Ev kadınları neden küçümseniyor

Çok olmadı işin kötüsü, 2023 tür, daha geride değil.
Ev kadınıysa vermeli, eşini kimseye muhtaç etmemeli, onun da ihtiyaçları olabileceğini hesap etmeli; ama öyle pis herifler var ki, üç kuruş market parasını bile çok görüyorlar, karısından çocuğundan sakındığını kimlere nerelere yediriyorlar. Verdirtmek için el pençe dur, yalvar yakar, adam vermezse de vermez; hiçbir hemcinsimi bu durumda görmek istemem.

Kavga dövüş mü ne almıştı onu da adamdan, ballandıra ballandıra anlatıyodu.

Kavga dövüş mü ne almıştı onu da adamdan, ballandıra ballandıra anlatıyodu.
Hani öğrenciyken harçlık alırdık, mezun olunca üç kuruş kendi paramızı kazanınca ooov çok büyük kocaman paraymis gibi gelirdi ya ona benzemiş Muhtemelen aile evinde öyle kendine özel bir parası bile olmadığı için çok ve özel gelmiş. Ben ilk defa part time bi işe girdiğimde 700 800 tl bir şey almıştım. Ay o para bana bi büyük geldi bi büyük geldi sorma
Edit: bak hatta hiç unutmam tüm arkadaşlarımı devrim stadında toplayıp tekila ısmarlamıştım

Buradaki kitle çok zenginmiş gerçekten . Neyse sanaldan da olsa zengin tanıdıklarım var
Aman sakat kimse olmasın da
Ben gerçekte çok zenginlerle takılırken tırsıyorum valla,yarın kara paracı bilmemneci diye yakalanırsa yanlarında gezdim diye beni de içeri falan atarlar diye
İşte zengin düşmanlığı ahaha

ben nüfus sayımında görevli olup iki gün için 15 TL almıştım. o parayı nereye harcayacağımı şaşırmıştım. sanki bitmek bilmeyecek, çok kıymetli bir para idi. ama onda bile sabahtan akşama kadar şehrin en kenar mahallelerinden birinde ailelerin evlerine konuk olup kayıt yapmıştım. ondan bile bir emek vardı. emek veriyorsan çok özel hale geliyor.

Alakasız ama merak ettim ne iş yapıyorsunuz da şu an izindesiniz? Gebelikte yapılamayacak bir iş mi?

Benim hamilelik sürecim pandemide evde geçti. Hayatımın en keyifli dönemiydi sanırım. Bol yürüyüş pilates yoga. Kitaplarım ve bol bol karnımı sevdim. Tadını çıkarın. Bebek doğunca sıkılmaya vakit kalmayacak doğru. Yine de eğlenceli. Uzun çalışma hayatından sonra keyifli geliyor. Ama daha zoru işe dönmesi sizin de şimdiden tahmin ettiğiniz gibi. Ben oğlum 7 aylıkken işe döndüm. İş yerimden mobbing yedim ve algılarım bozuk olduğu için o dönem gitmek zorunda hissettim kendimi. Sonra istifa edip iş değiştirdim zaten. Çok kırılmıştım doğum iznimdeki baskılara. Şimdi olsa 1 yaşa kadar dönmezdim.

Neyse ki benim takılacak ortamım yok benimkiler işte avukat var , mühendis gırla bir iki öğretim görevlisi ve öğretmen e ülke ortamı malum hepsi fakirler canım dostlarım benim

Az da pasaklıyımdır itiraf edeyim.
Kesinlikle öyle, hepimiz tadına vararak yaşamayı hak ediyoruz.

Ben temizlik kriterlerim farklı diyorum
Standart Türk kadınına pis dağınık gelen durumlar bana gelmiyor. Ev tozlu olabilir camlar pis olabilir batmıyor bana

Neyse ki benim takılacak ortamım yok benimkiler işte avukat var , mühendis gırla bir iki öğretim görevlisi ve öğretmen e ülke ortamı malum hepsi fakirler canım dostlarım benim
Gerçekten şu an aydınlanma yaşadım cevremdekiler okumuşta olsa hepsi pis fakir benim zengin bir çevre bulmam lazım zengin olmak için hu huuuu kk da ömür boyu çalışmasa da sıkıntı yaşamayacak dostlarim gelin tanış olalım . Havasından suyundan bana da bulassin

Oov o hakkaten eski zamanmış 15 tl ben tam emin değilim ama o dönem öğrenci evi kiramız 800 falandı. Ona denk bir şey almışım. Ama ne bileyim insan ailesine bağımlıyken sadece ihtiyaç kadarını harcıyor ya sanırım ondan bana oh artık lükslerim için özel bi para diye düşünmüştüm. Lükslerim dediğim de o soğukta devrimde g.tümüz dona dona tekila içmek Böyle eşinden aldigi küçük harçlığı kocaman zannedenler de benim o halimi hatırlatıyor bana. Daha fazlasını görmemiş çünkü. Ha biz de sonuçta yaşadığımız yerde orta direğiz, ben de zenginin halini bilmem. Ama kendimi bilirim en azından

Kk'nın tüm kalburüstü çalışmayan hanımları burda

Valla öyle.
Rakamlarla konuşalım kardeşler diyeceğim ortaya olmayacak
Dediğim gibi gülümseyerek okuyorum ben maddi imkanlarla alakalı konulara gelen yorumları. Eğlenceli oluyor.

Dünden beri ben de bunu merak ediyorum.
Bahsedilen para ne kadar?
Ya da verilen kartın limiti ne kadar, ne kadarı sorgusuz sualsiz kullanılabilir? (bunu kendimden örnek vereyim kartlarımın toplam limiti 2 milyona yakın, gidip yarısını bir ayda kullansam kocam hesap sorar. Ben de aynı durumda ona sorarım. Ama asgarisi 120 bin falan gelmesi ok bizde, psikolojik sınır o yani.) Bankamatik kartı ise içindeki tutar nedir?
O paranın ne kadarına pazar/market görülecek?

Çok güzel özetlemişsiniz.
Doğum yaptığım için ücretsiz izindeyim şu anda. Ev işlerinden bazen yorulduğum bunaldığım oluyor ama asssssla çalıştığım zamanki kadar yorulmuyorum. Bebeğim uyuduğu zaman ben de uyuyorum, birlikte oyun oynuyoruz kitap okuyoruz yemek yap bir şeyler atıştır hadi bi çamaşır at kurumuşları katla yerlerine koy falan zaman öyle böyle geçiyor ama gayet de güzel geçiyor açıkçası. Her işi bir günde yapayım diye diretmediğim takdirde yorulmam bile. Kaldı ki çalışırken de ev işleriyle yine ilgileniyordum, çalışıyoruz diye evi başkası çekip çevirmiyor ki. Eşimle yapıyorduk yine.
Gayet rahat ve mutluyum. Öğretmen arkadaşlar bebeğimi görmeye geliyor okulumun durumunu anlatıyorlar, ayyy iyi ki izindeyim diye şükrediyorum. Normalde bir yıl izin kullanacaktım iki yıl kullanmaya karar verdim. Eğer gerçekten de çok zengin olsaydım istifamı basardım hiç düşünmeden. Ev hanımlığı daha zor diyenleri Allah'a havale ediyorum gerçekten

Siz kararınızda netseniz kimseye tercihlerinizi sorgulatmamalısınız, sizin hayatınızın sizin kararınız.
Hangi çağda yaşıyorlar ki el pençe durmak çağı çoktan geçti yahu onlar işe giderken koca parasıyla geziyoruz
Niloya her ev kadını aynı şansa sahip değil, eşine hiç para vermeyen adamlar dolu memlekette.

Bence her zaman her yerde edilen muhabbetler siz gocunmuşsunuz

Ben cıdden karısına sınırsız kredı kartı verenler hangı işle mensup merak ettim?
Ben ev hanımı calisan dıye bakmıyorum olaya.
Herkesın kendi tercihi benı bağlamaz.
Ama ben şuan tek maaslı calısan bırı olarak hayal ettim kendimi.
Maasım 50 bın.
Evin giderlerini karşılarım asgarı.
Zaten birsey kalmaz geriye.
Esım benden özel harcama için para istese bu paradan ne verebılırım?
Burada anlatılanlar doğru ise ülkenin yarısından fazlası asgarı ücretle geçiniyor algısı mı yanlış?
Müteahhit ya da yüksek maaslı esnaf eşleri mı sitedekıler?

Biz kadınların hatası şu, kararlarımızı tercihlerimizi başkasının kararı tercihiyle kıyaslıyoruz, kadın ister yan yatar ister yuvarlanır, ister aktif çalışır ister evden çalışır ister hiç çalışmaz, başkasının hayatını etkilemiyorsak zararımız dokunmuyorsa aldığımız her karar yaptığımız her tercih yalnızca bizi bağlar, ben şahsen evden çalışıyorum ama yemek yapmaya bile vaktim olmuyor, dışarıda aktif çalışıyorum ama ev kadınlığım anneliğim mükemmel, ev kadınıyım ama çalışan kadın kadar çok yoruluyorum gibi cümlelerle kendimizi açıklamaya çalışmanın gerek olmadığını düşünüyorum çünkü kimseyi ilgilendirmez, kimseye açıklama yapmak kendimizi ispat etmek zorunda da değiliz ki

Bir gün istediğim imkânlara ulaşırsam hayatta çalışmam. Her kadın üretmek için can atmıyor, evde yemek tarifi üretmek bana daha hoş. İzinde olduğum için hem koca hem baba parası yiyorum ımmmm bir lezzetli sormayın valla. Eğer bir gün istediğim imkânlara ulaşır da istifamı verirsem "koca parası yiyorsun" diyenlere de aynı bu şekilde cevap veririm. Hiç öyle ay ev hanımlığı da çok zor şekerim mavalı atmam kimseye, o zaman niye çalışmayı bıraktın derler.
Tamam ev hanımlığı da zor da, eee yani çalışacağız ya ev hanımı olacağız ne yapacağız başka? İki seçenekten daha az zor olanı ev hanımı olmak. -eş ailesini sırtında taşıyan her işlerini yapan ev hanımlarını dışarda tutuyorum-
Çalışmayan kadına saygı duyuyorum, çok param olsa zaten ben de çalışmayacağım. Ama çalışan kadının yanında ev hanımlığının zorluğundan bahsedip de üstünüze güldürmeyin

İstatiksel yazmak gerekirse, ülkenin yalnızca %1’i en zengin kesim olarak kabul ediliyor ve Türkiye’deki toplam servetin %40’ına sahipler.
Geri kalan %99’luk kesimin ortalama %45-50’lik kısmı asgari ücretli, kalan %49’luk kesiminse bir kısmı mikro, küçük ve orta ölçekli işletme sahibi, bir kısmı da asgari ücretin bir veya birkaç tık üzerinde maaş alan kamu ve özel sektör çalışanı.

Sınırsız kredi kartından kastınız karta bir limit belirlememekse, herkesin sınırsız anlayışı kazancına göre değişir bence, kimine göre sınırsız anlayışı 10 binlerle, kimine göre 100 binlerle kimine göre milyonla ifade edilir.
KK Kadınları olarak genelimizin %1’lik en zengin kesimde olduğunu sanmıyorum, çoğunluk asgari ücretli veya bir tık üzeri çalışan veya eşi o civarlar kazanan kadınlar.

Sınırsız kredi kartı vermenin birkaç sebebi olabilir, vermemenin de öyle, bazı adamlar imkanları olsa da karısına para vermeye eriniyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…