Eve gelen yardımcılarınız neler yapıyor ve ücreti ne kadar? Ankara'da evime gelebilecek yardımcı kadın arıyorum

Hem camları kapıları silecek 2 tane balkon var cam balkon ise bir de bunlar genel temizliği de yapıyor 400 tl bedava hem bunları yapıp üstüne bir de halı sildireceksiniz bu kadar iş yapan insana bir öğün yemek verilir 400 tl ye yemek vermeyi bırak ben hamur açıp kızartırım ona 😄

Hanimefendi bu mesaji size yazmadim. Ilk mesajinizda 3+1 evime 15 günde 1 alıyorum yazan sizsiniz. Koltuk halı sildirip 250 veren de sizsiniz. Ben mi uyduruyorum bunu? İlk mesajinizda şok olacaksınız diyerek ne kadar bedavacı iş yaptığınızı siz söylüyorsunuz zaten. Madem böyleydi, şok olacaksınız bilmem ne diyeceğinize bu bilgileri verseydiniz. Ay bana ne ya. Vicdanınız rahatsa tamam. Hesabını da ben vermeyeceğim. Bir emekçiye üzüldüm herkes gibi.
Kendince top çevirmeye çalışıyor gibi geldi. Herşeyin extra arttığı bir dönemde 250 TL'ye kimsenin temizlik yapmayacağını bilmemek için dünyadan kopuk yaşamak lazım...Google a yazsa yüzlerce fiyat çıkar. Neyse, birileri bir şekilde sömürülüyor işte...vicdan meselesi.

Kızlar eve temizliğe gelen yardımcılarınız tam gün geldiğinde hangi işleri yapıyor ve ne kadar ücret alıyor? Sabah kahvaltı öğlen yemek istiyor mu? 3+1 evime daha aralıkta 400e gelen kadın birden 600e çıkarmış da ücretini. Ankara'dayım bu arada.
Bir de sabah illa kahvaltı yapıyor, öğlen yemek sölüyorum. Evim metroya uzak olduğu için metro ringini de bilemediği için( ringler 20dkda bir kalkıyor bir de sitenin arka kapısında indiriyolar ordan giremez anahtarsız) metrodan eve kadar taksiyle geliyor, akşam işi bittiğinde de taksiyle metroya gidiyor, yol parasını değil ama bu taksilerin parasını da veriyorum sizce normal mi? Camları siliyor , kapıları siliyor, 2 tane cam balkonum var onları temizliyor. Gerisi klasik temizlik.

Ekstradan bi halı sil yada buzdolabımı temizle falan desem suratı asılır hemen hayatta yapmaz. Ütü çamaşır yıkama vs hiç bi kez bile isteyemedim zaten. Başka bir kadın bulmak da zor,güvenebilceğim birisini bulsam anında değiştiricem de.

ben de çocuk da yok, ev 3+1 ama bir oda bomboş ve tüm gün çalıştığımız için hiç batmaz ev ama her geldiğinde ev bok içinde gibi muamele ediyor :)
Ay bu kadar seyi yapacagima kendim temizlerim evi daha iyi 😃

Son düzenleme:
Verdim cevabını sonradan, bende hesabı size vermeyeceğime göre sorun yok. Bende üzüldüm herkes gibi ama kimseye bir şey ispatlamak zorunda değilim.
üzüldüyseniz herkese doğrusunu söyleyin ve siz de doğrusunu yapın o halde. 600 size çok geliyorsa hadi 500 verin ama ciddiyim 250 ye yaptırmayın ciddi kul hakkı bu

herkes çağırırken birbirine ücreti de söylüyordur. o da o ücrete gidiyordur. senlerdir haftalık alıyorum yardımcı belki 15 tane değiştirdim. basıl yürüdüğünü az çok biliyoruz hepimiz
Ben ücretini sorarak ödedim hanım efendi, gariban konuşamayan bir kadın değil. Evi de var eşinin arabası da üniversite okuyan çocukları da, düzgünce yapıcı konuşanlara güzel cevaplarımı verdim ama sizler gibilere ben acıyorum

Merhaba
Herkes şok olacak ama İstanbul 3+1 evime 250 tl ye geliyor, ben 15 te 1 alıyorum. Kayınvalideme ve annesine yıllardır her hafta gittiği için bende bu fiyattan yararlanıyorum :) Geçtiğimiz cumartesi geldi ve cam kapı koltuk halı sildi banyoları temizledi toz alıp süpürüp sildi bende evde olduğum için ütümü yaptım mutfağımı temizledim. 8:30 da geldi 18:30 da gitti kahvaltı ısrarıma rağmen etmedi öğlen yedik ve 2 kere kahve molası verdik :)
İstanbul'un neresinde

Ben ücretini sorarak ödedim hanım efendi, gariban konuşamayan bir kadın değil. Evi de var eşinin arabası da üniversite okuyan çocukları da, düzgünce yapıcı konuşanlara güzel cevaplarımı verdim ama sizler gibilere ben acıyorum
Fırsattan yararlanmışsınız, ilk mesajda keyifle anlatıyordunuz... İsterse ultra zengin olsun, piyasasını bile bile hakkını vermemişsiniz işte. Gelmiş Hakki bende kalmaz edebiyatı yapıyorsunuz. Ona buna aciyana kadar başka şeylere acıyın.

Okudunuz mu bütün yazdıklarımı? Okumadıysanız konuşmayın!
beni ilgilendirmez ben doğrusunu söylerim yapıp yapmamak size kalmış. benim evime gelen kadının da evi arabası var. daha 29 yaşında. ama ev ve araba yemiyor insanlar. Allahtan almışlar bi şekilde yoksa kirada da oturmazdı o insanlar kiralar olmuş 5 bin lira. mecburi ihtiyaçları lüks görmek bi bizim ülkeye has sanırım. 29 yaşındaki gencecik kadın benim evimi hobi olarak temizlemeye geliyor o halde. evi arabası var kocası da çalışıyor neticede. ama 3 çocuğu var mesela. o çocukların herbirine 1 çikolata alda 20 tl ödemek zorunda bu şartlarda. bi de üniversite okuduğunu düşünün

Fırsattan yararlanmışsınız, ilk mesajda keyifle anlatıyordunuz... İsterse ultra zengin olsun, piyasasını bile bile hakkını vermemişsiniz işte. Gelmiş Hakki bende kalmaz edebiyatı yapıyorsunuz. Ona buna aciyana kadar başka şeylere acıyın.
Fırsattan yararlanmak amaçlı gülerek anlatsam sizce sonrasında kendimi ifade etmeye mi çalışırım? Yanlış anlaşılmayı mı takarım ? Bende ücretleri görünce çokmuş diye düşündüm ve bir ürünü uyguna almak gibi bir gülüşle söyledim sonra da gayet insani duygularla açıkladım anladığımı belirttim düzgün üsluplu arkadaşlara. Bence siz onu bunu savunana kadar savunulmayanlara yönelin artık.

Fırsattan yararlanmak amaçlı gülerek anlatsam sizce sonrasında kendimi ifade etmeye mi çalışırım? Yanlış anlaşılmayı mı takarım ? Bende ücretleri görünce çokmuş diye düşündüm ve bir ürünü uyguna almak gibi bir gülüşle söyledim sonra da gayet insani duygularla açıkladım anladığımı belirttim düzgün üsluplu arkadaşlara. Bence siz onu bunu savunana kadar savunulmayanlara yönelin artık.

Ürün dediğinizde emek.Neyse başka bir şey söylemek istemiyorum.

beni ilgilendirmez ben doğrusunu söylerim yapıp yapmamak size kalmış. benim evime gelen kadının da evi arabası var. daha 29 yaşında. ama ev ve araba yemiyor insanlar. Allahtan almışlar bi şekilde yoksa kirada da oturmazdı o insanlar kiralar olmuş 5 bin lira. mecburi ihtiyaçları lüks görmek bi bizim ülkeye has sanırım. 29 yaşındaki gencecik kadın benim evimi hobi olarak temizlemeye geliyor o halde. evi arabası var kocası da çalışıyor neticede. ama 3 çocuğu var mesela. o çocukların herbirine 1 çikolata alda 20 tl ödemek zorunda bu şartlarda. bi de üniversite okuduğunu düşünün
Hanım efendi cahil gariban olmadığını ve bu temizlik piyasasında benden daha da bilgili olduğunu kimsenin ona zorla bir ücret dayatmadığını anlatmaya çalıştığım yazıma verdiğiniz yorumu algılayamadım, iyi akşamlar

15 günde 1 geliyor, evim küçük bir 3+1
450 TL, ama yeni anlastigim biri değil
Kahvalti yok, duymadım da hiç, ogle yemeği mevcut.istanbul'dayim, Sizinki abartmis bence

Ürün dediğinizde emek.Neyse başka bir şey söylemek istemiyorum.
Bir örnek verdim bu işle alakasız, hissiyatını anlayabilmeniz için en yakını ama konudan en uzağı. Burası sabah programları gibi olmuş her kelime cımbızlanıyor anlatılmak istenen dısında. Bence de söylemeyin iyi akşamlar

Metrekarenin önemli olmadığını savunan biriyle sohbet etmek istemiyorum.
Neyi anlamıyorsunuz?Dubleks eve gelse de vakit yetiştiği kadarını yapar gider.Kalanı kalır.Ama temizliğe giden kadınlarda esas olan şey saatlik mi geleceği,yarım gün mü,tüm gün mü geleceği önemlidir.

Kadının emeğinin karşılığını, tüm aile tam versin onun yerine. Kadına, sadakalarını verir gibi; davranmaya kalkmaları daha saçma olur.

Asgari ücret arttı; tüm gıda fiyatları arttı. Sorun çevrenize, şu an bu işin hakkı nedir diye.

Kadına erzak; çocuğuna harçlık vermek yerine hakkı olan zammı yapın. 250 tl'ye ev temizliği kalmadıysa; fiyatlar 500 tl'ye çıktıysa, siz de ailecek en azından 400 tl'ye çıkarın ücretini.

Bir şeyin gerçek değerini bilirken, o da kabul etti diye bundan istifade etmek yanlıştır. Atın gerçek değeri hikayesini bilir misiniz ? Okumak isteyenler için bknz.
O linki nasıl yaptınız acaba bknz. diye

X