merhaba.
Aslında haklarının farkında ve eski ev sahibiyle şuan davalık olan biri olarak bir çok hakkımın farkındayım. Ama bilmediğim bir konu var, onu danışmak istiyorum.
Şimdi ben geçen sene bu zamanlar eski ev sahibim hala 8 ay sözleşmem olmasına rağmen evi satacağım diye baskı kurduğu için çıktım evden. Ama olay tehdit hakarete vardığı için gidip savcılığa şikayet ettim. Geçen sene 11.ayda ettiğim şikayet için daha yeni ifadeye çağrılmışlar o ayrı konu. Neyse.
Ben böyle olunca yakında yeni yapılan Toki ye taşındım. Yeni teslim edilmiş ve %70 boştu. Neyse iş yerime yakın dedim. Birkaç ev baktım, ev sahiplerinden en insancıl olanını seçtiğimi düşünerek, bak birkaç yıl çıkmak istemiyorum diye anlaşarak evi tuttum. O zaman çıktığım ev 1500 dü. Buraların kirası 2500 dü. Ev sahibi ben seni çok sevdim, evime çocuklu kalabalık aile gelmesin yeter ki sen 2250 otur eşime çıktı zaten ev dedi. Neyse aralık 15 te kira kontratım var. Arada emlakçı da var. 1 yıl yazdı, sonra karalama üstüne 2 yıl yazdı. Önemli değil diye konuştuk zaten.
Tabi taşındıktan 2 ay sonra deprem derken kiralar uçtu, Toki evleri güvenli diye sözde daha daha uçtu. Ee deprem bölgesindeyim zaten etrafta ciddi anlamda ev yok.
Ben geçenlerde ev sahibini aradım bir şey için, dedim ki amca bu kira konusunu da konuşalım mı? Hay demez olaydım. Vicdanım devletin %25 zammını kabul etmediği için ben %170 zamla 6000 falan teklif edecektim. Amca ben müsait değilim evdekilerle konuşayım dedi ve kapadı. Tabi ben hiç teklif de etmedim.
Sonra bir iki gün sonra amcanın telefonundan aradılar, açtım. Karısı ve oğlu. Dediler etrafında kiralar ne kadar biliyor musun ? Dedim bilmiyorum etrafımda kiralık yok bence, dediler ki biz emlakçıya sorduk. Sen çıksan 10bine verebilirmiş. (Alt katım geçen ay 7ye verildi) o zaman sen ya bize 10 bin ver. Ya da çık.
Dedim pardon, siz 5 yıl geçmeden bana etraftaki kiraların bahsini bile edemezsiniz. Yasal hakkım %25 ama ben onu yapmak istemedim tamam, ama 5 katı da değil yani. Yok o zaman çık oğluma çeyiz alır koyarım dedi. Bi tartıştık. Yok ev benim kocamın değil falan yaptı. Ben de çıkmıyorum, gelin bakalım nasıl çıkaracaksınız dedim.
Az önce tuttuğum emlakçı aradı. Onu aramışlar. 7bine razı olmuşlar ama Nisan ayına kadar. Yoksa çıksın demişler. Emlakçıya dedim ki bunlar insan gibi 7 yapalım deseler kabul edebilirdim. Ama hem beni bu kadar kızdırıp hem 4 aylık mı izin veriyorlar? Onlara söyle 1 yıl uzatacaklarsa 7yi kabul edebilirim, yoksa paşa paşa zamlı halı 3000 gönderirim gitsin beni tahliye davası açsın bakalım kaç yılda çıkaracak beni. Ev kadınınmış, kocam vermiş kiraya beni ilgilendirmez demiş, dedim daha iyi ya, kendinin olmayan evi bana kiraya verdi diye bide evrakta sahtecilikten işlem yapılır.
Haklısın abla dedi kapadı. Sizce oğlum oturacak diye çıkmamı istemesini sadece sözlü olarak belirtmesi yeterli mi? Bildiğim kadarıyla tebligat göndermesi gerekiyor dimi? Veya 7bini kabul etmeli miyim sizce?