Evimin kirasını hep tefe TÜFE üzerinden artırdım. Asla ara zam yapmadım. Ocakta 5 yıl doluyordu güncel fiyata çekmek istedim hatta konu açtım baya da linç yedim burdaBiz 3 yıllık kiracıyız, kimse yasal oranı yada 5 yıllık sınirı beklemiyor bile,bizim ev sahibide %150 zam yaptı.isine gelirse diyor.yasal oran %25 ama kimse dinlemiyor. çıkmıyorum desem mahkeme vs huzursuzluk, yeni eve tasinsam aynı paraya denk gelecek o zaman niye cikiyim diyorsun. Kimsede insaf kalmamış ve kimsede %25 yapmıyor.
İster 1 yıllık olsun ister 10 yıllık.hepsi hikaye yani.
Türkiye'de yaşamıyorsunuz, yasal mevzuatı bilmiyorsunuz ama yorum yapıyorsunuz. Ev sahibi keyfi bir şekilde 4 katına çıkarmıyor kirayı, yasalar kiracıyı koruduğu için 5 yıl boyunca kanundaki orandan ki şu an bu oran %25 fazla zam yapamıyor. 5 yılın sonunda da ev sahibi kanunen kirayı emsal bedeli baz alarak artırabilir. Bu kanunlar sadece kiracıları mı korusun? Kanun ev sahibinden yana olunca konu sahibi beddua etme hakkını nereden buluyor?
abla zaten senin euroların yeter sen zam yapsan nolur yapmasan nolurBen beddua hakki var dedim mi? Ayrica bende ev sahibiyim. Ve istesem bende 4 kat 5 kat zam yapabilirim.. Bir güzel laf vardir: "Yapma imkanin var diye yapmak zorunda oldugun anlamina gelmiyor" diye.
enflasyon tuik tarafından geçen sene ekim - kasıma kadar daha makul açıklanıyordu. kasım 2021'de %20 civarındaydı mesela. yasal kira artış oranı da buna yakın bişey olarak açıklanıyordu her ay tuik'in sitesinde. 2022'nin başından beri freni boşalmış kamyon gibi enflasyon uçtuğu için şu an rakamsal olarak büyük kiralar dönüyor. ev sahibinin geçmiş 5 sene içinde 4 katına birden çıkarabileceği bir ekonomi yoktu yani. şu an adamın yapmak istediği zam %322.
5-6'ya anlaşabilecekken 9500 istemek yasal hak bile olsa insafsızlık. şu ekonomide kimin geliri %322 arttı ki? ayrıca hiçbir şeye de bu oranda zam gelmedi. eğer düzgün bir kiracı ise, 5 senelik kiracısıyla konuşup orta yolu bulmasını beklerdim insan olarak en azından. onu çıkarıp yenisini sokmak da risk sonuçta, adam 10 bin kirayı 3 ay öder 4. ay ödeyemezse uğraşır durur.
abla zaten senin euroların yeter sen zam yapsan nolur yapmasan nolur
Valla Türkiye 'de insanlar 20lira için birbirini bıçaklayacak durumda şuan.Ben beddua hakki var dedim mi? Ayrica bende ev sahibiyim. Ve istesem bende 4 kat 5 kat zam yapabilirim.. Bir güzel laf vardir: "Yapma imkanin var diye yapmak zorunda oldugun anlamina gelmiyor" diye.
Hanımefendi, eğer ki yasal olarak böyle bir hakkınız var ise tabi ki yapabilirsiniz. Herkes kendi geçimini düşünmek zorunda, kiracı rahat etsin diye ev sahibi kendi hakkından neden feragat etsin? Davulun sesi uzaktan hoş gelir, Türkiye'ye yerleşmeniz durumunda bu fikriniz ne kadar sürerdi merak ettim doğrusuBen beddua hakki var dedim mi? Ayrica bende ev sahibiyim. Ve istesem bende 4 kat 5 kat zam yapabilirim.. Bir güzel laf vardir: "Yapma imkanin var diye yapmak zorunda oldugun anlamina gelmiyor" diye.
Tamam bundan sonra bütün ev sahipleri sen ne kadar zam yapıyorsan o kadar yaparlar.Vallaha ben artik bu konuda birsey demiyorum. Istesek bizde kat kat zam yapariz. Ama imkanin var diye insanlarin bogazina cökmek de her insanin isi degil iste. Yoksa kime para lazim degil bu devirde degil mi.
Pamuk cum aksine senin " yapmama" imkanın ve lüksün var, hatta senin Türkiye'deki evlerini sadaka niyetine hibe etme imkanın bile var sanirim çünkü yurtdışında bildiğim kadarıyla oldukça rahat koşullarda, ortalamanın çok üstünde bir Euro geliriyle üstelik de ülkemizdeki para birimi değer kaybından ve astronomik enflasyondan muaf yaşıyorsun....İşte buradaki pek çok evsahibinin böyle lüksleri olmayabiliyor o yüzden bulunduğun koşullar üzerinden değerlendirip konudaki evsahibini, sadece yasal hakkını kullandığı için kitapsız ve allah'tan korkmaz olarak değerlendirmenin ne kadar yanliş olduğunu anlayamiyorsun....Ben beddua hakki var dedim mi? Ayrica bende ev sahibiyim. Ve istesem bende 4 kat 5 kat zam yapabilirim.. Bir güzel laf vardir: "Yapma imkanin var diye yapmak zorunda oldugun anlamina gelmiyor" diye.
Tamam bundan sonra bütün ev sahipleri sen ne kadar zam yapıyorsan o kadar yaparlar.ne direttin anlamamak için. Tuzun kuru çünkü.
Ya da en iyi en insaflı kendisi biz hepimiz tü pis kakayız(!)Tamam bundan sonra bütün ev sahipleri sen ne kadar zam yapıyorsan o kadar yaparlar.ne direttin anlamamak için. Tuzun kuru çünkü.
Pamuk cum aksine senin " yapmama" imkanın ve lüksün var, hatta senin Türkiye'deki evlerini hibe etme imkanın bile var sanirim çünkü yurtdışında bildiğim kadarıyla oldukça rahat koşullarda, Euro geliriyle üstelik de ülkemizdeki para birimi değer kaybından ve astronomik enflasyondan muaf yaşıyorsun....İşte buradaki pek çok evsahibinin böyle lüksleri olmayabiliyor o yüzden anlayamiyorsun....
Ya da en iyi en insaflı kendisi biz hepimiz tü pis kakayız(!)
aynen biz de onu diyoruz sen de kendi camından bakıyorsun. ama türkiye sınırları içinde ev sahibinin de soru sahibinin de aldığı 5 litrelik ayçiçeği yağının fiyatı aynı işte. o iş nolacak?Yok anliyorum. Insanlar galiba burda zannediyor ki ben cok zenginim ne biliyim hersey mükemmel. Para sakir sakir akiyor gibi..halbuki öyle birsey yok. Aman neyise. Herkes kendi camindan bakiyor.
Pamukcum burdan 5000 lira kira gelirin olsa nerdesin bilmiyorum ama orda 250 dolar ya da euro eder yaklaşık. 250 doları ya da euroyu almasan da olur zaten, dişinin kovuğuna girmez. Dışarda bi yemek yersiniz çoluk çocuk.Yok anliyorum. Insanlar galiba burda zannediyor ki ben cok zenginim ne biliyim hersey mükemmel. Para sakir sakir akiyor gibi..halbuki öyle birsey yok. Aman neyise. Herkes kendi camindan bakiyor.
aynen biz de onu diyoruz sen de kendi camından bakıyorsun. ama türkiye sınırları içinde ev sahibinin de soru sahibinin de aldığı 5 litrelik ayçiçeğinin fiyatı aynı işte. o iş nolacak?
valla şöyle bir durum var kiPamukcum burdan 5000 lira kira gelirin olsa nerdesin bilmiyorum ama orda 250 dolar ya da euro eder yaklaşık. 250 doları ya da euroyu almasan da olur zaten, dişinin kovuğuna girmez. Dışarda bi yemek yersiniz çoluk çocuk.
Ya evet aslında kimseyi kırmamak icin ben söylemek istemedim ama bir noktadan sonra çıkan anlamlar istemeden de olsa kibre ve görgüsüzlüğe gidiyor maalesef...Neyse yine biz kötü olalım kimse gücenmesin..Ya da en iyi en insaflı kendisi biz hepimiz tü pis kakayız(!)
beş senenin bir hatırı, hukuku olmalı bana göre ama ev sahibinin yok anladığım kadarıyla çünkü ilk etapta çıkın demişler. bence ev sahibi kendini enayi gibi hissetti. sıfır araç almışlar, laf arasında evi bize satın demişler falan. konu sahibinin durumu epey iyi belli ki, sıfır araçlar dünya para şu an. tüm bunları göz önünde bulundurunca o adamı beş altıya razı etmek zor.Vallaha ben artik bu konuda birsey demiyorum. Istesek bizde kat kat zam yapariz. Ama imkanin var diye insanlarin bogazina cökmek de her insanin isi degil iste. Yoksa kime para lazim degil bu devirde degil mi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?