Yok canım istanbul Eyüpsultan - Rami deyiz.
O evin değerini siz kafanızdan mı belirlediniz yoksa bir Exper veya emlak müşaviri inceleme yapıp , size " bu ev en fazla 1 m eder " mi dedi? ....İkinci şık ise ben hemen satın almak isterim. Lütfen özelden yazın, sayenizde biz de kiradan kurtulmuş olalım, duacınız olalım...İstanbul orta düzey bir ilçede değeri 1 milyon olan eve minimum 6000 isteniyor bu adil mi sizce ?
Herkesin aklında aynı soru, nerede bu bir milyonluk ev? Hemen alalım.İstanbulda 1 milyona ev var mi ya.
Annem İstanbula bağlı ama İstanbul demeye bin şahit isteyen bir yerde yaşıyor. Bende orada doğdum büyudüm. Eskiden ev bile olmayan merkeze uzak yerlerde ki evler bile 2 milyondan asaği degil. Merkezde 3 ve uzeri. Ki bu bahsettiğim evler baya tem otoyolunun dibinde,yürumenin imkansiz oldugu bir yerde.
Valla alalım,1 seneye 3 milyon olur en az. Kooperatif falan herhalde bahsettigi,1 milyonu önden verip,kalanini cıkan masrafa,işciliğe gore falan odeyeceğiz. Aksi mümkün degil zira.Herkesin aklında aynı soru, nerede bu bir milyonluk ev? Hemen alalım.
Senrcpv bir şey attınız ortaya cevabını verin bari.
Ama kiralık diyor. Bitmiş, oturuma uygun olması gerekir. BilemedimValla alalım,1 seneye 3 milyon olur en az. Kooperatif falan herhalde bahsettigi,1 milyonu önden verip,kalanini cıkan masrafa,işciliğe gore falan odeyeceğiz. Aksi mümkün degil zira.
Evet belli ki bitmiş bir ev, kira bedeli belirlendiyse demek ki tamamlanmış, ay çok heyecanlandimAma kiralık diyor. Bitmiş, oturuma uygun olması gerekir. Bilemedim
O ev benim olacakkkk.....Hiç heveslenmeValla alalım,1 seneye 3 milyon olur en az. Kooperatif falan herhalde bahsettigi,1 milyonu önden verip,kalanini cıkan masrafa,işciliğe gore falan odeyeceğiz. Aksi mümkün degil zira.
Türkiye'de yaşamıyorsunuz, yasal mevzuatı bilmiyorsunuz ama yorum yapıyorsunuz. Ev sahibi keyfi bir şekilde 4 katına çıkarmıyor kirayı, yasalar kiracıyı koruduğu için 5 yıl boyunca kanundaki orandan ki şu an bu oran %25 fazla zam yapamıyor. 5 yılın sonunda da ev sahibi kanunen kirayı emsal bedeli baz alarak artırabilir. Bu kanunlar sadece kiracıları mı korusun? Kanun ev sahibinden yana olunca konu sahibi beddua etme hakkını nereden buluyor?Bende onu anlatmaya calisiyorum. Kimse Allah ev sahibinin belasini versin demiyor. Ama akli bugüne kadar nerdeydi de birden 4 katini istiyor. Su anda kiraci degilim ama benim ev sahibim birden kiranin 4 katini istese bende mutlu olmazdim. Ekonomi sartlar malum zor. Her gün Türkiyede yasayanlar benden daha iyi biliyor, ama insanlarin birbirni birden böyle magdur etmesini dogru bulmuyorum yinede.
Çünkü problem yasal oranda zaten. Enflasyon %150 iken kira zammına %25 sınırı koyarsa devlet çoğu ev sahibi bunu umursamaz ya da açık bulmaya çalışır, kiracıyı çıkarır falan filan...Biz 3 yıllık kiracıyız, kimse yasal oranı yada 5 yıllık sınirı beklemiyor bile,bizim ev sahibide %150 zam yaptı.isine gelirse diyor.yasal oran %25 ama kimse dinlemiyor. çıkmıyorum desem mahkeme vs huzursuzluk, yeni eve tasinsam aynı paraya denk gelecek o zaman niye cikiyim diyorsun. Kimsede insaf kalmamış ve kimsede %25 yapmıyor.
İster 1 yıllık olsun ister 10 yıllık.hepsi hikaye yani.
Yoo konudaki ev sahibi beklemiş bakın 5 yıl beklediği için de beddua ediliyorBiz 3 yıllık kiracıyız, kimse yasal oranı yada 5 yıllık sınirı beklemiyor bile,bizim ev sahibide %150 zam yaptı.isine gelirse diyor.yasal oran %25 ama kimse dinlemiyor. çıkmıyorum desem mahkeme vs huzursuzluk, yeni eve tasinsam aynı paraya denk gelecek o zaman niye cikiyim diyorsun. Kimsede insaf kalmamış ve kimsede %25 yapmıyor.
İster 1 yıllık olsun ister 10 yıllık.hepsi hikaye yani.
1 milyon zannettiği evin gerçek satiş bedelinin aslında , su içinde bile 2 veya 3 milyon olduğu gerçegi ile yüzleşip, 6000 kirayı havada kaparak kontrat imzalıyor da olabilir şuvanda...BilemedimBenceSenrcpv evi almaya gitti.
Hayır o ev benim olucak binicem üstüne vurucam kırbbsjdjdhakshsksjsjs hahaha
enflasyon tuik tarafından geçen sene ekim - kasıma kadar daha makul açıklanıyordu. kasım 2021'de %20 civarındaydı mesela. yasal kira artış oranı da buna yakın bişey olarak açıklanıyordu her ay tuik'in sitesinde. 2022'nin başından beri freni boşalmış kamyon gibi enflasyon uçtuğu için şu an rakamsal olarak büyük kiralar dönüyor. ev sahibinin geçmiş 5 sene içinde 4 katına birden çıkarabileceği bir ekonomi yoktu yani. şu an adamın yapmak istediği zam %322.Bende onu anlatmaya calisiyorum. Kimse Allah ev sahibinin belasini versin demiyor. Ama akli bugüne kadar nerdeydi de birden 4 katini istiyor. Su anda kiraci degilim ama benim ev sahibim birden kiranin 4 katini istese bende mutlu olmazdim. Ekonomi sartlar malum zor. Her gün Türkiyede yasayanlar benden daha iyi biliyor, ama insanlarin birbirni birden böyle magdur etmesini dogru bulmuyorum yinede.
Çok güzel söyledin KİTAPSIZLIK.
İstanbul da 110 metrekare ev maksimum semtine göre 5000 tl den fazla olmamalı bence.
Gerçekten hak yiyorlar.
Bu ev sahibi için geçerli bir durum buna bir şey diyemem aynen,ama piyasasi ,o muhit çevre fiyatlar o ise ona bir şey denmez evet.ama normalde kimse 5 yıla bakmıyor ,dolayısı ile 5 yılı dolan adam hayli hayli yapar ama hakkaniyetli bir şey yapması gerekir tabi ama kimse artık bunu dusunnmuyor ne hali varsa görsün diyor.Yoo konudaki ev sahibi beklemiş bakın 5 yıl beklediği için de beddua ediliyor
Kesinlikle kimse bunu kale almıyor.cevremdede öle hep arkadaşlarim çevremde min zam yapan %50 .minimum oda. Bizimkisi de %150 zamÇünkü problem yasal oranda zaten. Enflasyon %150 iken kira zammına %25 sınırı koyarsa devlet çoğu ev sahibi bunu umursamaz ya da açık bulmaya çalışır, kiracıyı çıkarır falan filan...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?