• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bize Gelen Yardımcı Kadın

E siz neden saat ikide cikma olayini surekli olarak kabul ettinizki bir seferlik bisey sandim ben. Tabiki enayilik oluyor sonucta en az iki saat daha fazkadan calismasi lazim iyi kiyeti suistimal etmek bu baska birini bulun bence
Başka birini arayacağım artık
Buzdolabı temizlese bile nasıl yapıyor anlamıyorum ama 2de bitiyor.
Mesela 9 12 arası camlar salon ve 2 odayı komple bitirmiş oluyor
Sonra yemek yiyor ve mutfak ve banyoyu yapıyor

eviniz küçük. benim evim 3 artı 1 büyük kalabalık artı 2 balkonum kapalı. sizin ev küçükse zaten çabuk biter boşa 2 katı ücret ödüyorsunuz

Tamamda suresi dolmamis sonucta daha vakit var sunu sunuda yap diyip tepkisini olcebilirdiniz ama ugrasmaya degmez herkes isini hakkini vererek yapsin baskasini bulun ya ugrasmayin bosverin

Bizim de böyle bir ablamız vardı. Oh şükür düzgün temizlik yapan birini bulduk demiştik, yarım güne tam gün parası verdik birkaç kez. Yemeğini dışarıdan söylüyorduk. En son çocuğu ve eşiyle birlikte geldi, sanki oturmaya gelmiş gibi. Öyle yalandan birkaç saat iş yapıp gitmiş. Bir daha çağırmadık. Halbuki özenli davransalar düzenli gidecek evleri olacak ama biraz naif davranıldığında salıyorlar sanki. Bence yarım gün alın bari paranıza yazık olmasın

Merhaba Hanımlar

Bir süredir 15 günde bir eve düzenli yardımcı geliyor.
Tam gün anlaştık. Fiyatını yazmıyorum, konu o değil.
Ama piyasa düzeyinde anlaştık.
İlk gün 2+1 evimi full temizledi. 2'de işi bitti.
Bana dedi ki işten erken çıkmam sorun olur mu? Başka gittiğim yerlerde iş bitse bile tam gün anlaştığımız için kalmamı istiyorlar.

Bende sorun olmaz dedim. Çünkü evin işi bitmiş.
Aradan birkaç ay geçti. Ve ben kendimi enayi gibi hissetmeye başladım.
Mesela ondan önce gelenlerin tamamı birkaç ayda bir perdelerin tamamını yıkardı.
Tüm gün olduğu için perdeler yetişirdi.
Ama yeni kadın işleri bölmüş durumda. Ne kadar çok iş birikirse biriksin hep 2'de çıkacak şekilde bitiyor.
Ben başında durmuyorum, evde de olmuyorum.

Enayi kısmı şu: Arkadaşım yarım gün alıyor, yarı fiyatına. Kadın 09:00 - 13:00 arası geliyormuş.
Ben tam gün alıyorum. 09:00 - 14:00 arası.. Ama tam fiyatına...

Bir arkadaşıma önermiştim. O da memnun kalmamış temizliğinden...
Ramazan öncesi haftaya alacaktım, ramazanda paraya ihtiyacı olur dedim.
Ama bende çalışmıyorum, tek maaşız. Tez yazıyorum, o yüzden kendi temizleyecek vaktim yok.
Gelme ramazandan sonra görüşürüz, evde olmayacağım ben dedim ama acaba doğru mu yaptım?
Arkadaşımdan etkilenip hakkına girmek istemiyorum.
Bizde de temizlemediği yerler var ama temizlik zor olduğu için hiç kasmamıştım ben.
Ama dediğim gibi rahatsız eden şey yarım gün + 1 saate tam gün parası vermem..
Bu ev yarım günde temizleniyorsa neden yarım gün birini almayayım ki?
Her şey usulüne göre yapılmalı tam gunse işleri saatlere bölecek o saatlerde çıkacak. İşleri bölüp 2 de çıkmaya ayarliyorsa o sizin hakkınızda giriyor.saat 2 de iş bittiyse perdeyi de yıka cami da sil vb ek işleri soyleyin. Çünkü zaten 5 e kadar kalması gerekiyor.

Bana 2 kişi saat 9 gibi gelip 5 gibi gidiyorlar. Ev 120 m.kare.koltuk halı silmiyorlar . kapı ,cam banyo duvarları, mutfak dolaplarınin sadece dışını siliyorlar.kirli görürlerse tülleri de yıkayıp asiyorlar. Koltuk halı silinmesini istersem diğerlerinden birini bırakıyorlar. Evde olmadığım zamanlar temizlik bezlerini de yıkayıp asip gidiyorlar.Ben öyle memnunum ki 1 ay önceden bile gün alamıyorsunuz sadece düzenli alanlara gidiyorlar. Fikir edinmeniz açısından yazdım

Önemli olan kaç saat kaldığı değil ki, işi nasıl yaptığı
Bizim iş yerinde 2,5 saat mesaiye kalınca yarım günlük bir ödeme olurdu, insanlar daha çok çalışsın diye teşvik gibi bir şeydi. Ama çoğu arkadaş yoğunluktan degil gün içinde işleri saldigi için mesaiye kalırdı. Bazıları mesaide yemek sipariş ederdi zaten siparis etmesi, yemesi toplaması falan bir saat öyle geçerdi. Bir de ayda bellli gün mesaiye kalana bir de ekstra para verilirdi.
Patrona göre onlar herkesten çok çalışan insanlar, ama aslı öyle değil tabii ki .
Sizde de kadın sirf geç çıkmak için uyuşuk uyuşuk da davranıp aynı işi yapabilirdi.
Burada önemli olan verdiğiniz işi yaptı mı. Yoksa evde 5 saat kalmış, 9 saat kalmış önemli mi ki?
Bence yapmanız gereken ilk 15 ve ikinci 15'de ne yapılmasını istediginizi ayrıntılı bir liste haline getirin. İnsaflı olun, normal bir liste olusturun. Neler yapılsa paranızın hakkı verilmiş olur gibi düşünebilirsiniz.
Mesela ilk 15'e ; klasik ev süpürme - silme, mobilya tozunu alma, Detaylı banyo - mutfak temizleme - buzdolabı içi dersiniz ,
diğer 15e ; klasik ev süpürme -silme,mobilya tozunu alma, detayli banyo- mutfak temizleme - koltuk silme,perde yıkama - asma ,
Diğer 15e ; klasik ev süpürme -silme,mobilya tozunu alma, detayli banyo- mutfak temizleme - mutfak dolap içi temizliği
Gibi, zaten yapılan basit şeyler + 1 ekstra görev
(Benim listem bu ama temizlikten anlamam, kendi dolabımi bile ayda bir temizlerim..mesela diye yazdım, temizlikçi sektöründe usul nedir bilmem).
Eve döndüğünüzde bir kontrol edersiniz dedikleriniz güzelce yapıldı mı. Yapıldıysa ne ala, isterse ikide çıksın. Arı gibi çalışmıştır,erken çıkmıştır. Güzel yapılmadıysa,elinin ucuyla yapmış olmak için yapmışsa da yollarınızı ayririsiniz .
Bence bizim ülkede çoğu işverenin sorunu görev tanımı yapmaması.
Siz şunu şunu yapın dememissiniz, sonra diyorsunuz ki 'eski gelen perde de yikar asardi'
Dediniz de mi yapmadı? Demediyseniz kadın ne bilsin ki bunu? Perde istiyorsanız perde yika as diyin. Zor değil ki

Bunlarin hepsini 2ye kadar nasil bitiriyor ya, ben hepsine ayri gunler ayiriyorum cok mu yavasim 🥲
Yok yok bende öyleyim 🤭 iki üniversite bitirdim ama temizliğe gitsem daha fazla kazanırdım bu konu da anladım. Temizlikte iyi para var. Biraz da elin hızlı ve iyiyse daha iyi

Yaa benim evimde küçük ama kalabalık. Temizliğe takıla takıla tek izin günüm b.k oluyor çocuk yok bişey yok. Ama kimseye güvenemiyorum çağırmaya artık

Bizim iş yerinde 2,5 saat mesaiye kalınca yarım günlük bir ödeme olurdu, insanlar daha çok çalışsın diye teşvik gibi bir şeydi. Ama çoğu arkadaş yoğunluktan degil gün içinde işleri saldigi için mesaiye kalırdı. Bazıları mesaide yemek sipariş ederdi zaten siparis etmesi, yemesi toplaması falan bir saat öyle geçerdi. Bir de ayda bellli gün mesaiye kalana bir de ekstra para verilirdi.
Patrona göre onlar herkesten çok çalışan insanlar, ama aslı öyle değil tabii ki .
Sizde de kadın sirf geç çıkmak için uyuşuk uyuşuk da davranıp aynı işi yapabilirdi.
Burada önemli olan verdiğiniz işi yaptı mı. Yoksa evde 5 saat kalmış, 9 saat kalmış önemli mi ki?
Bence yapmanız gereken ilk 15 ve ikinci 15'de ne yapılmasını istediginizi ayrıntılı bir liste haline getirin. İnsaflı olun, normal bir liste olusturun. Neler yapılsa paranızın hakkı verilmiş olur gibi düşünebilirsiniz.
Mesela ilk 15'e ; klasik ev süpürme - silme, mobilya tozunu alma, Detaylı banyo - mutfak temizleme - buzdolabı içi dersiniz ,
diğer 15e ; klasik ev süpürme -silme,mobilya tozunu alma, detayli banyo- mutfak temizleme - koltuk silme,perde yıkama - asma ,
Diğer 15e ; klasik ev süpürme -silme,mobilya tozunu alma, detayli banyo- mutfak temizleme - mutfak dolap içi temizliği
(Benim listem bu ama temizlikten anlamam, kendi dolabımi bile ayda bir temizlerim..mesela diye yazdım, temizlikçi sektöründe usul nedir bilmem).
Eve döndüğünüzde bir kontrol edersiniz dedikleriniz güzelce yapıldı mı. Yapıldıysa ne ala, isterse ikide çıksın. Arı gibi çalışmıştır,erken çıkmıştır. Güzel yapılmadıysa,elinin ucuyla yapmış olmak için yapmışsa da yollarınızı ayririsiniz .
Siz şunu şunu yapın dememissiniz, sonra diyorsunuz ki 'eski gelen perde de yikar asardi'
Dediniz de mi yapmadı? Demediyseniz kadın ne bilsin ki bunu? Perde istiyorsanız perde yika as diyin. Zor değil ki

Yengeç
Kadın ne dersem yapıyor. O konuda hakkını yiyemem. Ama temiz yapmadığı yerler de oluyor. Ben o konuyu geçtim.
Sizin patron 2.5 saat mesaiye tam gün parası veriyor mu?
Benim yaptığım o çünkü.
Beni rahatsız eden de bu.
Eğer bu ev yarım günde temizleniyorsa o zaman yarım gün parası vermeliyim bence.

Bacım seni fena yiyor gelen hatun
Ben evime 20 senedir yardımcı alirim , elbette iş erken biterse çıkar, arada bir saat yemek yer kahvesini sigarasını içer, bunlar normal şeyler ama parasını aldığı işin karşılığını verir , vermek zorunda , yani tam gun odemesi yapiyorsan ve. 2 ye kadar evin temizliği bitiyorsa 2 den sonra halı da silinir dolap da silinir ekstralar da yapılır
Benim ev dubleks 180 metrekare , bende ekstra iş olmaz , olursa da temizlikten feragat ederim mesela bir odayı temizleme ama koltukları sil derim , bu ayrı bir mevzu ama küçük evde , temizliği 2 de biten evde çıkıp gidilmez , hiç olmadı yemek yapar ütü yapar vs vs

Bence arayip abla artik gelme biraz kendim idare edecegim deyin. Ramazanda da kimseyi almayin. Ramazandan sonra yeni biriyle anlasin. Hem 1 ay gecmis olur uzerinden.

O kadar katılıyorum ki

Back