- 10 Nisan 2014
- 42.149
- 113.355
-
- Konu Sahibi Benaslindayoum
işte virüs zamanı olmasa işsizlik bu kadar artmasa ben sizi haksız bulurdum .ev sahibi olmak ta zor çünkü evin eskime payı var her kiracı çıktığında tamiri bakımı var 10 yılda bir içini yenilemesi var var da var.Ama pandemi savaş gibi durumlarda herkes fedakarlık yapmalı ev sahipleri de dükkan sahipleri de .İnsanların zaten psikolojisi bozuk ekonomiden ve hastalık korkusundan.bir de para para diye üstüne gidilmemeli .parası olan belirli geliri olandan zaten alınmalı kira ona bir şey demiyorumKira vermedigimiz yok ki gununden once veriyoruz hatta yasakta esimin isi haftada iki gune haliyle maasi da yariya dustugu halde verdik baska yerden kisip.. o donem haftada iki ayda 15 ve haliyke sadece 1 100 1200 yani 15 gunluk maas aldi bir ay sadece 15 gununu ve iskurun verdigi 700 kira odenegini aliyordu yani toplam 1800 1900 aliyordu.. normalde 2 400 500 filan buna ragmen verdik kirasini ne indirim ne sonra diye birsey duymadik hatta maas gununden bile once arayip istiyordu bu durumdayken bile
Biliyorum ama yanlis anlamayin bu eve 550 600 vermek haketse keske adam evi bolmus ufacik banyosu gider kokuyo hergun yikadigim halde ertesi gune duvarlari rutubetten simsiyah oliyor.. duvarlar yine ayni dokuluyor artik inanmazsin duvara mecburi sifir dayadigimiz buyuk yataak odasi kardolabinin arkasi rutubetten simsiyah neredeyse curudu artik.. gercekten imkani olan dururmu boyke yerde700'lük evler iyiyse onlara bakın derim, zaten adam zam oranından daha uyguna zam yapmış. 100 lira daha zam yapmasını isteyin mesela 450 ise 550 600 verelim deyin. Size fazla gelir ama totalde daha karlı çıkarsınız. Yeni ev bulsanız depozitosu taşıma masrafı ıvır zıvırı en az 5bin çıkacak cebinizden.
Yani ev adamın evi.Zam yaptıktan sonra da çıkarır yapmadan önce de keyfine göre davranır.İtiraz etseniz de İşe yaramaz çıkmanız lazım.Kizlar merhaba.. benim sikintim ev sahibimiz.
Ev sahibimiz bize 'saglik sebeplerim nedeniyle kendim oturacagim' gerekcesiyle noterden ihtar cekmis.. halbuki ihtar cektigi gun bir sene daha oturun madem 50 lira zamli diyerekten anlasti.. yani anlasip kirayi zamli aldigi gun ihtar cekmis bize...merak ettigim evden cikarabilir mi sozlesme bitis tarihini de kasim belirtmis yani 4 sene once eve ilk girdigimiz yilin sozlesmesi.. sonraki yillarda sozlesme yapilmadi.. simdi bu ihtar ise yarar mi cunku gerekcesi yalan zaten ust katimizda oturuyo kendi oturacagi kismi da yalan yani, kirasini da aliyo her ay gecikmeden bunu bahane gosteremez ee ev tadilatta yapilmiyor.. bu surecin devami ne olur.. itiraz etmemiz gerekli mi, kasim da cikarabilir mi bizi ihtar da bahsettigi sebeple.. daha once benzer durum yasayan bilgisi olan varsa yardimci olursaniz sevinirim
Meselw sarma mi gercekten yahu zamaninda cok insanlik yaptik yasli diye bulasik yikama merdiven yikama o zaman da tatli dilliydik zaten ama bu yaptiklarimizin ertesi gunu evden cikin dedi bize.. sizce gonlu cabuk olan yaslilardan mi.. her yasli iyi mi yadaMahkemelik olsanız, avukat ve mahkeme masrafları olur ki taşınmayı sadece ertelemiş olursunuz. Taşınsanız taşınma masrafı, depozito, kira vs. Yaşlı insanlar aksi olur ama gönülleri de çabuk yapılır. Ters gideceğinize bir tabak sarma yapıp götürseniz, x amca bize böyle bir ihtarname geldi, biz anlaşmıştık niye böyle yaptınız diye tatlı dille sorun.
Yani canım sıkma canını her şerde bir hayır var.Adamın evi işte ne yapsan boş isterse çıkarıyor.Belki daha iyi bir evi uyguna bulursunuz üzülmeBiliyorum ama yanlis anlamayin bu eve 550 600 vermek haketse keske adam evi bolmus ufacik banyosu gider kokuyo hergun yikadigim halde ertesi gune duvarlari rutubetten simsiyah oliyor.. duvarlar yine ayni dokuluyor artik inanmazsin duvara mecburi sifir dayadigimiz buyuk yataak odasi kardolabinin arkasi rutubetten simsiyah neredeyse curudu artik.. gercekten imkani olan dururmu boyke yerdeEki Görüntüle 2694285 Eki Görüntüle 2694286 Eki Görüntüle 2694287 Eki Görüntüle 2694288 bu son foto yerlerin hali inanmayan olur diye ve cam kenari banyo falan filan
Lütfen alınma.Biliyorum ama yanlis anlamayin bu eve 550 600 vermek haketse keske adam evi bolmus ufacik banyosu gider kokuyo hergun yikadigim halde ertesi gune duvarlari rutubetten simsiyah oliyor.. duvarlar yine ayni dokuluyor artik inanmazsin duvara mecburi sifir dayadigimiz buyuk yataak odasi kardolabinin arkasi rutubetten simsiyah neredeyse curudu artik.. gercekten imkani olan dururmu boyke yerdeEki Görüntüle 2694285 Eki Görüntüle 2694286 Eki Görüntüle 2694287 Eki Görüntüle 2694288 bu son foto yerlerin hali inanmayan olur diye ve cam kenari banyo falan filan
Cevremde 800 den assa ev yok ne zamn dedim yahu baktigim bos evler 7 800 dediler bize haliyle fazla dedim benim cevremde yani sordum komsularin oldugu cevre de bos ev yoktu bir kere allah allah.. bir tane satilik vardi sadece hala oyle duruyo komsu ma sordum deyince akliniza koca mahalle mi geliyor anlamadim ki sorduklarim ayni sokak da oturdugum yada alt ust sokakta komsularim.. buldugum 7 800 bos olanlar ise bu mahalleden degildiBir mesajınızda komşularınızın 450 500 550TL gibi kira verdiğini söylüyorsunuz, bir mesajınızda çevrenizde 800TLden aşağıya ev yok diyorsunuz, bir mesajınızda evi kötüleyip rutubetli bir de bir evi ikiye böldürmüş diyorsunuz, diğer mesajınızda evden çıkmak istemiyorsunuz.
Benim konudan anladığım, siz fiyat uygun diye bu zamana kadar oturmuşsunuz, maymun gözünü açmış, zam istemiş fakat sonra etraftan 800 - 1000TL(iyilerin en kötüsü 800TL ise ortalama 950TL falandır) kiraları duyunca size ev sahibi ihtar çekmiş. Ev sahibinin yaptığı etik değil, piyasadaki fiyatlar o civardaysa siz de kirayı yükseltmeyi ve yeni kontrat yapmayı teklif edin.
Sonuçta hiç bir ev sahibi düzenli para gelen kiracısını çıkarmak istemez, sizi çıkarttıktan sonra 2 ay kiracı bulamasa yapmak istediği zam kadar zararı olur, ev sahibi daha yüksek fiyata kiracı bulacağından emin ki sizi çıkartmak istiyor. Demek ki evin kirası gerçekten ucuz.
Bir deprem olsa birşey olsa ev başınıza çöker. O duvarların pencere kenarlarının hali ne öyle. Boşverin ihtarı falan daha güzel daha temiz bir eve geçin lütfen ya çocuğunuza yazık,hem eşyalarınızda mahfolur o evde. Kenarda birikiminiz yoksa kredi falan çekip biraz kısıp taşının.Hatta çıktıktan sonra yapıyı çürük diye şikayet edebilirsiniz diye biliyorum.Biliyorum ama yanlis anlamayin bu eve 550 600 vermek haketse keske adam evi bolmus ufacik banyosu gider kokuyo hergun yikadigim halde ertesi gune duvarlari rutubetten simsiyah oliyor.. duvarlar yine ayni dokuluyor artik inanmazsin duvara mecburi sifir dayadigimiz buyuk yataak odasi kardolabinin arkasi rutubetten simsiyah neredeyse curudu artik.. gercekten imkani olan dururmu boyke yerdeEki Görüntüle 2694285 Eki Görüntüle 2694286 Eki Görüntüle 2694287 Eki Görüntüle 2694288 bu son foto yerlerin hali inanmayan olur diye ve cam kenari banyo falan filan
Ettirecek zaten guzelim koca evi zamaninda bolduvu icin fazla para derdine ev mahvolmus yoksa eskiden kendi oturdugu ust kat gibi alt katta guzel ve tek daire imis..Lütfen alınma.
Resmen ahir gibi evine kiracı bulmuş oturtmussa kına yaksın.
Şu eve sırf daha yüksek kiraya veririm mantigi ile kiraya vermekse amacı tamir ettirsin önce
Zorla degil mecburiyetten oturdugumu anlatmaya calisiyorum sadece yoksa kim ister boule yerde oturmayi.. hergun yikadigim banyo ertesi gune gider kokusu ve tekrar rutubetin siyahligi bolmeden once tuvaletmis belli ve bolerken havalandirma cami yan tarafta kaldigi icin havalandirma da yok banyo daBir deprem olsa birşey olsa ev başınıza çöker. O duvarların pencere kenarlarının hali ne öyle. Boşverin ihtarı falan daha güzel daha temiz bir eve geçin lütfen ya çocuğunuza yazık,hem eşyalarınızda mahfolur o evde. Kenarda birikiminiz yoksa kredi falan çekip biraz kısıp taşının.Hatta çıktıktan sonra yapıyı çürük diye şikayet edebilirsiniz diye biliyorum.
Bir deprem olsa birşey olsa ev başınıza çöker. O duvarların pencere kenarlarının hali ne öyle. Boşverin ihtarı falan daha güzel daha temiz bir eve geçin lütfen ya çocuğunuza yazık,hem eşyalarınızda mahfolur o evde. Kenarda birikiminiz yoksa kredi falan çekip biraz kısıp taşının.Hatta çıktıktan sonra yapıyı çürük diye şikayet edebilirsiniz diye biliyorum.
Anlıyorum ama bu evde de sağlığınızdan olursunuz rutubetten. Yazık günah o yavruya, size. Bir şekilde borç harç çıkın derim adamda alsın evini otursun aşağıya. Kimse tutmaz bu evi.Zorla degil mecburiyetten oturdugumu anlatmaya calisiyorum sadece yoksa kim ister boule yerde oturmayi.. hergun yikadigim banyo ertesi gune gider kokusu ve tekrar rutubetin siyahligi bolmeden once tuvaletmis belli ve bolerken havalandirma cami yan tarafta kaldigi icin havalandirma da yok banyo da
Tutan olur canim bizim gibi imkani olmayana der 500 600 isine gelirseAnlıyorum ama bu evde de sağlığınızdan olursunuz rutubetten. Yazık günah o yavruya, size. Bir şekilde borç harç çıkın derim adamda alsın evini otursun aşağıya. Kimse tutmaz bu evi.
Evin durumu gerçekten kötü haklısınız. Yani yüz lira hak etmeyen bir ev. Siz kendi beden sağlığınız için başka ev bakım lütfen.Zorla degil mecburiyetten oturdugumu anlatmaya calisiyorum sadece yoksa kim ister boule yerde oturmayi.. hergun yikadigim banyo ertesi gune gider kokusu ve tekrar rutubetin siyahligi bolmeden once tuvaletmis belli ve bolerken havalandirma cami yan tarafta kaldigi icin havalandirma da yok banyo da
Kesinlikle haketmiyor. Sizde bu evde oturmayı haketmiyorsunuz. Mutlaka çıkın, adam çıkarmadan siz çıkın. Binamız kaç yıllık bilmiyorum ama bizim bina 1995 yılında yapılmış yani tam 25 yıllık. Size özelden içini atabilirim her yıl ev sahibimiz eve birşeyler yaptırıyor. Allah ev sahibinin iyisini versin. Sizinki paragözmüş. İnsan bi evi yaptırır yani. Çıkın sonra da binaya çürük raporu aldırmaya bakın. Mesaj kutunuza bakabilir misiniz?Eki Görüntüle 2694295 Eki Görüntüle 2694296 bu da mutfak tezgahi gercekten hakediyor mu 7 800 u
Birkac resim attim gercekten ucuz mu siz karar verinBir mesajınızda komşularınızın 450 500 550TL gibi kira verdiğini söylüyorsunuz, bir mesajınızda çevrenizde 800TLden aşağıya ev yok diyorsunuz, bir mesajınızda evi kötüleyip rutubetli bir de bir evi ikiye böldürmüş diyorsunuz, diğer mesajınızda evden çıkmak istemiyorsunuz.
Benim konudan anladığım, siz fiyat uygun diye bu zamana kadar oturmuşsunuz, maymun gözünü açmış, zam istemiş fakat sonra etraftan 800 - 1000TL(iyilerin en kötüsü 800TL ise ortalama 950TL falandır) kiraları duyunca size ev sahibi ihtar çekmiş. Ev sahibinin yaptığı etik değil, piyasadaki fiyatlar o civardaysa siz de kirayı yükseltmeyi ve yeni kontrat yapmayı teklif edin.
Sonuçta hiç bir ev sahibi düzenli para gelen kiracısını çıkarmak istemez, sizi çıkarttıktan sonra 2 ay kiracı bulamasa yapmak istediği zam kadar zararı olur, ev sahibi daha yüksek fiyata kiracı bulacağından emin ki sizi çıkartmak istiyor. Demek ki evin kirası gerçekten ucuz.