Ev sahibi derdi

Evet çıkarabilir. Ne zamana kadar sure vermis?

Cok yakin zamanda bizim oturdugumuz daire satildi. Alan kisi kendisi oturacakmis. Esimle konustular. Esime eylule kadar oturun demis. Isterseniz eylule kadar kira vermeyin o arada evin su ve dogalgaz tesisatini yap demis. (Esim dogalgaz ve su tesisat isi yapiyor). Ancak teklifini cok komik bulduk cunku kira ucreti o masrafi karsilamiyor. Biz de icindeyken tadilat yapip o iskenceyi mi cekicez. Bu arada haziran ayiydi. 5 temmuz kira gunumuz ve esim 5 temmuza kadar cikacagimizi kendisine söyledi. Ev aramaya basladik hemen.
Ama adam artik ne dusunduyse evinin tursusunu kurucaz sandi herhalde ihtar yollamis. 5 eylule kadar sure vermiş.
Nitekim biz 5 temmuzda anahtarini teslim ettik.
Uğraşmaya degmez. Ev bulup cikin.
Ne kadar tuhaf insanlar, biz 4 yıl önce ev aldığımızda evi aldığımız kişilerin taşınacakları ev bitmemişti, 5 ay kaldılar kira almadık. 5 ay sonra da alabilirdik sonuçta. O sürede biz kendimiz kiradaydık.
Yani 2-3 ay kira almıyor diye, masrafını karşılasa bile tadilat yaptırmazdım ben içindeyken. Hem bedavaya getirecek, hem temizlik derdiyle uğraşmayacak, çok akıllılarmış.

Ne kadar tuhaf insanlar, biz 4 yıl önce ev aldığımızda evi aldığımız kişilerin taşınacakları ev bitmemişti, 5 ay kaldılar kira almadık. 5 ay sonra da alabilirdik sonuçta. O sürede biz kendimiz kiradaydık.
Yani 2-3 ay kira almıyor diye, masrafını karşılasa bile tadilat yaptırmazdım ben içindeyken. Hem bedavaya getirecek, hem temizlik derdiyle uğraşmayacak, çok akıllılarmış.

O sekilde bedavaya getirir miyim diye denedi ama bizim kiramiz 550 liraydi yani 3 ay 1650 liraya dogalgaz ve su tesisati istedi. O fiyata o isi yapmak zaten imkansiz ki fazlasini da verseydi esim yapmazdı. Evde 3 yasinda cocuk var ve evi icinde esyalarla toz topraga bulatmazdim yani. 3 ay otursaydik kirayi verirdik ama biz zaten cikacaktik o yuzden beklemedik.

Iyi de zam yapip anlasiyor bu adam bizimle yahu senelik zam yapiyo madem oturmaya devam edin ama zam yapacagim diyerekten.. kaldi ki kendi oturmayacak daha fazla paraya kiraya verecek eminim.. anlasmis olmasi birsey degistirmez mi.. agustosta oturmaya devam edin deyip senelik zam da yapip eylul de ihtar cekmesi hakli mi gosteriyo
Elinizde imzali bi evrak yok anladigim kadariyla tarafsiz bi sahitte yok ! Hayir yapmadim diyerek inkar edebilir

X