- 8 Nisan 2017
- 56.909
- 298.890
-
- Konu Sahibi mathildays
Su an celik konstruksiyon ev yaptirma asamasindayiz bizde, deliler gibi fiyat arastiriyoruz yalnız cok fazla degisken var bu konuda. Ornegin yalitim fiyata dahil mi, pencereler plastik dograma mi aluminyum dograma mi, tesisatta gri boru mu beyaz boru mu kullanilacak, evyeler fiyata dahil mi, sizin sectikleriniz mi kullanilacak gibi gibi yuzlerce kalem degisken var.burada da fiyatlar söylediğimden biraz fazla
eşimin birkaç tanıdığı var indirim yapıyorlar
biz de o yüzden düşünelim dedik oturduğumuz yer sağlam ama ev sahibi biz değiliz sonuçta
hadi bakalım inşallah kolaylıkla geçer o günler deHer sabah eşim annesine bırakacak. Evleri onun okuluna yakın. Okul çıkışı da ben gidip alacağım, ders sayım az olacak muhtemelen. Erken çıkan ben olurum hep.
evet ya benim de aklımı kurcalayan tam olarak bunlarEv yaptırmak evet mantıklı ama burası kentsel dönüşüme girecek diyorsunuz. Siz 5-10 sene diye tahmin ediyorsunuz ama belediyenin işi belli olmaz seneye de yapabilir bunu. Şimdi siz 1 milyon para harcayıp evi yaptıracaksınız belki de seneye yıkılacakarsa sizin nasıl olsa ben olsam böyle bir risk olduğu için ev yaptırmam kentsel dönüşümün netleşmesini beklerim. Ev sahibinizde çıkın demiyor size. Arsa zaten sizin ya da kendi evimde oturmak istiyorum diyorsanız da ben olsam hali hazırda olan eve bakım tadilat yaptırıp kentsel dönüşüm olana kadar orada otururum
Oradaki evin içini yaptırıp otursanız ?evet ya benim de aklımı kurcalayan tam olarak bunlar
ev sahibi geçen kira artışında olayı deprem sebebiyle ev bulamayacağımız için biraz çirkinleştirdi. şimdi ne olacak o yüzden muallaktayız. bir kötü olmamak için istediği zammı yaptık ama hep şey dedi, hamilesin diye evi satmadık
ben de boşuna mı para veririz diye düşünüyorum ama bir yandan kirayı da hesaplayınca aynı hesap oluyor
belki boşuna emek veririz maddi olarak aynı gibi olur sanki
aaa bilen araştıran birine denk geldiğim için çok sevindimSu an celik konstruksiyon ev yaptirma asamasindayiz bizde, deliler gibi fiyat arastiriyoruz yalnız cok fazla degisken var bu konuda. Ornegin yalitim fiyata dahil mi, pencereler plastik dograma mi aluminyum dograma mi, tesisatta gri boru mu beyaz boru mu kullanilacak, evyeler fiyata dahil mi, sizin sectikleriniz mi kullanilacak gibi gibi yuzlerce kalem degisken var.
Iyice fiyatlari anlayarak ilerleyin.
Ha bir de mustakil ev bence bir kere yapılır, yaptirmisken en istediginiz gibisini yaptirin derim ben.
Simdiden hayirli olsun, su an mustakilde yasayan biri olarak söylüyorum bebekli / cocuklu aileler icin en dogru karar mustakil ev. Gecekondu olsun ama mustakil olsun o kafadayim ben :)
Ha sunu ekleyim, celik konstruksiyon sicak memleketlerde sorun cikartabiliyor ozellikle isitma sogutma anlaminda. Prefabriklerde asiri isinma yasandigi icin bocekleniyor ve kullanim omurleri 15 yil, celiklerde 30 yila kadar omur biciliyor ama bunlar hep bolgeye gore degisen degerler ama betonarme deyince 50 yila kadar dayanikli yapilabilir. (Bunlar optimum degerler, artip azalabilir)
aaa bilen araştıran birine denk geldiğim için çok sevindim
siz neden beton yerine çelik tercih ediyorsunuz?
ben daha başındayım hiç bilgim yok bu söyledikleriniz fikir oluşturuyor çok teşekkür ederim
muhtemelen en boşunu yapıp bırakıyorlardır bir de adına anahtar teslim demişler
başta amaaan bize ait olsun da iki oda olsun diyordum şimdi kendime mutfak dolabı seçiyorumbu ekonomiyle çok istediğim gibi olmayacak ama farkındayım
bir de kentsel dönüşüm olayını düşünürseniz sizce mantıklı olur mu?
evlendiğimizden beri kentsel dönüşüm var ve epey umutlanıp bekledik ama hiç orada olmadı diğer ortaklarla anlaşma sağlanmamış dediler bana. sonra deprem oldu ve şu an malatya’nın yarısından fazlası yok. yani devlet toki yapıyor ve
çoğu yerde yerinde dönüşüm olacak bu yüzden buranın yapılması bana epey sürer gibi geliyor bir de ortaklardan birinin ölmesi lazım
Celiklerde güvenmek lazım yapacak olan firmaya ucuz ürün ucuz işçilik pisman olabiliyor yaptıranlar.
1 trilyona betonarme yle o fiyata tek kat yaptirabileceksniz hıc durmayın baslayin
Çünkü biz de arsaya düşündük yaptırmak için 130 metrekarelik tek kat temel ve tün masraflar dahil kaba inşaat 2. Buçuk trilyon diye duyum aldık
Mümkün değil toparlanacak bir para değil
200 bin borç varmış zaten. Bu ev yaptırmak işleri de hiç ilk çıkan fiyatla olmuyor gün geçtikçe maliyet arttıkça ustalar da fiyati yükseltiyor
evett bu arsaya yoğunlukla 1 daire verilirmiş. zaten bugüne kadar olmamasının sebebi de bir komşuymuş. o hayır diyormuş.Celik tercihimizin tek sebebi 4 ayda bitecek olmasi bir de bi tik maliyetinin dusuk olmasi.
Kentsel donusumde yandaki arsalarla isbirligi icinde olmaniz mecburi mi yani soyle bi durum mu var, atiyorum siz evi yaptirdiniz, 1 sene sonra yan komsular anlasti muteahhitle, siz mecbur kalacak misiniz o zaman evinizi vermeye?
maalesef ev çok kötü durumda resmen dökülüyor. ve yaptırmak istediğimizden daha küçük 90 mt kare falanOradaki evin içini yaptırıp otursanız ?
Soyle birsey var belki fiyatlar her ikimizin de bildiği gibi olmayabilirbir de bilgi sıfır olunca maalesef kandıran çok oluyorbiz de böyle parayı nereye veriyoruz demeden aceleci insanlarız bunun acısını çok çektik o yüzden eğrisini doğrusunu düşünmek zorundayız
çok fark varmış ya fiyatlardayarın bi mimar ile görüşeceğiz
aynen dediğin gibi, ilk etapta neresi olursa olsun diyordum şimdi istediğim gibi olmazsa olmaz diyorum
Kentsel dönüşümde ozellikle deprem bolgelerinde ben dönüşümü reddediyorum deme luksunuz olmayabilir, bundan emin olun bence. Yarin birgun gul gibi yepisyeni eviniz donusume gitmesin.evett bu arsaya yoğunlukla 1 daire verilirmiş. zaten bugüne kadar olmamasının sebebi de bir komşuymuş. o hayır diyormuş.
biz de daha hızlı ve ucuz diye tercih edeceğiz. inşallah doğrudur
Tabii ki arsanızı satmayın lakin umut verici konuşamayacağım maalesef.selam hanımlar
kısaca konudan bahsedip fikirlerinizi almak istiyorum
5 yıldır evliyiz ben memurum eşim esnaf. deprem ve bebişimizin olması sebepleriyle ekonomik anlamda epey bi çöktük. 200 bin kadar borcumuz var ve kiradayız. az az ödüyoruz eksilerle falan idare ediyoruz ama ev sahibinin evi satması gibi durumlar da olabilir. şimdilik yok ama uzun vadede elbet olacaktır
sorum şu, kirada oturduğumuz evin yakınlarında eşimin ailesinin küçük bir yeri ve üstünde çok eski bir evi var. etrafında hep müstakil evlerin olduğu ve eşimin ailesinin önceden yaşadığı yer. kayınbabam burayı eşime verdi. 400 mt kare kadar bir yer. aslında burası depremden önce kentsel dönüşüme gidecekti ve yerlerine yeni bir ev verilecekti ama şu an o iş ne oldu bilmiyoruz. depremden sonra yıkılan yerlere yerine yenileri yapıldığı için en az 5-10 yıl burada kentsel dönüşüm olmaz diye düşünüyoruz.
bu arada tapu bireysel. sadece kentsel dönüşümde müşterek oluyormuş yani yandaki 3 komşuyla beraber karar veriliyormuş (bana böyle anlattılar bu konuyu nereye gidip sormalıyız?) üstündeki ev müstakil ve çok eski sobalı falan. yani şu an orada yaşayamayız ya yıkıp betonarme ev yaptıracağız ya da çelik konstrüksiyon.
bir de burayı böylece satmak aklımıza geldi ama kentsel dönüşümde diğer komşularla ortak hareket edileceği için kimse istemez dediler. burayı satsaydık peşinat yapıp üstüne kredi çekebilirdik ama herkes arsa alıp ev yaptırmaya çalışırken bizim arsa satmamız mantıksız mı?
şunu da eklemek istiyorum ev kentsel dönüşüm bölgesinde ama bir ön sokağı caddeye çıkıyor depremden sonra bu cadde çok değerlendi çarşı yıkıldığı için çoğu esnaf bu taraflara geldi. arsanın etrafındaki komşular hariç yeri çok güzel(komşular biraz dedikoducuymuş)
civardaki evler 2.5 milyondan başlıyor ve hiçbirine kredi çıkmıyor. yani sıfırdan ev alamıyoruz çünkü birikimimiz yok. muhtemelen epeyce de olmayacak.
biz şu an 10.000 e kirada oturuyoruz. eylülde zam yapılacak en az 13.000 tl olur.
gelirimiz şimdilik 40.000 civarı eşimin işleri açılırsa bu tutar artıyor.
450.000 tllik bir arabamız var. 120.000 tl altınımız var.
eşimin ailesinden 200.000 tl borç alabiliriz. bunu uzun zaman sonra ödesek de sorun değil.
3+1 125 metrekare ev yaklaşık 1 milyona mal olacakmış. daha ayrıntıları konuşmadık ama iyice borca girmeye değer mi diye sizlere danışmak istedim
şimdi sorulara geçiyorum,
sizce çelik konstrüksiyon ev yaptırmak mantıklı mı? beton ev hem daha pahalı hem daha uzun sürermiş. çelik evin artıları eksileri neler?
arabasız idare edebilir miyiz? ben işe bir şekilde gidebilirim arkadaşlar beni alabilir. eşimin dükkanı da hemen yürüme mesafesinde.
tamamen isteyeceğimiz şekilde mi yaptırmalıyız yoksa en ucuz nasıl olacaksa öyle mi?
kredi çekip borçlanmalı mıyız kalan tutarları eş dosttan alıp seneye ödeyeceğiz mi demeliyiz? (seneye toparlayamazsak o zaman da kredi çekebiliriz) bir de ben belki arabasız yapamazsak kredi çekeriz diye düşündüm.
müstakil evde yapabilir miyim? böcek fare vs sorun olur mu
şimdiden teşekkürler
evettt gidecek zaten. biz o zamana kadar idare etsin diye düşündük ya en iyisi minimum fiyatla yola çıkmak olacak sanırımKentsel dönüşümde ozellikle deprem bolgelerinde ben dönüşümü reddediyorum deme luksunuz olmayabilir, bundan emin olun bence. Yarin birgun gul gibi yepisyeni eviniz donusume gitmesin.
gerçekten dediğin gibi biz de kandırılmaya çok müsaidiz acele etmeden iyice araştırarak bir şeylere başlayalım allah iyi insanlarla karşılaştırsınSoyle birsey var belki fiyatlar her ikimizin de bildiği gibi olmayabilir
AA daha ucuza yapıyor diyip parayı tümden ustaya da vermeyin .burdan bir komşum evini sattı adana dan ev alacaktı parası ziyan oldu adam ne evi verdi ne parayı. Dolandırıcılar da çok bu işin içinde. Temiz para alıp kaçıyorlar dikkat edin
Daha cüzi fiyat karşına cikartip paranı baglayabilir kendine .gerçekten dediğin gibi biz de kandırılmaya çok müsaidiz acele etmeden iyice araştırarak bir şeylere başlayalım allah iyi insanlarla karşılaştırsın
Hakkinizda hayirlisi olsun, umarim gonlunuze gore bir ev yaptirabilirsiniz ve kalici yuvaniz olurevettt gidecek zaten. biz o zamana kadar idare etsin diye düşündük ya en iyisi minimum fiyatla yola çıkmak olacak sanırım
Merhabaselam hanımlar
kısaca konudan bahsedip fikirlerinizi almak istiyorum
5 yıldır evliyiz ben memurum eşim esnaf. deprem ve bebişimizin olması sebepleriyle ekonomik anlamda epey bi çöktük. 200 bin kadar borcumuz var ve kiradayız. az az ödüyoruz eksilerle falan idare ediyoruz ama ev sahibinin evi satması gibi durumlar da olabilir. şimdilik yok ama uzun vadede elbet olacaktır
sorum şu, kirada oturduğumuz evin yakınlarında eşimin ailesinin küçük bir yeri ve üstünde çok eski bir evi var. etrafında hep müstakil evlerin olduğu ve eşimin ailesinin önceden yaşadığı yer. kayınbabam burayı eşime verdi. 400 mt kare kadar bir yer. aslında burası depremden önce kentsel dönüşüme gidecekti ve yerlerine yeni bir ev verilecekti ama şu an o iş ne oldu bilmiyoruz. depremden sonra yıkılan yerlere yerine yenileri yapıldığı için en az 5-10 yıl burada kentsel dönüşüm olmaz diye düşünüyoruz.
bu arada tapu bireysel. sadece kentsel dönüşümde müşterek oluyormuş yani yandaki 3 komşuyla beraber karar veriliyormuş (bana böyle anlattılar bu konuyu nereye gidip sormalıyız?) üstündeki ev müstakil ve çok eski sobalı falan. yani şu an orada yaşayamayız ya yıkıp betonarme ev yaptıracağız ya da çelik konstrüksiyon.
bir de burayı böylece satmak aklımıza geldi ama kentsel dönüşümde diğer komşularla ortak hareket edileceği için kimse istemez dediler. burayı satsaydık peşinat yapıp üstüne kredi çekebilirdik ama herkes arsa alıp ev yaptırmaya çalışırken bizim arsa satmamız mantıksız mı?
şunu da eklemek istiyorum ev kentsel dönüşüm bölgesinde ama bir ön sokağı caddeye çıkıyor depremden sonra bu cadde çok değerlendi çarşı yıkıldığı için çoğu esnaf bu taraflara geldi. arsanın etrafındaki komşular hariç yeri çok güzel(komşular biraz dedikoducuymuş)
civardaki evler 2.5 milyondan başlıyor ve hiçbirine kredi çıkmıyor. yani sıfırdan ev alamıyoruz çünkü birikimimiz yok. muhtemelen epeyce de olmayacak.
biz şu an 10.000 e kirada oturuyoruz. eylülde zam yapılacak en az 13.000 tl olur.
gelirimiz şimdilik 40.000 civarı eşimin işleri açılırsa bu tutar artıyor.
450.000 tllik bir arabamız var. 120.000 tl altınımız var.
eşimin ailesinden 200.000 tl borç alabiliriz. bunu uzun zaman sonra ödesek de sorun değil.
3+1 125 metrekare ev yaklaşık 1 milyona mal olacakmış. daha ayrıntıları konuşmadık ama iyice borca girmeye değer mi diye sizlere danışmak istedim
şimdi sorulara geçiyorum,
sizce çelik konstrüksiyon ev yaptırmak mantıklı mı? beton ev hem daha pahalı hem daha uzun sürermiş. çelik evin artıları eksileri neler?
arabasız idare edebilir miyiz? ben işe bir şekilde gidebilirim arkadaşlar beni alabilir. eşimin dükkanı da hemen yürüme mesafesinde.
tamamen isteyeceğimiz şekilde mi yaptırmalıyız yoksa en ucuz nasıl olacaksa öyle mi?
kredi çekip borçlanmalı mıyız kalan tutarları eş dosttan alıp seneye ödeyeceğiz mi demeliyiz? (seneye toparlayamazsak o zaman da kredi çekebiliriz) bir de ben belki arabasız yapamazsak kredi çekeriz diye düşündüm.
müstakil evde yapabilir miyim? böcek fare vs sorun olur mu
şimdiden teşekkürler