ev sahibiyle anlaşamamak. istediği rakamı telaffuz etmeyen ev sahibi??

Sino ters bi adamsa yanaşmaz biz ilk evlenip kiraya çıktığımızda adam siz memursunuz benim başım kel mi 6 ayda bir zam istiyorum demişti (ilk başta pamuk gibi davrandı), mendaburdan yaka silktik o gazla ev aldık yoksa cesaret edemezdik tonla borç altına girmeye. Sana seneye 18-20 derse ne yapacaksın? Ek bi planın var mı, seneye çıkarsan yine o kirayı+taşınma masraflarını vereceksin başka evlere ne fark edecek.
Şuan 15 zorlarken seneye evden çıkmak yokuş olmaz mı
seneye emsal istedi diye evden çıkmak en son tercih olur elbette
tabii bunu şu an için söylüyorum. beni evden soğutacak bir sorun veya işle alakalı bir durum (başka bir yerde çalışmaya başlarsam ve şu anki ev uzak kalırsa gibi düşün) yaşanmazsa
emsale okey deyip kalırız ne yapalım
zaten mecburum yani okey demeye çünkü yasal hakkı oluyor o.
bana seneye 30 diyecek en az.
o zaman geldiğinde başka semtlerdeki evlerin de fiyatlarına 2 ay öncesinden falan bakıyor olacağım zaten

Benimki ben gelicem ayağı çekti daha 1,5 senelik kiracıyken. Doğumuma da 1 hafta vardı :KK70: çok iyi niyetli ya 8 ay önceden haber veriyor. İyi niyetliyi oynayan köylü kurnazı çakal... Elinde de kapı gibi tahliye taahhütnamesi var bu arada. Uğraşsa çıkartır beni.

Dedim x bey tamam noterden ihbarname yolla, benden sonra kiraya verememen de benim garantim. Sonrasında çözeriz sorun yok. Tabi ki ses çıkmadı.

Zamma 40 45 gün kala bizim yönetimden birileri samimi arkadaşı, haber yolladık. Bizi salacaksa kirayı 15 yapıyoruz, ha çıkın falan diyecekse enflasyon oranında yapıyoruz diye.

Tabi ki ses çıkmadı. Kirasını alıyor.

Ben ilk 2 sene bir gün bile geciktirmedim kirayı olması gerektiği gibi. Her seferinde sabah 10'da arardı daha, bankaya gidicem yatırdın mı diye. Zammı alınca aramadı hiç. Ertesi ay gıcıklığına 2 gün geç yatırdım.

Evden çıkmak da problem değil benim için. Umarım benimle iletişime geçmemesi gerektiğini, stabil ilişkide kirasını sorunsuz alacağını anlamıştır.
seninki çok saçma sapan bir tipmiş ya
bana böylesi denk gelse çirkefliğin 50 tonunu falan görür herhalde
ya zaten en çok bu evden çıkma kozunu kullanıyorlar ama buna karşı da dayanıklı olmak lazım bence
ben chat gpt'ye sordum o bile şey dedi, "evet taşınmak masraflı ama sürekli yüksek zamla uğraşmak da problem" gibi bir cevap verebilirsiniz dedi :KK70:
bu arada evle alakalı göz ardı ettiğim problemler var. o problemler büyürse ve gözüme batarsa ben de çıkarım tedbil-i mekanda ferahlık vardır, 20 senelik ev her yeri ayrı dökülüyor. tövbe ettim zaten bir dahakine maksimum 5 sene önce yapılmış binaya giricem. ben sıkılgan insanım inan bana kira piyasası delirmiş olmasaydı ben bu evde maksimum 3 sene otururdum. zamanında tamamen sıkıntıdan taşınmış insanım.

taşınmaktan hiç korkmadım, bu evdeki kombi o kadar eski ve verimsiz ki ben geçen sene kombi çalıştırmadım.
10 gün anca çalıştı.
ısınmıyor mesela ev.
en azından şöyle içindeki kombisi falan yeni, daha verimli bir yere geçerim. camı penceresi daha düzgün olur, ses geçirmez çift cam falan
daha eli yüzü düzgün yer dolu yani.

Büyük bir şehirde okumuyorum. Üniversite okuduğum şehirde de eski kiracıyım, çoooook eski bir bina, 2+1 eve 16k veriyoruz. Çevredeki en ucuz ev bir de. 1+1 evler bizim kira civarında genelde. 3+1 eve 15-20 gözüme çok gelmedi. Orta yolu bulmaya çalışın bence.

Benim babam da ev sahıbı.
Evı 15 yıllık eskı de degıl içi dışı.
Ve il merkezinde.
Kiracı da nerdeyse 15 yillik.
Ama içinde oturuyor ve babam da asırı merhametlı.
En azından piyasa degerı olsun diyoruz adam da öyle hıc anlayışlı değil..
Verdiği kıra 7.5
Ev üç artı bır muhıt de ıyı.
Dıger evler 15ten başlıyor.
Babam 7.5 yapınca Allâh ev sahiplerine merhamet versın diyor.
Babamdan daha merhametli bulursa berı gelsin.

kızlar selam, çoğu kiracının kanayan yarası o malum konuyu ben de açmak zorunda kaldım şu an.
4 senelik kiracıyız, bu ay kira artışı yapmak lazım. ev sahibi kesinlikle aramadı biz aradık mecburen
asla böyle konularda adım atan birisi değil. neyse bunun bir önemi yok.
2 senedir %25 yasası olmasına rağmen bu oranı asla ciddiye almayarak kendisi ne isterse o oranda zam yaptık. haksızlık olmasın dedik. bu bilgiyi vermek isterim.
şimdi bizim yeni kira yasal tüfe bazındaki orana göre 11 bin TL civarı oluyor. benim kafamdaki düşünce açıkçası, önümüzdeki sene 5 yılı dolduracağımız için zaten emsaller kadar kira istemeye hakkı olacak, bu sene yasal neyse onu yapmak idi.
kendisiyle görüştük, şimdiye kadar gayet tatlı biçimde konuşup uzlaştığımız adam değişmiş resmen.
yasal oranda 11 olan kiranın çok düşük kaldığını hatta komik kaldığını söyledi. karşılıklı birbirimizi düşünmemiz gerektiğini falan söyledi.
ben de kendisine, 2 senedir %25'i uygulamayarak kendisini düşündüğümüzü ifade ettim.
bütçeniz dahilinde teklifiniz nedir dedi, yasal oranın biraz daha üzerine çıkıp 12 teklif ettim. bunu da az buldu.
etraftaki evlere göre çok aşağıda kalacağını söyledi. etraftakiler ne kadar peki? diye sorduğumda rakam vermedi, çok yüksek dedi sadece.
ama ben biliyorum etraftaki evler şu an 20-21 falan. neyse bu rakamı telaffuz etmedim.
emsallere yaklaştırmak gerektiğini düşünüyormuş. ben de kendisine, seneye zaten yasal olarak böyle bir hakkı olacağını söyledim.
benden böyle bir iki kez "yasal oran" yasa" gibi kelimeleri duyunca çok bozuldu, bu konuşma tarzınıza bakınca seneye anlaşabileceğimizi düşünmüyorum falan dedi. bu cümlesine herhangi bir yanıt vermedim.
kendisinin rakam teklif etmesini istedim 2-3 kez en az, asla rakam söylemiyor kızlar.
baktık anlaşamıyoruz, yarın tekrar konuşalım dedik ve telefonu kapadık.

şimdi ben bu durumda inanın ne yapacağımı bilemez vaziyette kaldım.
asla rakam vermemesi aşırı saçma geldi.
kendi konuşmasının bir yerinde bi ara, taşınma masrafları da yüksek gibi bir laf etti.
geçen sene gayet tatlı biçimde konuşup anlaştığımız insan şu an bu şekilde konuştu yani.
ben çok çıkmazda kaldığım için konu açmak istedim, yani şimdi bu adam yine benden teklif bekleyecek, ne söyleyeceğimi bilmiyorum çünkü ne istediğini asla anlamadım. söylemiyor.
emsaller 20 falan olsa 18 mi istiyor anlamadım? ev kesinlikle 18 etmez bu arada.
3+1 ama bir odası karanlık, kullanamıyoruz. nerden baksanız 20 senelik bina. lokasyon fena değil. evin ufak tefek dökülen şeyleri olsa da asla rahatsız etmedik, şurası bozuk yardımcı olun demedik. hep kendimiz hallettik.
yani baş ağrıtan kiracı modelinden değiliz.
şimdi benim stratejik ve akıllı biçimde ne yapmam gerekir bana bir akıl verin. ben uzlaşırız zannederken şu an uzlaşamamış durumdayız.
konuşmasının bir yerinde ben yasal oranı takip etmiyorum gibisinden bişeyler dedi.
siz bu konuşmadan nasıl bir enerji aldınız, biz ne yapsak uygun olur, öte yandan yüksek gelirli bir insan da değilim.
evet şu an taşınmaya kalksam 20den aşağı ev bulamam ve çok masraflı olur, bu kısım doğru.
ama böyle de her sene %100'lerin de üzerinde zam yapmak çok çok saçma anlamlara geliyor, bu durum bana çok yanlış geliyor.
ben şu an bu adama atıyorum 17-18 yapsam seneye ne isteyecek benden? yine %100lerin üstünde istemeye kalksa en az 35-36 yapıyor ki seneye emsaller ne olur bilmiyorum.
geçen sene bu sıralar emsaller 15-16 idi. bu sene 20-21 minimum.
beni doğru yönlendirebilecek yorumlar bekliyorum. sorularınız olursa yorumlarda cevaplarım. ne yapmak doğru olur? nasıl yaklaşayım? akıl verin lütfen.
kendi aklındaki rakamı ısrarla söylememiş olması çok canımı sıktı. bu ne anlama geliyor ya? böyle iş mi olur?
aşırı sinirli olduğumu da belirteyim yani şu an.
tahliye taahüdümüz yok bu arada. yeni eve taşınma durumunda kesin onu da imzalatırlar. her şey karışık. of napıcam :KK43:
Çevredeki evlerle aynı fiyata razı olacak olsanız daha iyi bir eve çıkardınız, böyle saçma şey mi olur. Tabi ki emsallerden düşük olacak, eski kiracı olmanın ne mantığı var o zaman.
Ben olsam 15 teklif eder daha fazla çıkamam derdim, çok isterse uğraşsın dursun, zaten çıkaramaz.

Çevredeki evlerle aynı fiyata razı olacak olsanız daha iyi bir eve çıkardınız, böyle saçma şey mi olur. Tabi ki emsallerden düşük olacak, eski kiracı olmanın ne mantığı var o zaman.
Ben olsam 15 teklif eder daha fazla çıkamam derdim, çok isterse uğraşsın dursun, zaten çıkaramaz.
Böyle bir hakkı var ev sahibinin. Neden kullanmasın ki? Her ev sahibi yapmak zorunda değil tabi ama yapan yapar yani.

X