendileri belirler zorla çağırmıyoruz yıllardır ailemizden bir çok kişiye gittiği rahat özgür davrandığı laf söz yemediği için sanırım da memnun, ama okuduysanız ben aile üyelerimin düzenini bozmadan ablamızın gururunu kırmadan hakkını vereceğim. 600 tl alanlardan daha iyi davrandığı için de mutluyum :)
Devamında okudum yazarken tüm konuyu okumamıştım.

Fiyatını biz belirlemiyoruz zorla da çağırmıyorum :)
Fiyat değil ücret öncelikle. Yaptığın işin karşılığı bu değil diyerek daha fazla vermek bir insanlıktır. Veremiyorsanız koltuk halı sildirmez, yıkamacı çağırırsınız. Her geldiğinde koltuk, halı sildirip eline 250 TL verince içiniz nasıl rahat ediyor? Kaşar peyniri 120 TL olmuş. Çok üzüldüm. Çevresinden biri uyarır da ücretini arttırır umarım.

Fiyat değil ücret öncelikle. Yaptığın işin karşılığı bu değil diyerek daha fazla vermek bir insanlıktır. Veremiyorsanız koltuk halı sildirmez, yıkamacı çağırırsınız. Her geldiğinde koltuk, halı sildirip eline 250 TL verince içiniz nasıl rahat ediyor? Kaşar peyniri 120 TL olmuş. Çok üzüldüm. Çevresinden biri uyarır da ücretini arttırır umarım.
Fiyat veya ücret kötü niyetle söylemedim. Ben ne saatine ne yapacağı işe karıştım istediği saatte geldi gitti yapılacakları da söylemedim kendisi yazdı herkese aynı cevabı vermektende sıkıldım konunun devamını okuyunuz cevabını vermediğim bir şey sorarsanız cevap veririm

Fiyat veya ücret kötü niyetle söylemedim. Ben ne saatine ne yapacağı işe karıştım istediği saatte geldi gitti yapılacakları da söylemedim kendisi yazdı herkese aynı cevabı vermektende sıkıldım konunun devamını okuyunuz cevabını vermediğim bir şey sorarsanız cevap veririm
Emek hırsızlığından farkı yok bunun. Selametle.

600 gramı 120 TL ☺️

Kızlar eve temizliğe gelen yardımcılarınız tam gün geldiğinde hangi işleri yapıyor ve ne kadar ücret alıyor? Sabah kahvaltı öğlen yemek istiyor mu? 3+1 evime daha aralıkta 400e gelen kadın birden 600e çıkarmış da ücretini. Ankara'dayım bu arada.
Bir de sabah illa kahvaltı yapıyor, öğlen yemek sölüyorum. Evim metroya uzak olduğu için metro ringini de bilemediği için( ringler 20dkda bir kalkıyor bir de sitenin arka kapısında indiriyolar ordan giremez anahtarsız) metrodan eve kadar taksiyle geliyor, akşam işi bittiğinde de taksiyle metroya gidiyor, yol parasını değil ama bu taksilerin parasını da veriyorum sizce normal mi? Camları siliyor , kapıları siliyor, 2 tane cam balkonum var onları temizliyor. Gerisi klasik temizlik.

Ekstradan bi halı sil yada buzdolabımı temizle falan desem suratı asılır hemen hayatta yapmaz. Ütü çamaşır yıkama vs hiç bi kez bile isteyemedim zaten. Başka bir kadın bulmak da zor,güvenebilceğim birisini bulsam anında değiştiricem de.

ben de çocuk da yok, ev 3+1 ama bir oda bomboş ve tüm gün çalıştığımız için hiç batmaz ev ama her geldiğinde ev bok içinde gibi muamele ediyor :)
Evim 4+1 500lira aliyor, camasir yikiyor. Nevresim yikiyor degistiriyor. Bütun evi siliyor supuruyor perde yikama vs gerekiyorsa yapiyor. Gerek gorurde duvar siliyor. Buzdolabini temizliyor. Dolap iclerini siliyor. Yani kisaca her hafta geldiginde baska bir yeri temizliyor. Bir keresinde banyonun asma tavanini yikadigini fark ettim o derece titiz o derece anasinin ak sutu gibi helal aldigi para.

Merhaba
Sizinki de bayağı azmiş, piyasayı mi bilmiyor diyeceğim ama mutlaka fikri vardır diye düşünüyorum.

Merhaba
İyiymiş

hele de İstanbul gibi bi yerde 250 TL gerçekten azmış ama
evet siz zorlamıyorsunuz muhakkak, ama kadıncağız muhtemelen tanıdık işi diye ses etmiyordur

Ankarada 500 TL'ye burun kıvırıyorlar şu anda

bence siz hakkını verin yardımcınızın, yazıktır verdiği emeğin karşılığı değil bence
Katılıyorum size, sonuçta bu işin bir piyasası var, benim içim elvermez o talep etmese de, piyasa ortalamasına en azından yakın bir ücret verirdim, 250 TLye yapılacak iş değil, temizlik işi çok zor ve hayat çok pahalandı.

X