- 9 Nisan 2017
- 6.184
- 7.671
-
- Konu Sahibi Benaslindayoum
Bu adam gecen sene yan taraf bosaldiktan sonra coken zemine ucuz olsun diye usta olmayan sarhosun birine yaptirp 10 15 gun sonra tekrar ayni yer coktu dusun aman param gitmesin diyerekten.. cunku isin ehli istedi 3 4 bin sarhos istedi 1000 tl.. sqrhos deme sebebim adamin esimle sohbetinde bahsetmesi abi ben pek anlamam bu islerden iste icki param ciksin diye geldim dediKesinlikle haketmiyor. Sizde bu evde oturmayı haketmiyorsunuz. Mutlaka çıkın, adam çıkarmadan siz çıkın. Binamız kaç yıllık bilmiyorum ama bizim bina 1995 yılında yapılmış yani tam 25 yıllık. Size özelden içini atabilirim her yıl ev sahibimiz eve birşeyler yaptırıyor. Allah ev sahibinin iyisini versin. Sizinki paragözmüş. İnsan bi evi yaptırır yani. Çıkın sonra da binaya çürük raporu aldırmaya bakın. Mesaj kutunuza bakabilir misiniz?
arkadaşım bu eve çokk bile kira veriyormuşsunuz valla herkes özür dilesin senden şaştım kaldım eski ev bu demek değil ki bu ev resmen harabe.insan kiraya verdiği evine hiç mi bakım yapmazBiliyorum ama yanlis anlamayin bu eve 550 600 vermek haketse keske adam evi bolmus ufacik banyosu gider kokuyo hergun yikadigim halde ertesi gune duvarlari rutubetten simsiyah oliyor.. duvarlar yine ayni dokuluyor artik inanmazsin duvara mecburi sifir dayadigimiz buyuk yataak odasi kardolabinin arkasi rutubetten simsiyah neredeyse curudu artik.. gercekten imkani olan dururmu boyke yerdeEki Görüntüle 2694285 Eki Görüntüle 2694286 Eki Görüntüle 2694287 Eki Görüntüle 2694288 bu son foto yerlerin hali inanmayan olur diye ve cam kenari banyo falan filan
Herseyi gectim insan bu evde sagligindan olir camlar 24 saat acik buna ragmen o gider nem kokusu var hic bitmiyor.. saglik pahasina oturuyorsak demek gercekten imkan yokLütfen alınma.
Resmen ahir gibi evine kiracı bulmuş oturtmussa kına yaksın.
Şu eve sırf daha yüksek kiraya veririm mantigi ile kiraya vermekse amacı tamir ettirsin önce
Eşinin başka ödemeleri mi var? Kredi borcunuz falan mı var? Yani yoksa taşının gerçekten imkanları oldurmaya çalışın bu evde oturulmaz yaBu adam gecen sene yan taraf bosaldiktan sonra coken zemine ucuz olsun diye usta olmayan sarhosun birine yaptirp 10 15 gun sonra tekrar ayni yer coktu dusun aman param gitmesin diyerekten.. cunku isin ehli istedi 3 4 bin sarhos istedi 1000 tl.. sqrhos deme sebebim adamin esimle sohbetinde bahsetmesi abi ben pek anlamam bu islerden iste icki param ciksin diye geldim dedi
Anladim sagolunEvin durumu gerçekten kötü haklısınız. Yani yüz lira hak etmeyen bir ev. Siz kendi beden sağlığınız için başka ev bakım lütfen.
Yok esya magazasindan iki kanepe almistik ve ve camasir makinesi maalesef burda makinenin dijital kisminda ufak bocekler girdi orda yuva yapti bozdu onlarin taksitleri var sadece birde bocek var tabi bu evde onu da diyeyim de kara fatma karinca kanatli karincaEşinin başka ödemeleri mi var? Kredi borcunuz falan mı var? Yani yoksa taşının gerçekten imkanları oldurmaya çalışın bu evde oturulmaz ya
Böcekler için jel böcek yemi kullanın, makinelere yuva yağınca hem makinenin hem sizin sağlığınızı tehlikeye atıyorlar. Onların taksiti yakın zamanda mı bitecek? Biraz yüksek kredi çekip bütün borçları kapatıp taşınsanız, hani borcunuzu uzun vadeye bölseniz ama tek bankaya borçlu olsanız? Çok üzüldüm durumunuza ya elimde olsa sarılırdım sizeYok esya magazasindan iki kanepe almistik ve ve camasir makinesi maalesef burda makinenin dijital kisminda ufak bocekler girdi orda yuva yapti bozdu onlarin taksitleri var sadece
Hanımefendi çıkmak istemeyen sizsiniz, yaşlı insanların gönlünü yapmanız kolay olur diye fikir verdim, sarma olmaz çorba olur, çay olur. Ki öncesinde ikna etmişsiniz kalın demiş. Şimdi yine tamam dese, bir ay sonra çıkın dese yine çıkmak zorunda kalırsınız, zira yasal süreci başlatmış. Ya gönlünü yapıp iyi geçineceksiniz yada çıkacaksınız.Meselw sarma mi gercekten yahu zamaninda cok insanlik yaptik yasli diye bulasik yikama merdiven yikama o zaman da tatli dilliydik zaten ama bu yaptiklarimizin ertesi gunu evden cikin dedi bize.. sizce gonlu cabuk olan yaslilardan mi.. her yasli iyi mi yada
Zorla degil mecburiyetten oturdugumu anlatmaya calisiyorum sadece yoksa kim ister boule yerde oturmayi.. hergun yikadigim banyo ertesi gune gider kokusu ve tekrar rutubetin siyahligi bolmeden once tuvaletmis belli ve bolerken havalandirma cami yan tarafta kaldigi icin havalandirma da yok banyo da
siz den büyüğümdür muhtemelen.bir abla tavsiyesi vermek isterim alınmak gücenmek yok.kızımın sınıfında eşinden ayrı hiç geliri olmayan bir aile var devletten ve bizden aldıklarıyla geçiniyor.onun evi sisin evden 10 kat güzel.ve oturduğum apartmanın kapıcı dairesi de 10 kat güzel .size tavsiyem şu lüks bir apartmana apartman görevlisi olun .kira yakıt elektrik su bedavadır onlara.asgari üvret ve sigorta var zaten.ayrıca apartmandan bahşiş alırlar verilen eşyaları ve kağıt plastık vs. de eskiciye satarlar aylık kazanç 4000 civarı oluyor.eşi de yani mesela siz de çocuk bakarsınız o da aylık 1500 2000 en az .bizim apartman görevlisi başka yerden çok güzel daire aldı ve kiraya verdi böyle böyle arabası da var gayet güzel.çocukları da okuyor.valla memur gibi yaşıyorlar kimseye de eyvallahları yok bu arada asla ezdirmezler kendilerini.Herseyi gectim insan bu evde sagligindan olir camlar 24 saat acik buna ragmen o gider nem kokusu var hic bitmiyor.. saglik pahasina oturuyorsak demek gercekten imkan yok
Bu evde denemedigim care kalmadi buzdolabina giren bocekler ve cok fazlalar inan makinenin icine girip dijitaline yuva yapack kadar belki inanmazsin az once baktim yok keske eskisi gibi yeni makineye de girse de kanitlasam onu da size valla eskiyi oyke bozdularBöcekler için jel böcek yemi kullanın, makinelere yuva yağınca hem makinenin hem sizin sağlığınızı tehlikeye atıyorlar. Onların taksiti yakın zamanda mı bitecek? Biraz yüksek kredi çekip bütün borçları kapatıp taşınsanız, hani borcunuzu uzun vadeye bölseniz ama tek bankaya borçlu olsanız? Çok üzüldüm durumunuza ya elimde olsa sarılırdım size
Ben inanıyorum ya sana. O evde herşey olur, siz sağlığınızdan olmadan o evden çıkmaya bakın.Bu evde denemedigim care kalmadi buzdolabina giren bocekler ve cok fazlalar inan makinenin icine girip dijitaline yuva yapack kadar belki inanmazsin az once baktim yok keske eskisi gibi yeni makineye de girse de kanitlasam onu da size valla eskiyi oyke bozdular
valla evin kirası gayet de pahalıymışBir mesajınızda komşularınızın 450 500 550TL gibi kira verdiğini söylüyorsunuz, bir mesajınızda çevrenizde 800TLden aşağıya ev yok diyorsunuz, bir mesajınızda evi kötüleyip rutubetli bir de bir evi ikiye böldürmüş diyorsunuz, diğer mesajınızda evden çıkmak istemiyorsunuz.
Benim konudan anladığım, siz fiyat uygun diye bu zamana kadar oturmuşsunuz, maymun gözünü açmış, zam istemiş fakat sonra etraftan 800 - 1000TL(iyilerin en kötüsü 800TL ise ortalama 950TL falandır) kiraları duyunca size ev sahibi ihtar çekmiş. Ev sahibinin yaptığı etik değil, piyasadaki fiyatlar o civardaysa siz de kirayı yükseltmeyi ve yeni kontrat yapmayı teklif edin.
Sonuçta hiç bir ev sahibi düzenli para gelen kiracısını çıkarmak istemez, sizi çıkarttıktan sonra 2 ay kiracı bulamasa yapmak istediği zam kadar zararı olur, ev sahibi daha yüksek fiyata kiracı bulacağından emin ki sizi çıkartmak istiyor. Demek ki evin kirası gerçekten ucuz.
siz den büyüğümdür muhtemelen.bir abla tavsiyesi vermek isterim alınmak gücenmek yok.kızımın sınıfında eşinden ayrı hiç geliri olmayan bir aile var devletten ve bizden aldıklarıyla geçiniyor.onun evi sisin evden 10 kat güzel.ve oturduğum apartmanın kapıcı dairesi de 10 kat güzel .size tavsiyem şu lüks bir apartmana apartman görevlisi olun .kira yakıt elektrik su bedavadır onlara.asgari üvret ve sigorta var zaten.ayrıca apartmandan bahşiş alırlar verilen eşyaları ve kağıt plastık vs. de eskiciye satarlar aylık kazanç 4000 civarı oluyor.eşi de yani mesela siz de çocuk bakarsınız o da aylık 1500 2000 en az .bizim apartman görevlisi başka yerden çok güzel daire aldı ve kiraya verdi böyle böyle arabası da var gayet güzel.çocukları da okuyor.valla memur gibi yaşıyorlar kimseye de eyvallahları yok bu arada asla ezdirmezler kendilerini.
[/QU sagolun tavsiyeniz icin esim mantikli bulur yani ortak karar ile ve tabii bulabilirsek konusacagim bakalim esimle
Kulaktan dolma bilgilerle bir şeyler yapmaya çalışmış ev sahibiniz, okuyunca güldüm Allah affetsin.
Evde oturmakta ısrarcıysanız bir avukattan yardım alın.
Kira degil.. bunun temizlige gelen kadin bizim camasir astimiz ipi kesti.. ben kadina yazdim kizdim bana dedi ki neden insanlik yapip adamin merdivenlerini yikamiyorsun yazik yasli filan bende dedim yahu ben bu adamdan ne insanlik gordum dedim zamaninda esim onun agir esyalarini yukari indirip cikarir ken yasli yazik diye iyilik yaparken bu adam ertesi gune su yardimi yapamam deyince evden cikin diyen adam gibi gibi.. ben insanlik gormezken neden inasnlik yapayim dedim bu da anlatmis adama istr adam da esimi arayip demis senin esin tenizlikcime benim hakkimda boule boyle insanlik gormeyip neden insanlik yapayim demis saygisizlik yapti esin bana demis esime.. aklima bu geliyor sebep olarak baska olay yasanmadi.. para konusunu kendi dedi zaten 50 yapiyom zam sikinti para degil yani.. bende temizlikciye dedim kendin parayla yaptigin sozde insanligi benden neden bedava yapmami bekliyorsun dedim.. sen yapiyorsun para aliyorsun madem kendin yap bedava dedim iste.. ben anlamiyorum kiracilar ev sahiplerinin islerini yapmak zorunda mi.. temizlikci ne hakla buna karisabiliryor birde
haklısın pandemi de hep evdeyiz zaten evi güzelleştirmeye çalışıyoruz psikoloji için devamlı.bu evde kim otursa psikoloji kalmaz .resimleyip muhtar belediye gazete tv kim varsa yardım isterdim ben olsam.hem ev hem de sıfır eşya verirler.hırsızlar rüşvetçiler utanmıyor da konu sahibi mi utanacakBen inanıyorum ya sana. O evde herşey olur, siz sağlığınızdan olmadan o evden çıkmaya bakın.
Cok sagolun insallah buluruz bakalim artik ciunku sadece kira ile bitmiyor inan depozito su elektrik dogalgaz ustune alma masrafi nakliye derken o kadar birikmisimiz yok.. yine de bakalim ins bulur cikarizBu mesaji diger mesajlari okumadan ve evin fotograflarini gormeden yazmistim, simdi hepsini okuma firsatim oldu ve aciklayici bir cevap yazma ihtiyaci hissettim.
Herkesin iyi niyetle cevap yazdigina cok eminim fakat mesajlarin %99u yanlis,eksik,hatali.
Kiracinin evden cikarilmasi belli sartlara baglanmistir. Yani ev sahibi o, tabi ki istedigi gibi davranir gibi bir yaklasimi kanun kabul etmiyor. Ev sahibi her istedigini yapamaz, sartlar varsa ancak o zaman cikarabilir kiraciyi.
Sizin durumunuzda ihtar cekmenin sartlari olusmamis,cekilen ihtarin onemi yok.
İlk mesajimda da belirttigim gibi evde oturmak istiyorsaniz hukuki yardim alin,mutlaka. Sahsi fikrim ise,
Uygun bir ev arayisina baslayin, sartlari daha iyi bir ev buldugunuzda da o evden ayrilin.
Elden parayı aldım diye kağıt imzalatın her seferinde. Bankadan yatırdığınız zaman vergi ödemesi 500tl üstü kira bedellerinde oluyor. Bakın ben ev sahibiniz haklı siz haksızsınız demiyorum her mesajıma size laf söylemişim gibi cevap veriyorsunuz. Başıma gelenlerden bildiğim kadarıyla yardımcı olmak adına bilgi paylaşımı yapıyorum o kadar. Ev sahibinizin yaptığı doğru olmayabilir ama yasalara uygun. Maalesef hak aramaya kalktığınızda yasalara uygun olup olmadığına bakıyorlar.500 den assa yatirma zorunlulugu yoksa peki kirami vermediler derse yarin birgun ne yapacagiz elden de olabilirse