ev yaptırmak mantıklı mı?

Arsanizi sakın satmayın. Etrafımda herkes toprak parçası peşinde. Seneler önce bir avuç toprağı olan bile ihya oluyor. Yatırımcılar arsa alın önerisinde bulunuyor. Üzerine ev yaptırmak mantıklı, ilerde çocuklarınıza kalır, ister arsaya ev yaparlar, ister yaptırılacak evi yenilerler ama her şartta arsa mücevher değerinde. Hayatınızda yapacağınız son iş arsa satmak olsun..Benim kayinvalidemlerin yıllar öncesinde kalan arsasına 2 apartman yapıldı. Aşağıdaki dükkan bir zincir markete kiraya verildi..Kısacası 3 aile ihya oldu..

bir ara bir arsa alip icine ev diktirme fikri bende de vardı o zaman arastirirken mevcut arsanin 3/1 i kadar m² ye kadar ev yapabiliyorsunuz diye okumuştum bunlarıda arastirin sonradan sorun çıkmasın.
eğer boyleyse iki kat yapip daha genis bir ev sahibi olabilirsiniz isterseniz tabi diger turlu 100 m² falan kaliyor sanirim size

yaaaa çok teşekkür ederim satmamakla doğru yapmışız alıcısı vardı çünkü
bunu duyduğuma sevindim

imarlı olduğu için biraz sorun çıkabilir dediler bi araştıracağız belediyeye ve çevre şehircilik müdürlüğüne gideceğiz

Eğer maddi durumunuz el veriyorsa bence en güzeli kendi evinizi yaptırmak. Bahçeli,müstakil ev mis gibi
ailemin konuşmaları ve buradaki fikirlerle önümüzdeki seçenekleri ikiye indirdik
ya para biriktireceğiz (ki bu bence imkansız biz para biriktiremiyoruz illa ki harcıyoruz)
ya da önden harcayıp borç ödeyeceğiz

Mevcut evi tadilat yaptıramaz mısınız en azından kendinizi toparlayana kadar oturulacak durumda olacak şekilde. Bence çelik eve hiç bulaşmayın derim. En güzeli betonarme ama o da biraz güç istiyor. Maddi manevi. Maddiyatı halletseniz ustalarla uğraşmak zulüm. İnanın şu an 2+1 ev tadilatıyla uğraşıyorum. Bazen evi yarım yamalak şekilde satıp kurtulma isteği geliyor.
Çelik evi biz de çok düşündük. Düzenli yaptırılması gereken bakımları var. Ne kadar allayıp pullayıp anlatsalar da bir ömrü var. Üstelik nemli bölgede yaşamak dezavantaj. 2 yılda bir bakım gerekiyormuş. Bunu duyduktan sonra direkt vazgeçtik.

büyük bir güncelleme yapıyorum biraz da yazarak olayların bendeki etkisini azaltmak istiyorum

ev yaptırma olayını araştırırken sağlam ve istediğimiz gibi bir yeri fiyatlandırdık en az 2 milyon çıktı.. bizim bütçe sıfır olduğu için yaptıramayız dedik bu konu iptal..
o sırada şu an kirada oturduğumuz ev sahibi evi satmaya karar verdi aşırı moralimiz bozuldu 5 senede 3. defa evden çıkarılıyoruz.. üstelik deprem bölgesi olduğu için sağlam bir ev bulmak neredeyse imkansız.. sağlam bulursak da en az kira 20.000 biz şu an 8.000 e oturuyorduk

sonra aklımıza bu bahsettiğim arsayı satmak geldi çünkü buranın bize şu an bir faydası yok tam satılıyor derken yine kaldı işler öyle durgun ki canım aşırı sıkıldı.
şimdi plan şöyle arsayı satıp ailelerimize (ablalar babalar vs) borçlanıp bir ev almak. bu yüzden manifestler yapıyorum inşallah işe yarar

İnsallah, siz niyetine girin, bir sekılde alırsınız insallah, cok secıcı olmayın,alabıldıgınızı kacırmayın, Allah gonlunuze gore versin

Hayırlı olsun inşallah satılır ama piyasa durgun. Abarti fiyat yazmayın. Hatta ederinin altında yazın ki satılsın. Durumunuz acil cunku

Merhaba kusura bakmayın bu kadar uzun yazı okuyamam hasta olurum Sadece başlığına yorum yapacağım. Kendi annem ve babam müstakil ev yaptılar hem ordan deneyimim var hem bizim ev yapıldıktan sonda bir mütteahitle evlendim ordan deneyimim var. Aklın varsa ev yaptırma direk ev al derim ben. Hiç bir şey istediğin gibi olmuyor hep bir aksilik çıkıyor. Projeye uymamalar mı dersin, işçierin kendi kafasına göre çalışması mı dersin, milyon tane sorun çıkıyor maalesef. Sen kilolarca demir getir sağlam ev iste onlar üşengeçlikten doğru düzgün demir bile bağlamazlar. Aynen öyle oluyor. Yani güvenilir birilerini bulmak bu devirde çok zor çok. Vallahi benim eşimi işçiler canından bezdiriyordu. Sürekli başında nöbetteydi adamların. Yani siz bilirsiniz ama ev yaptırmak öyle ben paramı vereyim arkama yaslanayım onlar yapsınlar gibi bişey asla değil. (Çoook zengin bile olsanız) Zorlu süreçler.

Haklısınız, biz de arsamıza ev yaptırdık, parkesinden kapısına basında durmasam illa bir eksik gedik kalıyordu, nerede arkamı dönsem orada kasla goz arasında savsakladılar işi. O yuzden sanırım, 1 ev yaptır sat, 2ci evi kiraya ver, 3cüsünde otur demişler:)) Biz de Karunduk ya, yaptırırız tabii

Hiç ev yaptırmayan nerden bilsin ne kadar zor olduğunu

Hiç ev yaptırmayan nerden bilsin ne kadar zor olduğunu
Rabbim herkese en yakın zamanda ev sahıbı olmayı nasıp etsin insallah Ev sıkıntısını en iyi bilenlerdenim, uzak mesafe sevgililiği gibi bir evim var, ama acaba nerede diyordum, cok şükür nasip oldu. Yaptırmak hiç kolay degil, daire almakta oyle, Rabbim herkesin yardımcısı olsun

ay çok haklısınız etraftan da hep böyle duydum.. bizim iş yattı zaten para bulursak ev alacağız inşallah

Hayırlı olsun inşallah satılır ama piyasa durgun. Abarti fiyat yazmayın. Hatta ederinin altında yazın ki satılsın. Durumunuz acil cunku
evet ya ben de eşime böyle söylüyorum koyduk ilana bekliyoruz inşallah çok teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…