Ev sahibi sorunu. Allah ev sahibimizi bildiği gibi yapsın.

Evin değeri düşseydi kiracı olarak ben artık daha çok kira vereyim yazık evin değeri düştü zarardasın der miydi kimse ev sahibine
Tabi ki hayır hatta evin değeri düşük olunca kira da azaldı diye oh bayram olurdu
O zaman evin değeri artınca kiranın artması da normal

Bu arada kiracı da oldum ev sahibi de

Ama ev sahibi havadan parayla almıyor binbir zorlukla ev alıyorsun kiracı bedavaya oturma derdimde

Konuyu hukuksal açıdan değerlendirecek yetim yok ama finansal açıdan karşılaştırmanız yanlış biri menkul diğeri gayrimenkul ama sizinle birlikte aynı birim altını olan kişi yüksekten siz düşükten bozsaydınız bu örneğiniz doğru olurdu. Ayrıca Emlak yatırımında bir amortisman hesaplanır kardan düşülür altında buda söz konusu değil

Aslında hiç davaya gitmeden kiracının 5 yıl dolduğu için iyileştirme yapması lazım.
Dava da iki tarafta yıpranıyor. Ev sahibi alacağını 1 2 yıl sonra almaya başlıyor. Arada aylarca kaybı oluyor.
İki taraf da anlayışlı olsa çözülür.
Bu konu özelinde diyorum bende. Yoksa hem kiracı hem ev sahibi tarafında kan emici çok

Aziz Nesin'in deniz gören ev hikayesine döner konu burada 1 milyonluk evde.
Haberlerde kiralık oda göstermişlerdi,camı penceresi yoktu,bodrumu odaya çevirmiş kiralıyordu sahibi,onun gibi birşey olur herhalde o ev.
İstanbul’da 1 milyona güzel bir ev var deseler, valla evin evi satanın gbtsini çıkarırdım, istanbulluyum piyasasını az çok bilirim, bugün İstanbul’un ilçesi diye anılan birçok yer bir zamanlar dutluktu, İstanbul tarihçesine baksınlar en köklü eski ilçeleri bellidir, kalanların hepsi sonradan ilçe kabul edildi ve bugün ilçe diye anılan yerler vaktiyle ekilip biçilen tarlalar, elmalıklar vb yerlerdi.
İstanbul en çok göç alan şehir olduğundan zamanla insanlar bulduğu yerlere derme çatma yerler yapıp yaşamaya başladı, bir gecede kondurulan gecekondular çoğaldı mahalleler oldu, mahalleler zamanla ilçe ilan edildi, gecekonduları konduranların büyük kısmı evlerini apartmana çevirdi, lafı uzattım ama İstanbul’daki evlerin hepsi tapulu imarlı iskanlı değil, adam vaktiyle devlet arazisine ev dikmiş, o evler çoğalmış mahalle olmuş, mecburen alt yapıları yapılmış ama tapu yok, oradan buradan oturduğu yerle ilgili zarar edeceği bir haber duyunca tapusuz evini satışa koyuyor, bir an önce kurtulmak için 1 milyona satabilir de, bir kısmında da tapu var ama toprak tapu.

Tapulu kat mülkiyetli bir evi İstanbul gibi bir yerde kimse 1 milyona satmaz.

5 yıldan sonra ancak sulh mahkemesiyle anlaşabilirsiniz. Mahkeme ne karar verirse o. Satacağım yada kendim oturacağım deyip yapmazsa siz mahkemeye verip 1 yıllık kiranızı kazanırsınız
Hukuk bu kadar kiracıları koruyorsa bu durumda ev sahibi de kendim oturacağım diyip kiracıyı çıkarır. Kiracı dava açarsa da açsın 1 yıllık kirası 27.000 lira olur yeni kiracısından 3 ayda çıkarır o parayı zaten.. bu mudur yani. Böyle daha çok insan mağdur olmaz mı E egecell

Taşınma masrafı bile en az 30bin tutuyor artık.

Bunda da galiba ihtarname çekerken ben oturacağım diye çekmesi lazımmış.
Yani mesajla veya sözlü olmuyormuş.
Bizim eski ev sahibi 1.5 yıl sonunda çıkın ben oturacağım dedi.
Derdiniz kiraysa emsal kirayı verelim dedik.
Kabul etmedi. 5 aylık bebeğimle kışın taşındık çünkü çıkmazsanız evi yakarım dedi.
Kendi oturmadı. Şimdi kiralık ilanı asmış.

Senin konunu hatirliyorum, sinir bozucuydu hakkaten....Biz bile burdan tepe tepe beddua ettik malsahibine o yüzden içini ferah tut, huzurla yiyemez artık o parayı...illa çikar biyerinden

Katiliyorum bir tanıdığınızı kirada evi var. 3 +1 yeni bina . Kiracı 5 yılın altında olduğu için,kira zammi yeni kanuna tabi %25. Ve ev sahibi düz 2000 yapalim dediği halde , daha az yaptı. Kendi bildiğini okudu.
Böyle kiracılar var ve cikartamazda kanun gereği. Her iki tarafta da vicdan olacak.

Ya bı de mahkemelerde duvarda kocaman ne yazar I inekobasi dostum, bildin mi? "Adalet Mülkün Temelidir"...Temeli korunmayan bir sistemin eninde sonunda yine zayıf olanlarin üstune yıkılacağıni anlamak anlatmak niye bu kadar zor ki ? Valla ben bilmiyorum....

Konunun icerigini o kadar takip edemedim ama kusura bakmasın o zaman ev sahibi hakli

Heh işte bunu diyorum… ben de arabasız bir insan olarak seyahat özgürlüğü anayasal haktır diyip 2. El araba satanlara,galericilere burdan beddua etmeyi düşünüyorum(!)
Allah onları bildiği gibi yapsın, piyasa bozucu munafıklar artı emlakçılar.. hele dıj güçler en çok onlar allah ından bulsun

Sen bebek bezi deyince değerli kayınvalideciğimin sözü aklıma geldi " efenim bizim zamanımızda bebek bezi mi vardı, naylon kullanırdık, evde havluları kullanıp kirlendimiydi kazanda kaynatır tekrar tekrar kullanırdık, tamamen fuzuli harcama". Heygidi yattıgı yer nurlansın inşallah bu arada naylon tavsiye ederim

Sözleşme bitimine 30 gün kala kiracıya bildirip, dava açılırsa yeni dönem dediğiniz bir sonraki yıl olmuyor. Bir sonraki yıla kalması için sözleşme tarihini geçirmesi gerekli. Bu önemli ayrıntıyı da verseydiniz keşke. Kiracıya 1-2 yıl kazandırır demeniz onu yanlış yönlendirir haberiniz olsun.

Ayrıca sözleşmelerinizde kira tespiti için madde varsa ev sahibi 5 yıl beklemek zorunda da değil. Biz sözleşmeye ekledik mesela her yıl tespit yapılacaktır hükmünde bir madde. 5 yıl olayı eğer sözleşmede böyle bir hüküm yoksa geçerli.

Hmmm demek sözleşmede madde varsa 5 yıl boyunca beklenmek zorunda değil. Bu nasıl kimsenin aklına gelmedi ihtirazi kayıt filan biz hiç duymamışız aklımıza gelmemiş Yargıtay ne demiş bir bakalım o halde “ Kira bedelinin ne miktarda veya hangi yolla arttırılacağını taraflar serbest iradeleriyle kararlaştırabilecekse de tamamen serbest oldukları söylenemez. Yapılacak artışın sınırları yasa tarafından belirlenmiştir. Emsal olayda bahsedilen geçersizliğin türü kısmi kesin hükümsüzlüktür. Kiracı veya kiraya verenin, kira bedelinin arttırılmasına veya tespitine ilişkin yaptıkları anlaşmanın kısmen geçersiz sayılacağını bilselerdi sözleşmesini hiç yapmayacakları yönünde bir iddia ileri sürmeleri mümkün değildir “ kısacası söz konusu maddeyi Yargıtay yok saymış ve o madde dışında sözleşmeyi geçerli saymış
Yargıtay’ın manığı bu şekilde tahliye taahhütnamesini çoğu zaman geçersiz sayma sebebi de budur örneğin. Yargıtay der ki kiracının özel olarak korunması gerekir. hatta cümlesi cümlesine der ki kiracı başını sokacak yer bulmak içim başta her türlü imzayı atmaya hazırdır.
Siz yine sözleşmelere her türlü maddeyi koyun tabi

Neden hemen kabul ediyorsunuz ki 5 yılınız dolduysa aynı mahallede ki kira fiyatlarının yine altında kira zammı yapılıyor ve yine yasal olarak devlet sizden yana siz 25% zammınızı yapın onlar versin mahkemeye siz neden uğraşıyorsunuz?

Karşı tarafın bilmemezliğinden yararlanıp bu tür maddeler koyuyorlar demek ki.
Bu aralar çok fazla bu tür konular açıldığı için biz sözleşmeye maddeler ekliyoruz diyen ev sahiplerini baya gördüm burda çünkü.
Bir tanesi dün banlandı da- çok kötü sözler ederek- ortalarda yok. Yoksa o da gelip Engin bilgilerini yazıp bir aşağılar giderdi.
Bu arada ben de konu sahibinin haklı olduğunu düşünmüyorum. 9.500 çok gelmiş olabilir kendisine ama hadi 8 teklif etsin.
Anlattığı kiralara göre 8 uygun bile geliyor belki anlaşır ev sahibi de.

Devlet %25i 5 yılın altındaki kiracılara tanıdı ama.
Zaten verse bir şekilde kazanır. Zamanı gider sadece.
Konu sahibi beddulara girişmeden anlaşma yoluna gitmeli bence. Anlaşamazlarsa kendi bilir mahkemeye verilmeyi mi bekler, tadı kaçtı istenmediğim yerde durmam mı der

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…