Hayretler içerisinde okudum yazdığınız çoğu şeyi. Babamı çok küçükken kaybettim, bende çeyiz parası ve maaş için 1 sene işe girmeden yüksek lisans yaptım. Babamdan kalan para tamamen benim hesabıma yatıyordu ancak ben o parayı direkt anneme veriyordum. Sizden farklı olarak, çünkü evin giderleri iki emekli maaşından yapıyorduk. Annenizin ayrı bir maaşı yok mu ? belki de çok mu açıldınız diye düşünüyorum? ben o parayı alırken annemle böyle bir şey yaşamadım, belki de parayı tamamen ona verdiğim içindir. Size annenizle ilgili bir şey söylemek değilde şu yetim aylığı ile ilgili bir kaç şey yazmak istiyorum. Hem çeyiz parası hem de bu konfordan çıkmak çalışmadan bu parayı alıyorum vs demek insanı açıkçası mutlu ediyor. Bende düşük ücretli bir yere girmeyi bu yüzden istememiştim. Ancak yaşınız 28, zaman geçtikçe iş verenler neden işe girmediğini veya neden kendinizi geliştirmediğinizi sorgulayacaklardır. Yeni nesil her seferinde bir öncekinden daha sağlam geliyor, hiç iş tecrübesi olmayan ancak daha kolay söz geçirecekleri biri istemeye başlıyorlar zamanlar. Bu maaşın ilerde size böyle negatiflikleri olabilir, bunları da iyice düşünmenizi isterim. Aynı ikilem zamanında beni de çok zor durumda bırakıyordu.
Ayrıca bilmiyor olabilirsiniz dite eklemek istiyorum, bu yetim aylığından çeyiz parası alınca anneniz 2 yıl o kısmı eksik alacak. Yani siz toplu para alacaksınız ancak anneniz sizin üstünüzdeki payı alamaaycak. Benim annem ve babam babam vefat etmeden nikahlarını ayrıacakları için para benim anneme hiç kalmayacak ve devlet el koyacaktı. Sizin nikahları bir se ve işe girerseniz anneniniz üstüne aktarabilirsiniz.