- 10 Kasım 2020
- 8.138
- 66.820
- 498
Ev kadınıysa vermeli, eşini kimseye muhtaç etmemeli, onun da ihtiyaçları olabileceğini hesap etmeli; ama öyle pis herifler var ki, üç kuruş market parasını bile çok görüyorlar, karısından çocuğundan sakındığını kimlere nerelere yediriyorlar. Verdirtmek için el pençe dur, yalvar yakar, adam vermezse de vermez; hiçbir hemcinsimi bu durumda görmek istemem.Çok olmadı işin kötüsü, 2023 tür, daha geride değil.
Kavga dövüş mü ne almıştı onu da adamdan, ballandıra ballandıra anlatıyodu.Ev kadınıysa vermeli, eşini kimseye muhtaç etmemeli, onun da ihtiyaçları olabileceğini hesap etmeli; ama öyle pis herifler var ki, üç kuruş market parasını bile çok görüyorlar, karısından çocuğundan sakındığını kimlere nerelere yediriyorlar. Verdirtmek için el pençe dur, yalvar yakar, adam vermezse de vermez; hiçbir hemcinsimi bu durumda görmek istemem.
Hani öğrenciyken harçlık alırdık, mezun olunca üç kuruş kendi paramızı kazanınca ooov çok büyük kocaman paraymis gibi gelirdi ya ona benzemişKavga dövüş mü ne almıştı onu da adamdan, ballandıra ballandıra anlatıyodu.
Buradaki kitle çok zenginmiş gerçekten . Neyse sanaldan da olsa zengin tanıdıklarım varValla ortada bu kitle varken benim de pek hakkım olamayacak.
Beni geçtim kocamın da bir tarafları yetmez afedersin bu kadar lüksü karşılamaya
Aman sakat kimse olmasın daBuradaki kitle çok zenginmiş gerçekten . Neyse sanaldan da olsa zengin tanıdıklarım var
Hani öğrenciyken harçlık alırdık, mezun olunca üç kuruş kendi paramızı kazanınca ooov çok büyük kocaman paraymis gibi gelirdi ya ona benzemişMuhtemelen aile evinde öyle kendine özel bir parası bile olmadığı için çok ve özel gelmiş. Ben ilk defa part time bi işe girdiğimde 700 800 tl bir şey almıştım. Ay o para bana bi büyük geldi bi büyük geldi sorma
Edit: bak hatta hiç unutmam tüm arkadaşlarımı devrim stadında toplayıp tekila ısmarlamıştım
15 senedir çalışıyorum, 10 senedir de aynı şirkette iyi de bir pozisyonum var ama doğumdan sonra bıraksam mı diye kara kara düşünüyorum. Çocuğu bakıcıya emanet etmek istemiyorum, kendim bakmak istiyorum ama bunca zaman ekonomik anlamda özgür olup kimseye hesap vermeden istediğim gibi paramı harcarken kocaya bağımlı hale gelmek de beni korkutuyor. İmkan var mı var ama çekiniyorum. O yüzden çalışmayan kadınlar bana hep benim kadar rahat olamıyorlar gibi geliyor. Belki de rahatlardır, bilmiyorum. Denemeden ben de bilemem
Şu an hamilelik iznine ayrıldım, evdeyim. Aşırı sıkılıyorum; çocuk doğunca tabi sıkılmam ama bu hayat da beni çok sıktı. Uzun yıllar çalışan insan için alışması biraz zor sadece. Sosyal ortamımdan ayrıldım aslında, en çok buna üzülüyorum.
Bunlar benim düşüncelerim yani bilmiyorum çocuk doğduktan sonra bu hayata alışıp belki de geri dönmek istemem. Karar bana ait tabi kimseye laf düşmezyani kimin ne dediği umurumda olmaz bu konuda.
Neyse ki benim takılacak ortamım yokAman sakat kimse olmasın da
Ben gerçekte çok zenginlerle takılırken tırsıyorum valla,yarın kara paracı bilmemneci diye yakalanırsa yanlarında gezdim diye beni de içeri falan atarlar diye
İşte zengin düşmanlığı ahaha
Az da pasaklıyımdır itiraf edeyim.
Kesinlikle öyle, hepimiz tadına vararak yaşamayı hak ediyoruz.
Gerçekten şu an aydınlanma yaşadım cevremdekiler okumuşta olsa hepsi pis fakir benim zengin bir çevre bulmam lazım zengin olmak için hu huuuu kk da ömür boyu çalışmasa da sıkıntı yaşamayacak dostlarim gelin tanış olalım . Havasından suyundan bana da bulassinNeyse ki benim takılacak ortamım yokbenimkiler işte avukat var , mühendis gırla bir iki öğretim görevlisi ve öğretmen e ülke ortamı malum hepsi fakirler canım dostlarım benim
Oov o hakkaten eski zamanmış 15 tlben nüfus sayımında görevli olup iki gün için 15 TL almıştım. o parayı nereye harcayacağımı şaşırmıştım. sanki bitmek bilmeyecek, çok kıymetli bir para idi. ama onda bile sabahtan akşama kadar şehrin en kenar mahallelerinden birinde ailelerin evlerine konuk olup kayıt yapmıştım. ondan bile bir emek vardı. emek veriyorsan çok özel hale geliyor.
Takıyorlar bu arada madalya, altın veriyorlar, alışveriş kartı veriyorlar vb.Çok çalışana madalya takmıyorlar sonuçta
Kk'nın tüm kalburüstü çalışmayan hanımları burda
Valla öyle.
Rakamlarla konuşalım kardeşler diyeceğim ortaya olmayacak
Dediğim gibi gülümseyerek okuyorum ben maddi imkanlarla alakalı konulara gelen yorumları. Eğlenceli oluyor.
Çok güzel özetlemişsiniz.Bugün ev hanımı sayılırım mesela.
Sabah kalktım kahve içtim saat 9
Ortalığı ve yatakları topladım 15 dk robotun düğmesine bastım. Saat 9.15.
Kahvaltıyı hazırladım ailece ettik 10.
Topladım kocamla büyük kızım okula gitti 10.30 (kursu var diye erken gitti.
Faturalardı, müşteriydi derken 11.45e kadar çalıştım.
Öğlen yemeği hazırladım yedirdim bebişe. Saat 12.30.
Bebiş uyudu saat 14.45e kadar.
O arada çorbası, tatlısı, pilavı falan derken akşam yemeği hazır. Evin tozu alındı 3 dk falan zaten. Ki 14.45'e kadar arkadaşımla telefonda 1 saate yakın konuştum, online alışveriş yaptım, yine işle alakalı bir şeyler için kocamı organize ettim, mali müşavirle görüştüm.
E bebe kalktı, meyvesi cartı curtu saat 15.
Sonra napıyoruz? Akşam yemeğine yani iftara 4 saat var mesela daha.
5'te okuldan alırım büyük kızımı, 15 dk sürsün gidip gelmesi.
Hadi akşam da yemekti, çaydı, mutfak toplamaydı 1 saat gitsin.
Hadi bir de çamaşır katlayıp yenileri yıkayalım, 20 dk da o sürsün. (farkındaysanız bu planda kocam yok, hani mutfak falan toplayamıyor eli kolu yok sanki o kadar dahil etmiyorum kendisini)
Yatıyoruz arkadaşlar, bebekli olduğum halde ev hanımı olduğum günler prensesler gibi yatıyorum.
Pasif geliriniz aylık 1 milyon tl falan değilse, kocanız 50-100 bin bandında parayı al bu senin paran saç istediğin gibi demiyorsa çalışmamanın çalışmakla eş değermiş gibi lanse edilmesi dev ötesi bir illüzyon geliyor bana.
Siz kararınızda netseniz kimseye tercihlerinizi sorgulatmamalısınız, sizin hayatınızın sizin kararınız.Çalışmak sadece para kazanmak için değil kesinlikle, ben de öyle düşünüyorum. Fakat bazı psikolojik sebeplerden dolayı çalışmak istemiyorum. Ya da kafam kaldırmıyor desem daha doğru yorumlamış olurum
Niloya her ev kadını aynı şansa sahip değil, eşine hiç para vermeyen adamlar dolu memlekette.Hangi çağda yaşıyorlar ki el pençe durmak çağı çoktan geçti yahu onlar işe giderken koca parasıyla geziyoruz
Bence her zaman her yerde edilen muhabbetler siz gocunmuşsunuzMerhabalar. Lisans mezunuyum ve 15 yıl civarı çalıştım fakat ara ara bıraktığım çalışmadığım dönemler de oldu. Şimdi çalışmıyorum, çocuğumu büyütüyorum, Spora gidiyorum, yemeğimi yapıyorum, kitap okuyorum vs. Çok uzatmayayım. Ama çevreden bu ara çok duyar olduğum bir şey var : “evde boş boş oturmak”.
Kuzenimle tlfnda konuşuyorken bana “çalışıyorum kafam dağılıyor, boş boş otursam çok sıkılırdım” diyor. Fillm izliyorum mesela “oturup koca parası yemiyoruz ya” gibi cümleler duyduğumda bi rahatsız oluyorum.
Yani neden koca parası yiyen, bi işe yaramayan, “ev hanımı demek boş insan demek” modunda takılıyor insanlar anlamıyorum. İlla çalışmak mı gerekiyor yani toplumda vasıflı bir duruş sergilemek için..? Çalışmayanları eziklemeye çalışan emektar kadınlarımıza da hiç yakıştırmıyorum bunu.
Hanımlar sizin düşüncelerinizi merak ediyorum. Özellikle çalışmayan hanımların psikolojisini merak ediyorum. Belki de bende sorun vardır dur bakalım
Biz kadınların hatası şu, kararlarımızı tercihlerimizi başkasının kararı tercihiyle kıyaslıyoruz, kadın ister yan yatar ister yuvarlanır, ister aktif çalışır ister evden çalışır ister hiç çalışmaz, başkasının hayatını etkilemiyorsak zararımız dokunmuyorsa aldığımız her karar yaptığımız her tercih yalnızca bizi bağlar, ben şahsen evden çalışıyorum ama yemek yapmaya bile vaktim olmuyor, dışarıda aktif çalışıyorum ama ev kadınlığım anneliğim mükemmel, ev kadınıyım ama çalışan kadın kadar çok yoruluyorum gibi cümlelerle kendimizi açıklamaya çalışmanın gerek olmadığını düşünüyorum çünkü kimseyi ilgilendirmez, kimseye açıklama yapmak kendimizi ispat etmek zorunda da değiliz kiBen evden çalışıyorum. Ve öyle evden çalışıyorum denince insanların hayal ettiği gibi yan gelip yatmalı değil, baya köle seviyesinde yeri gelip afedersiniz lavaboya gidemeyecek türden. Beni bile beğenmiyorlar ve gelirim falan da gayet iyi, pek yemek yapamıyorum o yüzden kötü oluyorum sık sık :) yani bu bakış açısı bence etrafınızdaki insanların sizde kusur arama seviyesiyle alakalı. Mutlu olmayacak eleştirecek insan bir şey buluyor.
İstatiksel yazmak gerekirse, ülkenin yalnızca %1’i en zengin kesim olarak kabul ediliyor ve Türkiye’deki toplam servetin %40’ına sahipler.Ben cıdden karısına sınırsız kredı kartı verenler hangı işle mensup merak ettim?
Ben ev hanımı calisan dıye bakmıyorum olaya.
Herkesın kendi tercihi benı bağlamaz.
Ama ben şuan tek maaslı calısan bırı olarak hayal ettim kendimi.
Maasım 50 bın.
Evin giderlerini karşılarım asgarı.
Zaten birsey kalmaz geriye.
Esım benden özel harcama için para istese bu paradan ne verebılırım?
Burada anlatılanlar doğru ise ülkenin yarısından fazlası asgarı ücretle geçiniyor algısı mı yanlış?
Müteahhit ya da yüksek maaslı esnaf eşleri mı sitedekıler?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?