Ev sahibi sorunu. Allah ev sahibimizi bildiği gibi yapsın.

Çünkü problem yasal oranda zaten. Enflasyon %150 iken kira zammına %25 sınırı koyarsa devlet çoğu ev sahibi bunu umursamaz ya da açık bulmaya çalışır, kiracıyı çıkarır falan filan...
cilek31 ben bunu son günlerde anneme anlatmaya çalışıyorum, biraz çatışıyoruz. kiraya zam vaktimiz geldi, birkaç gün sonra belli olacak. annemi esnaf arkadaşları fişfikleyip duruyor abla %25ten fazla yapamaz, seni on sene çıkaramaz falan filan diye. gelmiş bana bunu söylüyor geçen gün. dedim o işler öyle olmuyor, yüzdeyi boşver rakama odaklan. bi rakam belirledim kafamda, bu veya bunun altında söylerse hiç sesimizi çıkarmayalım, üzerinde söylerse pazarlık yapalım, gıcıklaşmaya kalkma telefonda diyorum. bana hala %25 diyor aslında ev sahibiyle sadece ben muhatap olsam daha güzel çözerim, adam da inadına gibi annemi muhatap alıyor daha çok. annen varken sana söz düşmez gibi bi tavrı var sinir oluyorum. çocuk gibi hissediyorum kendimi, bu kiranın yarısını ben ödüyorum halbuki...

Tabii canım dışarıdan öyle konuşuyorlar yok yasal Oran belli ,üstüne çıkamaz mahkemeye versin ,sen kazanırsın vesaire diye ama o işler öyle olmuyor aynı fikirdeyim sizinle. Vallahi anneniz inatlaşmasını adam evden bile çıkarır yani ben oturacağım der çıkarır, ha 5 yıldan önce yasal olarak bunu yapamaz ama işte nerede ispatlayacaksın bunu bile yapıyorlar hiç tartışmaya pazarlığa bile oturmuyor adam ben oturacağım diyor çocuğum oturacak diyor çık diyor.
Ha adamı takip edeceksin gerçekten oturuyor mu akrabası mı oturuyor vesaire onu bulacağım mahkemeye vereceğim de sen kazanacaksın da para alacaksın ölme eşeğim ölme bunu yapacak adam boş gezenin boş kalfası olması lazım

Tabii canım dışarıdan öyle konuşuyorlar yok yasal Oran belli ,üstüne çıkamaz mahkemeye versin ,sen kazanırsın vesaire diye ama o işler öyle olmuyor aynı fikirdeyim sizinle. Vallahi anneniz inatlaşmasını adam evden bile çıkarır yani ben oturacağım der çıkarır, ha 5 yıldan önce yasal olarak bunu yapamaz ama işte nerede ispatlayacaksın bunu bile yapıyorlar hiç tartışmaya pazarlığa bile oturmuyor adam ben oturacağım diyor çocuğum oturacak diyor çık diyor.
Ha adamı takip edeceksin gerçekten oturuyor mu akrabası mı oturuyor vesaire onu bulacağım mahkemeye vereceğim de sen kazanacaksın da para alacaksın ölme eşeğim ölme bunu yapacak adam boş gezenin boş kalfası olması lazım,

9.500 bir ev kirası ha Allah herkese kolaylik versin ben yapamazdım ne olursa olsun asgari ücretten fazla kira isteyemezdim en azindan ha o kirayı vereceksem 7.5 luk eve veririm giderim kime veriyorsa versin bakalim

2020 yılında 410.000 tlye aldığımız 6+1 evin şu an piyasa fiyatı rahat 3 Milyon TL...

Ben şimdi bu evi neden çok çok altına kiraya vereyim? Kimseye mağdur oynamayın konu sahibi. Ev sahibiniz size zaten yeterince müsamaha göstermiş bu güne kadar. İnanın verdiğiniz 2.500tl hiçbir şey bu devirde. Adam sizin hayır duanizi almak icin mi o evi almis zamanında, hayır tabii ki. Sizin özel hayattaki problemleriniz ev sahibinizi ilgilendirmez. Ev sahibiniz size 9.500 demiş bunu veremiyorsaniz çıkın bir zahmet. Siz gidersiniz ödeyebilecek başka birisi gelir, ev sahibiniz neden böyle şeylere kafasını yorsun ki.
Adam sonuçta yatırım yapmış zamanında parasını verip evini almış e bi zahmet hakkettiği kira gelirini de alsın.
Simdi ben 6+1 evimi atıyorum neden 10 bin tlye kiraya vereyim ki ne kazancım olur yani bu işten.
Sıfır araba alıp bir de kira tutarına laf etmeniz ayrı bir olay zaten.
Bütçeniz bu evde devam etmeye yetmiyorsa başka bir muhitten kiralık ev bakacaksiniz, ki bu evde haliyle şimdikinden küçük olacak.
Ayrıca ev sahibinizin gelinine haspam demeniz de bariz bir üslup sıkıntınız olduğunu gösteriyor ne yazık ki.

Yok anliyorum. Insanlar galiba burda zannediyor ki ben cok zenginim ne biliyim hersey mükemmel. Para sakir sakir akiyor gibi..halbuki öyle birsey yok. Aman neyise. Herkes kendi camindan bakiyor.
Yoo kimse öyle zannetmiyor.... Dünyanın hiçbir yerinde para çesmeden şakir şakir akmaz ama para biriminin degeri, ülkedeki enflasyon oranı , tüketici faiz ve banka faiz oranları , emeğin saat bazında değeri, gayrisafi milli hasıla,vergi politikaları...vs dünyanın her yerinde farklı oldugu için a ülkesinde yaşayıp b ülkesindeki yasal tasarruflar veya harcamalar hakkında yorum yapınca çok da mükemmel olmayan yargılar çıkıyor ortaya.

9.500 bir ev kirası ha Allah herkese kolaylik versin ben yapamazdım ne olursa olsun asgari ücretten fazla kira isteyemezdim en azindan ha o kirayı vereceksem 7.5 luk eve veririm giderim kime veriyorsa versin bakalim
İki günü bulmaz başkasına kiralaması, kiralık ev yok piyasada.

İki günü bulmaz başkasına kiralaması, kiralık ev yok piyasada.
Muhit biraz eli yüzü düzgünse akşamina bile bulmaz, aynı gün verir başkasina...Bu ay benzer orta halli bı muhitte, sokak arası sıradan küçük bir dairede oturup " Perdeleri makineye attım, durulamaya bile geçmeden 4 kişi kiralık mi diye zili çaldı " diyen arkadaşım var benim Ev yok ev piyasada

Son düzenleme:
Mune ya sende bulamamışsın 1 milyonluk evi tüh bak bende yazıldığından beri arıyorum ama yok.
İstanbul’da 1 milyona ev evet belki vardır ama kim bilir nerede ve ne durumda?
Evi gidip görmeden o fiyata asla itibar etmem zira temsili foto koyuluyor sonra eve bir gidiyorsunuz harabe.
Annem dahi İstanbul’da şu an oturduğu bahçeli müstakil 70 metrekare evini 1 milyona satmaz, ki öyle ultra lüks bir semtte değil, evde akıllı ev değil :)) annemlerin orada dahi kiralar 10 bin liradan başlıyor.

Aziz Nesin'in deniz gören ev hikayesine döner konu burada 1 milyonluk evde.
Haberlerde kiralık oda göstermişlerdi,camı penceresi yoktu,bodrumu odaya çevirmiş kiralıyordu sahibi,onun gibi birşey olur herhalde o ev.

Kira piyasası cidden çıldırmış.
Ben 5500'e tuttum Ağustos ayında. Ev eski, İstanbul'un dışında, semt elit. 3+1 ev.
Giriş katım yine Ağustos ayında 7500'e tutuldu. Benim dairenin aynısı.
Karşı dairem var, 2+1 düdük kadar. 7500'e her gün bakanı oluyor. Ev sahibi memur istiyor inat etti vermiyor. Memur nasıl verecekse o kirayı.
Ben 1400 TL kiradan çıkıp buraya geldiğim için oha diyordum, milleti görünce daha da şaşırıyorum valla.
Benim eski ev sahibi de 4000 ama 1 yıllık peşin almış kirayı benden sonra. Ben giderken üzülüyordu, artık üzülmüyordur

Merhaba bu dava tespit davası olduğu için aradaki süre önemli değil. Aradaki kira farkı diye bir şey olmayacaktır. Bu dava yeni kira döneminde ne kadar kira bedeli ödensinin davasıdır. Yani mahkemenin hükmettiği miktar bir sonraki kira döneminin başlangıcından itibaren esas alınacaktır.
Soru sahibi dediği miktarı verme.
Kira tespit davası açsın hakim de 9.500 e hükmetmeyecek emin ol. Hadi diyelim hakim de 9.500 dedi bir sonraki dönemden itibaren ödenecek miktar o olacak. Gitsin uğraşsın. Size kafadan en az 1 ortalama 2 yıl kazandırır. Tespit davası olduğu için de aradaki tutarı ödemekle yükümlü değilsiniz.

Sayın hakimim, yorumunuzu okurken bir an, evsahibi evi hibe etmezse hapis cezası da alacak diye korktum ama çok şükür ki yatarı yokmuş işlediği suçun sadece iki yıl daha konu sahibinin sıfır araba borcunu ödemesi yeterliymiş allah'tan...Neyse konu sahibi hadi iyisin yine, arkasından küfür kıyamet ettiğin insanların evinde iki sene daha rahat rahat bedavadan hallice oturabileceksin yasal olarak, çok adil değil mi?

Son düzenleme:
Rica ederim. Benim de aralarında olduğum Ev sahipleri evlerini kiraya vermeden önce TBK nın konut ve çatılı iş yeri kiraları kısmını okurlarsa sonradan böyle ağlamalarına milleti darlamalarına gerek kalmaz Ev kiralamak da tıpkı altın, gümüş, dolar almak gibi bir yatırımdır. Şayet bir yatırımcı olan ev sahiplerine ayrıcalık yapılsın istiyorsanız bankalar da kredileri geri ister faiz oranı düşük kaldı diye, altınını düşükten bozduran da isyan eder. Yatırım risk işidir. Kuralları da baştan bellidir. O nedenle hukuk var ve herkese eşit uygulanacak soru sahibi arabanız da hayırlı olsun ben de geçen hafta tiguan aldım. Güleee güleee kullanalım

teşekkürler
arkadaşlar bu arada bir düzeltme yapayım, E egecell avukat değil hakimmiş, bu bilgiyi de vermiş olayım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…