ev sahibiyle anlaşamamak. istediği rakamı telaffuz etmeyen ev sahibi??

11..12 ye düşük denmiş ya..Hangi ülkede yaşıyorsunuz asgari ücretten haberi yok heralde buradakilerin, düşük algısı zaten ev fiyatlarını şişirdi kendim kiracı değilim ama bu absürt kiraları yanlış buluyorum millet kiraya mi çalışacak,anneden babadan şanslı olan miras kalan ya da zamanında almış olan zaten ev sahibi, kiracılar zaten ya asgari ücret ya memur maaşı beyin düşüklüğü yani kalanla ne yapilabilir
kesinlikle çok haklısınız.
çok saçma sapan rakamlar normalleştirilmiş ben de şoktayım
12'nin neresi düşük?
5 bin tl fazlası asgari ücret zaten, insanların 1 aylık emeği.
ben lüks yerde oturmuyorum ki kardeşim buranın piyasası bu, karşılayamıyorsan daha düşük yere geç densin
lüks olur, bir sürü ekstrası olur anlarım da zaten alternatifsiz durumdayım ben de yani
saçma sapan rakamlara mecbur bırakıyorlar ondan sonra mahkemeler icralarla dolup taşıyor
ne yapayım yani icralık mı olalım? istiyorsa olalım bankada bir kuruşu olmayan insandan mahkemeyi kazansa bile ne alabilir?

Bu ev sahipleri gerçekten çıldırmalık. Umarım sizin de bütçenize uygun bir paraya orta yol bulursunuz.

Bu zamana kadar çok ucuza oturmuşsunuz, hem de sizin teklifinizle %25 değil, daha yüksek zam yapılmış olmasına rağmen. Hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama büyük şehirse %63 zamla ancak 11 bin olması bayağı uygun. Ama bu durum sizi ilgilendirmiyor. Siz insanlık edip geçen senelerde %25’i uygulamadıysanız insanlık sırası şimdi de ev sahibinde. 13-14’e razı olmalı. Öpsün başına koysun. Ne çirkef kiracılar var, onlardan birine çatmadığına şükretsin.

11..12 ye düşük denmiş ya..Hangi ülkede yaşıyorsunuz asgari ücretten haberi yok heralde buradakilerin, düşük algısı zaten ev fiyatlarını şişirdi kendim kiracı değilim ama bu absürt kiraları yanlış buluyorum millet kiraya mi çalışacak,anneden babadan şanslı olan miras kalan ya da zamanında almış olan zaten ev sahibi, kiracılar zaten ya asgari ücret ya memur maaşı beyin düşüklüğü yani kalanla ne yapilabilir
11-12’yi düşük duruma getiren ben değilim hanımefendi onun yetkili mercisi başka. Emsal kiranın 18-20 bandında olduğu yerde 11 düşüktür evet. Genel olarak kiralar yüksek ve maaşlarla orantısız bu zaten ülkenin genel problemi, kendim de kiracıyım mevzuya ordan hakimim hani

hiçbir kiracı çevredeki emsal kiralara göre kendi kirasını ayarlamakla mükellef değildir. Hesabına 11k yatırın ve mesaj olarak da "TÜFE oranında zamlı şekilde yeni dönem kiranız yatırılmıştır" yazıp geçin. arzu ederse tonla masraf ederek birkaç yıllık mahkeme sürecine girebilir.

Adamin niyeti emsal hakkı doğunca size acımayacağı .. okadar ortada ki ben olsam tüfeden 1 kurus fazla vermem seneye zaten alacak alacagini

11-12’yi düşük duruma getiren ben değilim hanımefendi onun yetkili mercisi başka. Emsal kiranın 18-20 bandında olduğu yerde 11 düşüktür evet. Genel olarak kiralar yüksek ve maaşlarla orantısız bu zaten ülkenin genel problemi, kendim de kiracıyım mevzuya ordan hakimim hani
burada benim anlam veremediğim nokta şu
ev sahipleri neden sürekli yeni kiralanan kiralarla eski kiracıların kirasını kıyaslayıp birbirine yakın veya eşit olmasını bekliyor?
bir tanesi evi yeni kiralamış, şu anın şartlarına göre anlaşılmış
diğeri ise birkaç sene önce kiralamış, o zamanın şartlarına göre anlaşılmış.
yeni kiracı ile eski kiracıyı bir tutamayız ki. ne alaka yani
ben yeni ev tutacağım ama 11 bin olsun demiyorum.
bu devletin sunmuş olduğu yasal maksimum sınıra tekabul eden orana göre çıkan rakamı söylüyorum.
bu rakam yasal merciler tarafından %100 şeklinde açıklansaydı ben kendisine ona göre rakam teklif ederdim.
bu işler kim kime dum duma olmasın diye yasal sınırlar çerçevesinde belirlenmiş zaten.

en basit örnek, evinize internet bağlatmak isteseniz yeni abonelik için sunulan fiyattan ödemek zorundasınız
2 sene taahhüt yapmış eski müşterinin faturası size kıyasla daha düşüktür
çünkü eski ile yeni bir tutulamaz.
bu sebeple ben eski kiracıların yeni kiracılarla kıyaslanıp eşitlenmeye çalışılmasını aşırı mantıksız buluyorum.

kaldı ki ben bu evde seneye 5. yılı dolduracağım için bana zaten emsal miktarda kira zammı yapma hakkı var.
zaten 5 senede bir piyasa seviyesine çekme hakkı vermiş devlet ev sahiplerine.
benden bu sene piyasayı bahane ederek yüksek istese, seneye yasal hakkım var diyerek emsal isteyecek
herkesin işine geldiği gibi davrandığı bir düzen mümkün mü?
bir evi kiraya verirken bazı konularda kiranın düşük kalabileceği gerçeği senelerdir var olan bir durum.
bütün bunları bilerek evleri kiraya verip sonra her sene kiracının tepesine çöküp yeni kiracı kadar zam istenmesi mantıklı değil.

kaldı ki yeni kiracı eve girerken ev sahipleri genelde evdeki kusurları düzeltmiş oluyor. hani boya, badana, tadilat vs
ama ben kaç senedir eski ve yıpranmış demirbaşlarla oturuyorum ve tamir konusunda bir kere bile yardımcı olmadı. her şeyi cebimden ödemek durumundayım
yeni kiracı ile tutulan ev kalitesi arasında dahi fark var bu açıdan bakınca.
benden yeni kiracı bedeli istenecekse gelsin bu evdeki bozuk şeyleri tamir ettirsin, yeni kiracıya yeni ev muamelesi yapsın o zaman? buna neden hiçbiri yanaşmıyor?
kusura bakmayın size serzenişte bulundum gibi oldu belki ama çok doluyum. ikisinin bir tutulmaya çalışılması hiç doğru değil.

Bu zamana kadar çok ucuza oturmuşsunuz, hem de sizin teklifinizle %25 değil, daha yüksek zam yapılmış olmasına rağmen. Hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama büyük şehirse %63 zamla ancak 11 bin olması bayağı uygun. Ama bu durum sizi ilgilendirmiyor. Siz insanlık edip geçen senelerde %25’i uygulamadıysanız insanlık sırası şimdi de ev sahibinde. 13-14’e razı olmalı. Öpsün başına koysun. Ne çirkef kiracılar var, onlardan birine çatmadığına şükretsin.
şimdi 11'i ben yasal dayanak çerçevesinde söyledim
yasal orana tekabul eden rakam 20 olsaydı 20 derdim
ben bu evin ederi 11 veya senin hak ettiğin miktar 11 demiyorum
bunu belirleyen ben değilim. emsallerin kaç para olduğunu da ben belirlemiyorum.
bana kendisi bir rakam söylemedi, ısrarla benden duymak istedi.
ben de yasal orana göre 11 oluyor, maksimum 12 diyebilirim size mahçup olmadan düzenli ödeyebileceğim rakam budur dedim.
12nin de ne kadar düşük olduğundan bahsetti kırk saat bana.
emsallere yaklaştırmak lazım dedi. emsal kaç diyorum, çok yüksek diyor yine rakam vermiyor.
bu da bi cins yani.
hadi maksimum 13 olsun ben yememden içmemden kısayım ona da eyvallah.
benim etrafımdaki herkes %25in bir kuruş üstüne çıkmamışken ben aa olmaz haksızlık, ne isterse verelim demişim 2 sene boyunca.
şimdi işine gelmeyince bencillik ediyorsunuz diyor bana utanmadan.
az önce biriyle konuştum, kira ödemeyen kiracıyla mahkemelik olmuşlar, mahkemeyi de kazanmışlar, zamlarla beraber totalde bilmem kaç yüz bin lira alacaklılar.
ama kiracının parası yokmuş mahkemeyi kazanmış olmalarına rağmen parayı alamıyorlar.
kira ödemeyen kiracıdan paranın alınamadığı bir ortamda işi yokuşa sürmek isterse kendi bilir.
yokuşun kralını yaparım hiç dert değil.

Adamin niyeti emsal hakkı doğunca size acımayacağı .. okadar ortada ki ben olsam tüfeden 1 kurus fazla vermem seneye zaten alacak alacagini
hayatım ben zaten emsal konusunu çoktan kabullenmiş bir insanım
yasal olarak hakkı var buna, acımasın, piyasa neyse onu yapsın seneye.
devlet ona bu hakkı vermişse benim boynum kıldan ince.
ben kendisine seneye emsaller kadar isteme hakkı olduğunu ve o yönde olacağını şimdiden söylemiş bir insanım
kim der ki kaç kişi der yani ev sahibine seneye şöyle olacak böyle bir hakkınız var diye?
ben yasal takip etmiyorum diyen adama yasal hakkını ben söylüyorum var mı böyle bir dünya :)

Kesinlikle seneye maks ne alabilirse onu alacak belli ki bu sene neyse hakkı onu verip geçmesi en mantıklısı olur
evet ben zaten seneye bu hakkı olduğu için bu sene insanlık edip tüfe'den uzaklaşmaması gerektiğini düşünüyorum.
4 sene boyunca o ne derse ben onu yaptım.
bir kere bari o benim halimden anlamalı ama yok.

hiçbir kiracı çevredeki emsal kiralara göre kendi kirasını ayarlamakla mükellef değildir. Hesabına 11k yatırın ve mesaj olarak da "TÜFE oranında zamlı şekilde yeni dönem kiranız yatırılmıştır" yazıp geçin. arzu ederse tonla masraf ederek birkaç yıllık mahkeme sürecine girebilir.
valla iyi niyetimin son kullanma tarihi geçerse ve buna rağmen orta noktada anlaşamazsa yapacağım şey bu olacak.
seneye de emsal neyse onu yapar geçerim veya mahkeme belirlesin, ona göre verelim derim.
veya seneye daha iyi bir ev bulursam taşınırım belki, bilemiyorum.
ben anlamıyorum emsal de emsal, ben yeni kiracı mıyım da emsal kiralara uymak zorundayım? anlamsız yani.

valla iyi niyetimin son kullanma tarihi geçerse ve buna rağmen orta noktada anlaşamazsa yapacağım şey bu olacak.
seneye de emsal neyse onu yapar geçerim veya mahkeme belirlesin, ona göre verelim derim.
veya seneye daha iyi bir ev bulursam taşınırım belki, bilemiyorum.
ben anlamıyorum emsal de emsal, ben yeni kiracı mıyım da emsal kiralara uymak zorundayım? anlamsız yani.

şu noktaya kadar iyi niyetiniz zaten yeterince suistimal edilmiş. bence üstünde hiç tartışmaya gerek yok. yasalar size ne yapmanızı söylediyse onu yapın ve geçin. ne yapabilir ki en fazla şu anda? cebinizden zorla paranızı mı alacak?

Ev sahibi de haklı siz de.. maalesef öyle bir hale geldik ki barınma ihtiyacını karşılayamıyor insanlar 🥹

burada benim anlam veremediğim nokta şu
ev sahipleri neden sürekli yeni kiralanan kiralarla eski kiracıların kirasını kıyaslayıp birbirine yakın veya eşit olmasını bekliyor?
bir tanesi evi yeni kiralamış, şu anın şartlarına göre anlaşılmış
diğeri ise birkaç sene önce kiralamış, o zamanın şartlarına göre anlaşılmış.
yeni kiracı ile eski kiracıyı bir tutamayız ki. ne alaka yani
ben yeni ev tutacağım ama 11 bin olsun demiyorum.
bu devletin sunmuş olduğu yasal maksimum sınıra tekabul eden orana göre çıkan rakamı söylüyorum.
bu rakam yasal merciler tarafından %100 şeklinde açıklansaydı ben kendisine ona göre rakam teklif ederdim.
bu işler kim kime dum duma olmasın diye yasal sınırlar çerçevesinde belirlenmiş zaten.

en basit örnek, evinize internet bağlatmak isteseniz yeni abonelik için sunulan fiyattan ödemek zorundasınız
2 sene taahhüt yapmış eski müşterinin faturası size kıyasla daha düşüktür
çünkü eski ile yeni bir tutulamaz.
bu sebeple ben eski kiracıların yeni kiracılarla kıyaslanıp eşitlenmeye çalışılmasını aşırı mantıksız buluyorum.

kaldı ki ben bu evde seneye 5. yılı dolduracağım için bana zaten emsal miktarda kira zammı yapma hakkı var.
zaten 5 senede bir piyasa seviyesine çekme hakkı vermiş devlet ev sahiplerine.
benden bu sene piyasayı bahane ederek yüksek istese, seneye yasal hakkım var diyerek emsal isteyecek
herkesin işine geldiği gibi davrandığı bir düzen mümkün mü?
bir evi kiraya verirken bazı konularda kiranın düşük kalabileceği gerçeği senelerdir var olan bir durum.
bütün bunları bilerek evleri kiraya verip sonra her sene kiracının tepesine çöküp yeni kiracı kadar zam istenmesi mantıklı değil.

kaldı ki yeni kiracı eve girerken ev sahipleri genelde evdeki kusurları düzeltmiş oluyor. hani boya, badana, tadilat vs
ama ben kaç senedir eski ve yıpranmış demirbaşlarla oturuyorum ve tamir konusunda bir kere bile yardımcı olmadı. her şeyi cebimden ödemek durumundayım
yeni kiracı ile tutulan ev kalitesi arasında dahi fark var bu açıdan bakınca.
benden yeni kiracı bedeli istenecekse gelsin bu evdeki bozuk şeyleri tamir ettirsin, yeni kiracıya yeni ev muamelesi yapsın o zaman? buna neden hiçbiri yanaşmıyor?
kusura bakmayın size serzenişte bulundum gibi oldu belki ama çok doluyum. ikisinin bir tutulmaya çalışılması hiç doğru değil.
Yok estagfurullah haklısın tabiki de dök içini. Herkes çakallık peşinde ondan oluyo.Benim de 1 ayım kaldı bu konuşmaları yapmak için beni de gazlıyosun iyi oluyo😀

şu noktaya kadar iyi niyetiniz zaten yeterince suistimal edilmiş. bence üstünde hiç tartışmaya gerek yok. yasalar size ne yapmanızı söylediyse onu yapın ve geçin. ne yapabilir ki en fazla şu anda? cebinizden zorla paranızı mı alacak?
maddi anlamda bişey yapamaz ama yapabilecekleri:
-huzursuzluk vermek
-evden çıkın demek. bunu derse yasal yöntemlerle hakkınızı arayabilirsiniz diyeceğim.
-çıkarmak için mahkeme süreçleri çok uzayacağı için kısa yoldan şöyle halletmek isteyebilir: evi birine satar. bir tanıdığına satar. o kişi de ben yeni ev sahibinizim evi boşaltın der. resmi bildirimini yapar, 6 ay tahliye sürem olur. 6 ayda evi boşaltmazsam tahliye davası açar. o süre zarfında ben ısrar edersem benim aleyhime olur.

yani en en kötü senaryo şu an evi başkasına satıp beni 6 ay içinde çıkartması olur.
öyle bir durum olursa ben muhtemelen 6 ayı beklemeden başka ev bulduğum anda çıkarım çünkü yeni kiralar da sürekli artış içinde olduğundan
bunun da dezavantajı; taşınma masrafı + yeni ev masrafı + muhtemelen yeni ev sahibinin tahliye taahhüdü olayı falan.

yani ya onunla orta yol bulmak için uğraşmaya devam edeceğim
herhalde kapıyı 17'den açar, 15'te anlaşma yoluna gider. ama ben 13 falan istiyorum, 15 beni çok zorlar.
en kötü ihtimal 15 olsa 2025'te benim iş durumlarım sallantıda. çıkarılma ihtimalim var. çıkarılmasam bile maaşım az olduğu için işimi değiştirmek zorundayım.

ya da üstteki gibi olmazsa direkt yasa neyse onu uygulayıp uzun vadede psikolojik olarak uğraşacağım.

kızlar selam, çoğu kiracının kanayan yarası o malum konuyu ben de açmak zorunda kaldım şu an.
4 senelik kiracıyız, bu ay kira artışı yapmak lazım. ev sahibi kesinlikle aramadı biz aradık mecburen
asla böyle konularda adım atan birisi değil. neyse bunun bir önemi yok.
2 senedir %25 yasası olmasına rağmen bu oranı asla ciddiye almayarak kendisi ne isterse o oranda zam yaptık. haksızlık olmasın dedik. bu bilgiyi vermek isterim.
şimdi bizim yeni kira yasal tüfe bazındaki orana göre 11 bin TL civarı oluyor. benim kafamdaki düşünce açıkçası, önümüzdeki sene 5 yılı dolduracağımız için zaten emsaller kadar kira istemeye hakkı olacak, bu sene yasal neyse onu yapmak idi.
kendisiyle görüştük, şimdiye kadar gayet tatlı biçimde konuşup uzlaştığımız adam değişmiş resmen.
yasal oranda 11 olan kiranın çok düşük kaldığını hatta komik kaldığını söyledi. karşılıklı birbirimizi düşünmemiz gerektiğini falan söyledi.
ben de kendisine, 2 senedir %25'i uygulamayarak kendisini düşündüğümüzü ifade ettim.
bütçeniz dahilinde teklifiniz nedir dedi, yasal oranın biraz daha üzerine çıkıp 12 teklif ettim. bunu da az buldu.
etraftaki evlere göre çok aşağıda kalacağını söyledi. etraftakiler ne kadar peki? diye sorduğumda rakam vermedi, çok yüksek dedi sadece.
ama ben biliyorum etraftaki evler şu an 20-21 falan. neyse bu rakamı telaffuz etmedim.
emsallere yaklaştırmak gerektiğini düşünüyormuş. ben de kendisine, seneye zaten yasal olarak böyle bir hakkı olacağını söyledim.
benden böyle bir iki kez "yasal oran" yasa" gibi kelimeleri duyunca çok bozuldu, bu konuşma tarzınıza bakınca seneye anlaşabileceğimizi düşünmüyorum falan dedi. bu cümlesine herhangi bir yanıt vermedim.
kendisinin rakam teklif etmesini istedim 2-3 kez en az, asla rakam söylemiyor kızlar.
baktık anlaşamıyoruz, yarın tekrar konuşalım dedik ve telefonu kapadık.

şimdi ben bu durumda inanın ne yapacağımı bilemez vaziyette kaldım.
asla rakam vermemesi aşırı saçma geldi.
kendi konuşmasının bir yerinde bi ara, taşınma masrafları da yüksek gibi bir laf etti.
geçen sene gayet tatlı biçimde konuşup anlaştığımız insan şu an bu şekilde konuştu yani.
ben çok çıkmazda kaldığım için konu açmak istedim, yani şimdi bu adam yine benden teklif bekleyecek, ne söyleyeceğimi bilmiyorum çünkü ne istediğini asla anlamadım. söylemiyor.
emsaller 20 falan olsa 18 mi istiyor anlamadım? ev kesinlikle 18 etmez bu arada.
3+1 ama bir odası karanlık, kullanamıyoruz. nerden baksanız 20 senelik bina. lokasyon fena değil. evin ufak tefek dökülen şeyleri olsa da asla rahatsız etmedik, şurası bozuk yardımcı olun demedik. hep kendimiz hallettik.
yani baş ağrıtan kiracı modelinden değiliz.
şimdi benim stratejik ve akıllı biçimde ne yapmam gerekir bana bir akıl verin. ben uzlaşırız zannederken şu an uzlaşamamış durumdayız.
konuşmasının bir yerinde ben yasal oranı takip etmiyorum gibisinden bişeyler dedi.
siz bu konuşmadan nasıl bir enerji aldınız, biz ne yapsak uygun olur, öte yandan yüksek gelirli bir insan da değilim.
evet şu an taşınmaya kalksam 20den aşağı ev bulamam ve çok masraflı olur, bu kısım doğru.
ama böyle de her sene %100'lerin de üzerinde zam yapmak çok çok saçma anlamlara geliyor, bu durum bana çok yanlış geliyor.
ben şu an bu adama atıyorum 17-18 yapsam seneye ne isteyecek benden? yine %100lerin üstünde istemeye kalksa en az 35-36 yapıyor ki seneye emsaller ne olur bilmiyorum.
geçen sene bu sıralar emsaller 15-16 idi. bu sene 20-21 minimum.
beni doğru yönlendirebilecek yorumlar bekliyorum. sorularınız olursa yorumlarda cevaplarım. ne yapmak doğru olur? nasıl yaklaşayım? akıl verin lütfen.
kendi aklındaki rakamı ısrarla söylememiş olması çok canımı sıktı. bu ne anlama geliyor ya? böyle iş mi olur?
aşırı sinirli olduğumu da belirteyim yani şu an.
tahliye taahüdümüz yok bu arada. yeni eve taşınma durumunda kesin onu da imzalatırlar. her şey karışık. of napıcam :KK43:
Benim gecen sene 8 bindi kiram bu sene 16.500 istedi itiraz etmedim çünkü ben çıksam çok rahat 25 e kiraya verir evini onuda magdur etmek istemedim

sence ne yapmalıyım?
sen de ev sahibisin diye biliyorum.
Biz evi ilk aldığımızda içinde Suriyeli aile vardı. Çok zam yapmayacaktık onlara. Sonra kendileri çıktılar ve girecek olanlara da piyasaya göre kira bedeli söyledik. Ama bizim ev 1+1, hep memurlar falan kalıyor içinde. Yani maaşları, ödeme durumları belli. Aile kalsaydı ve ödeyemeyecek durumda olsalardı piyasanın altından verirdim ben.

Ne yapmalısın konusunda inan tam bir fikrim yok. 15 diyin derdim ama 15 ödeyemeyiz taş mı kemirelim yazmışsın, çok üzüldüm ona. Biraz daha altından anlaşmaya varabilirsiniz inşallah.. Allah yardımcınız olsun 😔

kızlar selam, çoğu kiracının kanayan yarası o malum konuyu ben de açmak zorunda kaldım şu an.
4 senelik kiracıyız, bu ay kira artışı yapmak lazım. ev sahibi kesinlikle aramadı biz aradık mecburen
asla böyle konularda adım atan birisi değil. neyse bunun bir önemi yok.
2 senedir %25 yasası olmasına rağmen bu oranı asla ciddiye almayarak kendisi ne isterse o oranda zam yaptık. haksızlık olmasın dedik. bu bilgiyi vermek isterim.
şimdi bizim yeni kira yasal tüfe bazındaki orana göre 11 bin TL civarı oluyor. benim kafamdaki düşünce açıkçası, önümüzdeki sene 5 yılı dolduracağımız için zaten emsaller kadar kira istemeye hakkı olacak, bu sene yasal neyse onu yapmak idi.
kendisiyle görüştük, şimdiye kadar gayet tatlı biçimde konuşup uzlaştığımız adam değişmiş resmen.
yasal oranda 11 olan kiranın çok düşük kaldığını hatta komik kaldığını söyledi. karşılıklı birbirimizi düşünmemiz gerektiğini falan söyledi.
ben de kendisine, 2 senedir %25'i uygulamayarak kendisini düşündüğümüzü ifade ettim.
bütçeniz dahilinde teklifiniz nedir dedi, yasal oranın biraz daha üzerine çıkıp 12 teklif ettim. bunu da az buldu.
etraftaki evlere göre çok aşağıda kalacağını söyledi. etraftakiler ne kadar peki? diye sorduğumda rakam vermedi, çok yüksek dedi sadece.
ama ben biliyorum etraftaki evler şu an 20-21 falan. neyse bu rakamı telaffuz etmedim.
emsallere yaklaştırmak gerektiğini düşünüyormuş. ben de kendisine, seneye zaten yasal olarak böyle bir hakkı olacağını söyledim.
benden böyle bir iki kez "yasal oran" yasa" gibi kelimeleri duyunca çok bozuldu, bu konuşma tarzınıza bakınca seneye anlaşabileceğimizi düşünmüyorum falan dedi. bu cümlesine herhangi bir yanıt vermedim.
kendisinin rakam teklif etmesini istedim 2-3 kez en az, asla rakam söylemiyor kızlar.
baktık anlaşamıyoruz, yarın tekrar konuşalım dedik ve telefonu kapadık.

şimdi ben bu durumda inanın ne yapacağımı bilemez vaziyette kaldım.
asla rakam vermemesi aşırı saçma geldi.
kendi konuşmasının bir yerinde bi ara, taşınma masrafları da yüksek gibi bir laf etti.
geçen sene gayet tatlı biçimde konuşup anlaştığımız insan şu an bu şekilde konuştu yani.
ben çok çıkmazda kaldığım için konu açmak istedim, yani şimdi bu adam yine benden teklif bekleyecek, ne söyleyeceğimi bilmiyorum çünkü ne istediğini asla anlamadım. söylemiyor.
emsaller 20 falan olsa 18 mi istiyor anlamadım? ev kesinlikle 18 etmez bu arada.
3+1 ama bir odası karanlık, kullanamıyoruz. nerden baksanız 20 senelik bina. lokasyon fena değil. evin ufak tefek dökülen şeyleri olsa da asla rahatsız etmedik, şurası bozuk yardımcı olun demedik. hep kendimiz hallettik.
yani baş ağrıtan kiracı modelinden değiliz.
şimdi benim stratejik ve akıllı biçimde ne yapmam gerekir bana bir akıl verin. ben uzlaşırız zannederken şu an uzlaşamamış durumdayız.
konuşmasının bir yerinde ben yasal oranı takip etmiyorum gibisinden bişeyler dedi.
siz bu konuşmadan nasıl bir enerji aldınız, biz ne yapsak uygun olur, öte yandan yüksek gelirli bir insan da değilim.
evet şu an taşınmaya kalksam 20den aşağı ev bulamam ve çok masraflı olur, bu kısım doğru.
ama böyle de her sene %100'lerin de üzerinde zam yapmak çok çok saçma anlamlara geliyor, bu durum bana çok yanlış geliyor.
ben şu an bu adama atıyorum 17-18 yapsam seneye ne isteyecek benden? yine %100lerin üstünde istemeye kalksa en az 35-36 yapıyor ki seneye emsaller ne olur bilmiyorum.
geçen sene bu sıralar emsaller 15-16 idi. bu sene 20-21 minimum.
beni doğru yönlendirebilecek yorumlar bekliyorum. sorularınız olursa yorumlarda cevaplarım. ne yapmak doğru olur? nasıl yaklaşayım? akıl verin lütfen.
kendi aklındaki rakamı ısrarla söylememiş olması çok canımı sıktı. bu ne anlama geliyor ya? böyle iş mi olur?
aşırı sinirli olduğumu da belirteyim yani şu an.
tahliye taahüdümüz yok bu arada. yeni eve taşınma durumunda kesin onu da imzalatırlar. her şey karışık. of napıcam :KK43:
15 teklif edin.3+1 için 11 gerçekten az

X