• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev kadınları neden küçümseniyor

Ben cıdden karısına sınırsız kredı kartı verenler hangı işle mensup merak ettim?
Ben ev hanımı calisan dıye bakmıyorum olaya.
Herkesın kendi tercihi benı bağlamaz.
Ama ben şuan tek maaslı calısan bırı olarak hayal ettim kendimi.
Maasım 50 bın.
Evin giderlerini karşılarım asgarı.
Zaten birsey kalmaz geriye.
Esım benden özel harcama için para istese bu paradan ne verebılırım?
Burada anlatılanlar doğru ise ülkenin yarısından fazlası asgarı ücretle geçiniyor algısı mı yanlış?
Müteahhit ya da yüksek maaslı esnaf eşleri mı sitedekıler?

Herkesin çatır çutur parasını yiyorumun kıstası farklı sanıyorum. yoksa dediğiniz gibi yüksek maaşlı esnaf eşlerinin hepsi tesadüfi bir şekilde denk gelmiş.
Bu çatır çutur 🤣 para yemenin karşılığı önemli. Biz iki öğretmeniz. Aylık ortalama 130 bin giriyor eve. Ev kira değil. Ay sonunu bazen zor görüyoruz. Kuzenimin eşi ihracat yapan bir esnaf. Her ay y. Dışı tatil, son model arabaları var ikisinin de. Çocukları şehrin en sükseli okulunda. Keyfi aylığı 100-120bin kiralama bedeli olan en lüks tatil beldesinden villa kiralıyorlar ki yazlıkları var.Kuzenim deli gibi alışveriş yapar, y.içi,y.dışı gezer,temizlik, ütü vs için kadın haftada 2 alır. Benim nezdimde çatır çutur koca parası yemenin karşılığı budur.

Dünden beri ben de bunu merak ediyorum.
Bahsedilen para ne kadar?
Ya da verilen kartın limiti ne kadar, ne kadarı sorgusuz sualsiz kullanılabilir? (bunu kendimden örnek vereyim kartlarımın toplam limiti 2 milyona yakın, gidip yarısını bir ayda kullansam kocam hesap sorar. Ben de aynı durumda ona sorarım. Ama asgarisi 120 bin falan gelmesi ok bizde, psikolojik sınır o yani.) Bankamatik kartı ise içindeki tutar nedir?
O paranın ne kadarına pazar/market görülecek?
Geçen hafta oğlanın 5.sınıf eğitim ücreti için anlaşacaktık, ben çalışıyorum diye eşim tek gitti. Kredi kartından tek çekim ödemeyi de yapmış. Bankadan mesaj gelince düzgün de okuyamadım nereden geliyor diye miktarı görünce ,aha da kart çalındı dedim hemen eşimi aradım 🤣 o kadar serbestlik nerdeee tek seferde yüklü alışveriş belimizi büker yani. Hesapsız para harcayacak kadar özgür değilim/değiliz.

Heralde para kazanmak için işe gidilecek, önce karın doyacak ki sonra düşünülecek ülkeye katkı sağlama işi. Karnını doyuramayanın başkasına ne faydası olur?
Yorumların hepsini okuyamadım ama şu çalışmadan rahat rahat sıkıntısız yaşayan, kendileri ve çocukları için maddi gelecek kaygısı taşımayan üyelerin gelir durumları ve mal varlıkları tam netleşti mi? 😅 Çünkü tam bişey alintiliycam orda takılıyorum zira şu anda Arzu Sa.anci , Caroline K.ç , Sema Do.ğan la filan yazışıyor da olabilirim gibi sanki, ona göre yorum yapmak lazım di mi?

Son düzenleme:
İstatiksel yazmak gerekirse, ülkenin yalnızca %1’i en zengin kesim olarak kabul ediliyor ve Türkiye’deki toplam servetin %40’ına sahipler.
Geri kalan %99’luk kesimin ortalama %45-50’lik kısmı asgari ücretli, kalan %49’luk kesiminse bir kısmı mikro, küçük ve orta ölçekli işletme sahibi, bir kısmı da asgari ücretin bir veya birkaç tık üzerinde maaş alan kamu ve özel sektör çalışanı.

Sınırsız kredi kartından kastınız karta bir limit belirlememekse, herkesin sınırsız anlayışı kazancına göre değişir bence, kimine göre sınırsız anlayışı 10 binlerle, kimine göre 100 binlerle kimine göre milyonla ifade edilir.
KK Kadınları olarak genelimizin %1’lik en zengin kesimde olduğunu sanmıyorum, çoğunluk asgari ücretli veya bir tık üzeri çalışan veya eşi o civarlar kazanan kadınlar.

Sınırsız kredi kartı vermenin birkaç sebebi olabilir, vermemenin de öyle, bazı adamlar imkanları olsa da karısına para vermeye eriniyor.
Şöyle bır durum var.
Benım babam şuan emeklı memur aldıgı maaş ortada
Gençken evın ihtiyaçlarını giderırdı .
Annem hep şikayet ederdı bana özel para vermiyorsun dıye.
Babamda benım sana özel para vermeye bütçem yetmıyor derdı.
Bızı okuttu yedırdı ıcırdı.
Ama cidden istese de veremezdı.
Çok ıyı hatırlıyorum ilk arabamız torostu ve bunu babam ablam mesleğe baslayınca babama yardım edince alabıldı neredeyse calısma hayatının sonuna dogru.
Masraflarını karşılayamam dıye alamadı tek maaşken.
Ablam da iş hayatına katıldı ve babama verınce para anca o zaman alabıldı işte.
Ve babamın kendine ait de özel harcaması yoktu ıckı sıgara kahve hayatı gibi.

Rakamlarla konuşursak benim pek söz hakkim olmaz 🤣🤣🤣
Rakamlara girersek işin içinden çıkamayız zaten 😂😂😂 doktor + mühendis bir çift olarak ortalama yaşıyoruz diyebilirim ama asla hesapsız para harcama imkanımız olmadı. Maaşlı çalışan kimsenin bu lüksü olduğu sanmıyorum. Oğlanın okulu bile kaç yüz bin TL olmuş 😔

Benim de eşim esnaf, 17 yıl önce kurulmuş bir işi var, sonrasında da beraber çalıştık,bir dönem ben evde oturdum ama hayatımız boyunca öyle sınırsızca para harcayabilenlerden de hiç olmadık. Hem öyle olsak bile ülke nüfusundaki yerimiz belli,olsun olsun en fazla %2 olalım. Bu sitede herkes bu %2nin içinde olabilir mi sizce?

Dediğim gibi herkesin rahatça geziyorum,yiyorum,içiyorum dediği miktarlar çok çok farklı. Ben sınırsız harcayabiliyorum,keyfimin geldiği yere gidebiliyorum diyeceğim rakamlar çok çok yukarılarda.
Ben herkesin aynı yüzde içinde olduğunu savunmadım,kocanızın maaşıyla nasıl olabilire cevap yazdım,maaşla,sabit gelirle olmayacağını anlatmaktı istediğim.Ek olarak hiçbir cevabımda sınırsız harcayabiliyorum da yoktu.

Yorumların hepsini okuyamadım ama şu çalışmadan rahat rahat sıkıntısız yaşayan, kendileri ve çocukları için maddi gelecek kaygısı taşımayan üyelerin gelir durumları ve mal varlıkları tam netleşti mi? 😅 Tam bişey alintiliycam orda takılıyorum çünkü şu anda Arzu Sa.anci , Caroline K.ç la filan yazışıyor da olabilirim sanki, ona göre yorum yapmak lazım di mi?
😍kiminle yazıştığımı bileyim dimi
bir üye arkadaş demiş ki ev hanımıyım ama birikimim var
Okuyunca aklıma eşimin annesi geldi,kocasından boşandı,hayatı boyunca hiç çalışmamış. Kocasından tırtıklayıp cebe attıklarıyla boşanır boşanmaz ev aldı 🤣
Meğer aldığı her şeyin fiyatını fazla söylermiş 35 yıldır. Adamın eve aldığı erzakları konu komşuya satarmış ☺️kimin aklına gelir yani
Artık elimde olmadan “birikimim var “ diyen ev hanımlarıyla konuşurken aklıma bu yüz kızartıcı olay geliyor. 🤣çok uç bir örnek ama.

Bence her zaman her yerde edilen muhabbetler siz gocunmuşsunuz
Evet evet öyle zaten. Bana yapılmış özel bir şey yok. Diyorum ya, izlediğim filmde bile “koca parası yemiyoruz yea” şeklinde replikler geçiyor. Utanmak mı gerekiyor acaba diye bi gocundum. Okuduğum yorumların bazıları çok boşken bazıları çok iyi geldi. Kendi adıma aşmam gereken bir kaç şey varmış aslında, onları tekrar farketmiş oldum.

Herkesin çatır çutur parasını yiyorumun kıstası farklı sanıyorum. yoksa dediğiniz gibi yüksek maaşlı esnaf eşlerinin hepsi tesadüfi bir şekilde denk gelmiş.
Bu çatır çutur 🤣 para yemenin karşılığı önemli. Biz iki öğretmeniz. Aylık ortalama 130 bin giriyor eve. Ev kira değil. Ay sonunu bazen zor görüyoruz. Kuzenimin eşi ihracat yapan bir esnaf. Her ay y. Dışı tatil, son model arabaları var ikisinin de. Çocukları şehrin en sükseli okulunda. Keyfi aylığı 100-120bin kiralama bedeli olan en lüks tatil beldesinden villa kiralıyorlar ki yazlıkları var.Kuzenim deli gibi alışveriş yapar, y.içi,y.dışı gezer,temizlik, ütü vs için kadın haftada 2 alır. Benim nezdimde çatır çutur koca parası yemenin karşılığı budur.
Darısı başımıza diyelim o zaman 😂😂😂

Ben herkesin aynı yüzde içinde olduğunu savunmadım,kocanızın maaşıyla nasıl olabilire cevap yazdım,maaşla,sabit gelirle olmayacağını anlatmaktı istediğim.Ek olarak hiçbir cevabımda sınırsız harcayabiliyorum da yoktu.
Zaten ben de sizi baz almadım, konunun genelindeki arkadaşlar eşlerinin parasını “çatır çutur” yiyoruz falan diyorlar,”sınırsız harcıyoruz,cebimizde kocamızın kartı var” falan diyorlar diye yaptım yorumumu. Komik geldi yani.

Bende bundan bahsedıyorum.
Bız tek calısınca dumura ugrayanlardanız.

Kıskanmış. Hem “boş boş oturmak” da güzel değil mi ya insan bazen ihtiyaç duyuyor. Eşim çok kazanıyor olsa ya da zengin olsa ben her sabah bu işe gelmem. Sigortamı yatırırım dışardan emekliliğimi garanti altına alırım. Sonra bakarım keyfime oh.
Evet mesela ben böyleyim yıllar sonra okuduğum okulun bana göre olmadığını fark ettim şu anda çalışma gibi bir isteğim de yok aynı şekilde sigortamn ödemesi de devam ediyor. Üstelik eşimin işi için başka şehirdeyiz kızıma büyütüyorum çok şükür çalışmama gerek yok sigortamda ödeniyor dışarıdan emekli de olacağım Allah nasip ederse tabii daha yıllar var da 🤣🤪 evdeyken asla oturamıyorum kahvaltı çocuğu okula hazırla okula götür getir çamaşır bulaşık ev temizliği mutfağa giriş derken koca da çocuk da geliyor bir akşamları oturabiliyorum çalışanların ekstra zorluğu var ki gündüz evi çekip çeviremiyorlar onların da hafta sonuna kalıyor birçok iş yani evdekiler de boş boş oturmuyor en azından ben oturamıyorum gamsızlık yapıp şu işimi de bırakayım yarına diyemiyorum aslında demem lazım canıma yazık ama diyemiyorum 😂

😍kiminle yazıştığımı bileyim dimi
bir üye arkadaş demiş ki ev hanımıyım ama birikimim var
Okuyunca aklıma eşimin annesi geldi,kocasından boşandı,hayatı boyunca hiç çalışmamış. Kocasından tırtıklayıp cebe attıklarıyla boşanır boşanmaz ev aldı 🤣
Meğer aldığı her şeyin fiyatını fazla söylermiş 35 yıldır. Adamın eve aldığı erzakları konu komşuya satarmış ☺️kimin aklına gelir yani
Artık elimde olmadan “birikimim var “ diyen ev hanımlarıyla konuşurken aklıma bu yüz kızartıcı olay geliyor. 🤣çok uç bir örnek ama.
Zamanında bi işin ucundan tutsa 10-15 yıl kredi ile yırtacakmış.

Küçük anımı paylasmak istiyorum.
Benım hayatımda babam idolümdur.
Kendisinı hem sever hem çok sayarım.
Annem ev hanımı olduğu ıcın ev işleri onda dıs işler hastane market bızım okul ıslerı babamdaydı .
Babam memurdu ama rahat degıldı ısı streslıydı.
Öğle yemeğine eve gelır servısle gerı gider.
Annem de sabah akşam yemek yapardı..
Calısan kadın sayısı azdı o zamanlar.
Apartmanda karı koca calısan bır cıft vardı.
Ben 10 12 yaşlarındaydım. Evlerıne gıtmıstım.
Evın adamı çayı demlikten kendi alıp koydu bana çok tuhaf gelmişti o zaman.
Cunku bızım evde hep annem yapardı.
Öğle aralarında adam balkon çıkardı vs benım çok hoşuma gıderdı.
Dedıgım gıbı annem babamdan memnun ve ıyı bır cıftlerdı ama yine de annem bana bak işte ıkı maasın önemi derdı hep.
Ama bu sıtedekıler tek maaşla bu donguyu kırıyor helal olsun.
Bızım okulda 50 kusur yaşında hizmetli abla emeklilıgı ıcın sabah akşam calısmak zorunda.

Eylemleri sürecek 🤣
Eşimle arası iyi değil,ona evden pay kalmasın diye aldığı evi de kızının üzerine almış.
Böyle böyle zengin oluyorlar işte kendi çaplarında
Abbbooovvv....Kocasından 35 yil çaktırmadan çaldıklariyla boşandıktan sonra aldığı malı oğlundan da kaçırmak için kızının üstüne yapan kv 😮 Kissenger gibi kadın yemin ederim, senin yerinde olsam sıra kesin bana da gelecek diye gece uyku uyumam😂

Son düzenleme:
Back