Eve gelen yardımcılarınız neler yapıyor ve ücreti ne kadar? Ankara'da evime gelebilecek yardımcı kadın arıyorum

Merhaba
Herkes şok olacak ama İstanbul 3+1 evime 250 tl ye geliyor, ben 15 te 1 alıyorum. Kayınvalideme ve annesine yıllardır her hafta gittiği için bende bu fiyattan yararlanıyorum :) Geçtiğimiz cumartesi geldi ve cam kapı koltuk halı sildi banyoları temizledi toz alıp süpürüp sildi bende evde olduğum için ütümü yaptım mutfağımı temizledim. 8:30 da geldi 18:30 da gitti kahvaltı ısrarıma rağmen etmedi öğlen yedik ve 2 kere kahve molası verdik :)
hele de İstanbul gibi bi yerde 250 TL gerçekten azmış ama
evet siz zorlamıyorsunuz muhakkak, ama kadıncağız muhtemelen tanıdık işi diye ses etmiyordur

Ankarada 500 TL'ye burun kıvırıyorlar şu anda

bence siz hakkını verin yardımcınızın, yazıktır verdiği emeğin karşılığı değil bence

hele de İstanbul gibi bi yerde 250 TL gerçekten azmış ama
evet siz zorlamıyorsunuz muhakkak, ama kadıncağız muhtemelen tanıdık işi diye ses etmiyordur

Ankarada 500 TL'ye burun kıvırıyorlar şu anda

bence siz hakkını verin yardımcınızın, yazıktır verdiği emeğin karşılığı değil bence
Şimdi ben versem ailemizde de gittiği evler olduğu için sıkıntı olmaz mı bilemedim ? Yardım gibi versem de ayıp olur gibi hissediyorum yoksa veririm.

Şimdi ben versem ailemizde de gittiği evler olduğu için sıkıntı olmaz mı bilemedim ? Yardım gibi versem de ayıp olur gibi hissediyorum yoksa veririm.
Aslında kendisi kabul etmiş ona diyecek bir sözüm yok ama ben kendi vicdanıma yapamadığım için hak ettiğini vermek isterdim.

aeve işin bir de o kısmı var haklısınız, siz çok verirseniz diğer tarafın düzeni de bozulabilir

siz ara sıra mesela ramazan geliyor o günlerde yardım yapar gibi değil de kendinize de almış gibi ay x abla kendime alırken sana da alayım dedim güzel görünüyordu deyip yiyecek birşeyler alabilirsiniz
bayramda çocuğu varsa benim için çocuğuna birşey al deyip para verebilirsin
bu şekilde yardım olduğunu hissettirmeden gururunu kırmadan ailenin öteki tarafının düzenini de bozmadan yapabilirsiniz birşeyler

aeve işin bir de o kısmı var haklısınız, siz çok verirseniz diğer tarafın düzeni de bozulabilir

siz ara sıra mesela ramazan geliyor o günlerde yardım yapar gibi değil de kendinize de almış gibi ay x abla kendime alırken sana da alayım dedim güzel görünüyordu deyip yiyecek birşeyler alabilirsiniz
bayramda çocuğu varsa benim için çocuğuna birşey al deyip para verebilirsin
bu şekilde yardım olduğunu hissettirmeden gururunu kırmadan ailenin öteki tarafının düzenini de bozmadan yapabilirsiniz birşeyler
Haklısınız bu şekilde yapabilirim teşekkür ederim, kimsenin hakkına girmek faydalanmak gibi bir düşüncem olmadı hiç zaten 🙏🏻

Merhaba
Herkes şok olacak ama İstanbul 3+1 evime 250 tl ye geliyor, ben 15 te 1 alıyorum. Kayınvalideme ve annesine yıllardır her hafta gittiği için bende bu fiyattan yararlanıyorum :) Geçtiğimiz cumartesi geldi ve cam kapı koltuk halı sildi banyoları temizledi toz alıp süpürüp sildi bende evde olduğum için ütümü yaptım mutfağımı temizledim. 8:30 da geldi 18:30 da gitti kahvaltı ısrarıma rağmen etmedi öğlen yedik ve 2 kere kahve molası verdik :)
Ne tarafta o ?
Ve güvenilir bir insan mı ?
Güzel temizliyor mu ?
Eğer güzel temizlik yapıyorsa ben daha iyi bir fiyattan isterim
Ama dip köşe güzel temizlemesi önemli benim için

Yanlış anlaşılmışım, evde 1 adet halım var koltukları da tozunu alarak sildi evimin de zaten temiz olduğunu söyledi zaten bende peşinde koşup sürekli yardım ettim. Üstelik şu yapılacak bile demedim kendisi yaptı dediğim gibi aile gibi olduklarındandır belki de.. Verdiği fiyatın fazlasını vermeyi de düşünmedim açıkçası bana kötü bir tavrı memnuniyetsizliği de olmadı neden canavarmışım gibi davrandınız...
neden canavar gibi davranalım öyle bir muamele yapmadım
saat olarak kaç saat kaldı birde? normali 8 saat siz 4 5 saatte gönderdiyseniz verdiğiniz para o zaman makul olur
diğer türlü sonuçta tam gün evinizde kalmış
edit: sonradan gördüm 10 saat kalmış abovvv

yukarıda arkadaşın dediği gibi yapın hediye çocuğuna bişey al vs yani

Aslında kendisi kabul etmiş ona diyecek bir sözüm yok ama ben kendi vicdanıma yapamadığım için hak ettiğini vermek isterdim.
Ailemize de gittiği için fazla fiyat vermektense gurur kırmadan yardımda bulunmaya karar verdim sevgili Jasminium84 Jasminium84 un önerisiyle, dediğim gibi kimseden faydalanmak gibi niyetlerim olmadı.

saat olarak kaç saat kaldı birde? normali 8 saat siz 4 5 saatte gönderdiyseniz verdiğiniz para o zaman makul olur
9 dedi 8:30 da geldi 6 da işi bitti kahve içtik öyle gitti arada da sigara molası yemek kahve molası verdik. Ben zorla 250 tl vermişim gibi oldu da bana verdiği fiyat buydu ve ben iş buyurmadan kendi yaptı bu yüzden :)

Haklısınız bu şekilde yapabilirim teşekkür ederim, kimsenin hakkına girmek faydalanmak gibi bir düşüncem olmadı hiç zaten 🙏🏻

Ailemize de gittiği için fazla fiyat vermektense gurur kırmadan yardımda bulunmaya karar verdim sevgili Jasminium84 Jasminium84 un önerisiyle, dediğim gibi kimseden faydalanmak gibi niyetlerim olmadı.

inanın hiç aklıma bile gelmedi art niyetli düşünerek hareket ettiğiniz, çünkü zamanında bizim de bir yardımcımız vardı, ailenin yardımcısı gibiydi, benimle beraber 4 eve giderdi aynı aileden ve gelse de gelmese de aylık olarak aldığı için ücretini, biz de biraz düşük verirdik, ama annemle ben her bayramda seyranda dediğim gibi yapardık. eve başka bir şehirden kuruyemiş, yağ, zeytin peynir vs geldikçe onada muhakkak ayırırdık falan

o yüzden sizin durumunuzu anladım :KK200:

tamamen kendi rahatı için taksiye biniyor. verin anahtarı, ring saatini takip edip otobüsle falan gidip gelsin.
kahvaltıya gerek olduğunu sanmıyorum yani fırından gelirken 2-3 poğaça alsın, evde yanına çay yapıp yesin nedir ki. serpme kahvaltı yapmak zorunda değil.
evde yemek oluyorsa öğlen yemek söylemeyi de gerekli görmüyorum. evde mis gibi tencere yemeği varken dışarıdan söylemek istiyorsa mesela kendi cebinden karşılasın. evde yemek yoksa söylenebilir evet.

Annem alacak yakın zamanda aldığı birini sürekli almıyorda gücü yetmezse cam kapı için alır arada alır kadın 500 e gelecekmiş ama Ankara’da fiyatlar 500 dip tavan 700 diye duydum kayınvalidem çevresinden duyuyor fiyatlar epey artmış genel temizlik cam kapı mutfak dolap dışı koltuk vs diye biliyorum zaten ütü vs herkes kabul etmez uzun yıllar gelenler öyle haftalık ekleyebilir ama ulaşım için ücret verme olayını duymuştum ben yapan çok Bağlıca taraflarında incek taraflarında kahvaltı hep veriyorlar ve öğlen yemeğide aslında genelde herkesin gittiği standartlar gibi bahsettiğiniz duydugum kadarıyla ve İzmir’de alan arkadaşımda kahvaltı ayrı yaptırır öğlen ayrı bu insanların yaptıkları iş kuvvet istiyor arkadaşlar tok olacak ki çalışacak bence önemli olan yemesi içmesi değil parasının hakkını veriyorsa yeterlidir temiz yapan kişiye sahip çıkın

inanın hiç aklıma bile gelmedi bu şekilde art niyetli düşünerek hareket ettiğiniz, çünkü zamanında bizim de bir yardımcımız vardı, ailenin yardımcısı gibiydi, benimle beraber 4 eve giderdi aynı aileden ve gelse de gelmese de aylık olarak aldığı için ücretini bizde biraz düşük verirdik ama annemle ben her bayramda seyranda dediğim gibi yapardık. eve başka bir şehirden kuruyemiş, yağ, zeytin peynir vs geldikçe onada muhakkak ayırırdık falan

o yüzden sizin durumunuzu anladım :KK200:
Teşekkür ederim bende yeni evli olduğum için ve ilk defa bir kadınla çalıştığım için iş buyurmadan sürekli peşinde dolanıp yardım ederek ve talep ettiği ücreti vererek çalışıyordum ama hak ettiğini vereceğim artık onu kaybetmek istemem :) Çok teşekkür ederim 💐❤️

Duzenli olarak degil de arasira cagiriyorum yapmasini istedigim isleri soyluyorum kac saat surerse o kadar ucret aliyor saati 40 liraydi yilbasindan once. Bu aralar tekrar cagircam muhtemelen artmistir fiyati. Konyadayim bu arada

Teşekkür ederim bende yeni evli olduğum için ve ilk defa bir kadınla çalıştığım için iş buyurmadan sürekli peşinde dolanıp yardım ederek ve talep ettiği ücreti vererek çalışıyordum ama hak ettiğini vereceğim artık onu kaybetmek istemem :) Çok teşekkür ederim 💐❤️
Rica ederim :KK200:

edit: sonradan gördüm 10 saat kalmış abovvv

yukarıda arkadaşın dediği gibi yapın hediye çocuğuna bişey al vs yani
Evet normalde 9-5 çalışıyormuş bana erken geldi geç gitti, evet öyle yapacağım :)

😮şu emojiyi bırakan arkadaşlar tepkinizi merak ettim,ne için bıraktınız. Az mı veriyoruz çok mu iş yaptırıyoruz bir de yazsanız bilirdik
Tekrar soruyorum arkadaşlar anormal olan nedir az mı veriyorum çok iş mi yaptırıyorum lütfen aydınlatın

Eklentiler

• F50B0924-0BBB-4F24-BFA1-3C23EFFE6799.jpeg
    F50B0924-0BBB-4F24-BFA1-3C23EFFE6799.jpeg
    18 KB · Görüntüleme: 147
Kızlar eve temizliğe gelen yardımcılarınız tam gün geldiğinde hangi işleri yapıyor ve ne kadar ücret alıyor? Sabah kahvaltı öğlen yemek istiyor mu? 3+1 evime daha aralıkta 400e gelen kadın birden 600e çıkarmış da ücretini. Ankara'dayım bu arada.
Bir de sabah illa kahvaltı yapıyor, öğlen yemek sölüyorum. Evim metroya uzak olduğu için metro ringini de bilemediği için( ringler 20dkda bir kalkıyor bir de sitenin arka kapısında indiriyolar ordan giremez anahtarsız) metrodan eve kadar taksiyle geliyor, akşam işi bittiğinde de taksiyle metroya gidiyor, yol parasını değil ama bu taksilerin parasını da veriyorum sizce normal mi? Camları siliyor , kapıları siliyor, 2 tane cam balkonum var onları temizliyor. Gerisi klasik temizlik.

Ekstradan bi halı sil yada buzdolabımı temizle falan desem suratı asılır hemen hayatta yapmaz. Ütü çamaşır yıkama vs hiç bi kez bile isteyemedim zaten. Başka bir kadın bulmak da zor,güvenebilceğim birisini bulsam anında değiştiricem de.

ben de çocuk da yok, ev 3+1 ama bir oda bomboş ve tüm gün çalıştığımız için hiç batmaz ev ama her geldiğinde ev bok içinde gibi muamele ediyor :)
Benim kayinvalidem alıyor, haftada yarim gün geliyor. 200 lira , kahvaltı etmiyomus . Evi dubleks . İstanbul kadikoyde

X