Eğer kira tespit davası olması gerektiği gibi bir iki ayda tamamlansaydı adaletin sağlanacağından kimsenin şüphesi olmazdı zaten, dava sonucuna göre hemen yeni bedel belirlenirdi, kimse de itiraz edemezdi elbette....Bu konudaki evsahibi de yasal süreden önce hiç fahiş zam yapmamış, yasaya uygun olarak ilerlemiş, gelinen noktada en az iki yıl daha dava sonucunu beklemek zorunda olması doğru mu? Arada geçen uzuuuun süredeki kaybın asla tazmin edilememesi normal mi ? Evsahibi mağdur değil mi sizce?Rica ederim. Benim de aralarında olduğum Ev sahipleri evlerini kiraya vermeden önce TBK nın konut ve çatılı iş yeri kiraları kısmını okurlarsa sonradan böyle ağlamalarına milleti darlamalarına gerek kalmazEv kiralamak da tıpkı altın, gümüş, dolar almak gibi bir yatırımdır. Şayet bir yatırımcı olan ev sahiplerine ayrıcalık yapılsın istiyorsanız bankalar da kredileri geri ister faiz oranı düşük kaldı diye, altınını düşükten bozduran da isyan eder. Yatırım risk işidir. Kuralları da baştan bellidir. O nedenle hukuk var ve herkese eşit uygulanacak soru sahibi arabanız da hayırlı olsun ben de geçen hafta tiguan aldım. Güleee güleee kullanalım
5 yıldan sonra ancak sulh mahkemesiyle anlaşabilirsiniz. Mahkeme ne karar verirse o. Satacağım yada kendim oturacağım deyip yapmazsa siz mahkemeye verip 1 yıllık kiranızı kazanırsınız5 yıldır kiracı olarak oturduğumuz ev sahibimiz 15 gün önce aradı oğlumun ev sahibi evini satıyor onlarda kendi evlerine gelmek istiyor dedi ki gelini bizim oturduğumuz evi beğenmedi haspam. Kendileri çok lüks bir sitede oturuyor.
5 yıllık bina 110 metrekare merkezi yer eski kira oranlarına göre biraz yüksekti ama şimdi çok çok uygun fiyata oturuyoruz 2.250 TL.
Zam yapmak istiyor dedik anladık. Ancak bu sürede kiralık evlere bakıyoruz baktığımız evler.
30 yıllık bina 70 metrekare 7.500 TL kira
0 bina 90 metrekare 7.500 TL
15 Yıllık bina içi sıgırlanmış 7.500 TL .
sonra çıkmıcaz dedik ve dün tekrar aradı tahmin ettiğimiz gibi kiraya zam yapmakmış ne kadar dedik 2,250 TL den 9.500 TL diyor.
İnanırmısınız 9.500 TL diyor. Hadi dedik evi bize sat satmıyor. Biz satılık bakalım dedik. Yeni sıfır araç aldık bebeğimi sabah akşam babannesine götürüyoruz. Araba olmadan nasıl götürüp getiricez. İş yeri homeoffice çalıştırmıyor. Homeoffice çalıştıracak iş bakıyorum yeni başlıcam ne kadar güvenli.
Kredi çeksek 500.000 TL yi 1120.000 Tl geri ödüyoruz.
Hukuki tüm yolları araştırdık ama psikolojik olarak çok yıprandım ve yıprandık. Gerim gerim geriliyorum.
Hem işe hem bebeğime hem tüm çevreme yansıyor.
İnanın çok bunaldım.
Küfür mü etti aralarda? Ayrıntıları çok incelemedim. Ev sahibinin de yüzüne reelde, telefonda desin bunları o zaman, ev sahibine hakaret tahliye sebebidir. O zaman göreyim koro tospot dovoso sonoçlonono kodor kofodon oko sono kozonorson diyen şark kurnazlarını. Emsal kiralara bakıp ev sahibinin şu an için bu artış hakkı evet diyip, hali hazırda kiracı olması sebebiyle hakkaniyet indirimiyle orta yolu bulmaya çalışanlara boynum kıldan ince, ama atar gider yapıp, küfür kıyamet beddualar edip, malının ortağı gibi davranış sergileyenlere gelemiyorum. Yaşatmam ki öyle terbiyesiz hadsiz kiracıyı huzur içinde, kabusu olurum. Elli yıldır inşaat sektöründe kimleri kimleri gördük. Çoğu da böyle gaza getirilmiştiSayın hakimim, yorumunuzu okurken bir an, evsahibi evi hibe etmezse hapis cezası da alacak diye korktum ama çok şükür ki yatarı yokmuş işlediği suçun sadece iki yıl daha konu sahibinin sıfır araba borcunu ödemesi yeterliymiş allah'tan...Neyse konu sahibi hadi iyisin yine, arkasından küfür kıyamet ettiğin insanların evinde iki sene daha rahat rahat bedavadan hallice oturabileceksin yasal olarak, çok adil değil mi?
Hanımefendi tüm bunlar bu sene mi oldu ? Yani Meclis bu kanunu yeni mi yaptı ? Mahkemelerde yeni mi iş yoğunluğu oldu ? Mahkemenin vereceği 9.500 TL karar da hiçbir şekilde insani ve vicdani olmayacak. Yani 9.500 kira isteyen ev sahibiyle de empati yapmayalım rica ediyorum. Ev sahibi evini alırken kullandığı konut kredisinin faizi ne kadarmış ? Yazık değil mi şimdi bankalara ? Bankalar mağdur değil mi ? Ben de bir ev sahibiyim ve Allahtan korkar insan 9.500 TL istemeye.Eğer kira tespit davası olması gerektiği gibi bir iki ayda tamamlansaydı adaletin sağlanacağından kimsenin şüphesi olmazdı zaten, dava sonucuna göre hemen yeni bedel belirlenirdi, kimse de itiraz edemezdi elbette....Bu konudaki evsahibi de yasal süreden önce hiç fahiş zam yapmamış, yasaya uygun olarak ilerlemiş, gelinen noktada en az iki yıl daha dava sonucunu beklemek zorunda olması doğru mu? Arada geçen uzuuuun süredeki kaybın asla tazmin edilememesi normal mi ? Evsahibi mağdur değil mi sizce?
"Haspa, kitapsız, Allah'tan korkmaz" gibi ifadeler kullandı , bunlar sadece benim aklımda kalanlar tabii ama belki kiracıların evsahibine küfür ve hakaret edebileceğine dair yasalarımız da vardır. O kadar bilmiyorum ben TBK yı....Küfür mü etti aralarda? Ayrıntıları çok incelemedim. Ev sahibinin de yüzüne reelde, telefonda desin bunları o zaman, ev sahibine hakaret tahliye sebebidir. O zaman göreyim koro tospot dovoso sonoçlonono kodor kofodon oko sono kozonorson diyen şark kurnazlarını. Emsal kiralara bakıp ev sahibinin şu an için bu artış hakkı evet diyip, hali hazırda kiracı olması sebebiyle hakkaniyet indirimiyle orta yolu bulmaya çalışanlara boynum kıldan ince, ama atar gider yapıp, küfür kıyamet beddualar edip, malının ortağı gibi davranış sergileyenlere gelemiyorum. Yaşatmam ki öyle terbiyesiz hadsiz kiracıyı huzur içinde, kabusu olurum. Elli yıldır inşaat sektöründe kimleri kimleri gördük. Çoğu da böyle gaza getirilmişti
Adsdfhgfd valla konuyla en alakasız insan benim, en çok azarı yine ben işittim...Ben evsahibi bile değilim, sıfir arabam filan yok, kiraciyim, yeni ev arıyorum şu aralar, eli yüzü azicik düzgün muhitlerde bulduğum sokak arası kümes kadar evler bile, minimum 10-12 aralığında aylardır... O yüzden keseme göre muhit ve ev arayişindayim, evsahipleriyle empati yapmak ve bankaların mağduriyetine üzulmekten çok daha başka dertlerim var inanin ama buna rağmen konu sahibinin genel üslup ve tutumuna bakip konudaki evsahibine içim acıdı nedense...Yazık efendi efendi yasal süreyi beklemiş bı de garibim...Hanımefendi tüm bunlar bu sene mi oldu ? Yani Meclis bu kanunu yeni mi yaptı ? Mahkemelerde yeni mi iş yoğunluğu oldu ? Mahkemenin vereceği 9.500 TL karar da hiçbir şekilde insani ve vicdani olmayacak. Yani 9.500 kira isteyen ev sahibiyle de empati yapmayalım rica ediyorum. Ev sahibi evini alırken kullandığı konut kredisinin faizi ne kadarmış ? Yazık değil mi şimdi bankalara ? Bankalar mağdur değil mi ? Ben de bir ev sahibiyim ve Allahtan korkar insan 9.500 TL istemeye.
Peki mahkemenin böyle bir karar alma olasılığı var mı? Atıyorum ortalama kira bedelinin şu anda 10-15 aralığında olduğu iyi bir muhitte, mahkeme bu kararı (9500) verebilir mi?Mahkemenin vereceği 9.500 TL karar da hiçbir şekilde insani ve vicdani olmayacak.
O zaman sizler gibi konut arayışında olan, en insani temel hakkınız olan barınma hakkınızı gerektiği gibi kullanmanıza engel olan balonun indirilmesini gerektiğini savunan bizlere “hmmm sıfır arabasını finanse ediyor, tbk da ev sahibine küfür” vs. Gibi sevgiliye trip benzeri sözlerle gelmeyin. Benim tuzum çok kuru. Normlar hiyerarşisi vardır bir de ihtiyaçlar piramiti. Barınma ikisinde de üst sıralarda yer alır. Barınma ihtiyacı anayasayla dahi güvence altına alınmıştır öyle kutsal bir hak bu. Olağanüstü durumlar olağanüstü uygulamaları getirir. Şu an korkunç bir enflasyon var. İnsanlar yiyemiyor, içemiyor, barınamıyor. Bir takım ihtiyaçlara öncelik tanınmak zorunda. Şayet %25 oranı gelmeseydi inanın bu ülkede cinayet sayısı çok artardı. Toplumsal cinnete sebep olurdu. Hukuk bir toplum sözleşmesidir ve güçlünün zayıfa zulmetmemesi için bu sözleşme akdedilmiştir. Bu nedenle kiracı, işçi, kadın, çocuk diğerlerinden farklı statüdedir. Ev sahibinin zaten bir evi var ve bu ev de değerleniyor veya değerini koruyor her neyse ama sonuçta mevcutta elinde bir gayrimenkulü var . Kiracı burada zayıf konumda. Siz ev sahibinin hem evi değerlensin hem kira gelirinden kaybetmesin derseniz bunun toplumsal sonuçları ağır olur. Üstelik ne müsansebet ev sahiplerine yatırımından hep kâr elde edeceksin vaadi mi verildi ? Bakın bugün ortalama bir evin kirası şayet 9,500 e çıkarsa ve bu çıkış çok kolay olursa inanın 6 ay sonra 30 binlerden bahsederiz. Eğer ortada bir haksızlık olduğunu düşünüyorsanız ki mutlaka vardır ben yine de önceliği barınma hakkına veririm. Ama her kiracı fakir değil, konu sahibi araba almış diye bir şerh düşebilirsiniz anlattıklarıma ama bunun hiçbir anlamı yok kanunlar çoğunluk baz alınarak yapılır. Kira sözleşmesi dediğimiz Olay çok basit. Kiracı ev sahibine gider der ki ben bu evi şu bedelle kiralamak istiyorum ama bak bu kira sözleşmesi bazı istisna durumlar dışında 10 senelik yapılır sen beni 10 seneden önce evden çıkaramazsın. 5 seneden önce kira bedelini kafana göre fahiş olarak yükseltemezsin. Yükseltmek istersen de bunu ancak mahkeme yoluyla yapabilirsin mahkemelerin de ortalama süresi belli bunu kabul ediyor musun der. Ev sahibi de kabul eder ve sözleşme kurulur. Şimdi sorun ne ? Yani ben anlamıyorum şu an bu mağduriyet türküsünü. Ben geçen hafta altın bozdurdum düşükten bozdurdum. Gidip sarrafın kapısını mı çalayım benim mağduriyetim ne olacak diye?Adsdfhgfd valla konuyla en alakasız insan benim, en çok azarı yine ben işittim...Ben evsahibi bile değilim, kiraciyim, yeni ev arıyorum şu aralar, eli yüzü azicik düzgün muhitlerde bulduğum kümes kadar evler bile, minimum 10-12 aralığında aylardır... O yüzden keseme göre muhit ve ev arayişindayim, evsahipleriyle empati yapmaktan çok daha başka dertlerim var inanin ama buna rağmen konu sahibinin genel üslup ve tutumuna bakip konudaki evsahibine içim acıdı nedense...Yazık efendi efendi yasal süreyi beklemiş garibim...
kira bedelinin 10-15 olduğu bir muhitte işleyişe göre mahkeme yine o fiyat aralığında karar verir ama şu an durum o kadar feci ki mahkeme 10 bin diyene kadar zaten kira bedeli 20 bin olacak. Benim şahsi kanaatim ve genel kanaat mahkeme salt emsal konut değerlerini esas alarak karar vermemeli. Çünkü dediğim gibi bu korkunç bir barınma sorununa neden olur. Kira bedelinin 10-15 olduğu muhitlerde o kiraların şişirme olduğunu göze alarak hakkaniyetli bir karar vermeli.Peki mahkemenin böyle bir karar alma olasılığı var mı? Atıyorum ortalama kira bedelinin şu anda 10-15 aralığında olduğu iyi bir muhitte, mahkeme bu kararı verebilir mi?
Yani barınma haktır tabii de, Sovyet komünü de değiliz ki , bütün evler aynı değerde değil ...Ben aylardır buyuksehirlerden birinde ev arıyorum mesela 30000e de ev var, 2000 e de var... Keseme göre bir muhitten keseme göre bir ev tutmaktansa gidip deniz manzaralı merkezi yeni bina geniş 30 binlik evin sahibinin yakasına yapışip ben illa 3bine burda oturucam, anayasal hakkım demek bana saçma geliyor sadeceO zaman sizler gibi konut arayışında olan, en insani temel hakkınız olan barınma hakkınızı gerektiği gibi kullanmanıza engel olan balonun indirilmesini gerektiğini savunan bizlere “hmmm sıfır arabasını finanse ediyor, tbk da ev sahibine küfür” vs. Gibi sevgiliye trip benzeri sözlerle gelmeyin. Benim tuzum çok kuru. Normlar hiyerarşisi vardır bir de ihtiyaçlar piramiti. Barınma ikisinde de üst sıralarda yer alır. Barınma ihtiyacı anayasayla dahi güvence altına alınmıştır öyle kutsal bir hak bu. Olağanüstü durumlar olağanüstü uygulamaları getirir. Şu an korkunç bir enflasyon var. İnsanlar yiyemiyor, içemiyor, barınamıyor. Bir takım ihtiyaçlara öncelik tanınmak zorunda. Şayet %25 oranı gelmeseydi inanın bu ülkede cinayet sayısı çok artardı. Toplumsal cinnete sebep olurdu. Hukuk bir toplum sözleşmesidir ve güçlünün zayıfa zulmetmemesi için bu sözleşme akdedilmiştir. Bu nedenle kiracı, işçi, kadın, çocuk diğerlerinden farklı statüdedir. Ev sahibinin zaten bir evi var ve bu ev de değerleniyor veya değerini koruyor her neyse ama sonuçta mevcutta elinde bir gayrimenkulü var . Kiracı burada zayıf konumda. Siz ev sahibinin hem evi değerlensin hem kira gelirinden kaybetmesin derseniz bunun toplumsal sonuçları ağır olur. Üstelik ne müsansebet ev sahiplerine yatırımından hep kâr elde edeceksin vaadi mi verildi ? Bakın bugün ortalama bir evin kirası şayet 9,500 e çıkarsa ve bu çıkış çok kolay olursa inanın 6 ay sonra 30 binlerden bahsederiz. Eğer ortada bir haksızlık olduğunu düşünüyorsanız ki mutlaka vardır ben yine de önceliği barınma hakkına veririm. Ama her kiracı fakir değil, konu sahibi araba almış diye bir şerh düşebilirsiniz anlattıklarıma ama bunun hiçbir anlamı yok kanunlar çoğunluk baz alınarak yapılır. Kira sözleşmesi dediğimiz Olay çok basit. Kiracı ev sahibine gider der ki ben bu evi şu bedelle kiralamak istiyorum ama bak bu kira sözleşmesi bazı istisna durumlar dışında 10 senelik yapılır sen beni 10 seneden önce evden çıkaramazsın. 5 seneden önce kira bedelini kafana göre fahiş olarak yükseltemezsin. Yükseltmek istersen de bunu ancak mahkeme yoluyla yapabilirsin mahkemelerin de ortalama süresi belli bunu kabul ediyor musun der. Ev sahibi de kabul eder ve sözleşme kurulur. Şimdi sorun ne ? Yani ben anlamıyorum şu an bu mağduriyet türküsünü. Ben geçen hafta altın bozdurdum düşükten bozdurdum. Gidip sarrafın kapısını mı çalayım benim mağduriyetim ne olacak diye?
Bence de ama bunu belirleyen ev sahibin değil kiÇok güzel söyledin KİTAPSIZLIK.
İstanbul da 110 metrekare ev maksimum semtine göre 5000 tl den fazla olmamalı bence.
Gerçekten hak yiyorlar.
Hayir ben araba alacakları yerde onu peşinat verirlerse o taksitle ev alırlar diyerek 9500 taksit olur diye dusundum9500 aylık ödemeli evi nasıl alıyorsunuz. Ev fiyatlarından kredi faizlerinden hiç haberiniz yok di mi.. ederi 10dan aşağı olmayan evde 2küsüre oturmak da insafsızlık. Arabayı alırken de ev sahibine sormamıştır herhalde kiracı
Sıfır araba almak yerine peşinat olarak verip gerisini bu miktar taksitle ödemesinde söz ediyorum elbette sifirdan bu parayla ev alınmaz alınsa da ömür boyu taksit bitmezAylık 9500 taksitle ancak 400 bin kredi çekip 1 milyon olarak geri öder. 9500’e ev alması için elde en az 1,5 milyon peşinatı olması lazım.
Bu haberi sizinle paylaşıyorum Allah bu insanları bildiği gibi yapsın yazık adam öğretmen zar zor ev almıştır evin haline bakınSayın hakimim, yorumunuzu okurken bir an, evsahibi evi hibe etmezse hapis cezası da alacak diye korktum ama çok şükür ki yatarı yokmuş işlediği suçun sadece iki yıl daha konu sahibinin sıfır araba borcunu ödemesi yeterliymiş allah'tan...Neyse konu sahibi hadi iyisin yine, arkasından küfür kıyamet ettiğin insanların evinde iki sene daha rahat rahat bedavadan hallice oturabileceksin yasal olarak, çok adil değil mi?
Hanımefendi askında ben çok basit bir şeyden bahsediyorum yav. zaten kimse gidip ev sahibine bu evi bu fiyata sat demiyor. O borçlar kanunun değil ceza kanunun konusudur. Biz bir sözleşmeden bahsediyoruz . Kuralları belli ve imzalanmış sözleşmeyi kimsenin kafasına göre bozamayacağından bahsediyoruz. Kafasına göre bozmak isteyenin de bir takım külfetlere katlanmak zorunda olacağından bahsediyoruz. Olay zaten evi tutmadan önce değil tuttuktan sonra başlıyor. Siz bütçenize göre olan evi tuttuktan sonra yani sözleşme imzaladıktan sonra ev sahibinin zarar ediyorum diye sözleşmeyi değiştirmek istediği zamanı konuşuyoruz biz.Yani barınma haktır tabii de, Sovyet komünü de değiliz ki , bütün evler aynı değerde değil ...Ben aylardır buyuksehirlerden birinde ev arıyorum mesela 30000e de ev var, 2000 e de var... Keseme göre bir muhitten keseme göre bir ev tutmaktansa gidip deniz manzaralı merkezi yeni bina geniş 30 binlik evin sahibinin yakasına yapışip ben illa 3bine burda oturucam, anayasal hakkım demek bana saçma geliyor sadece
Konudaki ev sahibi sözleşmeye harfiyen uymuş , mevcut sözleşmeyi ilk kez okumuş gibi davranan kişi kiracı bu konuda....Bu konu özelinde konuşuyorum ben yanlişlik olmasın....Sözleşmede kira tespit davası 2 yıl sürer yazıyor mudur? Zannetmiyorum ev sahibinin bunu bildiğini ....Ama 5 yıl sonunda emsal kiralar oranında artış yapılabileceği sözlesmede mutlaka yaziyordur. Kiracı da evsahibi de biliyor yani bunu...Şu anda imzaladigi sözleşmeyi ve ülkedeki ekonomik durumu ilk kez görmüş gibi davranan tek kişi buradaki kiracı.... Ben bundan bahsediyorumHanımefendi askında ben çok basit bir şeyden bahsediyorum yav. zaten kimse gidip ev sahibine bu evi bu fiyata sat demiyor. O borçlar kanunun değil ceza kanunun konusudur. Biz bir sözleşmeden bahsediyoruz . Kuralları belli ve imzalanmış sözleşmeyi kimsenin kafasına göre bozamayacağından bahsediyoruz. Kafasına göre bozmak isteyenin de bir takım külfetlere katlanmak zorunda olacağından bahsediyoruz. Olay zaten evi tutmadan önce değil tuttuktan sonra başlıyor. Siz bütçenize göre olan evi tuttuktan sonra yani sözleşme imzaladıktan sonra ev sahibinin zarar ediyorum diye sözleşmeyi değiştirmek istediği zamanı konuşuyoruz biz.
Eğer siz ev sahiplerine yazıktır evet zamanında olası sonuçlarını bile bile sözleşme imzalamışlar ama olsun zarar ediyorlar o yüzden pozitif ayrıcalık tanınsın diyorsanız satış sözleşmesi yapanların başı kel mi araba fiyatları da arttı herkes ucuza aldığı arabayı eski sahiplerine iade etsin. Onlar da ellerine geçen parayla yeni araba alamıyor. Mantıklı mı bu ?
Çok değişik bir bakış açısı. Okumaktan keyif aldığım yorumlarınız oldu bu konuda. Ev sahipli konularda her 10 ev sahibi üyeden 8i evimin değeri X milyon oldu,neden Y liraya kiraya vereyim artacak tabi kira dediği için....Hanımefendi askında ben çok basit bir şeyden bahsediyorum yav. zaten kimse gidip ev sahibine bu evi bu fiyata sat demiyor. O borçlar kanunun değil ceza kanunun konusudur. Biz bir sözleşmeden bahsediyoruz . Kuralları belli ve imzalanmış sözleşmeyi kimsenin kafasına göre bozamayacağından bahsediyoruz. Kafasına göre bozmak isteyenin de bir takım külfetlere katlanmak zorunda olacağından bahsediyoruz. Olay zaten evi tutmadan önce değil tuttuktan sonra başlıyor. Siz bütçenize göre olan evi tuttuktan sonra yani sözleşme imzaladıktan sonra ev sahibinin zarar ediyorum diye sözleşmeyi değiştirmek istediği zamanı konuşuyoruz biz.
Eğer siz ev sahiplerine yazıktır evet zamanında olası sonuçlarını bile bile sözleşme imzalamışlar ama olsun zarar ediyorlar o yüzden pozitif ayrıcalık tanınsın diyorsanız satış sözleşmesi yapanların başı kel mi araba fiyatları da arttı herkes ucuza aldığı arabayı eski sahiplerine iade etsin. Onlar da ellerine geçen parayla yeni araba alamıyor. Mantıklı mı bu ?
Mağdur. İnsanlar da artık gözünü açtı. O yüzden ya evini kiraya vermiyor ya da baştan önümüzdeki yıllarda eriyecek enflasyon farkını da hesaplayarak kira belirliyor. Orta vadede herkes bundan payını alıyor.Eğer kira tespit davası olması gerektiği gibi bir iki ayda tamamlansaydı adaletin sağlanacağından kimsenin şüphesi olmazdı zaten, dava sonucuna göre hemen yeni bedel belirlenirdi, kimse de itiraz edemezdi elbette....Bu konudaki evsahibi de yasal süreden önce hiç fahiş zam yapmamış, yasaya uygun olarak ilerlemiş, gelinen noktada en az iki yıl daha dava sonucunu beklemek zorunda olması doğru mu? Arada geçen uzuuuun süredeki kaybın asla tazmin edilememesi normal mi ? Evsahibi mağdur değil mi sizce?
Arabayı satamazmis, çok lazimmiş....Ha ayrıca konu sahibi arabayı satmadan da daha uygun başka bir muhitten başka bir ev alabilecek durumda anladığımız kadarıyla ama illa ki o muhitten istiyormuş, hem muhit çok nezih ve merkeziymiş, hem de ev çok guzelmiş....Hayir ben araba alacakları yerde onu peşinat verirlerse o taksitle ev alırlar diyerek 9500 taksit olur diye dusundum
Çünkü kira bedeli satış fiyatı üzerinden belirlenir. Muhite göre değişmekle birlikte satış bedeli bölü 200-220 şeklinde hesaplanır.Çok değişik bir bakış açısı. Okumaktan keyif aldığım yorumlarınız oldu bu konuda. Ev sahipli konularda her 10 ev sahibi üyeden 8i evimin değeri X milyon oldu,neden Y liraya kiraya vereyim artacak tabi kira dediği için....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?