- 9 Nisan 2017
- 6.184
- 7.671
-
- Konu Sahibi Benaslindayoum
Ondan sonra bizim ne yapmamiz lazim peki.. avukata gerek varmi yoksa direk adliye ye gidip dilekce yoluyla yeterli olur mu.. birde ne gerekiyor o durumda cektigi ihtar da yaziyo kendim oturâcahim o ihtar yeterli olur mu kiralarsa baskasinaÇıkartır ama kendi oturmazsa ve siz bunu ispat ederseniz hukuki haklarınız var.
Annem kendi oturmak için kiracısına ihtar çekti. Kiracısı çıkmak zorunda kaldı ancak avukatı sohbetimizde bunu kullanan evsahipleri olur. İspat ederlerse dava açılabilir demişti
Yani sizi öncesinde çıkaracak siz kendinize ev bulmuş taşınmış olacaksınız. Uğraşacak mısınız bununla cidden?Ondan sonra bizim ne yapmamiz lazim peki.. avukata gerek varmi yoksa direk adliye ye gidip dilekce yoluyla yeterli olur mu.. birde ne gerekiyor o durumda cektigi ihtar da yaziyo kendim oturâcahim o ihtar yeterli olur mu kiralarsa baskasina
Ev 800 eden bir ev degil.. butun evi iki ev yapmis bi adam zamaninda iki kiracisi var yani.. her sene 50 zam yapiyordu iste.. rutubetli bir ev her tarafi dubarlari dokulenŞunu da ekleyeyim, çevredeki evlere göre çok düşük kalmışsa kiranız evsahibi de bunu istemekte haklı. Sonuçta akrabası değilsiniz neden zarar etsin. Çevre evler bin lira siz 450 ise 800 verelim diyebilirsiniz bence
Ev sahibiniz haklı demedim, işini kılıfına uydurmayı biliyor dedim. 400tl kiraya 50tl zam yasal zam oranından epey az yalnız. Hep yasal yollarıda izlememiş. Bankaya yatırılması ve vergisi alınan kira miktarı 500tl den fazla olunca zorunlu oluyor. Bundan az miktarı bankaya yatırma zorunluluğu yok zaten. Sizin için en mantıklı yol yeni ev aramak olur ama oturup direneceğim diyorsanız daha kötü sınuçlarla karşılaşmazsınız umarım.Vergi vermeye gelince niye izlemiyor bu yasal yollari yahu.. elden alacam demeyi kafasina gore zam yapmayi biliyo.. keyfimizden durmuyoruz herhalde
Kanunsuz is yapmiyor mu peki sozlesme yapalim noterden elden vermeyiz zamaninda dedikce neden kabul etmedi.. kanunlu olsun diye bizde onu mu sikayet edelim yani.. bi bizmiyiz kanunsuz is yapan.. dune kadar anlasiyirduk yahu bu adamla... gecekondudan bozma bolunmus ev mi 50 cuzi rakam.. enflasyona gore zam fazlalasti mi biz mi bilmiyoruzAdamin kendi mulku kanunsuz is yapmiyor 50 tl zam da bu zaman icin cok sembolikmis zaten.
Benim arkadasimin kirasina yapısız bi ev icin en son 200 tl zam yapildi geneli boyle zaten, ev sahibi hak sahibi oldugu icin istedgi insiyatifi kullanir kanunlara aykiri olmamak sartiyla
Evin değerini muhit de belirler.Ev 800 eden bir ev degil.. butun evi iki ev yapmis bi adam zamaninda iki kiracisi var yani.. her sene 50 zam yapiyordu iste.. rutubetli bir ev her tarafi dubarlari dokulen
Ust katimizda oturuyor adam ve bizim oturdugumuzdan cok daha guzel evi.. oturacak evi var zaten ki kendi de oturmayacak kiraya verecek tekrar eminim.. ben anlamiyorum ya her ev 7 800 mu hak ediyor gercekten.. kendi oturdugu yer olsa tamm derim hakediyo ama bizim oturdugumuz evi boldurmus zamaninda iki ev yapmisSoZlesme ilk yıl iptal edilmezse suresize dönüyor diye biliyorum hatta eminim. Siz eve büyük bir zarar vermedikce ya da kirayı odememezlik yapmadikca sizi cikaramaz. Gerçi kendisi oturacakmis eğer gerçekten oturacaksa çıkarabilir. Ama ben olsam çıkarım yani onun evi huzursuz olarak oturmak sizede mutluluk vermez. Ev mi yok. Ya da söyleyin taşınma masrafimi karşılayın çıkayım diye. Biz de oturduğumuz evin kiracısı vardı satın aldığımızda. Yasal olarak ihtardan sonra 6 ay oturma hakkı olmasına rağmen taşınma masraflarını karşıladık çıktı sağolsun. Öyle birşey talep edebilirsiniz dava ile uğraşmak oda istemez.
Iyi de zam yapip anlasiyor bu adam bizimle yahu senelik zam yapiyo madem oturmaya devam edin ama zam yapacagim diyerekten.. kaldi ki kendi oturmayacak daha fazla paraya kiraya verecek eminim.. anlasmis olmasi birsey degistirmez mi.. agustosta oturmaya devam edin deyip senelik zam da yapip eylul de ihtar cekmesi hakli mi gosteriyo
Burdakilerin kirasi yuksek degil komsularima soruyorum biri 500 diyo biri bizim gibi 400 450 550 o civarlar da 7 800 diyeni duymadimEvin değerini muhit de belirler.
Benim oturduğum semtte yapılı olmayan eski evler 1000 yeniler 2500 ben burda en kötü evi 500e tutamam. Çevredeki kiralar da önemli bu nedenle
Zam i biz dehil kendi yapti.. kontret yok ilk sene vardi kasim da baslayan sonraki yillar gerek gormedi guveniyom size diyerekten .. bu sene de kasim da tamam oturun dedi neyse sonra geldi nisan mayis ta cikin dedi bizde ev baktik uygun bulamadik bunu kendisine soyledik agustos ta amca bulamadik virus zamani cok zamlandi cogu diyerekten kendi de tamam o zaman oturun su kadar da zam yapiyorum dedi agustos ta anlastik oylece.. iste eylul de dd kagit geldi.. yoksa eski kontrat zamani olan bu kasim da anlasmistik zaten.. bu adam kontrat zamani zam yapip anlasiyor bir iki ay sonra cikin diyor sonra agustosta bir daha anlasiyor filan kendi ne yaptini bilmiyo yaniKontrat ekim ayındaysa neden her yıl aynı tarihte zam yapmadınız da yazın yaptınız? Sizde de suç var.
Hanımefendi kontrat tarihi dolmus olsaydi size çıkın desede bir dahaki süre bitimine kadar oturmak sizin hakkınızdı.Burdakilerin kirasi yuksek degil komsularima soruyorum biri 500 diyo biri bizim gibi 400 450 550 o civarlar da 7 800 diyeni duymadim
dedigim gibi buldugumuz evler cok geldi butcemize yoksa bizde gercekten keyiften oturmuyoruzBilemiyorum tabii de ben taraflardan biri istemezse ısrarcı olmazdım. Sorun çıkarır. Neden tatsızlık yaşayasınız. Ev bakın yine de
Inan yazin dedi biz agustosa kadar bulamadik iygun pahali geldi bulduklarimiz da.. gittik ona da soyledik insan gibi amca virus zamani idare et seneye duser kiarlar cikariz kabul etti agustosta hatta 50 zam yapiyorum yazin bakmaya baslarsiniz agustosta cikarsiniz bizde tamam dedik.. eylul yani bu ay da ihtar cekmisYaptığı kanunen yasal olabilir ama insani yönden yanlıs yapmıs. O zaman size direk çıkın deseymiş. Üst katınızda bide. Bu zaman da ha deyince ev bulmak, taşınma masrafı zor olabilir ama başka seceneğiniz yok malaesef suan.
Biliyorum ama ustumuzde oturuyor zaten oturacak yeri var yani 50 100 e daha iyisini bulamadik gercekten.. yoksa mayistan agustosa kadar baktik iyiler 800 den basloyor.. onlara da gucumuz yetmiyor o yuzden konustuk agustosta kendisiyle insan gibi asgari ucretle calisiyoruz gibisinden uygun bulamiyoruz aldigimiz birikmiyor ki kira depozir su dogalgaz ustune alma nakliye bunlari birikim olcak ki o da yok diye anlattik kendisine.. kim durumu olupta rutubetli evde oturur bi soylermisiniz banaHanımefendi kontrat tarihi dolmus olsaydi size çıkın desede bir dahaki süre bitimine kadar oturmak sizin hakkınızdı.
Ama size daha günü gelmeden noter araciligi ile ihtar çekmiş.
Çıkmak zorundasiniz maalesef.
Evet zam konusunu konuşmuş ve sonradan bunu yapmış olması etik değil ama sonuçta ortada kendisinin oturacağına dair beyanı mevcut.
Yani her türlü siz haksiz çıkarsınız kanun önünde.
Çünkü sağlık sorunlarini öne sürerek çıkmanızı noter aracılığı ile talep etmiş.
Bir an önce kış gelmeden, soğuklar bastırmadan ev aramaya başlasaniz iyi olur.
Rutubetli evde oturmayın.
50 100 TL fazla verip en azından rutubetsiz bir evde içiniz alarak oturun
Zam i biz dehil kendi yapti.. kontret yok ilk sene vardi kasim da baslayan sonraki yillar gerek gormedi guveniyom size diyerekten .. bu sene de kasim da tamam oturun dedi neyse sonra geldi nisan mayis ta cikin dedi bizde ev baktik uygun bulamadik bunu kendisine soyledik agustos ta amca bulamadik virus zamani cok zamlandi cogu diyerekten kendi de tamam o zaman oturun su kadar da zam yapiyorum dedi agustos ta anlastik oylece.. iste eylul de dd kagit geldi.. yoksa eski kontrat zamani olan bu kasim da anlasmistik zaten.. bu adam kontrat zamani zam yapip anlasiyor bir iki ay sonra cikin diyor sonra agustosta bir daha anlasiyor filan kendi ne yaptini bilmiyo yani