Konuda iki tarafın da haklı olduğu noktalar var bence, anlatıma göre. Baba geldi-gelmedi kısmını yorumlamak istemiyorum, eşler arasındaki tartışma biçimini yorumlamak istiyorum:
Konu sahibi belli ki çabuk sinirlenebilen, öfke kontrolünde zorlanan bir insan ve kendinin de pek farkında değil olay anında. Şimdi böyle bir insanla yaşıyorsan, eşinse, huyunu da bilirsin ona göre sağlıklı bir tartışma için üzerine üzerine gitmezsin, duygu durumunu, taze bir kavganın ardından "Sinirlendin, sinirlisin, evet öyle yaptın bana ne, öyle davrandın, neden öyle davrandın, hayır işte öyle davrandın, gitmiyorum, gitmeyeceksin, konuşucaz illa, şimdi konuşucaz" diye üzerine vararak irdeleyemezsin çünkü çileden çıkarırsın böyle birini, 2+2=4 kadar net.
Bırak biraz sakinleşilsin, sonra suçlayıcı konuşmadan sadece olayı anlat, tart. Tartışma içindeki halini anlat ve bunu aşması için yollar edinin. Eş kişisi, kadının huyunu bile göre sıkıştırıp patlatmış, kriz ortamını tetiklemiş. Bu açıdan konu sahibi bir miktar haklı, ancak kendisini de geliştirmesi gerekiyor öfke kontrol konusunda.
Kendinizin farkında olun, şu anlattığınız şeyler insanın kendini yırtmasına sebep değil ve böyle yaparak anlaşmazlıkları sağlıklı çözemez, sadece daha büyük düğüm haline getirirsiniz. Öfke kontrol sorununuz üzerine kendinizi geliştirmeye bakın, metotlar edinin. Böylece hem tepkileriniz kendinize-çevrenize zarar verecek hale gelmez, hem de konuşurkenki saldırgan dilinizi törpülersiniz.