Ev sahibi derdi

Benaslindayoum

Sabır da yorulur...
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2017
6.184
7.671
Kizlar merhaba.. benim sikintim ev sahibimiz.

Ev sahibimiz bize 'saglik sebeplerim nedeniyle kendim oturacagim' gerekcesiyle noterden ihtar cekmis.. halbuki ihtar cektigi gun bir sene daha oturun madem 50 lira zamli diyerekten anlasti.. yani anlasip kirayi zamli aldigi gun ihtar cekmis bize...merak ettigim evden cikarabilir mi sozlesme bitis tarihini de kasim belirtmis yani 4 sene once eve ilk girdigimiz yilin sozlesmesi.. sonraki yillarda sozlesme yapilmadi.. simdi bu ihtar ise yarar mi cunku gerekcesi yalan zaten ust katimizda oturuyo kendi oturacagi kismi da yalan yani, kirasini da aliyo her ay gecikmeden bunu bahane gosteremez ee ev tadilatta yapilmiyor.. bu surecin devami ne olur.. itiraz etmemiz gerekli mi, kasim da cikarabilir mi bizi ihtar da bahsettigi sebeple.. daha once benzer durum yasayan bilgisi olan varsa yardimci olursaniz sevinirim

Çıkarabilir ihtarı zamanında çekmiş. Sözleşme her sene aksi olmadıkça yenilenir ve zamanı gelmeden size ihtar çekmiş. Üst kata çıkamıyorum merdivenden alt katta oturacağım bacaklarım ağrıyor dese bile yeterli olur. Biz çıkmamakta direndik, avukat sizi çıkartamaz dedi davalar açıldı boşu boşuna birde onların masrafını ödedik. Çok direnmeden ev bakın bence

Konu hakkında çok ayrıntılı bilgim yok ama yasalar çoğunlukla kiracıdan yana diye biliyorum ve çıkarabileceğini sanmıyorum.
Iste bilmiyorum adam agustos ta kirayi almaya geldiginde zam yapiyo yaza kadar oturun madem bulamadiniz ama su kadar da zam yapiyorum diyerekten biz de kabul ediyoruz.. eylul de de ihtar cekiyo saglik sebeplerim nedeniyle kendim oturacagim diyerekten

Iyi de zam yapip anlasiyor bu adam bizimle yahu senelik zam yapiyo madem oturmaya devam edin ama zam yapacagim diyerekten.. kaldi ki kendi oturmayacak daha fazla paraya kiraya verecek eminim.. anlasmis olmasi birsey degistirmez mi.. agustosta oturmaya devam edin deyip senelik zam da yapip eylul de ihtar cekmesi hakli mi gosteriyo

Ev sahibiniz yasal yolları olması gerektiği şekilde izlemiş. Tamam deyip ihtar çekmesi hoş değil tabi. Güzelce konuşmayı deneyebilirsiniz, tamam demiştiniz ne oldu diye, bir işe yarar mı bilmem. Ama dava sürecine girerseniz ayrıca mahkeme masrafı çıkabilir başınıza.

Biz zorla oturmuyoruz o zaman neden zam yapip oturmaya devam edin diyo.. virus zamaninda evler zamlandihi icin uygun fiyata ev bulamadik yoksa keyfimizden oturmuyoruz.. agustos ta zam yapip anlasip eylul de ihtar cekmek ne demek.. zam yapmasaydi madem

Birde zamli aliyor kirayi zam yapmasin madem

Vergi vermeye gelince niye izlemiyor bu yasal yollari yahu.. elden alacam demeyi kafasina gore zam yapmayi biliyo.. keyfimizden durmuyoruz herhalde

Çıkartır ama kendi oturmazsa ve siz bunu ispat ederseniz hukuki haklarınız var.
Annem kendi oturmak için kiracısına ihtar çekti. Kiracısı çıkmak zorunda kaldı ancak avukatı sohbetimizde bunu kullanan evsahipleri olur. İspat ederlerse dava açılabilir demişti

Şunu da ekleyeyim, çevredeki evlere göre çok düşük kalmışsa kiranız evsahibi de bunu istemekte haklı. Sonuçta akrabası değilsiniz neden zarar etsin. Çevre evler bin lira siz 450 ise 800 verelim diyebilirsiniz bence

E soylediginize gore zam yapmasına ragmen normalin altında kira veriyorsunuz, adam çıkarını düşünüyor olabilir.
Yada gerekcesi gerçek olabilir.
Sonucta cikmanizi istiyor
Siz de rahat edemezsiniz bu saatten sonra, buna rağmen kalmanin yollarini arıyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…