Evden Kovuldum

Hayretler içerisinde okudum yazdığınız çoğu şeyi. Babamı çok küçükken kaybettim, bende çeyiz parası ve maaş için 1 sene işe girmeden yüksek lisans yaptım. Babamdan kalan para tamamen benim hesabıma yatıyordu ancak ben o parayı direkt anneme veriyordum. Sizden farklı olarak, çünkü evin giderleri iki emekli maaşından yapıyorduk. Annenizin ayrı bir maaşı yok mu ? belki de çok mu açıldınız diye düşünüyorum? ben o parayı alırken annemle böyle bir şey yaşamadım, belki de parayı tamamen ona verdiğim içindir. Size annenizle ilgili bir şey söylemek değilde şu yetim aylığı ile ilgili bir kaç şey yazmak istiyorum. Hem çeyiz parası hem de bu konfordan çıkmak çalışmadan bu parayı alıyorum vs demek insanı açıkçası mutlu ediyor. Bende düşük ücretli bir yere girmeyi bu yüzden istememiştim. Ancak yaşınız 28, zaman geçtikçe iş verenler neden işe girmediğini veya neden kendinizi geliştirmediğinizi sorgulayacaklardır. Yeni nesil her seferinde bir öncekinden daha sağlam geliyor, hiç iş tecrübesi olmayan ancak daha kolay söz geçirecekleri biri istemeye başlıyorlar zamanlar. Bu maaşın ilerde size böyle negatiflikleri olabilir, bunları da iyice düşünmenizi isterim. Aynı ikilem zamanında beni de çok zor durumda bırakıyordu.

Ayrıca bilmiyor olabilirsiniz dite eklemek istiyorum, bu yetim aylığından çeyiz parası alınca anneniz 2 yıl o kısmı eksik alacak. Yani siz toplu para alacaksınız ancak anneniz sizin üstünüzdeki payı alamaaycak. Benim annem ve babam babam vefat etmeden nikahlarını ayrıacakları için para benim anneme hiç kalmayacak ve devlet el koyacaktı. Sizin nikahları bir se ve işe girerseniz anneniniz üstüne aktarabilirsiniz.
Teşekkür ederim öncelikle.. başınız sağ olsun.. annemin emekli maaşı var kendine özel. Babamla ölmeden evvel boşandıkları için de maaştan payı yok. Kendi emekli parasıyla geçiniyor yani. Ablam da evli olduğu için tek bana yatıyor para şuanda. 1800 civarı. Krediye kesiliyor işte. Evlenirken 2 yıllık tutar da 40bin yapıyor. Ama iş konusunda haklısınız. Resmen yıllardır çeyiz parası, yetim maaşı kesilmesin diyerek sigortalı bir yerde çalışmadım evlenirsem ortada kalmayım diye. Yanlış yaptım sanırım

Yok bu evden gideceğim demedim. Annemin beni ilk kovması değil daha önce de söyledi ama gitmedim. Sanırım yine gitmeyeceğimi düşündü. Kedimi sahiplendirmesi ve paramı alması da tuz biber oldu. Ben ananeme gitsem annem zaten her hafta orda. Beni suçlu bulup bizi barıştırmaya çalışacaklardır bir de kendimi çok aşağılanmış hissediyorum. Aileden teyzemler yeğenler vs gelince o ortamda evden kovulmuş olarak bulunmak çok zor geliyor. Nişanlıma bir süre kalacağımı iş bulup gitmek istediğimi, evli hayatı yaşamak istemediğimi söyledim. Zaten o da hemen nikah yapalım falan demedi. Yani ona da hak veriyorum şu bulunduğum duruma bakar mısınız çok utanıyorum. Belki ben olsam ben de benimle evlenmek istemezdim.

Annenizin profilini o kadar iyi tanıyorum ki...
Kendi paramı kazanmak, laf işitmemek için 16 yaşında başladım çalışmaya, Rabbime şükür bu hale gelmeden ayaklarımın üzerinde durabildim. Yaşananlar çok acı, benim ki dolara çevirirdi borçlarımı :))) Lakin şu var ki en kötü anne elden iyidir, bugün yanına gittiğin nişanlı yarın öbür gün dünyayı burnundan getirir.
Evine dön, ne akrabaya ne de nişalına mihnet etme, anneni al karşına kırdıysam özür dilerim ama sende beni çok kırdın minvalinde bir konuşma yap ve acilen işe gir. Devletten alacağın üç kuruş çeyiz parası için boşuna vakit kaybediyorsun, çalıştıkça her şey yapılır. Evlilik konusunda bir şey diyemem ama yerinde olsam hayatımı kurmadan, evimi barkımı almadan asla evlenmem, ananın babanın yar olmadığı dünyada kocanın esamesi okunmaz çünkü, böyle yaşadım böyle yaptım biraz geç olur ama iyi olur inan bana.

Yok bu evden gideceğim demedim. Annemin beni ilk kovması değil daha önce de söyledi ama gitmedim. Sanırım yine gitmeyeceğimi düşündü. Kedimi sahiplendirmesi ve paramı alması da tuz biber oldu. Ben ananeme gitsem annem zaten her hafta orda. Beni suçlu bulup bizi barıştırmaya çalışacaklardır bir de kendimi çok aşağılanmış hissediyorum. Aileden teyzemler yeğenler vs gelince o ortamda evden kovulmuş olarak bulunmak çok zor geliyor. Nişanlıma bir süre kalacağımı iş bulup gitmek istediğimi, evli hayatı yaşamak istemediğimi söyledim. Zaten o da hemen nikah yapalım falan demedi. Yani ona da hak veriyorum şu bulunduğum duruma bakar mısınız çok utanıyorum. Belki ben olsam ben de benimle evlenmek istemezdim.
Bu kadar zamandır aranız bu kadar kötüydüyse keşke iyi kötü bir işe girip paranızı kazansaydınız, kendinize bağımsız bir hayat kursaydınız. Evlenip işten ayrılırken de kıdem tazminatınızı alırdınız. Kıdem tazminatınız 40 bini bulur muydu orasını bilemem ama en azından huzurunuz ve iyi kötü iş tecrübeniz olurdu. Önceki konunuzda nişanlınızın evliliğe istekli olmadığını, sürüncemede bıraktığını söylemiştiniz diye hatırlıyorum. Onunla ipler kopsa ne olacak? Garantisi yok ki evleneceğinizin, bunu da düşünerek aksiyon alın derim.

Bu kadar zamandır aranız bu kadar kötüydüyse keşke iyi kötü bir işe girip paranızı kazansaydınız, kendinize bağımsız bir hayat kursaydınız. Evlenip işten ayrılırken de kıdem tazminatınızı alırdınız. Kıdem tazminatınız 40 bini bulur muydu orasını bilemem ama en azından huzurunuz ve iyi kötü iş tecrübeniz olurdu. Önceki konunuzda nişanlınızın evliliğe istekli olmadığını, sürüncemede bıraktığını söylemiştiniz diye hatırlıyorum. Onunla ipler kopsa ne olacak? Garantisi yok ki evleneceğinizin, bunu da düşünerek aksiyon alın derim.
Çok haklısınız

Bir işe girip ev açacak parayı kazanmanız en az 4 ayı bulur. Ki nişanlinizin ev masrafına ortal olmadığınızı düşünüp öyle dedim. O kadar kalabilecek misiniz orada?

Nişanlımı aradım geldi aldı beni kedim, küçük bir valizim ve 5 kuruş parasız bir halde. Kendi evi var onun. Evli gibi yaşamak istemediğimi söyledim. Burada kal zamanla her şey yoluna girer olmadı daha sonra nikah kıyarız dedi. Ben ondan ayrı eve çıkana kadar düzenimi kurana kadar müsade istedim bi süre kalıcam diye. Ev arkadaşı gibi olalım dedim. Evli hayatı yaşamak istemiyorum nikah olmadan uzun süre kalamam dedim. Ne kadar güvenebilirim ki? Bundan bi süre sonra evlenmiyorum git demeyeceği ne malum? O yüzden böyle birşey sundum. İşe giricem direk. Para biriktireceğim. Kimseye güvenemiyorum kendi annem bile evden kovdu sonuçta. Düşünemiyorum doğruyu yanlışı

yapın nikahı, alın çeyiz parasını

parayı hesabınıza yatırın ve çalışmaya başlayın

neyi bekleyeceksiniz ki

eşinizin ailesi düğün dernek vs isterse de nikahsız düğün yaparsınız olur biter

Nişanlımı aradım geldi aldı beni kedim, küçük bir valizim ve 5 kuruş parasız bir halde. Kendi evi var onun. Evli gibi yaşamak istemediğimi söyledim. Burada kal zamanla her şey yoluna girer olmadı daha sonra nikah kıyarız dedi. Ben ondan ayrı eve çıkana kadar düzenimi kurana kadar müsade istedim bi süre kalıcam diye. Ev arkadaşı gibi olalım dedim. Evli hayatı yaşamak istemiyorum nikah olmadan uzun süre kalamam dedim. Ne kadar güvenebilirim ki? Bundan bi süre sonra evlenmiyorum git demeyeceği ne malum? O yüzden böyle birşey sundum. İşe giricem direk. Para biriktireceğim. Kimseye güvenemiyorum kendi annem bile evden kovdu sonuçta. Düşünemiyorum doğruyu yanlışı

Aranizin bozuk olduğu biriyle aynı yerde kalmayın. Yağmurdan kaçarken dokuyu tutulursunuz

Madem eve dön dedi, dönün sizde. Anneye gurur yapmayın, gurur şu an da yatacak yer vermiyor size.

Dönün , işinizi yapın, yemeğinizi yapıp odanıza kapanın. Bu arada biriktirebileceginiz kadar para biriktirin. Çeyiz parası aldıktan sonra da işe girin , bir arkadaş bularak eve cikin

Şu tabloda en mantıklı olan evlenip biran önce işe girmek evlenirken çalışmadığınız için (eğer öyle bir şart varsa) zaten haketmiş oluyorsunuz. Krediyide çalıştığınız maaştan ödersiniz. Böylece kimseye minnetiniz olmaz.
Nişanlı ile sorunlar büyükse her halukarda işe girip kendinizi güvene Almak zorundasınız. Ben olsam eve döner asla evlenmez direk bir işe girer birikim yapar epey uzaklaşırdım hepsinden.

Anneniz korkunç birisi, saygıyı kesinlikle haketmiyor. Saygı yaş veya kan bağı olunca default olarak gelen bir şey değil kazanılması gerekir. Size bu cümleleri sarfeden insan daha anlatmadığınız neler yapmıştır düşünemiyorum. Söylediği yerlere gitmek zorunda değilsiniz. Bence gitmeyin de zaten. Hem evimden gitsin hem nerede olduğunu bileyim diye bir dünya yok. Bir arkadaşınız varsa onda kalabilirsiniz en kötü nişanlınız ile konuşun. Ve asla o eve dönmeyin. Ne hali varsa görsün boş odaları süpürüp duvarlara hazırlasın kahvaltısını.

Anneniz hatasiz demiyorum ama nisanliniza da guvenmeyin elinizde kalan son aile biz ananenize gidin anneyle sorunlar cozulur ama eski nisanliyla zor hemen guvenip nikah felan dusunmeyin ilk once biraz annaannenizde kalin duzeninizi kurun

Bu nasıl bir anne ?
Evet 28 yaşında işinizi elinize almadığınız için size kızıyor olabilir hatta artık evde tutamayacağını da ima edebilir yalnız bu ahlaksız deme hakkını vermez. Bu kadar hakaret ettikten sonra öfkeyle biraz laf demeniz normal.

Öncelikle ekmek yemeniz için başkalarına güvenmeyin, ne annenize ne de nişanlınıza.
İş bulmak tek ama tek amacınız olsun, asgari ücret bile verse yeter. Kuaförlük/makyaj vb gibi kurslar var, iş garantili kurslar var, birşeyin ucundan tutun illaki klasik meslek beklemeyin.

Başınıza neler geldiğini de akrabalarınıza birebir aktarın. Anneniz kızını evden kovduğunun duyulmasını istemediği için sizin kendi isteğinizle nişanlınızın evinde kaldığını söyleyebilir, halbuki böyle birşey yok. Özellikle ahlaksızlığa vurgu yapması da o yüzden, insanların sizin durumunuzu bildiğinden emin olun, oturup annenizden dinlemesinler.

Sizi kovarken başka akrabaları arayıp size yeni yer ayarlamadı, nereye gideceğinizi de umursamadı sonuçta.

Neden ben herkes gibi dusunemedim diye bir daha okudum.
Annenin belli ki sabri tasmis. Kendisine evde yardim edilmedigini dusunuyor. Banyo ovmak disinda. Muhtemelen bazi seyler birikmis. Ustune de surati asik bir sekilde yataktan kalkan kizinin bagirmalari, saygisizca tavirlari ustune tuz biber olmus. Onun yaptigi da hos degil, kabul ediyorum, ama sanirim calismayip ev isi yardimi yapmama konusunda annede birseyler birikmis ve sonunda patlamis bence.
40 000 tl 3-4 ayda asgari ucretle nasil cikarilir o kismi anlamadim ama bir ise girnek en mantiklisi..Ceyiz parasi almak icin calismayip ustune de evde anneye ev islerinde yardim etmemek tasirmis bence anneyi.
Anne-kiz arasinda borc alacak meselesi nasil oluyor bilmiyorum cunku bizim ailede boyle birsey yoktu. Ailede borc alacak olur mu o da bana tuhaf geldi. Olmayan olana hep yardim eder. Bunun geri odemesi de olmaz, aile olmak bu degil midir? Eger bir evde borc alacak meselesi varsa, ev arkadasliginda oldugu gibi faturalar ve mutfak masraflari da ortak olmasi gerekmez mi? Bilmiyorum ben o kismi anlamiyorum.
Su an icin yapilacak tek sey bana gore iki taraf da sakinlesene kadar anneannede kalmak. Sonra sakinlesince anneyle konusup evde anneye de yardim edilmeli. Bu arada is aramaniz sizin icin en iyisi olacaktir diye dusunuyorum.

Anlamamışsınız. Konu sahibi 40.000 tl yi 3-4 ayda çıkarırım tabi kolay derken kinaye yapmış. Çıkaramam anlamında yani.

Evet anne patlamış olabilir ama yarın bir gün bu kızın başına bir şey gelse yine kendi üzülmeyecek mi acaba. Bu kadar üstüne gitmemesi gerekirdi. Kime ne faydası oldu şimdi ? Ev işi dediği evde 2 kişi yaşıyor ne işiymiş bu kadar merak ettim doğrusu. Bir kendi boğazı var bide kızının. Millet 3-4 çocukla asgari ücretletlerle ev geçindiriyor da bu anne neyin tribinde anlamadım. Ev kira da değilmiş. O zaman herkes tepesi attığında çoluğunu çocuğunu kovsun evden.

Evet gün geçmiyor ki saçma sapan hayatıma yeni bir saçmalık eklenmesin. Biraz uzun olabilir.. Üşenmeyip okuyanlara çok teşekkür ederim..

Annemle yaşıyorum yaşım küçük değil 28. Şimdi buraya çok büyük bir şey yapmış olmam ve onu anlatmam gerekiyor biliyorum ama evden kovulma sebebim ‘terbiyesiz olmam, ev işlerine yardım etmemem ve eve yeterince para vermemem’ bu sebeplerden kovuldum.

Çalışmıyorum. Aylık belli bi miktar gelirim var çok olmasa da.. krediye vs kesiliyor bana 600 falan kalıyor yani bi 7 ay daha bu şekilde devam etmek zorunda kredim. Bu para içinden eve yardım etmeye çalışıyorum elimden geldiğince. Arada bi market alışverişi yaparım. Anneme arttırıp para veririm vs. Çalışmamamın sebebi çeyiz parası olayı. Sigortalı bi işte çalışırsam maaşım kesiliyor ve devletin bana evlenirken vereceği 40bin lirayı alamıyorum. Babam yok. Annemin bana düğün yapacak parası yok. Yani kendisi öyle söylüyor evlilik paranla yaparsın kendin diye. Yada sigortalı bi işe gir biriktirirsin diyor. 40bin lirayı zaten asgari ücret alarak 4 ayda biriktiririm hemen.. değil mi.. çok kolay.. Ev kira değil bu arada annemin evi.

Temizlik konusunda da 2 kişi yaşıyoruz zaten. Annem evi süpürürken ben lavabo ovarım tuvaleti temizlerim. Bunları anlatıyorum çünkü gerçekten ben de merak ediyorum evden kovulmak için yeterli sebep mi diye..

Evden kovulduğum sabah, çayı koymak için masadan sinirli kalktığım için terbiyesiz oldum kovulmamın nedeni bu. Sabah süpürgeyi çalıştırmıştı annem ben de afyonum patlamadığı için sesten rahatsız oldum sinirle kalktım çayı koymaya bişey demeden. Sonra bana tembel dedi.. ahlaksız dedi.. beyin özürlü insanlardan farkın yok dedi. Kaç yaşında kıza kahvaltı hazırlıyorum dedi.. ben de çayımı aldım hazırlama o zaman bir daha yemeyeceğim diyip odama gittim kapıyı kapattım. Söylenmeye devam etti, hakaretlere daha doğrusu. Dayanamayıp odamın kapısını açıp sus artık ruh hastası mısın diye bağırdım. Sonra odama geldi ve evden kovdu işte. Eşyalarını topla S***** G** (Defol) bu evden dedi.. hayatta hiçbir şeyi başaramadın dedi. Ölüme bile gelme seni bu evde istemiyorum dedi. Çeyizlerini de vermiyorum git naparsan yap dedi. Tabi ipler koptu ben ona bağırıyorum o bana.

Evden kovunca nereye gideceğimi de söylüyor.. teyzeme gidecekmişim yada ananeme. Teyzemin kocası çoluğu çocuğu var nasıl giderim ne kadar kalırım.. ananeme gitsem zaten aileden herkes haftanın 3 günü orda. Evden kovuldum geldim mi diyeceğim ki dedem vs var düzenleri var koltukta yatabilirim dolap vs yok. Ev küçük yani. Yaşlı başlı insanlar.

Aramın bozuk olduğu bi nişanlım var belki bileniniz vardır onu arayayım diye düşündüm. Bana ‘sen onun kapatmasısın zaten’ dedi. Kapatma.. bu cümlenin ağırlığı büyük mü yoksa ben mi abartıyorum? Hakaretlerin arasından en çok bu zoruma gitti.

Anneme 500 lira borcum vardı 300ünü vermiştim 200 kalmıştı denkleştiremedim sonra veririm dedim. Cüzdanıma da nakit para ayırmıştım taksi lazım olur hastane işi olur bişi olur nakit dursun diye 215 TL param vardı. Onu da almış bana sormadan. 15tl var toplam bütçemde:)

Ve zoruma giden başka birşey daha.. kedim var. Beni evden kovunca 1 saat içinde birini bulmuş kedimi sahiplendirmek için. Ben ona 1 buçuk yıldır bakıyorum can bu. Kedimi almaya geliyorlardı vermedim kedimi de götürcem vicdansızsın dedim. Benim kedime bakamazmış.

Böyle anlatıyorum ama ben şok içindeyim hala. Ve normal mi bu yaşananlar yoksa değil mi onu bile düşünemiyorum ruh gibiyim.

Siz bunlara karşılık bir daha bu eve döner miydiniz? Yoksa anne kız arasında olur böyle şeyler mi derdiniz? Gerçekten merak ediyorum çünkü algılayamıyorum doğru yanlış kavramım kayboldu.
Anneniz tam bir terbiyesiz. Evlat düşmanı. Evladını seven insan kızına kapatma demez. Hadi tembel falan neyse ama özürlü, kapatma gibi şeyler ağır laflar.

Annenin tarafından bakalım bence eğer evde kalkıp kahvaltı hazırlamıyorsan, yemeğe yardım etmiyorsan, temizlik yapmıyorsan bir de üstüne çalışmıyorsan sinirlenmiş olması normal. Sonuçta annen hizmetçi değil sen büyük ihtimalle elini annen kadar sürmüyorsun.

Hakaretleri savunmuyorum ikinizde hatalısınız. Bence kendine çeki düzen ver. Nişanlına da mecbur olduğun için katlanma. Düzgün bir işe gir, kendini geliştir.

Bence nişanlınızla yaşamayın. Kendi kanınız canınız size neler diyor, nişanlınızla henüz aranızda netleşen bir durum yok. Annenizin öyle şeyler söylemesi ağır evet ama nişanlınızla neler olup olmayacağını da bilmiyorsunuz.

Benim bir yeğenim var Ergen ve babasiyla çok fazla zitlasiyor hatta saygisiizlasiyor sanane ben böyle istiyorum bu benim kararım ve. Evde kardeşlerine de huzur vermiyor susun ses çıkarmayn surekli terör. Sadece o var gibi. Abinde tatillerde anneme yada babaanneye gönderiyor inanın. Abim bile rahatlyr ve ben on beş gün kdr annemde kalyrm. Konusuyrm. Aramız iyidir ama bazen ya diyorum evlat olsa çekilmez ..... Anneniz evden kovarak kesinlikle haksız ama bu konuda da eksikler olduğunu dusunuyrm ki anneniz kötü niyetli olsa git nereye gidersen git derdi özellikle anneannede teyzede kal demiş. Biraz. Rahatlamak.istemis belkide blmyrm ama nişanlımla kalamazdm asla

Eksik anlatıyorsunuz gibi geldi. Sanki evin çoğu işini ve kahvaltı ve yemekleri anneniz yapıyor hep. Öyle bir şey varsa ben de kızarım. Ben iş yaparken eşim yan gelip yatsa ina da kizarım mesela. Onun dışında annenizin ağzı bozuk ama sizin de az degol. Hem kadın iş yaparken trip atıp başlatan sizsiniz. Anne haklı demiyorum ama siz de kesinlikle haklı değilsiniz. Neden hep anneye laf söylenmiş anlamadım.
Çok yerinde bir yorum benve

Bizim evde akşam yemeği yapılmaz sadece kahvaltı hazırlanır onu da annem hazırlar benden erken uyandığı için. Temizlik konusunda da o süpürge yaparsa vileda yaparım yada banyoyu temizlerim vs.. sanırım her şeyi ben yapmadığım için bilenmiş. Yinede evden kovmak için yeterli mi bilmiyorum. Yani kovulma kısmına anlam veremiyorum bir de paramı alması ve kedimi sahiplendirmeye çalışması. Bu 3ü..
Nasil ya aksam ne yiyorsunuz ki

3. Sınıfta okulu bırakıp dönmek zorunda kaldım.

Kimse tam olarak neler yaşadığını senden daha iyi bilemez. Tek düşündüğüm sonradan daha büyük pişmanlıklar olmadan, nişanlı ve anneni, yaşadığın travmaların tamamen olmadığını ve tek başına olduğunu düşün, o zaman ne yapardın? Okulu bitirmen için bir imkan var mı? İyi araştırdın mı? Özelde devam edemesen bile aynı bölümü devlette bitiremez misin? Son yılı geçerli programlarla. Hayatını yaşadığın dramla heba etme. Belki part time çalışır ve okulu bitirir ve kimseye eyvallah edemezsin. Nişanlın da kimseye minnet duymayacağını anlar. Çeyiz parasını ve evlenmeyi bir kenara bırak. Hayatını kurtar. Kimseyi düşünme

X