Anket ev sahibim 5 kati kira istemisti

Siz olsanız kac tl verirdiniz?

• %25i yani 2250

• 3000

• 4000-4500

• 5000

• 6000

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Bizim ev sahibi de çıkarttı kendi girecekmiş biz 1 veriyorduk sonra bize 6 bin diye teklif etti 6 bin verirseniz oturusunuz diye 4 bin olsa neyse de e hani sen oturacaktın be adam bir 6 ay daha çıkmadık niyeti öğrenince eşimi arayıp ağlıyordu resmen dışarıdayım çıkın ben oturcam diye inandık çıktık neyse çıktık evinden.. Sonra öğrendik ki 8 bine kiraya vermiş o amaçla çıkartmış

4000 tl 3.seneye döndük komik degil
1750den 8500 sence nasil
8500 evet yüksek geliyor kulağa!
Ama insanlar senelerini verip yatırım yaparken hayır yapmayı düşünmüyorlardı elbette...
Düşünmüş olsalar kiraya vermezlerdi...
Döviz bile bir gecede %7 fırlarken
Her şey her gün zamlanırken
Ev sahiplerinin günah keçisi seçilmesi çok saçma
Belki ev sahininiz de geçimini bu şekilde sağlıyor
Ya da başka bir ihtiyacı var
Oturup orta yol bulmayı deneyin lütfen

Yazılanları okuyunca şaşırdım, bizim kiracıya zam yapamiyoruz kabul etmiyor, e baya küçük paraya oturuyo günümüz şartlarında asla bize yetmiyo, tamam diyoruz ozaman zam kabul etmiyorsan çık, çıkarım kapının onune yerlesirim üzerime basa basa gercersiniz diyor..
Anlayacağınız Allah ev sahibine hayırlı kiracı, kiracıya da hayırlı ev sahibi nasip etsin çok zor uğraşması..

Açıkçası şu %25 durumu ev sahiplerini de mağdur etti. Şimdi nerde hangi3sartlarda ev bilmiyorum. Bizim 3 ortakla yatırım amaçlı aldığımız ev dedikki kendi kendini öder sonra da çocuğumuzun okul öncesiasrafi çıkarır dedik. Disimizden tirnagimizdan arttırdık aldık. %25 zam oranıyla asla kendi kredisini karşılamadı. Şu anda aynı sitede evler 15-16 bin kira ile sunuluyor. Oturanlar 3700 TL veriyor. Kiracıları da anlıyorum ama bu uygulama neresinden bakarsan kötü. Bence hollandada ki gibi sosyal konut ayrımı yapılmalı. Belli aralıklarla eve eksper gelmeli . Evin metrekaresi, konumu. Yaşı.... Daha bir çok unsur baz alınarak hesaplanır ve denir ki senin evin sosyal konut x kiradan daha fazla isteyemezsin. Sosyal konut olmanın üstünde standartları varsa da sen istediğin kirayı isteyebilirsin der. Türkiye'nin bir çok yerinde ki nerdeyse her yerinde inanılmaz uçuk fiyatlar isteniyor. bu yüzden sosyal konut statüsünde olabilecek bir çok ev gereğinden fazla kira bedelleriyle kiralanıyor.

Kiraciniz kaç yıldır o evde? 5 yılı geçtiyse emsal davası açın. Yani iki taraf içinde üzücü bir konu ama yapacak bişey yok. Benim karşı komsumda şuan uygun fiyata oturuyor(bende öyleydim geçen aldık şükür oturudugmuz evi) 5 yılda bu sene doluyor. Bu yaz yüklü bir zam bekliyorduk bizde. Komşumuz geçen söyledi 1600 den 5000 e çıkartmış ev sahibi baktığın zaman evet 3 katı ama bu evinde değeri budur şuan yapacak bişey yok ki.. hani burda 3 katı 5 katı deniyor ama önceki fiyatı bilmek lazım. 2 den 5-6 olması bence insafsizlik değil normal olan. 15 ten 45 yapmıştır buna herkes olmaz der zaten. Ev sahibim 3 katı yaptı derken buna göre yorum yapmak lazım. Kimsede babasının hayrına oturtamaz kimseyi. Hayır yapmak istesem başka bişey yaparım dimi. Komşumuz bize geldi sordu siz bilirsiniz hak hukuk nasıl işler diye dedik 5 yıl dolduğu için yapacak bişey yok emsal açsa kazanır kabul edin tutarı. Tamam dediler onlarda çünkü makul yani. Hatta sonra kendiside dedi demekki ev sahibi ondan sürekli 5 yılınız doldu istediğim fiyatı yapabilirim emsal hakkımla diye dedik evet hukuk ev sahibinden yana oluyor 5 yıldan sonra. İki taraf içinde zor.

Ben bababmlardan örnek vereyim ; kiracısı 1100 e oturuyordu yedi Yıldır bu fiyatta. Nisanda kendi 4 bine çıkardı evler sekiz bin falan ama benim bulunduğum konumda; ancak babam bir sene öncesinde söyledi. Ben kira arttıracağım 6500 veriyorsanız kalın yoksa çıkın o da vermem dedi temmuzda çıkacak. Yeni kiracıya sekiz bine verecek. Şimdi annem o evi almak için vakti zamanında boncuk yaptı, minibüse binmedi, doğalgazımı yakmadı. Bir tl bir tl hesap yaptı. Tabikş kiracılar için de çok zor ama bunun çözümü bu zamanda ev sahiplerine zorla kira düşürtmek değil maalesef…

Ablam sen kime oy verdin

o insanlar senelerce çalışarak bir mal almışlar. Siz gibi arsızlarda gelip beddua ediip hayrını görme der. Allah insanın gönlüne göre veriyor işte. Sizde bu kafayla ordan oraya sürünmeye devam edin bakalım. 100 evim olsa 1ini bile siz gibisine koklatmam.

Host hasbam..giren cikan ne oldu sana senin gibi sirretin evinde zaten oturmam sizin gibi dengesizler yuzunden kiracilar ev sahibi oluor buarada onune birsey atmadim

Ha buarada ev kredim bitmek üzeregönlüme görede döser gecerim evime. Su kötü kalbinle sürenende bir anda asagi düşen de sen olursun insallah

Host hasbam..giren cikan ne oldu sana senin gibi sirretin evinde zaten oturmam sizin gibi dengesizler yuzunden kiracilar ev sahibi oluor buarada onune birsey atmadim
Maalesef ki insanlar sanıyor ki herkes kendisi gibi. Hanımefendiciğim benim 'siz' gibi önüme kemik atılmasına ihtiyacım yok. Ben kemiğe ihtiyacım olduğunda etinden sıyırır alırım siz dert etmeyin. Bedavadan önüne kemik atılma ihtiyacı olan kişi sizsiniz.
Şirretlik kavramı ancak sizin kapasitenize sahip bir cahile yakışırdı.
Ha buarada ev kredim bitmek üzeregönlüme görede döser gecerim evime. Su kötü kalbinle sürenende bir anda asagi düşen de sen olursun insallah
Tek dilediğim şey benim için dilediğinizin umarım çok fazlasını Allah size verir. Ben sizin gibi beddua edecek değilim, beddua sahibini bulur. Benim için iyisini dilerseniz siz daha iyi olun. Kötülüğümü isterseniz de Allah yine mislini versin inşallah.
Sizin aksinize benim kalbim temizdir. Duam karşılıksız kalmaz. Malum siz ederseniz size gökten kemik yağabilir millete dağıttığınız kemiklerden.
Benimle daha fazla muhattap olup benim terbiyemi ve saygımı bozdurmayın. Allah versin

Sen terbiyeni yeteri kadar bozmussun zaten senin gibi şuursuz usluba benim verdigim cevap yerinde oldu hemen alinma:)birde tovbe yarabbim anlasman mi var duan karsilik bulacak! ozaman kendine dua et kötü kalbin biran once sifa bulsun..yorumuma atlayipta cirkin uslupta bulunan sensin.. bu yuzden kemikler sana daha layik.neyse sen gibi cirkef insanlara zaman harcamicam ne dusunuorsan senin olsun

Gelmişsiniz 45 yaşınıza, edep, adap, terbiye, türkçe 0.
45inizden sonra bir eve sahip olabilmenize tebrikler. Bir baltaya sap olmuşsunuz sonunda.

Gelmişsiniz 45 yaşınıza, edep, adap, terbiye, türkçe 0.
45inizden sonra bir eve sahip olabilmenize tebrikler. Bir baltaya sap olmuşsunuz sonunda.
45 mi bacim mueccimmi oldun şimdide sen kendi terbiyene adabina bak once sonra gel elestir. erken yaslarda baltaya sap oldunda bir haltami benzedin yazdiklarindan zaten bir halt olamadigini belli etmişsin..Allah komsularina cevrene yardim etsin zira klinik vakasin su kaf dagina benzer halinle

Aynen, burnum kaf dağında çekilde kalitem düşmesin.

20 yıl kirada oturdum. Kira sürecinde 8 kez ev değiştirdim. Kimi iş dolayısı ile kimi zamlanan miktara bütçem yetmediği için... Ama hiçbir zaman beddua etmedim. Evet kiracılık zor. Ama kiracısınız diye her bedduayı edebilmeyi kendinize hak göremezsiniz. Siz de birikim yapıyorsunuzdur elbet. Döviz, altın vs.
Dişinizden tırnağınızdan arttırıp da yaptığınız birikimi biri gelip alsa! Nasıl olsa sende var dese! Nasıl olur? Yapmayın Allah'ınızı severseniz. İnsanların yatırım olarak aldığı ve kiraya verdiği ev yüzünden kimseye beddua etmeyin. Karşı tarafında kendine göre ihtiyaçları olabilir. Zamanında kısıp, herşeyden mahrum kalıp aldığı ev yüzünden niye beddua alsın. Daha önceden de yazdım. Ülkede paramız hızla değer kaybederken, göç sorunu ile ev sıkıntısı yaşanırken suçlular ev sahipleri seçilemez. Geçen sene 100 liraya aldığın tişört 300 lira olmuşken ve kimse buna ses çıkarmazken ev sahibinin de ederi kadar kiraya da zam yapması gayet doğal. Durun biraz düşünün! Ve ettiğiniz beddua başınıza dönmesin diye tövbe edin. Mal sahibine bir kıvılcım yeter dediğiniz ve oturmaya devam ettiğiniz evin içindeyken o bedduanın başınıza gelmesinden korkun hiç değilse....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…