Ama kadın ne derseniz yapıyormus. Siz fazlasini istemiyorsaniz kadının ne suçu var ki?
Sonuçta siz çağırmadan önce belirlemissiniz 'şu kadar ücrete şu şu şu hizmeti bekliyorum' diye. Kadınla da konuşmuşsun, hepsini yapıyormuş.
Yalapşap yaptığı yerleri uyarirsiniz,daha dikkat eder.
Belki de kadın çocuğunun okul çıkışına yetisecegim diye kahvaltı yapıp çay içmeden , öğle yemeği hazırlamadan hızlı hızlı yapıp çıkıyordur.
Biz 9'dan 6ya günlük on lira alıyorsak 6'dan 8.30'a mesaiye kalınca beş lira alırdık. Düşük bir ücret değildi. Ama işte patron da sizin gibi düşünüyordu, "ne kadar iş yerinde kalınsa o kadar iş yapılır" oysa kimse kimsenin işi için kendisine verilen gorev dışında bir şey yapmaz
Bu kadın belki erken çıkmasa, sabah gelince kahvti yapıp sofrayı toplayıp yavaş yavaş başlasa, miy miy hareket etse, öğlen yemek hazirla ye bir de onla oyalansa , yaparken minik minik dinlense ve 5te çıksa siz mutlu mesut o parayı vermeye devam edecektiniz. İşini hızlı yapıyor diye soğumuşsunuz.
Bana mantıklı gelmedi. 'bizim de görevimiz bitiyor,biz çıkıyor muyuz' diyen arkadaşlar da heralde ya memur ya ofis-dukkan çalışani. Bazı işlerde günün saatin bellidir ama bazı işlerde görevin bitince çıkarsin. Babamın işi öyle mesela. Günlük işler de genelde bu şekildedir. Ben issizken part-time lcv yapıyordum, sana liste veriyorlar. Arıyorsun davete gelecek misin gelmeyecek misin,kaç kişi geleceksin diye konuşup Excell tutuyorsun. Listen bitince de çıkıyorsun. İstersen lafı kısa kes, hizlica sor geç 3 saatte bitir, istersen diğer arkadaşlarla goygoy yap,dinlene dinlene ara , telefonda lafı uzat 6 saatte bitir. Para aynı para.
Ya da evden paketleme yapanlara..500 parca veriyorsun paketle diye, konusunu komşusunu çağırır sarma sarar gibi bir saatte mi bitirir, çocuğuyla ilgilenir çocuk uyudukca ,fırsat kaldıkça mi yapar. Senin için onemli değil ki. 500 parça işi yaptı mı,yaptı.
Bitti gitti yani .
Bence gereksiz bir noktaya takılmışsiniz.
Ama şu olabilir, "demek ki benim verdiğim iş yarım gunde bitecek iş" diyorsanız bir sonraki çağırmadan önce 'bu sefer ek olarak perdeleri yıkayıp asmani ve koltukları silmeni istiyorum' diyin. Eğer 'hayir' falan derse "neden? Ben seni tam gün alıyorum, yetiştirip ikide çıkıyorsun. Bu saydıklarım bir saatini almayacak seyler" dersin. Yine de begenmezse de yol verirsin.
Ama kimin temizlige aldığı kadın 'ay isim erken bitti, dur biraz da ütü yapayım, bitmiş kavanozları doldurmayın,çamaşırları katlayayim' der ki?
Anca ilk iki seferde belki yapar , o da hep çağırılsin diye