26 sayfalık konuda favori yorumum özellikle fotoğrafMEB, meslek tanımını şöyle ortaya koymuş:
eğitim yoluyla planlı bir şekilde edindiği veya doğuştan sahip olduğu, diğer insanların hayatlarına doğrudan veya dolaylı şekilde fayda sağlayan, gerektiğinde para kazanmak için faaliyete konulabilecek ilgili alanda sahip olduğu, edindiği vasıflar bütünüdür.
dolayısıyla çok özür dilerim ama annelik bir meslek değildir.
Eki Görüntüle 3553650
E tabii bi 25lik performansı da yok artık malumYatakta niye blabla oldu? Ev işinden yoruldu herhalde
işi bilecen işe gitmeyecendarkmore un KV siyle tanışmak beni de biraz etkilemedi desem yalan olur kraliçe nasıl kurmuş tezgahı, helal olsun
Yanlış anlamazsanız ne iş yapıyordunuz? Ve çocuğunuz kaç yaşında? Bence alınganlığınızın altında bu soruların cevapları olabilir. Mesela ilkokula başlamış bir çocuk için çocuğumu büyütmek için evdeyim demek sizin de içinize sinmiyor olabilir. Onun yerine paşa gönlüm böyle istediği için evdeyim demek sizi rahatlatacaktır belki.Merhabalar. Lisans mezunuyum ve 15 yıl civarı çalıştım fakat ara ara bıraktığım çalışmadığım dönemler de oldu. Şimdi çalışmıyorum, çocuğumu büyütüyorum, Spora gidiyorum, yemeğimi yapıyorum, kitap okuyorum vs. Çok uzatmayayım. Ama çevreden bu ara çok duyar olduğum bir şey var : “evde boş boş oturmak”.
Kuzenimle tlfnda konuşuyorken bana “çalışıyorum kafam dağılıyor, boş boş otursam çok sıkılırdım” diyor. Fillm izliyorum mesela “oturup koca parası yemiyoruz ya” gibi cümleler duyduğumda bi rahatsız oluyorum.
Yani neden koca parası yiyen, bi işe yaramayan, “ev hanımı demek boş insan demek” modunda takılıyor insanlar anlamıyorum. İlla çalışmak mı gerekiyor yani toplumda vasıflı bir duruş sergilemek için..? Çalışmayanları eziklemeye çalışan emektar kadınlarımıza da hiç yakıştırmıyorum bunu.
Hanımlar sizin düşüncelerinizi merak ediyorum. Özellikle çalışmayan hanımların psikolojisini merak ediyorum. Belki de bende sorun vardır dur bakalım
Yalnızca çalışan veya “koca parası yiyen” ev kadını kıyası da yok, komple her konuda kıyastayız:))Erkeklerde yok bence, hiç denk gelmedim.
Olayı sadece çalışan, çalışmayan kadın diye ayırıp sanki her evde olan kadın aynı, her çalısan kadın aynı gibi görüp dar bir bakıştan yorum yapıyoruz birde. Kimse kimsenin yorgunluğuna, çocuğu için kendince yaptığı fedakarlığa tahammül de edemiyor enteresan bir şekilde. Benim açımdan kimin en çok yorulduğu hiç önemli değil, ben daha az yorulmanin derdindeydim, derdindeyim. O yüzden komik geliyor bunun yarış haline getirilmesi.
Kendi adıma konuşayım, ben kıyaslamıyorum, kıskanmıyorum da. Sanal ortam dışında da kimseyi kıskanmam. İnsan tercihlerinden ve yaşadığı hayattan memnun olduğu zaman kendini kimseyle kıyaslamaz ya da kıskanmaz bence.Yalnızca çalışan veya “koca parası yiyen” ev kadını kıyası da yok, komple her konuda kıyastayız:))
Zaten olması gereken de herkesin kendisiyle ilgilenmesi ama yok yapamıyoruz maalesef.
Çocuklarımızın bile kıyaslanmasına tepki gösterirken olmaması gerektiğini savunurken birbirimizi kıyaslamak kime neyi ispat etme çabası bilmiyorum
Bunlar sizin tercihiniz ama. Büyük bir evde yaşamayı, evin bütün sorumluluğunu üstlenmeyi, sıkça misafir ağırlamayı siz seçmişsiniz. Bunların ev hanımlığının zorluğu ile alakası yok. Siz hayatı kendinize zorlaştırmışsınız.Genel açıklama; tabiki hem çalışan hem ev kadını olanların ultra zorlandığı kanısındayız hepimiz, ben genel anlamda söylediö hala da fikrimin arkasındayım; bir misafirliğe gidiyorsun,konu sahibinin dediği gibi herhangi biri başlıyor; ‘’ayy iş bulamadınmı canım evde oturuyor musun’’
Ben de diyorum ki küçümsenecek ne var? Evim 5+1 ve ev kadını olarak şuan zor yetişiyorum,misafir ağırlamayı seviyoruz misafir alıyorum onun hazırlığı oluyor evi komple detaylı temizleyim desem üç gün sürüyor bir temizlediğim oda diğer gün belki batıyor, ben bunlardan bahsediyorum yoks hem çalışan hem evine bakanın tabiki daha zorlandığını biliyorum, kıyasa veya yarışlara lüzum yok :)
Cidden millete ne kim çalışmış, kim çalışmamış. Ev işi zor değil diyorlar vallahi bana çok çok çok zor. Aşırı zor hatta. Temizlik, süpürme, çamaşır asmayı severim ama kaldırma, katlama resmen zulüm hiç sevmediğim için bu kadar zor geliyor muhtemelen. Benim, ev işlerini sen yaparsın, ben çalışıyorum nasılsa diye eski kocamı oturtmuşluğum var evde. He şimdi çalışmıyorum çok keyifli, nasıl bıkmışım insanlarla uğraşmaktan daha iyi anladım. Ama hala ev işi bana zor geliyor, çalışmakta zor geliyor. Her iki yaşamda zor, en iyisi sen dünyayı gezerken yardımcın olacak her işini halleden. Hadi yardımcın olmasın çok parayla istediğin her yeri, istediğin zaman doya doya gez. İstediğim yaşam tarzım bu, gerisi boşa ömür tortusu.Yalnızca çalışan veya “koca parası yiyen” ev kadını kıyası da yok, komple her konuda kıyastayız:))
Zaten olması gereken de herkesin kendisiyle ilgilenmesi ama yok yapamıyoruz maalesef.
Çocuklarımızın bile kıyaslanmasına tepki gösterirken olmaması gerektiğini savunurken birbirimizi kıyaslamak kime neyi ispat etme çabası bilmiyorum
Bu geçmişte kaldı. Bir çok ev kadını da artık hizmet satın alıyor.ya da çalışan kadınların kendi kazandıkları para ile başka insanların hizmetini satın alarak kendilerine serbest zaman yaratma lüksleri oluyor. bir lüksü satın alabilecek tasarrufları oluyor.
annem birkaç hafta önce ziyarete geldiğinde buzluğumda doğranmış soğan gördüğünde aklını oynatacak gibi oldu. kendime zaman ve enerji satın almış olduğumu sonradan kavradı.
Bir bu konu bir de kürtaj.Bu tarz konulara bayılıyorum en az 150 kişi banlanıyor. Banı açılıyor gelip tekrar tekrar banlanıyorlar Bazı üyeler var bu tarz konuların gediklisi. Onların bazısı gelmiş, bazısı henüz konuyu görmemişler onlar da gelsinler asıl o zaman kan, gözyaşı başlar.
Bir bu bir de kürtajGeleneksel olağan ev hanımı konusu açılmış, herkese hayırlı uğurlu olsun. Banlananlara don atlet yetiştiremeyiz
Erkeklerde yok bence, hiç denk gelmedim.
Olayı sadece çalışan, çalışmayan kadın diye ayırıp sanki her evde olan kadın aynı, her çalısan kadın aynı gibi görüp dar bir bakıştan yorum yapıyoruz birde. Kimse kimsenin yorgunluğuna, çocuğu için kendince yaptığı fedakarlığa tahammül de edemiyor enteresan bir şekilde. Benim açımdan kimin en çok yorulduğu hiç önemli değil, ben daha az yorulmanin derdindeydim, derdindeyim. O yüzden komik geliyor bunun yarış haline getirilmesi.
İstanbul'da m*tro markete gider doğranmış dondurulmuş ürünler alırdım, doğranmış ıspanak Allah'ın lütfu resmen, kendin yıkayıp doğrayınca hem su gidiyo hem tüm tezgah batıyo, hem de yarısı nanay oluyor çöpe gidiyor. Bulaşık makinesini ayda bir makine deterjanı satılıyor hadi markalar pahalı, market markası alsınlar ben de öyle yapıyorum, bi de ucuz deterjana gitmesinler astarı yüzünden pahalıya geliyor. Tembel karı olmak iyidir, tembelin kafası çalışır , g.tünü kaldırmamak için çözüm üretir.biz de sürekli iki kişi için bir öğünlük yemekler yaptığımız için soğanların bir kısmı çöpe gidiyor. bir de bu soğanlar o kadar ucuz ki burada kilo ile soğan almaktan farkı yok. sonra yemek yaparken kendisi de kullandıkça mantıklı olduğuna karar verdi. Türkiye'ye dönerken kavanozda püre sarımsak götürdü aynı motivasyonla
ama şu bir gerçek ki, yurdum kadınında böyle zaman kazandıracak her türlü çözümü kullanan kadınların "eksik etek" olduğunu düşünme huyları var.
doğranmış soğan alıyorsa tembel karıdır. eve temizlikçi alıyorsa pasaklı ve tembeldir. zaten eve aldığım buharlı süpürge de iyi temizlemiyordur çünkü kova kova suya bezimi tekrar tekrar sokup yerleri dizleyerek temizlemiyorum. evet, annem dedi bunu. 110 derecelik su buharı ile yerleri silen makina için dedi.
hatta bulaşık makinaları da iyi yıkamıyordur.
en iyisini ev kadını yapar. uzun uzun keriz gibi zamanını ev işlerine adayan ilmek ilmek hastalıkları bu yüzden ören ev hanımları en iyisini yapar. yapamayanlar tembel karılardır.
çalışan kadınları da böyle sanıyorlar muhtemelen.
Bulsunlar çoğeğleniriz.Kayınvaliden yüzünden adımız çıkacak hahahahaha
Aynen meslek çok başka bir şey, meslek dersem taş olurum
Bu konu yarışa dönmüş, sizler anneanne babaannelerinizden duymamışsınızdır belki ama bizim kuşağın anneanne babaannelerin doğumu taaaa Cumhuriyetin kuruluşuna denk geldiğinden biz çok duyduk, onlar da şimdikiler iş mi yapıyor bulaşıkları çamaşırları makine yıkıyor, süpürmek için bile makineleri var, evde kocadan başka bir şey bilmezler, kaynana kaynata kayın mı bakmışlar, biz ikisi kucağımızda biri karnımızda hem fabrikada hem evde çalışıyorduk diyorlardı
Onlar forumu bassa hepimizi topa tutarlar
Toplu banlanırlarBulsunlar çoğeğleniriz.
Doğranmış ıspanak... Aşkım o benim.İstanbul'da m*tro markete gider doğranmış dondurulmuş ürünler alırdım, doğranmış ıspanak Allah'ın lütfu resmen, kendin yıkayıp doğrayınca hem su gidiyo hem tüm tezgah batıyo, hem de yarısı nanay oluyor çöpe gidiyor. Bulaşık makinesini ayda bir makine deterjanı satılıyor hadi markalar pahalı, market markası alsınlar ben de öyle yapıyorum, bi de ucuz deterjana gitmesinler astarı yüzünden pahalıya geliyor. Tembel karı olmak iyidir, tembelin kafası çalışır , g.tünü kaldırmamak için çözüm üretir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?