• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev kadınları neden küçümseniyor

MEB, meslek tanımını şöyle ortaya koymuş:
eğitim yoluyla planlı bir şekilde edindiği veya doğuştan sahip olduğu, diğer insanların hayatlarına doğrudan veya dolaylı şekilde fayda sağlayan, gerektiğinde para kazanmak için faaliyete konulabilecek ilgili alanda sahip olduğu, edindiği vasıflar bütünüdür.
dolayısıyla çok özür dilerim ama annelik bir meslek değildir.

Eki Görüntüle 3553650
26 sayfalık konuda favori yorumum özellikle fotoğraf 😅 Keşke on tane kalp atabilsem 😅♥️

14 yıldır çalışıyorum.
2 çocuk,büyümeleri,bakıcı kreş dertleri,okul ödev sorunları,gece yarısına kadar çamaşır katla,evi topla et.
Yani çalışan kadınların çoğunda da yardımcı olmuyor.
Benim de öyle ev hanımları günlük rutinde ne yapıyorsa ben onu 2 saate sığdırıyorum.
Misal şimdi bunu yazıp yarın ki okul beslenmelerini hazırlayıp yatacağım.
Sabah uyan çocukları hazırla kendimi hazırla,tek tek okula bırak vaktinde işe yetişme stresini bikere yaşasanız anlarsınız..
İş stresi ayrı bi konu,kafamız hep dolu hep mental olarak yorgun oluyoruz.
Haftasonun1 günüm dip köşe temizlik buzluk yemekleri yapmakla geçiyor hafta içi biraz daha rahat olsun diye..
Geçenlerde haataydım doktor 2 gün rapor verdi.
Çocuklar okula gitti.
Ev bomboş.
Yattım uzandım.
Bi yerlere yetişme telaşesi olmadan kahvaltı yapmak ne büyük lüks.
Tv kumandasını kullanmayı unutmuşum:)
Kalktım 1 saat içinde yemekleri yaptım.
mental olarak pek yorgun olmayınca çocuklarımda mutlu bir yüz ile günü devam ettirdiler..
İşin özü çalışan anne alfadır.
Ev hanımlarının bu serzenişleri bana anlamsız geliyor:) şöyle bir iznim olsa 1 ay ya sadece 1 ay evimde olsam.
Evimde zaman geçirmeyi bile özlüyorum.
Bi yerlere yetişme telaşesi olmadan,stressiz mis gibi 1 ay.
Kıymetini bilin.
Keyfinize bakım,dert aramayın işte..

Öğretmenim. Şuan bebeğimden dolayı çalışmıyorum. Tam ev hanımı olacak insanmışım. Bunu ciddi söylüyorum. Bence her koşulda çalışmak daha zor. Evet evde de boş durmuyorsun ama hiç boş durmuyor değilsin. Kendi adıma konuşuyorum, canım istemiyorsa bulaşıklar bekliyor mesela. İstediğim zaman dışarı çıkıyorum. Psikolojik açıdan çok rahat bir durum bu çalışmaya kıyasla.
Ancak ömür boyu böyle durmazdım, çünkü dünyanın bin türlü hâli var. Kocam isterse mv maaşı alsın, bir kavgaya bakar yolları ayırmak. Hayatın ne getireceği kimse için belli değil. Burada boşanma konuları açan hiç bir insan birgün böyle bir şey yaşayacağını tahmin etmezdi bence. Bu yüzden hep tavsiyem şu yönde, herkes meslek sahibi olmalı. Okumadın mı? Açıktan oku, bir yerlerden sertifika al. Hamur börek bir şeyler yap, üret. Şuan çalışmayı düşünmüyorsan, otur çeşitli kurum sınavlarına hazırlan evde otururken. Yıllar çabuk geçiyor. Belli bir yaştan sonra eyvah denirse, maalesef geç kalınıyor. Ulu orta kalmıyor , elbet her şeyin bir çaresi bulunuyor ama bayağı zor durumda kalıyor. Benim fikirlerim bu yönde.

Abicim isteyen çalışsın isteyen evde kalsın. Niye kadınların üstüne yine kadınlar bu kadar geliyorlar anlamıyorum.

Evinde oturmak isteyen otursun, çalışmak isteyen çalışsın, hem çalışıp hem yatmak isteyen yapsın. Amuda kalkmak isteyene saygım sonsuz ama salınsın artık şu kadınlar ya.

Merhabalar. Lisans mezunuyum ve 15 yıl civarı çalıştım fakat ara ara bıraktığım çalışmadığım dönemler de oldu. Şimdi çalışmıyorum, çocuğumu büyütüyorum, Spora gidiyorum, yemeğimi yapıyorum, kitap okuyorum vs. Çok uzatmayayım. Ama çevreden bu ara çok duyar olduğum bir şey var : “evde boş boş oturmak”.
Kuzenimle tlfnda konuşuyorken bana “çalışıyorum kafam dağılıyor, boş boş otursam çok sıkılırdım” diyor. Fillm izliyorum mesela “oturup koca parası yemiyoruz ya” gibi cümleler duyduğumda bi rahatsız oluyorum.
Yani neden koca parası yiyen, bi işe yaramayan, “ev hanımı demek boş insan demek” modunda takılıyor insanlar anlamıyorum. İlla çalışmak mı gerekiyor yani toplumda vasıflı bir duruş sergilemek için..? Çalışmayanları eziklemeye çalışan emektar kadınlarımıza da hiç yakıştırmıyorum bunu.
Hanımlar sizin düşüncelerinizi merak ediyorum. Özellikle çalışmayan hanımların psikolojisini merak ediyorum. Belki de bende sorun vardır dur bakalım 😬😍
Yanlış anlamazsanız ne iş yapıyordunuz? Ve çocuğunuz kaç yaşında? Bence alınganlığınızın altında bu soruların cevapları olabilir. Mesela ilkokula başlamış bir çocuk için çocuğumu büyütmek için evdeyim demek sizin de içinize sinmiyor olabilir. Onun yerine paşa gönlüm böyle istediği için evdeyim demek sizi rahatlatacaktır belki.
Bu arada bütün mesajları okudum konudaki. Bazı insanlar cidden çok yorucu. Neyse.
En başında şunu söylemek istiyorum: Bence ücretli ya da ücretsiz doğum izninde olan hiçbir kadın kendini ev hanımı olarak tanımlamamalı. Bir de ev hanımlığı bence de bir meslek değil ama ben çalıştığım dönem o kadar mutsuzdum ki ev hanımlarını çok kıskanıyordum. Şimdi de mesai saatleri içinde rahat rahat burada takılabilen kadınları, çocuklarını büyütmüş kadınları, evden çalışma şansı olan kadınları falan çok kıskanıyorum.
Neyse kendi adıma cevap vermem gerekirse üniversite mezunu bir kadınım. Şu an çalışmıyorum. 3 aylık bir bebeğim var ve doğum izninde değilim. Bebeğim doğmadan hatta hamile kalmadan önce işimi bıraktım.
Türkiye’de kendi kliniğimi açıp iyi paralar kazanabilecekken ha deyince çalışamayacağımı bile bile yurtdışına taşındım. Mesleğime çok bayılmadığım da düşünülürse bu taşınma benim için mükemmel bir kaçış oldu. Burda denklik alıp farklı bir ülkede mesleğimi yapmayı dener miyim yoksa para kazanmak için farklı şeyler mi denerim bilmiyorum bu arada.
Geçen hafta yakın olduğumuzu düşündüğüm bir arkadaşım kuzeninizin kurduğuna benzer bir cümle kurdu bana. O doğumdan sonra ücretsiz izne bile ayrılmazmış çünkü evde çok sıkılırmış. Hiç alınmadım. Doğrudur dedim geçtim. Çünkü banane.
Koca parası yiyorsun derse de alınmam açıkçası. Çünkü bu onu ilgilendiren bir durum değil. Burada sayfalarca bir kadının neden çalışması gerektiğiyle ilgili yazılan bir sürü haklı gerekçeyi ifade etmenin doğru şekli değil “koca parası yiyorsun.” demek bana kalırsa.
İçinizdeki huzursuzluğun tek sebebi elalemin dedikleriyse gerçekten boşverin. Hiçbirimize bir şey kanıtlamak zorunda değilsiniz. Sizin kendinize itiraf edemediğiniz başka şeyler varsa onları söyleyin onların üzerine konuşalım bence.

Erkeklerde yok bence, hiç denk gelmedim.

Olayı sadece çalışan, çalışmayan kadın diye ayırıp sanki her evde olan kadın aynı, her çalısan kadın aynı gibi görüp dar bir bakıştan yorum yapıyoruz birde. Kimse kimsenin yorgunluğuna, çocuğu için kendince yaptığı fedakarlığa tahammül de edemiyor enteresan bir şekilde. Benim açımdan kimin en çok yorulduğu hiç önemli değil, ben daha az yorulmanin derdindeydim, derdindeyim. O yüzden komik geliyor bunun yarış haline getirilmesi. 🤷🏻‍♀️
Yalnızca çalışan veya “koca parası yiyen” ev kadını kıyası da yok, komple her konuda kıyastayız:))
Zaten olması gereken de herkesin kendisiyle ilgilenmesi ama yok yapamıyoruz maalesef.

Çocuklarımızın bile kıyaslanmasına tepki gösterirken olmaması gerektiğini savunurken birbirimizi kıyaslamak kime neyi ispat etme çabası bilmiyorum🤷‍♀️

Yalnızca çalışan veya “koca parası yiyen” ev kadını kıyası da yok, komple her konuda kıyastayız:))
Zaten olması gereken de herkesin kendisiyle ilgilenmesi ama yok yapamıyoruz maalesef.

Çocuklarımızın bile kıyaslanmasına tepki gösterirken olmaması gerektiğini savunurken birbirimizi kıyaslamak kime neyi ispat etme çabası bilmiyorum🤷‍♀️
Kendi adıma konuşayım, ben kıyaslamıyorum, kıskanmıyorum da. Sanal ortam dışında da kimseyi kıskanmam. İnsan tercihlerinden ve yaşadığı hayattan memnun olduğu zaman kendini kimseyle kıyaslamaz ya da kıskanmaz bence.

Konuya yazıyorum çünkü konudaki iki durumu da tecrübe ettim. Hangisinin daha kolay olduğunu kendi açımdan biliyorum. Bu kıyaslama değil fikir belirtme. Birçok üye de aynı şeyi yapıyor bence. Ya da hangisinin bana daha çok keyif verdiğini, mutlu ettiğini tecrübe ettim. Ben çalışmayınca mutsuz oluyorum mesela. Biri gelip yalan söylüyorsun kimse çalışınca mutlu olmaz deyince açıklama yapmak zorunda hissediyor insan. Farklı kişilikleriz, farklı şeylerle mutlu oluyoruz. Bunları anlatmak, tartışmak forum kültüründe normal. Bunun kıyaslama ya da kıskançlık olarak adlandırılması beni rahatsız ediyor açıkçası.

Genel açıklama 😂; tabiki hem çalışan hem ev kadını olanların ultra zorlandığı kanısındayız hepimiz, ben genel anlamda söylediö hala da fikrimin arkasındayım; bir misafirliğe gidiyorsun,konu sahibinin dediği gibi herhangi biri başlıyor; ‘’ayy iş bulamadınmı canım evde oturuyor musun’’
Ben de diyorum ki küçümsenecek ne var? Evim 5+1 ve ev kadını olarak şuan zor yetişiyorum,misafir ağırlamayı seviyoruz misafir alıyorum onun hazırlığı oluyor evi komple detaylı temizleyim desem üç gün sürüyor bir temizlediğim oda diğer gün belki batıyor, ben bunlardan bahsediyorum yoks hem çalışan hem evine bakanın tabiki daha zorlandığını biliyorum, kıyasa veya yarışlara lüzum yok :)
Bunlar sizin tercihiniz ama. Büyük bir evde yaşamayı, evin bütün sorumluluğunu üstlenmeyi, sıkça misafir ağırlamayı siz seçmişsiniz. Bunların ev hanımlığının zorluğu ile alakası yok. Siz hayatı kendinize zorlaştırmışsınız.

Cidden millete ne kim çalışmış, kim çalışmamış. Ev işi zor değil diyorlar vallahi bana çok çok çok zor. Aşırı zor hatta. Temizlik, süpürme, çamaşır asmayı severim ama kaldırma, katlama resmen zulüm hiç sevmediğim için bu kadar zor geliyor muhtemelen. Benim, ev işlerini sen yaparsın, ben çalışıyorum nasılsa diye eski kocamı oturtmuşluğum var evde. He şimdi çalışmıyorum çok keyifli, nasıl bıkmışım insanlarla uğraşmaktan daha iyi anladım. Ama hala ev işi bana zor geliyor, çalışmakta zor geliyor. Her iki yaşamda zor, en iyisi sen dünyayı gezerken yardımcın olacak her işini halleden. Hadi yardımcın olmasın çok parayla istediğin her yeri, istediğin zaman doya doya gez. İstediğim yaşam tarzım bu, gerisi boşa ömür tortusu.

ya da çalışan kadınların kendi kazandıkları para ile başka insanların hizmetini satın alarak kendilerine serbest zaman yaratma lüksleri oluyor. bir lüksü satın alabilecek tasarrufları oluyor.
annem birkaç hafta önce ziyarete geldiğinde buzluğumda doğranmış soğan gördüğünde aklını oynatacak gibi oldu. kendime zaman ve enerji satın almış olduğumu sonradan kavradı.
Bu geçmişte kaldı. Bir çok ev kadını da artık hizmet satın alıyor.
—-
Bi ben adam akıllı temizlik için kadın bulamadım. Bulduğumun da bir pazarı var. Geçen aldığım kadınlar balkonun fanyaslarını çizdirmiş, süpürgeyi (temizlik robotu, dip köşe için kullanıyorum sadece, 2 -3 hafta sonra gördüm ) pis bırakmış ve bana söylemediler. Bazı yerler de temiz değildi 😒 başka bi konu çıkar benden ——

Bu tarz konulara bayılıyorum en az 150 kişi banlanıyor. Banı açılıyor gelip tekrar tekrar banlanıyorlar Bazı üyeler var bu tarz konuların gediklisi. Onların bazısı gelmiş, bazısı henüz konuyu görmemişler onlar da gelsinler asıl o zaman kan, gözyaşı başlar.
Bir bu konu bir de kürtaj.😁

Erkeklerde yok bence, hiç denk gelmedim.

Olayı sadece çalışan, çalışmayan kadın diye ayırıp sanki her evde olan kadın aynı, her çalısan kadın aynı gibi görüp dar bir bakıştan yorum yapıyoruz birde. Kimse kimsenin yorgunluğuna, çocuğu için kendince yaptığı fedakarlığa tahammül de edemiyor enteresan bir şekilde. Benim açımdan kimin en çok yorulduğu hiç önemli değil, ben daha az yorulmanin derdindeydim, derdindeyim. O yüzden komik geliyor bunun yarış haline getirilmesi. 🤷🏻‍♀️

Erkekler de de var.

Nasıl ama ;

biri böbürlenerek ben en az 3 kap yemek koyulsun isterim. Benimki her sabah kahvaltı yaptırmadan göndermez. Diğeri biz evde kedi mi besliyoruz bizimki de yaptırır. Diğer bey benimki uyuyor valla, giderken ben gidiyorum diyorum. Bi anlığına ayak parmağı ile güle güle diyor 🤣 aynen bunları duydum😂

İkincil kıyasladıkları iş yoğunluğu… hepsi acayip yoğun deli gibi çalışıyor… ama kimse kimsenin işinin çok olduğuna inanmıyor😀

Back