Evimin kirasını hep tefe TÜFE üzerinden artırdım. Asla ara zam yapmadım. Ocakta 5 yıl doluyordu güncel fiyata çekmek istedim hatta konu açtım baya da linç yedim burda rayiçi 5-6 olan yerde 2.200e oturuyordu kiracı. Konuda çok güzel yönlendirenler oldu yazın kiracıyla konuştum güncel bedele çekeceğimi söyledim zam ayı geldiğinde. O da evden çıktı zannedersem çalıştığı yerle de bir durumu olmuştu. Şehrin uç ilçesinde 2400e kiraya çıktı. Şimdi oturduğu yerde kiralık daireler 4ten başlıyormuş. Zam zamanın Öncesinde haber verdiği için eşime teşekkür etti telefonda.Biz 3 yıllık kiracıyız, kimse yasal oranı yada 5 yıllık sınirı beklemiyor bile,bizim ev sahibide %150 zam yaptı.isine gelirse diyor.yasal oran %25 ama kimse dinlemiyor. çıkmıyorum desem mahkeme vs huzursuzluk, yeni eve tasinsam aynı paraya denk gelecek o zaman niye cikiyim diyorsun. Kimsede insaf kalmamış ve kimsede %25 yapmıyor.
İster 1 yıllık olsun ister 10 yıllık.hepsi hikaye yani.
Ay konumun linkini de atayım. He bir de biz evi tekrar kiraya verdikten bugüne kadar ev kiraları bölgede 2 bin civarında yine arttı. Kimseyi arayıp da taciz etmeyi düşünmüyorum. Zam ayı geldiğinde tefe TÜFE ne derse yine zam olur.
Kira
Merhabalar.. küçük bir Evimiz var,kirada. Aralık ayında kiracının 5 yılı doluyor. Kiracı tek başına yaşayan emekli ve aynı zamanda çalışan donanımlı biri. (Maaşı az, ihtiyaç sahibi biri olarak düşünmeyin diye belirtiyorum) şu ana kadar hep tefe TÜFE oranında zam yaptık. Bu arada ücretsiz...
www.kadinlarkulubu.com
Ps: konuyu açtığımda %25 düzenlemesi yoktu. Tefe TÜFE oranında zam yapılıyordı