• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evde eşime bağırışım ve komşulara rezil oluşum :(

Görüntülü konuşurken de söylemiş bana gizlice babam gelecek o tarihlerde diye ben nasıl iki kere söyledi de duymadım anlamadım.
ben buraya takıldım madem öyle konuşma bitince tekrar demesi lazım değil mi nie plan yapıyorsun demedim mi sana babam gelcek diye babana neden tamam dedin gibisinden diye. günah almak gibi olmasın ama sanki babanız gelmesin istiyor da böyle bir şey uyduruyor gibi geldi bana. kim 2 defa söylenen şeyi hatırlamaz ki yani eşiniz düşündü taşındı böyle bir şey uydurup ertesi gün size sunmuş ben dedim diye

Eşim neden haklı sizce?Eşimi duymuş bile olsam babam temmuzda geleyim dediğinde kayınpederim gelecek gelme diyemezdim ki kırılırdı
eee sizin babanız kırılıyor da eşinizin babası taştan mi? hem de onun planı daha önce yapılmış. bu kadarcık empati zor mu yani?
ilk kimle konusulmussao gelir. sonra da digeri gelir

Evet bunu çıkardım. Iki medeni insan gibi sohbet ederler, tv izlerler v.b. Siz bir kadın ile erkek yalnız kalınca kim olursa olsun surekli sevisiyorlar mi sanıyorsunuz?
siz her şeyi böyle algılıyor olmayasınız rahat etmek diye tabir var adam belki uzanmak isticek belki duşunu almak isticek belki başka şeyler aynı şeyler kadın için de geçerli ... bir de bu açıdan düşünün her şeyi böyle algılamayın

eee sizin babanız kırılıyor da eşinizin babası taştan mi? hem de onun planı daha önce yapılmış. bu kadarcık empati zor mu yani?
ilk kimle konusulmussao gelir. sonra da digeri gelir
kayınpederimle konuşmamış ki kayınvalidemle konuşmuş

Konuda iki tarafın da haklı olduğu noktalar var bence, anlatıma göre. Baba geldi-gelmedi kısmını yorumlamak istemiyorum, eşler arasındaki tartışma biçimini yorumlamak istiyorum:
Konu sahibi belli ki çabuk sinirlenebilen, öfke kontrolünde zorlanan bir insan ve kendinin de pek farkında değil olay anında. Şimdi böyle bir insanla yaşıyorsan, eşinse, huyunu da bilirsin ona göre sağlıklı bir tartışma için üzerine üzerine gitmezsin, duygu durumunu, taze bir kavganın ardından "Sinirlendin, sinirlisin, evet öyle yaptın bana ne, öyle davrandın, neden öyle davrandın, hayır işte öyle davrandın, gitmiyorum, gitmeyeceksin, konuşucaz illa, şimdi konuşucaz" diye üzerine vararak irdeleyemezsin çünkü çileden çıkarırsın böyle birini, 2+2=4 kadar net.

Bırak biraz sakinleşilsin, sonra suçlayıcı konuşmadan sadece olayı anlat, tart. Tartışma içindeki halini anlat ve bunu aşması için yollar edinin. Eş kişisi, kadının huyunu bile göre sıkıştırıp patlatmış, kriz ortamını tetiklemiş. Bu açıdan konu sahibi bir miktar haklı, ancak kendisini de geliştirmesi gerekiyor öfke kontrol konusunda.

Kendinizin farkında olun, şu anlattığınız şeyler insanın kendini yırtmasına sebep değil ve böyle yaparak anlaşmazlıkları sağlıklı çözemez, sadece daha büyük düğüm haline getirirsiniz. Öfke kontrol sorununuz üzerine kendinizi geliştirmeye bakın, metotlar edinin. Böylece hem tepkileriniz kendinize-çevrenize zarar verecek hale gelmez, hem de konuşurkenki saldırgan dilinizi törpülersiniz.

"eşimin babası da öğretmen 15 tatilde gelmek istemişti eşim reddetmişti.Bunu söyledi eşim ben söyledim sen de söyleyebilirsin diye.Ben de dedim aynı şey mi burada tek başına kadın varken geleceğim demesi saçmalık salaklık dedim"

Ne anlam çıkıyor buradan.

ee annesi varken gelmek istemesi gercekten cok sacma degil mi. kadina evden git mi diyecekler yoksa ayni anda mi misafir edecekler.

Adam sizden kibarca bir şey istemiş siz olayı nereye getirmişsiniz. Ben okurken daraldım. Eşiniz haklı. Tabi ısrarla konuşma konusundada siz haklısınız. Bilemedim beynim yandı :KK70:

Babamla annem ayrı.Ben uzak bir şehire atandım.Babam da tek olduğu için evimi görsün nerede çalıştığımı görsün istiyorum.Kayınvalidem de çalışıyor güzellik salonu var bırakamıyor.Kayınpederim de haliyle gelmek görmek istiyor.
gelene gelme denmez. ikisi de gelmek istemis madem gelsinler. koca insanlar nerde tartisip nerde tartismayacaklarini bilirler. esinizin babasina gelme demesiyle sizin gelme demeniz bir degil. cunku ilkinde baba kayinvalidem var gelmesen desen alinmaz. anlayisla karsilar. ama kayinpederim de gelecek sen gelme desen onu misafir ettiler beni edemediler diye kirginlik olur.

niye herkes size gelip kalıyor, hadi aileleri anlarım da kuzen filan ne alaka ya
tartışma anında susmuyorsa kendinizi odaya banyoya vs. kitleyin sakinleşince çıkarsınız, yoksa böyle komşulara rezil olmaya devam edersiniz, ayrıca kavga etmek değil de komşulara rezil olmak sizin için daha büyük problem gibi duruyor

Babam kendisi dedi temmuz başında geleyim diye.Ben kayınpederim gelecek gelme diyemezdim ki.Gerçekten babası ters bu konuda kendi akrabalarıyla tartışan bi adam.Açar siyaset konusunu on saat anlatır babam da onu nereye kadar dinler bilemiyorum....
Hala kayinpeder gelicek gelme diyemezdim diyorsun. Direk sen gelme demeyeceksin zaten.
Kayinpeder gelecekmis, bilirsin konusup durur rahat edemezsin sonra gel istersen diyeceksin.
Benim icin sorun degilse gelir dunur dunur gecinirler. Kendisi de istemiyorsa gelmez. Bu kadar basit. Kanli bicakli iki insandan bahsetmiyoruz. Dunurler bunlar sonucta. Birak da baban karar versin dunuruyle zaman gecirmek isteyip istemedigine.

Eşiniz iyi adammış huyunu bilip onu sen sen sen diycek duruma getirmeyin yeter, zira eşim babama saçma salak diye konuşsa yırtıveririm onu orda. Eşim de hiç tahammül edemez öyle şeye.

Ama babam bana kendisi teklif etti Temmuzda geleyim diye.Ben eşimin babasının geleceğini bilseydim bile gelme baba kayınbabam gelecek diyemezdim ki.Şuan ne yapıcam bilemiyorum
gerektiğinde diyeceksiniz o ne demek öyle
bide gerçekten kp için salak mı dediniz
Allah korusun eşim söyle bişey dese... düşünemiyorum naparım
eşiniz tamamen haklı.. bencilsiniz

Ben plan yapacam eşime diyecem oda bı haber gibi başka plan yapacak valla delirirdim demişim yani bide duyup duymakta mevzu size kalmış bı keresinde bende eşime söylemiştim 1 hafta öncesinden tmm demişti sonra kendi plan yapms unutmus benim dediğimi beni bağlamaz ben dedim sana onemseyip aklında tutsaydin dedim iptal etti vala planını. Aynen sizde babanizi arayıp baba ben sana gel dedim ama kp gelecekmiş temmuz başında x damadn bana demiş ama ben unutmsum tamamen plan yapmıslar şimdi benim hatam sen istersen o gidince gel daha rahat ederiz deyin ya da bırakın hepsi bı arada gelsin başka çare yok birbirinize girmeye hiç gerek yok, haksizsinz ama haklı olduğunuzu kanitlamaya çalışıyorsnz. Biraz empati .

Babam kendisi dedi temmuz başında geleyim diye.Ben kayınpederim gelecek gelme diyemezdim ki.Gerçekten babası ters bu konuda kendi akrabalarıyla tartışan bi adam.Açar siyaset konusunu on saat anlatır babam da onu nereye kadar dinler bilemiyorum....
bencilin de bencilisiniz gerçekten
Allah eşinize sabır versin
siz babanıza diyemiyorsunuz da eşiniz 2 3 defa reddetmiş babasına nasıl diyecek
Allah akıl fikir versin

Yani şunu söylemekte ne var ? Baba o hafta kayınpederim gelecekmiş meğer biletleri de alınmış. Senin biletini de sonraki haftaya alalım rahat rahat zaman geçiririz. Bunda bir şey yok kırılmaz gücenmez insan bunun için. Valla şu aileler olmasa iki kişi gül gibi geçinecek de işte böyle geldisi gittisi onu dedi bunu dedi, sizinkiler bizimkiler olayı evliliği yıpratıyor.

Ben esinizi haklı buldum. Duymamazlıktan gelmişsiniz gibi duruyor. Ve açık söyliyim: tartışma sırasında saç baş kolya yırtan insanı ciddiye almam. Adam da aslında sizinle normal tartışma mümkün olmadığını bilmesi lazım. Niye üstünüze gidiyor. Baba konusunda haksızsınız. O "salak" malak laflarını başkaları o kadar kolay signeye çekmezdi onu da söyliyim. Tekrar sakin konusun. Babaniz illaha o tarihte gelecekse mecbur kpderi cekecek.

Back