• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bize Gelen Yardımcı Kadın

hiç olmadı yemek yapar ütü yapar vs vs
Halı koltuk yemek ütü hep ekstra ya giriyor diye pek talep etmek istemedim.
Bir kere buzdolabının içini temizler misin dedim. O gün 3e doğru bitti işi bir tek. Ben bişi isteyemiyorum galiba. Yeni biriyle anlaşınxçca buraya tekrar konu açacağım ne isteueyim diye

Hakkına gireceğinizi düşünmüyorum aksine o sizin hakkınıza giriyor. Diğer seçenek olarak tam gün anlaştığımız için ona göre ilerlemek atıyorum bu saatte çıkarsan sevinirim bunları bunları da eklemek istiyorum eğer uymazsa yarım güne dönebiliriz diyebilirsniz.

Bir kere buzdolabının içini temizler misin dedim. O gün 3e doğru bitti işi bir tek. Ben bişi isteyemiyorum galiba. Yeni biriyle anlaşınxçca buraya tekrar konu açacağım ne isteueyim diye

Eğer vakit varsa ekstra degil bu işler, söyle anlasabilirsin yarım gün ev temizliği, diğer yarım gün ütü, yemek vs , eğer temizlik uzun sürerse elbette yapamaz ekstra olur ama temizliğin 2 de bitiyormuş, 2 de çıkıp gitmesi ve tam gün parası alması çok saçma, herseyden önce sırf kötü niyetli diye bile ben calismazdim o kadinla

Herşey ekstraya giriyor artık galiba benim bildiğim eskiden sil-supur,toz al+ bir iş olurdu odanın birinin camını silmek yada 1 adet halı silmek vs.

2 de çıkıp giden birisi + 1 iş yapabilir hangi çalışma hayatında benim işim bitti hadi ben gidiyorum deniliyor mu acaba.

Ben hayatımda temizlikçi kadınlar kadar organize olan, burnundan kıl aldırmayan bir meslek grubu görmedim. Bu konuda çok takdir ediyorum.

Ama iyi niyetimin suistimal edildiğine çok şahit oldum. Tamam çok kolay bir iş değil kabul ama çok daha zor, sorumluluğu çok ağır meslekler var, karşılığında bu kadar para kazanılamayan. İnsanlar sabahtan akşama kadar tarlada, inşaatta, yazın güneşin altında, kışın soğukta çalışıyorlar, bu kadar para kazanamıyorlar.

Ya da insanlar yıllarca okuyup, emek verip sabah 8 akşam 6 çalışıyorlar, hesaplasanız günlüğü o kadara gelmiyor. Hangimiz mesai saatimiz 6 da bitiyorsa 3 te çıkalım 4 te çıkalım bugün diyebiliyoruz, işimiz olmasa bile mesai saatinin bitmesini bekliyoruz, ekstra iş yapmaya çalışıyoruz.

Yarım gün teklif edin, zaten gelmeyecektir.

Tavsiyem madem 15 te bir çağiriyorsunuz yarım gün alin. Her geldiğinde yarım güne ek bir büyük iş verin cam ya da mutfak gibi onun parasını ek ödeyin. Benim evim 2+1 ve küçük gerçekten küçük eşyam çok az. Arada biri geliyordu tam gün komple eşya çekip altini silme ( esya çok az dediğim gibi) kapilar, mutfak dolap kapakları, wc, camlar ve toz alma ek birsey istersem artı ücret aliyordu coğu zaman 2-3 gibi biterdi işi sizinki gibi. Aynı kadın arkadasima da gidiyordu evi 3+1 kocaman ve camlar çok büyük. Ona da aynı paraya gittiğini artı koltuk sildiğini öğrenince yasadığım şoku hayal edemezsiniz 😂 sonra akillandim kimseyi tam gün çagirmiyorm zaten yarım gunde işler bitiyor cam ya da mutfak için artı ücret ödüyorum yine de tam gün parası etmiyor. Hoş temizlikçi kadınlarda masallah piyasayı 600-700 yapmişlar 20 günden önce de randevu vermiyorlar 😃 valla çoğu meslek grubundan iyi kazanıyorlar artı yemek ve yol paralari yok

İş bitti hadi çık olmaz. Bir seferlik olsa neyse. İş bittiyse banyo duvarlarını silersin, ütü yaparsın, eşyaları çıkarır katlarsın, buzdolabı, raf içleri silersin, perde yıkarsın. İş bitti ne demekse. Evde isteyene iş bitmez diye düşünüyorum.

İş bitti hadi çık olmaz. Bir seferlik olsa neyse. İş bittiyse banyo duvarlarını silersin, ütü yaparsın, eşyaları çıkarır katlarsın, buzdolabı, raf içleri silersin, perde yıkarsın. İş bitti ne demekse. Evde isteyene iş bitmez diye düşünüyorum.

Öyle olmuyor genel iş tanımlari var fazlası extra oluyor 😃 ev sil süpür mobilyalar kapilar cam ve mutfak dolap kapakları. Dolap içi bile extra. İsterse iki saatte bitirsin fazladan yaptiği her iş ücretli. Ben hiç işim bitti surayı da yapayım diyen görmedim. İlla saat doldurmak gerekirse yavas yavas yapar yine de ek iş yapmazlar

Öyle olmuyor genel iş tanımlari var fazlası extra oluyor 😃 ev sil süpür mobilyalar kapilar cam ve mutfak dolap kapakları. Dolap içi bile extra. İsterse iki saatte bitirsin fazladan yaptiği her iş ücretli. Ben hiç işim bitti surayı da yapayım diyen görmedim. İlla saat doldurmak gerekirse yavas yavas yapar yine de ek iş yapmazlar
Valla burda yapan var, yapmayan da vardır tabi. Valla ya yrım gün almak mantıklı o zaman ya da işin başında durup iyi yapılıyor mu ona bakmak lazım.

Baştan yarım gün anlassaydiniz sorun olmazdı şimdi sen yarım gün gel erken çıkıyorsun zaten demek nenkdr usturuplu desenizde o iş motivasyonunu kıracak. Valla bulmak çok zor işlerinden memnunsaniz devam edin ama şöyle bir şey önerebilirim size. X hanım sizin 2.30civari isler bitiyor 6 7 gömlek utulemesini isteyebilirsiniz. Ama yukarıda bı bayanda yazmış tüm gün kalıyor ama 4 5 saatlik iş yapiyor demis yavaş yavaş uzatıp aynı şeyleri yapsa da size değişen olmucak. Zor durum :)

Şimdi yapmadığı yerler oluyordu.
Mesela çamaşır makinesi üstü, buzdolabı kapağı, dolap üstleri hep toz içinde kalmıştı
Sanırım okuldan alması gereken bir çocuğu var 1.sınıf
Ona yetişmeye çalışıyor
Ama o zaman ona göre anlaşma yapmalı yarım gün parası almalı.
Kadını anlıyorum işten erken çıkmak hepimizin işine gelir ister hizmet sektörü ister beyaz yakali olalım.
Ama hergun gittiğimiz işten sürekli erken çıksak olmaz yani aynı bu da onun gibi.

Temizliğinden işinden memnunsaniz bu durumu konuşun yarım gün gel deyin ya da 1 saat fazla kaldığı için ekstra bir miktar verin.

Sıkıntı olursa da başka biriyle anlasın derim.

Yengeç
Kadın ne dersem yapıyor. O konuda hakkını yiyemem. Ama temiz yapmadığı yerler de oluyor. Ben o konuyu geçtim.
Sizin patron 2.5 saat mesaiye tam gün parası veriyor mu?
Benim yaptığım o çünkü.
Beni rahatsız eden de bu.
Eğer bu ev yarım günde temizleniyorsa o zaman yarım gün parası vermeliyim bence.
Ama kadın ne derseniz yapıyormus. Siz fazlasini istemiyorsaniz kadının ne suçu var ki?
Sonuçta siz çağırmadan önce belirlemissiniz 'şu kadar ücrete şu şu şu hizmeti bekliyorum' diye. Kadınla da konuşmuşsun, hepsini yapıyormuş.
Yalapşap yaptığı yerleri uyarirsiniz,daha dikkat eder.
Belki de kadın çocuğunun okul çıkışına yetisecegim diye kahvaltı yapıp çay içmeden , öğle yemeği hazırlamadan hızlı hızlı yapıp çıkıyordur.
Biz 9'dan 6ya günlük on lira alıyorsak 6'dan 8.30'a mesaiye kalınca beş lira alırdık. Düşük bir ücret değildi. Ama işte patron da sizin gibi düşünüyordu, "ne kadar iş yerinde kalınsa o kadar iş yapılır" oysa kimse kimsenin işi için kendisine verilen gorev dışında bir şey yapmaz😅
Bu kadın belki erken çıkmasa, sabah gelince kahvti yapıp sofrayı toplayıp yavaş yavaş başlasa, miy miy hareket etse, öğlen yemek hazirla ye bir de onla oyalansa , yaparken minik minik dinlense ve 5te çıksa siz mutlu mesut o parayı vermeye devam edecektiniz. İşini hızlı yapıyor diye soğumuşsunuz.
Bana mantıklı gelmedi. 'bizim de görevimiz bitiyor,biz çıkıyor muyuz' diyen arkadaşlar da heralde ya memur ya ofis-dukkan çalışani. Bazı işlerde günün saatin bellidir ama bazı işlerde görevin bitince çıkarsin. Babamın işi öyle mesela. Günlük işler de genelde bu şekildedir. Ben issizken part-time lcv yapıyordum, sana liste veriyorlar. Arıyorsun davete gelecek misin gelmeyecek misin,kaç kişi geleceksin diye konuşup Excell tutuyorsun. Listen bitince de çıkıyorsun. İstersen lafı kısa kes, hizlica sor geç 3 saatte bitir, istersen diğer arkadaşlarla goygoy yap,dinlene dinlene ara , telefonda lafı uzat 6 saatte bitir. Para aynı para.
Ya da evden paketleme yapanlara..500 parca veriyorsun paketle diye, konusunu komşusunu çağırır sarma sarar gibi bir saatte mi bitirir, çocuğuyla ilgilenir çocuk uyudukca ,fırsat kaldıkça mi yapar. Senin için onemli değil ki. 500 parça işi yaptı mı,yaptı.
Bitti gitti yani .
Bence gereksiz bir noktaya takılmışsiniz.
Ama şu olabilir, "demek ki benim verdiğim iş yarım gunde bitecek iş" diyorsanız bir sonraki çağırmadan önce 'bu sefer ek olarak perdeleri yıkayıp asmani ve koltukları silmeni istiyorum' diyin. Eğer 'hayir' falan derse "neden? Ben seni tam gün alıyorum, yetiştirip ikide çıkıyorsun. Bu saydıklarım bir saatini almayacak seyler" dersin. Yine de begenmezse de yol verirsin.
Ama kimin temizlige aldığı kadın 'ay isim erken bitti, dur biraz da ütü yapayım, bitmiş kavanozları doldurmayın,çamaşırları katlayayim' der ki? 😂 Anca ilk iki seferde belki yapar , o da hep çağırılsin diye

Ama kadın ne derseniz yapıyormus. Siz fazlasini istemiyorsaniz kadının ne suçu var ki?
Sonuçta siz çağırmadan önce belirlemissiniz 'şu kadar ücrete şu şu şu hizmeti bekliyorum' diye. Kadınla da konuşmuşsun, hepsini yapıyormuş.
Yalapşap yaptığı yerleri uyarirsiniz,daha dikkat eder.
Belki de kadın çocuğunun okul çıkışına yetisecegim diye kahvaltı yapıp çay içmeden , öğle yemeği hazırlamadan hızlı hızlı yapıp çıkıyordur.
Biz 9'dan 6ya günlük on lira alıyorsak 6'dan 8.30'a mesaiye kalınca beş lira alırdık. Düşük bir ücret değildi. Ama işte patron da sizin gibi düşünüyordu, "ne kadar iş yerinde kalınsa o kadar iş yapılır" oysa kimse kimsenin işi için kendisine verilen gorev dışında bir şey yapmaz😅
Bu kadın belki erken çıkmasa, sabah gelince kahvti yapıp sofrayı toplayıp yavaş yavaş başlasa, miy miy hareket etse, öğlen yemek hazirla ye bir de onla oyalansa , yaparken minik minik dinlense ve 5te çıksa siz mutlu mesut o parayı vermeye devam edecektiniz. İşini hızlı yapıyor diye soğumuşsunuz.
Bana mantıklı gelmedi. 'bizim de görevimiz bitiyor,biz çıkıyor muyuz' diyen arkadaşlar da heralde ya memur ya ofis-dukkan çalışani. Bazı işlerde günün saatin bellidir ama bazı işlerde görevin bitince çıkarsin. Babamın işi öyle mesela. Günlük işler de genelde bu şekildedir. Ben issizken part-time lcv yapıyordum, sana liste veriyorlar. Arıyorsun davete gelecek misin gelmeyecek misin,kaç kişi geleceksin diye konuşup Excell tutuyorsun. Listen bitince de çıkıyorsun. İstersen lafı kısa kes, hizlica sor geç 3 saatte bitir, istersen diğer arkadaşlarla goygoy yap,dinlene dinlene ara , telefonda lafı uzat 6 saatte bitir. Para aynı para.
Ya da evden paketleme yapanlara..500 parca veriyorsun paketle diye, konusunu komşusunu çağırır sarma sarar gibi bir saatte mi bitirir, çocuğuyla ilgilenir çocuk uyudukca ,fırsat kaldıkça mi yapar. Senin için onemli değil ki. 500 parça işi yaptı mı,yaptı.
Bitti gitti yani .
Ama şu olabilir, "demek ki benim verdiğim iş yarım gunde bitecek iş" diyorsanız bir sonraki çağırmadan önce 'bu sefer ek olarak perdeleri yıkayıp asmani ve koltukları silmeni istiyorum' diyin. Eğer 'hayir' falan derse "neden? Ben seni tam gün alıyorum, yetiştirip ikide çıkıyorsun. Bu saydıklarım bir saatini almayacak seyler" dersin. Yine de begenmezse de yol verirsin.
Ama kimin temizlige aldığı kadın 'ay isim erken bitti, dur biraz da ütü yapayım, bitmiş kavanozları doldurmayın,çamaşırları katlayayim' der ki? 😂 Anca ilk iki seferde belki yapar , o da hep çağırılsin diye

Önemli olan baştan konuşulan işi düzgün bir sekilde yapmasi aslinda. Ne kadar sürede yaptiği değil. Mesela bikeresinde bir kadinla anlaştım, işimde vardı evde bıraktim çıktim. Bir iki saat sonra birsey yazmak için watsapa girdim bir baktim çevrimiçi. Heralde dedim işi var yazıp işine döner. Beş dk oldu on dk oldu. Açip açip bakiyorum hala çevrimiçi 😂 yarım saatten fazla cevrimiçi kaldi😂 mesela bu kadınin saatini doldurup gitmesi mi iş ahlakına uygun bir başkasının hizli ve güzel bir şekilde işini bitirip iki üç saat önce çıkmasi mi?

Senin için onemli değil ki

Yengeç bence anlaşamadıüımız nokta şu

Tam gün ücreti alıyor
Yarım gün kalıyor.

Bunu hiçbir işveren kabul etmemeli

Sen lcv yaparken saatlik mi anlaştın günlük mü?
Yani 6 saatlik anlaştın ama 3 saatte bittiyse o zaman işveren bir sonraki sefer sana 3 saatlik teklif eder.

Benim takıldığım nokta da bu.
Kadına 5 iş de versem 10 iş de versem aynı saatte bitiriyor. Bu gerçekçi değil

Öğle yemeği ve kahvaltı da dahil bu arafa

Evet çocuğuna yetişmeye çalışıyor.

Evim küçücük ama eşyalı çünkü bebek var :KK70:
O gelmeden tüm evi oyuncakları vs her şeyi topluyorum.
Sonlara doğru bu his beni rahatsız etmeye başladı zaten.
İlk başta önemli olan evin temiz olmasıydı
Ama sonra diğer gelenlerle kıyaslamaya başladım.
Bir tanesi mesela talep etmememe rağmen mutfağımı çok güzel toparlar hatta tuzluk falan doldururdu.
Bir önceki gelen mesela biz hasta olduğumuzda tüm perdeleri yıkardı, evde bebek var perdelere mikrop sinmiştir derdi.
Bizi bebeği evden gönderip çamaşır suyuyla girişirdi eve - ki ben hep perdeler kalsın daha yeni temizlendi vs. derdim.
Yine de hastalık geçmez öyle bebek de var deyip evi kırklardı resmen.

Böyle kıyaslayınca ve eksiklikleri de görünce ister istemez soğudum.
Yalan söyleyemeyeceğim.
Ama bu benim tolere edemeyeceğim bir şey değildi.
Evi yüzde 80 bile temizlese benim için okeydi.
Ama bir arkadaş yarım gün alıyorum yarı parasına deyince ve 1 saatcik fark olunca bu beni irite etti.
O memnun kaldıklarınizla neden devam edemediniz?

Back