Ev kadınları neden küçümseniyor

Babanıza sağlıklı ömürler diliyorum
İmkanların elvermemesi başka bir şey, babanızın aldığı maaş da sağlayabileceği imkanlar da belliymiş, adamcağız kendisine bile harcama yapamazken annenize kişisel ihtiyaçları için para verememesi normal ama benim söylediğim kesim babanızı kapsamıyor, imkanı olan ama bu imkanları eşinden esirgeyen, bunun yerine kumara veren veya komple kendisine harcayan veya eşinin istediği bir çorabı bile müsriflik görürken, yemeden içmeden dahi keserek ölümüne para biriktiren kesimden söz ediyorum.

Mesela dayım dediğiniz gıbı adam ve yengem ayrılamıyor. Çünkü anne yok Baba yok işi yok. Yok oğlu yok.

Altın dişim falan olsa öldürmeye gelebilirdi

Ben de ev kadınıyım birikimim de var dark ama kayınvaliden gibi eşimden tırtıklamadım
Aileden kalan bazı imkanları yatırıma dönüştürdüm, öte yandan üniversite okumaya gerek olmadan da yapılabildiği için meslek de diyemem şahsen

Mesela dayım dediğiniz gıbı adam ve yengem ayrılamıyor. Çünkü anne yok Baba yok işi yok. Yok oğlu yok.
Sırf böyle adamlar yüzünden kadının çalışması taraftarıyım, nasıl çalışacağını kadın kendisi belirler, ister evden ister ofiste fabrikada vs ama kadının parası olmalı ki boşanmaya da cesareti olsun.

Şuan bulunduğum ilde ev kadınları hep sarma borek yapıp satıyor çok hoşuma gidiyor benim.
En azından kendi emeklerinın karşılığı maddı olarak kendilerine geliyor.

Beni de bir yerlere gelmek istiyorum diye çalıştığımı sanıyorlar. Ayın 15inde maaş alıyorsam hakkını vermek lazım. Bahsettiğim kişi evet torpille, aman referansla girmiş tabi. Torpilin de adı değişti

Şuan bulunduğum ilde ev kadınları hep sarma borek yapıp satıyor çok hoşuma gidiyor benim.
En azından kendi emeklerinın karşılığı maddı olarak kendilerine geliyor.
Bütün kış takı toka, örgü oyuncak veya kıyafet, çanta vs yapıp yaz sezonunda sahil kasabalarına gidip tezgah açan kadınlar da var, yaptığı salçayı turşuyu satan da var, kadının yeteneğine becerisine göre değişir ama aktif çalışma hayatında olmak istemeyenler için bir sürü para kazanma yolu var.
Ailemin zeytinlikleri vardı, dedem her yıl toplatır bir kısmını toptan satar bir kısmını da kendisi satmak için ayırırdı, ortaokul lise hayatım boyunca dedemle anlaşıp üzerine kendi kârımı da ekleyip çok zeytin ve zeytinyağı sattım :)

size tam manasıyla ev hanımı demek yanlış olur. KK, her ne kadar kadınlar için bir forum olsa da bunun bazı regülasyonlara uyumlanmak için bir karşılığı da var. sonuçta bir şirket, bazı süreçleri temsilen bu forumu geribesleme yapıyor. siz de gönüllülük esasına da dayanarak burada siteye ve sitede bulunan kullanıcılara hizmet ediyor olsanız dahi bu şirket nezlinde bu temsilin bir anlamı var aslında. siz, gerçekten ev hanımı sayılmazısnız. gönüllü bir çalışma faaliyeti içerisindesiniz.

Kendime çalışan kadın demek de sizler gibi okumuş meslek edinip aktif çalışma hayatına katılmış kadınlara haksızlık olur bence, evet burada gönüllü çalışıyorum ama konuya emek olarak bakarsak, sizlerin emeğiyle benimki asla bir tutulamaz, ev konforunda oturduğu yerden bir düzen sağlamaya çalışan gönüllü bir üyeyim sadece.
Maddi gelirimse aileden kalanları kendime göre iyi değerlendirip yaptıklarımla sağlıyorum, çok önceleri yazmıştım ben aslında cidden rahatına düşkün tembel bir kadınım maddi kaygılarım da olmadı hiç o yüzden de çalışmadım ama eşimin 25-26 sene önce geçirdiği bir trafik kazası kadının kendi gelirinin de olması gerektiğini dank ettirdi kafama, bu sebeple çalışan kadınlara ve emeklerine saygım var, bir yandan bunları yazınca her ne kadar yanlış anlaşılsam da yine de yazacağım, çalışıp emek harcayan ama çalıştığını olduğu gibi eşinin eline veren kadınlara kızıyorum, kendi parasını yönetebilecek kabiliyetleri olan kadınların eşlerine kendilerini aşağılatmalarını rencide edici buluyorum, madem her şeyi eşin yönetecek o zaman çalışma, umarım laflarım tekrar yanlış anlaşılıp çarpıtılmaz :))

gebelikte yapılmayacak bir iş değil fakat yabancı bir şirkette çalışıyorum, çalışan hakları vs açısından Avrupa standartlarında olduğu için gebelik izni hakkı oluyor gebelik sonrası da 6 ay kadar ücretsiz veriyorlar. Ben de muhtemelen bebek 6 ay olunca bir dönmeyi denerim diyorum ama bakalım

Odtülü müsün?

Valla herkese o gözle bakmıyorum ama aklıma geliyor istemeden
Meslek değil de kişisel beceri tabii o. Her kula nasip olmuyor

Valla herkese o gözle bakmıyorum ama aklıma geliyor istemeden
Meslek değil de kişisel beceri tabii o. Her kula nasip olmuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…