Biz analık yapmıyor muyuz?Bizimde mesleğimiz var ki:
Analıque
Genelde eğitimli ve meslek sahibi kadınlar çalışmadığında söylenen şeyler bunlar. Ülkemizde okumak ve eğitim almak oldukça zor ve emek gerektiren bir şey olduğu için o emeklerin boşa gitmiş olduğu düşünülüyor.Merhabalar. Lisans mezunuyum ve 15 yıl civarı çalıştım fakat ara ara bıraktığım çalışmadığım dönemler de oldu. Şimdi çalışmıyorum, çocuğumu büyütüyorum, Spora gidiyorum, yemeğimi yapıyorum, kitap okuyorum vs. Çok uzatmayayım. Ama çevreden bu ara çok duyar olduğum bir şey var : “evde boş boş oturmak” kuzenimle tlfnda konuşuyorken bana “ çalışıyorum kafam dağılıyor, boş boş otursam çok sıkılırdım” film izliyorum “ oturup koca parası yemiyoruz ya” gibi cümleler duyduğumda bi rahatsız oluyorum. Yani neden koca parası yiyen, bi işe yaramayan, ev hanımı demek boş insan demek modunda takılıyor insanlar anlamıyorum. İlla çalışmak mı gerekiyor yani toplumda vasıflı bir duruş sergilemek için..? Çalışmayanları eziklemeye çalışan emektar kadınlarımıza da hiç yakıştırmıyorum bunu.
Hanımlar sizin düşüncelerinizi merak ediyorum. Özellikle çalışmayan hanımların psikolojisini merak ediyorum. Belki de bende sorun vardır dur bakalım
yapmaz mısınız ya hepimiz anayız sizin meslek daha çokBiz analık yapmıyor muyuz?İlla bir meslek bulmaya gerek yok ki ya çalışmıyorsan çalışmıyorsundur ayıp mı günah mı? Öyle hale getirdiler ki kadınları artık evde çalışıyorum, annelik yapıyorum gibi meslek uydurmak zorunda kalıyor insanlar. Keşke olsa da göğsümü gere gere kocamın parasını yiyorum desem
Ben bu bahsettiğin kişiyim ama çalışmayı da çok özlüyorum çalışmayı tercih ederdim çocuk olduktan sonra böyle bir şey mümkün değil gibi geliyor siz bunu becerebiliyorsunuzKıskanmış. Hem “boş boş oturmak” da güzel değil mi ya insan bazen ihtiyaç duyuyor. Eşim çok kazanıyor olsa ya da zengin olsa ben her sabah bu işe gelmem. Sigortamı yatırırım dışardan emekliliğimi garanti altına alırım. Sonra bakarım keyfime oh.
Çalışmak sadece para kazanmak için değil kesinlikle, ben de öyle düşünüyorum. Fakat bazı psikolojik sebeplerden dolayı çalışmak istemiyorum. Ya da kafam kaldırmıyor desem daha doğru yorumlamış olurumGenelde eğitimli ve meslek sahibi kadınlar çalışmadığında söylenen şeyler bunlar. Ülkemizde okumak ve eğitim almak oldukça zor ve emek gerektiren bir şey olduğu için o emeklerin boşa gitmiş olduğu düşünülüyor.
Benim kuzenlerim şu an çok iyi durumdalar, çalışmasalar kira gelirleri vb ile aşırı rahat yaşarlar ama o kadar zor şartlarda okudular ki, emeklerine haksızlık olmasın diye bırakmıyorlar.
Çalışmayan kadını değersizlestirmek her şekilde hadsizlik elbette.
Ben işimi severek yapmıyorum belki ondan özlemem gibi geliyor ama evde durmak da istemem atarım kendimi bir yerlere.yapmaz mısınız ya hepimiz anayız sizin meslek daha çok
Ben bu bahsettiğin kişiyim ama çalışmayı da çok özlüyorum çalışmayı tercih ederdim çocuk olduktan sonra böyle bir şey mümkün değil gibi geliyor siz bunu becerebiliyorsunuz
Çocuk yokken bende geziyor tozuyordum tabii fön botoks lüks arabayla değilBen işimi severek yapmıyorum belki ondan özlemem gibi geliyor ama evde durmak da istemem atarım kendimi bir yerlere.bir arkadaşım var mesela, kocası baya zengin. Altında son model lüks arabası, saçlar hep fönlü, makyaj dolgu botoks Hayatını yaşıyor valla çok da mutlu. Fakir kocanın çalışmayan karısı olmak istemezdim ama
3 çocuğu var kız kadının biri benimkiyle yaşıtÇocuk yokken bende geziyor tozuyordum tabii fön botoks lüks arabayla değilçocuk olduktan sonra çalışma özlemim daha arttı, işteyken çalışmak bile mutlu etmez mi? Mesela ben oğlanı anneme bırakıp markete gitmeyi bile seviyorum taze anayım diye mi ya gerçi taze analık kalmadı da
Söyledikleriniz doğru fakat bu kadının kendi bileceği bir iş. Yetişkin her insan kendinden sorumludur. Asıl söylemek istediğim “koca parası yeme” nin nesi kötü mesela?Söylenen tabirler yanlış fakat bu devirde ev hanımların gereksiz övgü beklemesi, buna meslek ve iş gibi misyon yüklemesi komik oluyor.(genel anlamda diyorum siz böylesiniz diye değil)
Ayrıca çalışmayan kadınlar pasif gelirleri yoksa boşanma durumunda ortada kalıyor. Gelirim yok çocuğum var vs diye madur oluyor. Senelerce çalışmamış insanlarıda millet kollarını açıp hadi gel çalış al sana yüksek maaşta demiyor.
Mesela eşin artık başkasına aşık oldum dese bi yanlışı olsa yada kendisi yollarını ayırmak istese ne olacak? Bu forumda bolca okumayan çalışmayan madur kadın hikayeleri var.
Çocukta varsa özellikle bi kadının dünyanın her halini düşünmeli, düşünmeyip en verimli çağında evde tembellik yapıp sonra kocadan dirsek görünce ağlamamalı.
-Bu nesil ve bu devir için yorumum-
-pasif gelirleri ve bağımsız maddi kaygısı olmayan kadınlar hariç-
Bunu yazayımda duyarcı tayfa yorulmasın
Hadi bakalım kimler banlanacakMerhabalar. Lisans mezunuyum ve 15 yıl civarı çalıştım fakat ara ara bıraktığım çalışmadığım dönemler de oldu. Şimdi çalışmıyorum, çocuğumu büyütüyorum, Spora gidiyorum, yemeğimi yapıyorum, kitap okuyorum vs. Çok uzatmayayım. Ama çevreden bu ara çok duyar olduğum bir şey var : “evde boş boş oturmak”.
Kuzenimle tlfnda konuşuyorken bana “çalışıyorum kafam dağılıyor, boş boş otursam çok sıkılırdım” diyor. Fillm izliyorum mesela “oturup koca parası yemiyoruz ya” gibi cümleler duyduğumda bi rahatsız oluyorum.
Yani neden koca parası yiyen, bi işe yaramayan, “ev hanımı demek boş insan demek” modunda takılıyor insanlar anlamıyorum. İlla çalışmak mı gerekiyor yani toplumda vasıflı bir duruş sergilemek için..? Çalışmayanları eziklemeye çalışan emektar kadınlarımıza da hiç yakıştırmıyorum bunu.
Hanımlar sizin düşüncelerinizi merak ediyorum. Özellikle çalışmayan hanımların psikolojisini merak ediyorum. Belki de bende sorun vardır dur bakalım
Fönlü gezerken çocuklar ne yapıyor hepsi mi okulda3 çocuğu var kız kadının biri benimkiyle yaşıtsen işi özlememişsin çocuktan bunalmışsın bebişim sürekli dip dibe olmak aşırı yorucu. Çocuk kreşe başlasın nefes alırsın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?