Çünkü problem yasal oranda zaten. Enflasyon %150 iken kira zammına %25 sınırı koyarsa devlet çoğu ev sahibi bunu umursamaz ya da açık bulmaya çalışır, kiracıyı çıkarır falan filan...
Tabii canım dışarıdan öyle konuşuyorlar yok yasal Oran belli ,üstüne çıkamaz mahkemeye versin ,sen kazanırsın vesaire diye ama o işler öyle olmuyor aynı fikirdeyim sizinle. Vallahi anneniz inatlaşmasını adam evden bile çıkarır yani ben oturacağım der çıkarır, ha 5 yıldan önce yasal olarak bunu yapamaz ama işte nerede ispatlayacaksın bunu bile yapıyorlar hiç tartışmaya pazarlığa bile oturmuyor adam ben oturacağım diyor çocuğum oturacak diyor çık diyor.cilek31 ben bunu son günlerde anneme anlatmaya çalışıyorum, biraz çatışıyoruz. kiraya zam vaktimiz geldi, birkaç gün sonra belli olacak. annemi esnaf arkadaşları fişfikleyip duruyor abla %25ten fazla yapamaz, seni on sene çıkaramaz falan filan diye. gelmiş bana bunu söylüyor geçen gün. dedim o işler öyle olmuyor, yüzdeyi boşver rakama odaklan. bi rakam belirledim kafamda, bu veya bunun altında söylerse hiç sesimizi çıkarmayalım, üzerinde söylerse pazarlık yapalım, gıcıklaşmaya kalkma telefonda diyorum. bana hala %25 diyor aslında ev sahibiyle sadece ben muhatap olsam daha güzel çözerim, adam da inadına gibi annemi muhatap alıyor daha çok. annen varken sana söz düşmez gibi bi tavrı var sinir oluyorum. çocuk gibi hissediyorum kendimi, bu kiranın yarısını ben ödüyorum halbuki...
Tabii canım dışarıdan öyle konuşuyorlar yok yasal Oran belli ,üstüne çıkamaz mahkemeye versin ,sen kazanırsın vesaire diye ama o işler öyle olmuyor aynı fikirdeyim sizinle. Vallahi anneniz inatlaşmasını adam evden bile çıkarır yani ben oturacağım der çıkarır, ha 5 yıldan önce yasal olarak bunu yapamaz ama işte nerede ispatlayacaksın bunu bile yapıyorlar hiç tartışmaya pazarlığa bile oturmuyor adam ben oturacağım diyor çocuğum oturacak diyor çık diyor.cilek31 ben bunu son günlerde anneme anlatmaya çalışıyorum, biraz çatışıyoruz. kiraya zam vaktimiz geldi, birkaç gün sonra belli olacak. annemi esnaf arkadaşları fişfikleyip duruyor abla %25ten fazla yapamaz, seni on sene çıkaramaz falan filan diye. gelmiş bana bunu söylüyor geçen gün. dedim o işler öyle olmuyor, yüzdeyi boşver rakama odaklan. bi rakam belirledim kafamda, bu veya bunun altında söylerse hiç sesimizi çıkarmayalım, üzerinde söylerse pazarlık yapalım, gıcıklaşmaya kalkma telefonda diyorum. bana hala %25 diyor aslında ev sahibiyle sadece ben muhatap olsam daha güzel çözerim, adam da inadına gibi annemi muhatap alıyor daha çok. annen varken sana söz düşmez gibi bi tavrı var sinir oluyorum. çocuk gibi hissediyorum kendimi, bu kiranın yarısını ben ödüyorum halbuki...
Yoo kimse öyle zannetmiyor.... Dünyanın hiçbir yerinde para çesmeden şakir şakir akmaz ama para biriminin degeri, ülkedeki enflasyon oranı , tüketici faiz ve banka faiz oranları , emeğin saat bazında değeri, gayrisafi milli hasıla,vergi politikaları...vs dünyanın her yerinde farklı oldugu için a ülkesinde yaşayıp b ülkesindeki yasal tasarruflar veya harcamalar hakkında yorum yapınca çok da mükemmel olmayan yargılar çıkıyor ortaya.Yok anliyorum. Insanlar galiba burda zannediyor ki ben cok zenginim ne biliyim hersey mükemmel. Para sakir sakir akiyor gibi..halbuki öyle birsey yok. Aman neyise. Herkes kendi camindan bakiyor.
Evi 10000likmiş zaten9.500 bir ev kirası ha Allah herkese kolaylik versin ben yapamazdım ne olursa olsun asgari ücretten fazla kira isteyemezdim en azindan ha o kirayı vereceksem 7.5 luk eve veririm giderim kime veriyorsa versin bakalim
Mune ya sende bulamamışsın 1 milyonluk evi tühİstanbul’da satılık ev fiyatları
Eki Görüntüle 3152502
Bunlarda kiralıklar
Eki Görüntüle 3152503
Sözün bittiği yer
İki günü bulmaz başkasına kiralaması, kiralık ev yok piyasada.9.500 bir ev kirası ha Allah herkese kolaylik versin ben yapamazdım ne olursa olsun asgari ücretten fazla kira isteyemezdim en azindan ha o kirayı vereceksem 7.5 luk eve veririm giderim kime veriyorsa versin bakalim
Muhit biraz eli yüzü düzgünse akşamina bile bulmaz, aynı gün verir başkasina...Bu ay benzer orta halli bı muhitte, sokak arası sıradan küçük bir dairede oturup " Perdeleri makineye attım, durulamaya bile geçmeden 4 kişi kiralık mi diye zili çaldı " diyen arkadaşım var benimİki günü bulmaz başkasına kiralaması, kiralık ev yok piyasada.
İstanbul’da 1 milyona ev evet belki vardır ama kim bilir nerede ve ne durumda?Mune ya sende bulamamışsın 1 milyonluk evi tühbak bende yazıldığından beri arıyorum ama yok.
Aziz Nesin'in deniz gören ev hikayesine döner konu burada 1 milyonluk evde.İstanbul’da 1 milyona ev evet belki vardır ama kim bilir nerede ve ne durumda?
Evi gidip görmeden o fiyata asla itibar etmem zira temsili foto koyuluyor sonra eve bir gidiyorsunuz harabe.
Annem dahi İstanbul’da şu an oturduğu bahçeli müstakil 70 metrekare evini 1 milyona satmaz, ki öyle ultra lüks bir semtte değil, evde akıllı ev değil :)) annemlerin orada dahi kiralar 10 bin liradan başlıyor.
Merhaba bu dava tespit davası olduğu için aradaki süre önemli değil. Aradaki kira farkı diye bir şey olmayacaktır. Bu dava yeni kira döneminde ne kadar kira bedeli ödensinin davasıdır. Yani mahkemenin hükmettiği miktar bir sonraki kira döneminin başlangıcından itibaren esas alınacaktır.beş senenin bir hatırı, hukuku olmalı bana göre ama ev sahibinin yok anladığım kadarıyla çünkü ilk etapta çıkın demişler. bence ev sahibi kendini enayi gibi hissetti. sıfır araç almışlar, laf arasında evi bize satın demişler falan. konu sahibinin durumu epey iyi belli ki, sıfır araçlar dünya para şu an. tüm bunları göz önünde bulundurunca o adamı beş altıya razı etmek zor.
mahkemeye verirse ev sahibi kazanır zaten. mahkeme kararıyla belki 9500 olmaz da hakim 8500 kira alacaksın diyebilir. ve bildiğim kadarıyla dava sürerken geçen zamanı baz alarak aradaki kira farkını toplu ödemesi gerekir mahkeme sonuçlanınca. avukat E egecell bu konuda bizi aydınlatmak ister belki müsaitse.
Sayın hakimim, yorumunuzu okurken bir an, evsahibi evi hibe etmezse hapis cezası da alacak diye korktum ama çok şükür ki yatarı yokmuş işlediği suçun sadece iki yıl daha konu sahibinin sıfır araba borcunu ödemesi yeterliymiş allah'tan...Neyse konu sahibi hadi iyisin yine, arkasından küfür kıyamet ettiğin insanların evinde iki sene daha rahat rahat bedavadan hallice oturabileceksin yasal olarak, çok adil değil mi?Merhaba bu dava tespit davası olduğu için aradaki süre önemli değil. Aradaki kira farkı diye bir şey olmayacaktır. Bu dava yeni kira döneminde ne kadar kira bedeli ödensinin davasıdır. Yani mahkemenin hükmettiği miktar bir sonraki kira döneminin başlangıcından itibaren esas alınacaktır.
Soru sahibi dediği miktarı verme.
Kira tespit davası açsın hakim de 9.500 e hükmetmeyecek emin ol. Hadi diyelim hakim de 9.500 dedi bir sonraki dönemden itibaren ödenecek miktar o olacak. Gitsin uğraşsın. Size kafadan en az 1 ortalama 2 yıl kazandırır. Tespit davası olduğu için de aradaki tutarı ödemekle yükümlü değilsiniz.
Rica ederim. Benim de aralarında olduğum Ev sahipleri evlerini kiraya vermeden önce TBK nın konut ve çatılı iş yeri kiraları kısmını okurlarsa sonradan böyle ağlamalarına milleti darlamalarına gerek kalmazSayın hakimim, yorumunuzu okurken bir an, evsahibi evi hibe etmezse hapis cezası da alacak zannettim ama çok şukur yararı yokmuş işlediği suçun... İki yıl daha konu sahibi kiracımızın sıfır araba borcunu ödemesi yeterliymiş Allah'tan...
teşekkürlerMerhaba bu dava tespit davası olduğu için aradaki süre önemli değil. Aradaki kira farkı diye bir şey olmayacaktır. Bu dava yeni kira döneminde ne kadar kira bedeli ödensinin davasıdır. Yani mahkemenin hükmettiği miktar bir sonraki kira döneminin başlangıcından itibaren esas alınacaktır.
Soru sahibi dediği miktarı verme.
Kira tespit davası açsın hakim de 9.500 e hükmetmeyecek emin ol. Hadi diyelim hakim de 9.500 dedi bir sonraki dönemden itibaren ödenecek miktar o olacak. Gitsin uğraşsın. Size kafadan en az 1 ortalama 2 yıl kazandırır. Tespit davası olduğu için de aradaki tutarı ödemekle yükümlü değilsiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?