5 yıldan sonra emsal kira isteyebiliyor. Ama emsal 9.5 mu o tartışılır.Allah kolaylik versin. Böyle bir ani yükseltme yatirim yapilmadan yasa disi olmuyor mu?
5 yıldan sonra emsal kira isteyebiliyor. Ama emsal 9.5 mu o tartışılır.
30 yıllık eski küçük ev aynı bölgede 7500 ise 5 yıllık yeni, güzel ev 9500 olur sanırım.5 yıldan sonra emsal kira isteyebiliyor. Ama emsal 9.5 mu o tartışılır.
9.5 cidden çok fazla. Ödedikleri ile istenilen arasında dünya fark var. Ben de uygun fiyata oturuyorum baya. Kontrat dolunca 2 katını istese hakkı veririm de. Konu sahininden tam 4 katını istiyorBenim akrabalarim onlarin kaldigi yerde kiralarin 6500 Liradan basladigini anlatmisti. Ama bana birden böyle yükseltmez de kitapsizlik gibi geliyor. Yani ekonomi malum ve eve bir degisiklik yapmadan bunu yapmalari etik degil bana göre.
Bilmem olabilir tabiki dedim ya tartışılır evi, durumunu, muhitini bilmiyoruz sonuçta.30 yıllık eski küçük ev aynı bölgede 7500 ise 5 yıllık yeni, güzel ev 9500 olur sanırım.
Dava tarihinden itibaren güncel kiraları alabilir, 5 yıldan sonrakileri alamaz, geçmişe yürümez kanun.Haklısınız çok üzülmüşsünüz de ev sahibinize beddua edecek bir durum yok burda. 5 yıldan sonra emsal kira oranına çekme hakkı var. İnat eder bir süre idare edersiniz ancak dava açarsa 5 yıldan sonraki bütün kiraların zam kısmını toplu olarak ödersiniz.
9.5 cidden çok fazla. Ödedikleri ile istenilen arasında dünya fark var. Ben de uygun fiyata oturuyorum baya. Kontrat dolunca 2 katını istese hakkı veririm de. Konu sahininden tam 4 katını istiyor
Doğrudur. Sonuçta toplu olarak alır mı alır.Dava tarihinden itibaren güncel kiraları alabilir, 5 yıldan sonrakileri alamaz, geçmişe yürümez kanun.
Tamam da kira tespit davası açar ve de evi piyasada 9500 lira ederse zaten o kirayı alır ki. Sonuçta çok ciddi bir enflasyon var şu an ülkede.Ev emsallerine göre 7-8 ediyor hatta 9-10 bile ediyor.
ancak 2,250 tl den biz 5000 tl ye anlaşırız diyorduk. Bu zamana kadar hep vicdanlı davrandı bizde evine çok iyi baktık oda biliyor.
an kardeşim 2,2500 tl den 9500 tl bir anda zam yapmak nedir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?