Eve gelen yardımcılarınız neler yapıyor ve ücreti ne kadar? Ankara'da evime gelebilecek yardımcı kadın arıyorum

Temizlikçinin kendi belirlediği ve tercih ettiği ücret için neden bu hanım hırsız damgası yedi ben onu anlamadım.
Ücreti kendi belirlemiş ahbap işi diye ama her defasinda koltuk halı sildiren ev sahibi. İlla 250 alacağım diyen birine abla koltuk hali sildirtmem bu ücrete denir. Koltuk halı sildiği günlerde ekstra verilir.

Evet tüm gün 450 ve rakamı kendi belirledi. Haftada iki gün geldiği için kendi planına göre hareket ediyor.
Baya iyimis biz erzincanda oldugumuz icin belki daha kucuk yer diye fiytlari fazldir 🤷‍♀️ yazdan yaza gidiyoruz insallah bu yaz 2 gun gelmesini isticem koltuk vs siliyomus onlarida halletsin diye

Şimdi ben versem ailemizde de gittiği evler olduğu için sıkıntı olmaz mı bilemedim ? Yardım gibi versem de ayıp olur gibi hissediyorum yoksa veririm.

aeve işin bir de o kısmı var haklısınız, siz çok verirseniz diğer tarafın düzeni de bozulabilir

siz ara sıra mesela ramazan geliyor o günlerde yardım yapar gibi değil de kendinize de almış gibi ay x abla kendime alırken sana da alayım dedim güzel görünüyordu deyip yiyecek birşeyler alabilirsiniz
bayramda çocuğu varsa benim için çocuğuna birşey al deyip para verebilirsin
bu şekilde yardım olduğunu hissettirmeden gururunu kırmadan ailenin öteki tarafının düzenini de bozmadan yapabilirsiniz birşeyler

Kadının emeğinin karşılığını, tüm aile tam versin onun yerine. Kadına, sadakalarını verir gibi; davranmaya kalkmaları daha saçma olur.

Asgari ücret arttı; tüm gıda fiyatları arttı. Sorun çevrenize, şu an bu işin hakkı nedir diye.

Kadına erzak; çocuğuna harçlık vermek yerine hakkı olan zammı yapın. 250 tl'ye ev temizliği kalmadıysa; fiyatlar 500 tl'ye çıktıysa, siz de ailecek en azından 400 tl'ye çıkarın ücretini.

Bir şeyin gerçek değerini bilirken, o da kabul etti diye bundan istifade etmek yanlıştır. Atın gerçek değeri hikayesini bilir misiniz ? Okumak isteyenler için bknz.

Mersin tüm gün 600 çoğunlukla 500 gidende var ama 600 oldu 3+1 2+1 tarzı yerler 1+1 de aynıdır fiyat olarak 4-5 odalı yada daha fazla odalı evlerin fiyatları daha yüksek olabilir.

Yol parası ve öğle yemeği, sabah kahvaltısı verende var vermeyende var.

Bildiğim kadarıyla ütü yapmıyorlar,dolap içlerini temizlemiyorlar yapmak isterlerse ekstra para istiyorlar.

Mersin tüm gün 600 çoğunlukla 500 gidende var ama 600 oldu 3+1 2+1 tarzı yerler 1+1 de aynıdır fiyat olarak 4-5 odalı yada daha fazla odalı evlerin fiyatları daha yüksek olabilir.

Yol parası ve öğle yemeği, sabah kahvaltısı verende var vermeyende var.

Bildiğim kadarıyla ütü yapmıyorlar,dolap içlerini temizlemiyorlar yapmak isterlerse ekstra para istiyorlar.
Mersin’de 1+1 yazlığa daha fazla istiyorlar tatil yeri diye.İki kişi gelip yarım günde bitiriyorlar.

Mersin’de 1+1 yazlığa daha fazla istiyorlar tatil yeri diye.İki kişi gelip yarım günde bitiriyorlar.
Evet yazlık bölgeler merkeze göre pahalı oluyor genelde .

Merkez de 5 satılan ürün yazlık yerde 10 oluyor

Ne kadar almışlardı fiyat olarak.

Evet yazlık bölgeler merkeze göre pahalı oluyor genelde .

Merkez de 5 satılan ürün yazlık yerde 10 oluyor

Ne kadar almışlardı fiyat olarak.
Geçen yaz kaç olduğunu hatırlamıyorum ama bu yaz 700-800 demişti yazlıktaki komşu.3 saatte bitiyor.1+1 ev.

Merhaba
Herkes şok olacak ama İstanbul 3+1 evime 250 tl ye geliyor, ben 15 te 1 alıyorum. Kayınvalideme ve annesine yıllardır her hafta gittiği için bende bu fiyattan yararlanıyorum :) Geçtiğimiz cumartesi geldi ve cam kapı koltuk halı sildi banyoları temizledi toz alıp süpürüp sildi bende evde olduğum için ütümü yaptım mutfağımı temizledim. 8:30 da geldi 18:30 da gitti kahvaltı ısrarıma rağmen etmedi öğlen yedik ve 2 kere kahve molası verdik :)
Gülerek anlatmışsınız bide. Ama doğru kelimeyi kullanmissiniz tebrik ederim yararlaniyorsunuz. Nasılsa ihtiyacı vardır ya etinden sütünden cidden yazık ya yağını da çıkartıyor musunuz bu kadar işe bu kadar saate 250 TL yazık.

Şimdi ben versem ailemizde de gittiği evler olduğu için sıkıntı olmaz mı bilemedim ? Yardım gibi versem de ayıp olur gibi hissediyorum yoksa veririm.
Belki söyle diyebilirsiniz, benim için oluru bu. Digerlerinin verdigine karışamam. Ben böyle düşünüyorum deyimce hayir demez, digerlerinin de ne kadar is yaptirdigini kac saat calistigini bilmiyoruz

Çok fazla cidden bu yaz 700-800 olduğuna göre sanırım yeni sezonda 1000 olur 3 saatlik üstelik.
Üstelik yazlıkta halı yok.Küçük bir koltuk takımı ve 2 pencere var silinecek.Mesela yaşadığım şehirde öyle bir ayırım yok.Evler genelde büyük.200 m2 ve üstü.Fiyat sabit.

Temizlikçinin kendi belirlediği ve tercih ettiği ücret için neden bu hanım hırsız damgası yedi ben onu anlamadım.
Bende anlayamadım, kötü niyetli olmadığımı piyasayı benim bilmediğimi hiç bir şeye zorlamadığımı anlattığım halde hemde. Beni insan yerine koymayanları insan yerine koyup cevap verdiğim için sanıyorum.

Sizinki de bayağı azmiş, piyasayı mi bilmiyor diyeceğim ama mutlaka fikri vardır diye düşünüyorum.
İnanın bilmiyorum bende buradaki tepkilerle fark ettim, beylikdüzünde yaşıyorum kadının her günü dolu diğerlerinden ne ücret aldığını da bilmiyorum.

X