ev sahibiyle anlaşamamak. istediği rakamı telaffuz etmeyen ev sahibi??

Biliyor musunuz. Ev sahiplerinin çoğu diyemem ama bazıları işi yokuşa sürüklüyor. Bizde ev sahibini kırmak istemiyoruz fakat onların kırılganlığı bizim haklarımıza tecavüz etmemesine kadar.

evi adama karşı b.klamadım burada paylaşmak istedim sadece
emsallerle kıyaslama yoluna gidince insan ister istemez düşünüyor çünkü emsallerle kıyaslarken bu evin kusurları niçin gözardı ediliyor diye
ha çok büyük önemli konular değil kimse onlar yüzünden taşınmaz
ama evin bi demirbaşı bozulsa asla yardımcı olmuyor mesela.
böyle sayabileceğim çok fazla konu var.

ben daima uzlaşmacı oldum kendisine şimdiye kadar
ama sırf uzlaşmak adına da % kaç zam yapmam gerekiyor?
yani bu işlerin bir sürü yasal dayanağı var
%100 yapsam 13 falan yapıyor zaten ne yapayım ben %200 mü anlamadım
bu sene %200 seneye %300 bunun sonu var mı?
bu da haksızlık yani. üstelik bu sene maaşlara maksimum %30 zam yapacak hükümet
ve son olarak, uzlaşma denilen şey her iki tarafın açık konuşmasıyla olur.
karşımda, istediği rakamı telaffuz etmeyen biri var.
neden rakam telaffuz etmiyor sizce? ısrarla sormama rağmen söylemedi? buna ne diyorsunuz
açık konuşup ben şu kadar isterim demekten kaçınmak nasıl bir bakış açısı ben bunu anlamadım?

Seneye emsal açıp 25 bin isteyecek, siz de yarı fiyatına oturduğunuz “karanlık odası olan kötü (!) evde 1 yıl daha kalmak için ısrar edeceksiniz.
Yasadan diyince çok korktu haa

bu sene yasalı uygulayıp geçersem seneye çık der bana.
önümüzdeki seneyi de düşünerek mantıklı bir karar almak istersem ne yapmam lazım onu bilemedim
ama uzlaşma sağlanamazsa yasal oranı yollar geçerim kendisi de beni mahkemeye versin napayım artık
ki ben afedersin ama eşşek gibi uzlaşacağını düşünüyorum.
ama rakamı söylemedi bile lanet olası
insan kendi teklifini söyler. aptal yerine mi koyuyor nedir?

ben 11-12 rakamlarını kafamdan uydurarak söylemedim
evin ederi budur mantığıyla da söylemedim
yasalar çerçevesinde bir sınır belirlenmiş, o da açıklanan tüfe, o da hesapladığınız zaman 11'e denk geliyor
eğer 5'e denk gelseydi 5, 20'ye denk gelseydi 20 diyecektim.
yani kendi başıma aldığım bir karar değil. yasal hakkım çerçevesinde söyledim.
seneye zaten emsal yapacağı için bu sene tüfenin dışına çıkmak istemedim açıkçası.
ev sahipleri yasaları ciddiye alırsa kimse düşman olmaz.
birileri yasaları çiğneyip insanlardan her sene %100ün üzerine zam isterse düşmanlık olurlar bu çok normal.
canımızı mı alacaklar ben anlamadım.

Hakkınızda hayırlısı olsun..

Seneye emsal açıp 25 bin isteyecek, siz de yarı fiyatına oturduğunuz “karanlık odası olan kötü (!) evde 1 yıl daha kalmak için ısrar edeceksiniz.
Yasadan diyince çok korktu haa
bu çok kötü niyetli bir yorum olmuş.
faydalı bir öneri sunacaksanız sunun, sunmayacaksanız işi polemiğe çekmeye çalışmayın.
seneye neden 1 sene daha kalmak için ısrar edeyim?
emsallere tekrar baktım ve bazı evler sahiden çok yaşanası geldi.
burayı da seviyorum ama anlaşmazlık durumunda yapışacak değilim.
sonuçta hiçbir yer vazgeçilmez değil ve tedbil-i mekanda ferahlık vardır inanışındayım her zaman.
işime gelmediği takdirde elbette taşınmam gerekirse taşınırım, elalemin adamlarına yalvarmam.
mutlaka gönlüme göre olabilecek başka evler de var. benim hayatım bununla geçti zaten :)
belki o an maddi anlamda biraz etkilenirim ama belki hayatımda yeni bir sayfa açılır, kim bilir?
kimse kimseyi taşınmakla korkutamaz ben zamanında komşu gürültüsü yüzünden 2 aylık evden taşındım, gözüm karadır.
nasibimde kısmetimde ne varsa o olur.

15 e okey der bence. Rakam söylememesi çok saçma

Kendi aklında bir tutar yok soruşturma yapacak akıl danışacak , benim kiracı bana bu kadar teklif etti napayım diye de danışacak muhtemelen. Israrla söylememesi ağzımdan bir rakam çıkmasın da zarar etmeyeyim korkusundan.

15 bence makul ama 20 falan isterse asla vermezdim ben çünkü bunu yapan insan seneye de 40 ister ki sen zaten hep %100 zam yaparak gitmişsin.

bana mesela ısrarla bütçeme uygun, aklımdaki rakamı sordu
enflasyona göre 11 yapıyor, biraz daha üstüne çıkıp 12 verebilirim dediğimde de bu rakam komik, emsallerin yanında çok düşük kalıyor falan dedi
kendi aklındakini asla söylemedi
ama ben kesinlikle ondan rakam duymadan yeni bir teklif yapmayacağım
yok öyle yağma.
muhtemelen tekrar konuşmada yine soracak, ben zaten 12 olarak teklif etmiştim sizden rakam alamadım diyeceğim.
ama konuşma tarzı çok sinir bozucuydu, ben yasal orana dayanarak söyledim bunu, kafamdan uydurmadım ki
geçen sene %140 civarı yaptık ama zaten çok düşüktü kiramız, gözümüze batmadı
bu her sene %100lerin üzerine çıkmamı bekleyemez seneye tuik enflasyonları daha düşük açıklayacak, ona rağmen %200 mü yapmam gerekecek ben anlamadım
üstelik adama bu sene maaşlara yapılacak zam beklentisinin de maksimum %30 olduğunu da söyledim
gelirim %30 artarken ben ona nasıl %100ün üzerinde zam yapabilirim ki

15 bence makul ama 20 falan isterse asla vermezdim ben çünkü bunu yapan insan seneye de 40 ister ki sen zaten hep %100 zam yaparak gitmişsin.
hayatım 15 yaparsam %100ün de üzerine çıkmış oluyorum zaten
%100 yapınca 13 oluyor, 13 de az değil.
her sene her sene 2 katının da üstünde mi zam yapmam gerekecek kafayı yemiş ya bunlar
ayrıca 11-12 hiç de düşük değil evi kiralarken yasal sınırlar her şey bellidir, eski kiracının kirasının zaman içinde düşük kalma riski/durumu daima vardır.
bana maksimum %30 maaş zammı yapılacak ben nasıl sürekli %100den fazla zam yapayım ona?

O kadar hakklısın ki, geçen ay 15 yazılan eve bu ay 20 yazılıyor. Resmen kafalarına göre şişiriyorlar ve yazıyorlar bu rakamları. Ultra lüks bir semt ve daire de oturmuyorsan bu fiyatlar çok abartı ve yılbaşından sonra iyice şişecek bence. Biz de bu yüzden yılbaşına kadar apar topar taşınma kararı aldık.

Bence bu adamın kafasındaki miktar 17 bin.
bana da öyle geliyor ama pazarlık payı da var diye düşünüyorum
olmak zorunda çünkü
eğer anlaşamazsak tüfe oranında artış yapıp en ufak ters tepkisinde ben yasal olan neyse onu uyguladım, siz de yasal haklarınızı arayabilirsiniz deyip muhatap olmayı kesmek var aklımda.
şu durumda çıkarması ayrı dert, mahkemelik olsak bile haklı olan biziz.
seneye emsaller kadar istediğinde de buyurun dava açın mahkeme belirlesin der yine muhatap olmam
ben hiç bugünkü konuşmayı da yapmayıp direkt tüfe oranında artışı yapıp geçsem tek laf etmeye hakkı yok
huzursuzluk çıkaranda zerre huzur bırakmam, tepemin tası atarsa benden büyük bela bulamaz ama böyle yapmak yerine insanca orta yol bulmayı tercih ediyorum ilk etapta.
ki normalde insanların evine çökmeye karşıyım, bunu hiç yapmak zorunda kalmadım çok şükür ama bunu hak eden ev sahipleri olduğunu düşünüyorum, benimki de tarafını seçsin artık insanlık mı istiyor yoksa kaos mu.

hakkında hayırlısı olsun
bilemiyorum 2025 yılında benim iş durumlarım da biraz sallantıda.
oturduğum semt lüks değil kendi içinde bir sürü güzel tarafı olsa da
eğer firma değiştirirsem sektörümde ofislerin olduğu bölgeye çok uzak kalıyor zaten şu an oturduğum ev
bu nedenle bu sene kirada anlaşsak bile önümüzdeki sene bu sıralar farklı bir semtte ev tutma ihtiyacım doğabilir.

Senin de hakkında hayırlısı olsun canım

Uzun vadeli oturma planım varsa 16-17 de anlaş.

X de kiracı ev sahipleri konuları takip et. Kiracılardan artık aradaki fark bile alınıp evden çıkarılıyor.
Hiç strese girmeye gerek yok bence.
Sende zaten evine girdim gel çıkar diyen birisi degilsin keyifle, ev sahibiyle gerilmeden otur.
Ama kirayı asla elden verme asla.

16-17 veremem asla.
bütçem müsait değil.
14te fit olmak için çabalayacağım.
bugünkü tavrından sonra uzun vadeli oturma planım olamaz.
o dediğin rakamlarda ısrar ederse ben adama açık açık, belki 2 ay düzenli veririm 3. ay veremem eksik kalır artık siz de canımı mı alırsınız bilemem demekten asla çekinmem
ben söylerim yani bende neyse o. bugün telefonda da söyledim. ben size ödeyemeyeceğim rakamlar için söz verip sonrasında sizi de zor durumda bırakacak değilim, her ay cebime giren belli dedim.

aradaki farkın alınıp evden çıkarılma durumları kiracıların haksız olduğu mahkemeler
zaten eğer kiracı haksız ise ev sahibi sonuna kadar kullansın bir kuruş bile bırakmasın
çok var yani mağdur ev sahibi de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…