ev yaptırmak mantıklı mı?

Bor isi yalitimi sagliyor ses yalitimi icin borun ustune kece gibi birsey dosendi adini hatirlayamadim ama aksam esim geldiginde isterseniz sorabilirim onun ustune de boardeks denilen dis cephe kaplama levhasi dosendi diyebiliyorum

Eklentiler

• 1000037704.jpg
    1000037704.jpg
    84,8 KB · Görüntüleme: 42
Bor isi yalitimi sagliyor ses yalitimi icin borun ustune kece gibi birsey dosendi adini hatirlayamadim ama aksam esim geldiginde isterseniz sorabilirim onun ustune de boardeks denilen dis cephe kaplama levhasi dosendi diyebiliyorum
Biz izocam (catidaki adi izocamdi da duvara dosenenin adi baskaydi galiba, kalinca daha yogun dokulu sungerimsi bi malzemeden bahsediyorum) dusunuyoruz ama bayaği maliyetli bu yontem, köpük bi tik daha ucuzdu diye hatirliyorum, ama bor hakkinda hicbir fikrim yoktu. Esiniz fiyat kiyaslamasi yapmistir aslinda hangisi daha uygun fiyatli ve guvenliyse biz de onu tercih edelim.

Çelik
yaaaa çelik daha ucuz diyorlar ama 🥴 benim gönlüm de betonarmeden yana bir araştıralım
yukarıda da yazdım sanırım böyle bir şey müşterek ortaklar olduğu için mümkün olmaz yine de teşekkür ederim 💐💐
Celik evin daha ucuz oldüguna emin misiniz 🙈. Cünkü celik bir kere cok pahalı.benim babam yıllar once celik ev yaptirmisti. Bulundugumuz ilcede ilkti o yuzden mi bilmiyorum ustalarin ve babaminda fazla bilgisi yoktu. Evin iskeleti tamamen celikti. Evimizin ici ahşaptı. Şömineli dubleks bir ev. Gelelim sorunlarina. Bahceli evde böcek cok oluyor ne yazık ki. Ceşit cesit çekirge görmüşümdür ben o evde 😁. Hatta bazılarının cekirge oldugunu anlayabilmem icin yanına iyice sokulmam gerekti. Evde beton olmadigi icin banyo wc fayansları kalkiyordu bildiğın. Fayanslar çatlayıp ayrıliyordu duvardan. Ha o evde en güzel yillarımı geçirdim orası ayri bi kere kocaman bahçe sadece size ait oluyor. Bahce duvarini da yüksek yaparsaniz miss. Ben suan apartman dairesinde yasiyorum. Benim de en büyük hayalim kücücük te olsa müstakil bahceli bir evim olsun. Gecen sene arsayi aldık bizde. Ama imara acildi 500 metrekarelik bir alan oldu sana 380 metrekare.

Kentsel dönüşüme çok güvenmeyin 10 yıl sonra da olabilir 1 yıl sonra da. Ben olsam arsayı satar, başka bir arsa alır oraya yapardım evi.
3 yıl önce müstakil ev yaptırdım. Fiyatlar kullanılan malzemeye göre çok değişkenlik gösteriyor. Önce çelik ev düşünmüştük ama araştırdıkça olumsuzluklarını görüp vazgeçtik ve fiyatı da betonarme eve göre çok fazlaydı. Aklımda kalan olumsuzluklarını yazayım, kullanılan çeliğin kalitesi size söylenen mi bilemiyorsunuz, sıcağı ve soğuğu çok fazla geçiriyor, zamanla çelikte esneme olabiliyor, bir tadilat yaptırmak isteseniz imkansıza yakın, çünkü bu evler yap boz gibi bir parçayı çıkarsanız ev büyük hasar görür, çelikleri birleştirirken kullanılan vidaların bile önemi büyük. Anlaştığınız firma şehir dışından geliyorsa konaklama ve yemek masrafları da size ait. Bana göre tek avantajı kısa sürede yapılması. Gerçi buda yaptırdığınız firmaya ve mevsime göre değişiyor. İyi bir firma bize ortalama 2,5 ay süre vermişti.

Biz betonarme yaptırdık. Sağlam ve uzun ömürlü olması açısından. Anlaştığımız firma tanıdık olmasına rağmen, kandırmaya çalıştı, bizi yarı yolda bıraktı, evi tamamlamadan kaçtı gitti. Allah'tan az bir şey kalmıştı bitmesine.

Size tavsiyem, çelik yada betonarme, ev yapılırken başında durun, sürekli kontrol edin.

Çok uzun yazmışım ama umarım faydalı olmuştur
ah çok geçmiş olsun kimseye güven kalmadı maalesef. ne kadar tanıdık da olsa kazık atabiliyor insanlar herkes çıkar peşinde 😞 bu arsa bize ve dükkana çok yakın o yüzden boş bırakmayız inşallah
burayı satıp başka bir yer alamıyoruz hem fiyatlar çok uçuk hem de böyle merkezi yerde artık arsa alınmıyor uzaklarda alıp yaptırmak gerekiyor o da bize uymaz🥴
biz de kısa sürede biter diye umarak çelikte karar kıldık bugün mimarla görüşeceğiz
çok teşekkür ederim söylediklerinizi not aldım tabi ki çok yardımı oldu 😍😍

Eşime bu konuşmalarimizi anlatiyordum, iste bir hanim boyle boyle yazmis ben de 1diye ciktik yola 2oldu dedim dedim. Ne 2milyonu dedi 😔 ben not alırdım müteahhite her verdigimiz parayi oturduk topladik bu muhabbetten sonra 3milyon 😔
Allah hepimizin gönlüne göre versin 🙏
Not: size örnek olsun diye yazdim ne olur yanlış anlaşılmasin, görgüsüzlük gibi olmadı dimi 😔
Eşim apartma sevmiyor diyebilirim, o yüzden yaptırıyoruz bu evi, senenin hemen hemen yarısında yok burada, ben orada yalnız kalamam bebek falan hastalanırsa Allah korusun, merkeze biraz uzak. Bir nevi yazlık kışlık modu, eşim varken eşim yokken modunda 🤣
ahh estağfurullah neden öyle algılansın. keşke hepimizin daha çok olsa da gönlümüzce dilediğimiz yerlerde yaşayabilsek.. hayat işte bir ev yaptıracağımız asla aklımıza gelmezdi ki şu anda da öyle bir bütçeye sahip değiliz. yiyip içmeyi gezmeyi çok seviyoruz paramız anca bunlara yetiyor🤣🤣 ama bebiş olunca insan farklı düşünmeye başlıyor..
çok iyi yapmışsınız benim de hayalim bir yazlığımızın olmasıı😍

Çelik
Celik evin daha ucuz oldüguna emin misiniz 🙈. Cünkü celik bir kere cok pahalı.benim babam yıllar once celik ev yaptirmisti. Bulundugumuz ilcede ilkti o yuzden mi bilmiyorum ustalarin ve babaminda fazla bilgisi yoktu. Evin iskeleti tamamen celikti. Evimizin ici ahşaptı. Şömineli dubleks bir ev. Gelelim sorunlarina. Bahceli evde böcek cok oluyor ne yazık ki. Ceşit cesit çekirge görmüşümdür ben o evde 😁. Hatta bazılarının cekirge oldugunu anlayabilmem icin yanına iyice sokulmam gerekti. Evde beton olmadigi icin banyo wc fayansları kalkiyordu bildiğın. Fayanslar çatlayıp ayrıliyordu duvardan. Ha o evde en güzel yillarımı geçirdim orası ayri bi kere kocaman bahçe sadece size ait oluyor. Bahce duvarini da yüksek yaparsaniz miss. Ben suan apartman dairesinde yasiyorum. Benim de en büyük hayalim kücücük te olsa müstakil bahceli bir evim olsun. Gecen sene arsayi aldık bizde. Ama imara acildi 500 metrekarelik bir alan oldu sana 380 metrekare.
yaaaa eyvahh daha mı pahalıı aslında betonarmenin işi çokmuş ya galiba o yüzden çelik istiyoruz
acaba bu sorunları ahşap olduğu için mi yaşadınız çelik olduğu için mi😔
inşallah kolaylıkla tatlış bir ev yaptırabilirsiniz ♥️

yaaaa eyvahh daha mı pahalıı aslında betonarmenin işi çokmuş ya galiba o yüzden çelik istiyoruz
acaba bu sorunları ahşap olduğu için mi yaşadınız çelik olduğu için mi😔
inşallah kolaylıkla tatlış bir ev yaptırabilirsiniz ♥️
Ev yaptirmak bizim icin hayal oldu evimiz var zaten kirada degiliz ama müstakil ev herseye deger. Benim esim de esnaf. Esnaflarin is yogunlugu cok degisken. O yüzden ha deyince buyuk bir masrafin altin giremezsin yani belli olmuyor. Bence bizim evdeki sorunlar bilgisizlikten oldu ahsap oldugu icin değil. Celik ev yaptiriyorsan inceliklerini bilmek zorundasın. Hem ustalar hem babam(babam da yardimci oldu) birseyleri eksik yaptilar yani

ahh estağfurullah neden öyle algılansın. keşke hepimizin daha çok olsa da gönlümüzce dilediğimiz yerlerde yaşayabilsek.. hayat işte bir ev yaptıracağımız asla aklımıza gelmezdi ki şu anda da öyle bir bütçeye sahip değiliz. yiyip içmeyi gezmeyi çok seviyoruz paramız anca bunlara yetiyor🤣🤣 ama bebiş olunca insan farklı düşünmeye başlıyor..
çok iyi yapmışsınız benim de hayalim bir yazlığımızın olmasıı😍
Gerçekten gençken de yiyip içip gezilmeyecekse de ne zaman yapılacak ki 😊
Allah gönlünüze göre versin 🙏evet biraz sıkıntı çekilen zamanlar oluyor, bazi aylar çok sıkışılıyor ama bir başlayınca öyle ya da böyle devami geliyor, gözü karartmak lazım. Sevgiler 🌸

Biz izocam (catidaki adi izocamdi da duvara dosenenin adi baskaydi galiba, kalinca daha yogun dokulu sungerimsi bi malzemeden bahsediyorum) dusunuyoruz ama bayaği maliyetli bu yontem, köpük bi tik daha ucuzdu diye hatirliyorum, ama bor hakkinda hicbir fikrim yoktu. Esiniz fiyat kiyaslamasi yapmistir aslinda hangisi daha uygun fiyatli ve guvenliyse biz de onu tercih edelim.
Izocami arastirdik sonuc olarak yaptigimiz degerlendirmeler sonucunda vazgecmistik Bor bize en iyisi en guvenlisi geldi.Ama fiyat olarak bor da maliyetli.Ikisi kiyaaslaninca hangisi daha agir basar bilmiyorum ama.Catimizi da sandvic panel yaptirmistik

Izocami arastirdik sonuc olarak yaptigimiz degerlendirmeler sonucunda vazgecmistik Bor bize en iyisi en guvenlisi geldi.Ama fiyat olarak bor da maliyetli.Ikisi kiyaaslaninca hangisi daha agir basar bilmiyorum ama.Catimizi da sandvic panel yaptirmistik
Sizin calistiginiz sirket sanirim bizimkine kiyasla daha yenilikci, hayirli gunlerde mutlulukla oturun evinizde 💕

Sizin calistiginiz sirket sanirim bizimkine kiyasla daha yenilikci, hayirli gunlerde mutlulukla oturun evinizde 💕
Yok kuzum bir bir firmayla calismiyoruz esim bu islerden anliyor esim ve birkac arkadasi yapiyor.Siz de guzel hayirli gunlerde oturun insallah kolayliklar diliyorum

Kentsel dönüşümde yandaki üç komşuya sorma fikri ortak karar alinma problemi büyük tehlike iyi araştırın bunu

selam hanımlar
kısaca konudan bahsedip fikirlerinizi almak istiyorum 🙏
5 yıldır evliyiz ben memurum eşim esnaf. deprem ve bebişimizin olması sebepleriyle ekonomik anlamda epey bi çöktük. 200 bin kadar borcumuz var ve kiradayız. az az ödüyoruz eksilerle falan idare ediyoruz ama ev sahibinin evi satması gibi durumlar da olabilir. şimdilik yok ama uzun vadede elbet olacaktır 😭
sorum şu, kirada oturduğumuz evin yakınlarında eşimin ailesinin küçük bir yeri ve üstünde çok eski bir evi var. etrafında hep müstakil evlerin olduğu ve eşimin ailesinin önceden yaşadığı yer. kayınbabam burayı eşime verdi. 400 mt kare kadar bir yer. aslında burası depremden önce kentsel dönüşüme gidecekti ve yerlerine yeni bir ev verilecekti ama şu an o iş ne oldu bilmiyoruz. depremden sonra yıkılan yerlere yerine yenileri yapıldığı için en az 5-10 yıl burada kentsel dönüşüm olmaz diye düşünüyoruz.
bu arada tapu bireysel. sadece kentsel dönüşümde müşterek oluyormuş yani yandaki 3 komşuyla beraber karar veriliyormuş (bana böyle anlattılar bu konuyu nereye gidip sormalıyız?) üstündeki ev müstakil ve çok eski sobalı falan. yani şu an orada yaşayamayız ya yıkıp betonarme ev yaptıracağız ya da çelik konstrüksiyon.
bir de burayı böylece satmak aklımıza geldi ama kentsel dönüşümde diğer komşularla ortak hareket edileceği için kimse istemez dediler. burayı satsaydık peşinat yapıp üstüne kredi çekebilirdik ama herkes arsa alıp ev yaptırmaya çalışırken bizim arsa satmamız mantıksız mı?
şunu da eklemek istiyorum ev kentsel dönüşüm bölgesinde ama bir ön sokağı caddeye çıkıyor depremden sonra bu cadde çok değerlendi çarşı yıkıldığı için çoğu esnaf bu taraflara geldi. arsanın etrafındaki komşular hariç yeri çok güzel 🤣 (komşular biraz dedikoducuymuş)
civardaki evler 2.5 milyondan başlıyor ve hiçbirine kredi çıkmıyor. yani sıfırdan ev alamıyoruz çünkü birikimimiz yok. muhtemelen epeyce de olmayacak.
biz şu an 10.000 e kirada oturuyoruz. eylülde zam yapılacak en az 13.000 tl olur.
gelirimiz şimdilik 40.000 civarı eşimin işleri açılırsa bu tutar artıyor.
450.000 tllik bir arabamız var. 120.000 tl altınımız var.
eşimin ailesinden 200.000 tl borç alabiliriz. bunu uzun zaman sonra ödesek de sorun değil.
3+1 125 metrekare ev yaklaşık 1 milyona mal olacakmış. daha ayrıntıları konuşmadık ama iyice borca girmeye değer mi diye sizlere danışmak istedim 💐
şimdi sorulara geçiyorum,
sizce çelik konstrüksiyon ev yaptırmak mantıklı mı? beton ev hem daha pahalı hem daha uzun sürermiş. çelik evin artıları eksileri neler?

arabasız idare edebilir miyiz? ben işe bir şekilde gidebilirim arkadaşlar beni alabilir. eşimin dükkanı da hemen yürüme mesafesinde.

tamamen isteyeceğimiz şekilde mi yaptırmalıyız yoksa en ucuz nasıl olacaksa öyle mi?

kredi çekip borçlanmalı mıyız kalan tutarları eş dosttan alıp seneye ödeyeceğiz mi demeliyiz? (seneye toparlayamazsak o zaman da kredi çekebiliriz) bir de ben belki arabasız yapamazsak kredi çekeriz diye düşündüm.

müstakil evde yapabilir miyim? böcek fare vs sorun olur mu 🥴

şimdiden teşekkürler 💐💐
1 milyona ev bulursanız alın,elinizdeki arsayı asla satmayın delilik olur,çok zorda kalsam üzerinde eski evi derme çatma bisekle sokar gerekirse bir süre sobalı evde otururum,elinde altın misali bir yer var kendine ait müstakil satmak kötü olur

1 milyona ev bulursanız alın,elinizdeki arsayı asla satmayın delilik olur,çok zorda kalsam üzerinde eski evi derme çatma bisekle sokar gerekirse bir süre sobalı evde otururum,elinde altın misali bir yer var kendine ait müstakil satmak kötü olur
satma fikrini duyan herkes deli gözüyle bakıyor halbuki ben nakitte daha değerlendiririz diyordum ama yanılıyormuşum🥴🥴

Gerçekten gençken de yiyip içip gezilmeyecekse de ne zaman yapılacak ki 😊
Allah gönlünüze göre versin 🙏evet biraz sıkıntı çekilen zamanlar oluyor, bazi aylar çok sıkışılıyor ama bir başlayınca öyle ya da böyle devami geliyor, gözü karartmak lazım. Sevgiler 🌸
çok teşekkür ederimm ben de böyle düşünüyorum 😍♥️ sevgiler

Ev yaptirmak bizim icin hayal oldu evimiz var zaten kirada degiliz ama müstakil ev herseye deger. Benim esim de esnaf. Esnaflarin is yogunlugu cok degisken. O yüzden ha deyince buyuk bir masrafin altin giremezsin yani belli olmuyor. Bence bizim evdeki sorunlar bilgisizlikten oldu ahsap oldugu icin değil. Celik ev yaptiriyorsan inceliklerini bilmek zorundasın. Hem ustalar hem babam(babam da yardimci oldu) birseyleri eksik yaptilar yani
evet ya bir de önce pandemi sonra deprem epey yıprattı bizi.. bizim ilk evimiz olacak inşallah. şimdilik başka bir şey istemiyorum bir ev ve bir araba olsun zaten yıllarca bunları öderiz:))

😂

Arsanın tapusu sizin üzerineyse sorun yok o zaman, kentsel dönüşüm çok da bildiğim bir konu değil ama sanki kentsel dönüşümün size bir etkisi olmaz gibi, çünkü yarım yamalak biliyorum ama riskli bölgede bile olsanız binanız risksiz binaysa şayet, kentsel dönüşüm dışı bırakılabiliyor diye biliyorum lakin tam da emin değilim.

Evi yaptırmaya başlamadan önce bu konuyu bir netleştirin, bu meseleye Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde hizmet veren kentsel dönüşüm müdürlükleri bakıyor, muhtemelen bağlı bulunduğunuz ilin belediye binasındadır müdürlük, eşin arsanın tapusuyla gidip kentsel dönüşümle ilgili bilgi alsın, hiç olmazsa arsanız riskli alanda olsa bile risksiz bina yapmanız halinde kentsel dönüşümden etkilenip etkilenmeyeceğinizi öğrenir ona göre hareket edersiniz.
Sonuçta siz apartman dikmeyeceksiniz, sizden başka malik olmayacak, arsa içinde tek kişinin kullanacağı müstakil bir ev yapılacak, belki böyle detaylar da kentsel dönüşümle alakalı uygulamaları etkiliyordur.

Ev yapımı için de dediğim gibi, olur da yaptırmaya karar verirseniz evin çelik veya betonarme olması bir yana, yüklenici firmayla mutlaka bir sözleşme yapın ve sözleşmede a’dan z’ye kullanılacak her malzemeyi marka marka yazdırın, fayans deyip geçmeyin fayans var fayans var, gider en ucuzundan çıkma fayans kullanır veya çelik yaptıracaksanız ısı ve ses yalıtımı anlaşmaya dahil değildir gürültü ve hava ısı değişimlerinden etkilenirsiniz vs vs

Her şey açık ve net olsun, buna göre bir fiyat versinler sonra şu harcama da oldu verin 200 bin, bu harcama oldu verin 300 bin olmasın, veya döviz kuru farkı yansıtmaları olmasın, her şeyi istediğiniz gibi yapmaları halinde anahtar teslim kaça olur onu söylesinler.
çok sağ ol mune💐💐💐 hepsini not ettim inşallah araştırıp ona göre hareket edeceğiz🫶

X