Valla herkese o gözle bakmıyorum ama aklıma geliyor istemeden
Meslek değil de kişisel beceri tabii o. Her kula nasip olmuyor
İşte ev hanımlığı zor değil. Konu da o zaten. Zor değil ev hanımlığı. Değil.
Çalışmayı sevdiği için 8 sene bebek fikrini ertelemiş taze bir anne olarak ben de şu an bebeğimi büyütüyorum ve hiçbir mesai sürekli bakıma muhtaç bir canlıya bakmakla ve hiçbir iş/kariyer sevgisi bebek sevgisiyle bir tutulmaz diyorum. Isteyen kınasın ev kadınlarını, kurban olsunlar yavrusunu yetiştirmek için fedakarlık yapan her anneyeMerhabalar. Lisans mezunuyum ve 15 yıl civarı çalıştım fakat ara ara bıraktığım çalışmadığım dönemler de oldu. Şimdi çalışmıyorum, çocuğumu büyütüyorum, Spora gidiyorum, yemeğimi yapıyorum, kitap okuyorum vs. Çok uzatmayayım. Ama çevreden bu ara çok duyar olduğum bir şey var : “evde boş boş oturmak”.
Kuzenimle tlfnda konuşuyorken bana “çalışıyorum kafam dağılıyor, boş boş otursam çok sıkılırdım” diyor. Fillm izliyorum mesela “oturup koca parası yemiyoruz ya” gibi cümleler duyduğumda bi rahatsız oluyorum.
Yani neden koca parası yiyen, bi işe yaramayan, “ev hanımı demek boş insan demek” modunda takılıyor insanlar anlamıyorum. İlla çalışmak mı gerekiyor yani toplumda vasıflı bir duruş sergilemek için..? Çalışmayanları eziklemeye çalışan emektar kadınlarımıza da hiç yakıştırmıyorum bunu.
Hanımlar sizin düşüncelerinizi merak ediyorum. Özellikle çalışmayan hanımların psikolojisini merak ediyorum. Belki de bende sorun vardır dur bakalım
Bu konunun en eğlenceli kısmı oydu bence Mune, hiç değişmeyen bir yarış.Kayınvaliden yüzünden adımız çıkacak hahahahaha
Aynen meslek çok başka bir şey, meslek dersem taş olurum
Bu konu yarışa dönmüş, sizler anneanne babaannelerinizden duymamışsınızdır belki ama bizim kuşağın anneanne babaannelerin doğumu taaaa Cumhuriyetin kuruluşuna denk geldiğinden biz çok duyduk, onlar da şimdikiler iş mi yapıyor bulaşıkları çamaşırları makine yıkıyor, süpürmek için bile makineleri var, evde kocadan başka bir şey bilmezler, kaynana kaynata kayın mı bakmışlar, biz ikisi kucağımızda biri karnımızda hem fabrikada hem evde çalışıyorduk diyorlardı
Onlar forumu bassa hepimizi topa tutarlar
Sakin ol şampiyon, "ev kadını ol-a-mayanlar" da çocuklarıni gayet iyi yetiştiriyor , hatta onlar çocukları için herşeyde bı tık daha fazla kendilerinden fedakarlik yapmak zorunda kalabiliyor...Isteyen kınasın ev kadınlarını, kurban olsunlar yavrusunu yetiştirmek için fedakarlık yapan her anneye
Kadınların kıyaslamaları ve yarışı hiçbir zaman bitmeyecek galiba Tahin Helva.Bu konunun en eğlenceli kısmı oydu bence Mune, hiç değişmeyen bir yarış.
Çocuğumu büyütmek için iki yıldır evdeyim. Ev hanımlığı bana inanılmaz kolay geldi. Neden bu kadar dramatize ediliyor anlamıyorum.Sakin ol şampiyon, "ev kadını ol-a-mayanlar" da çocuklarıni gayet iyi yetiştiriyor , hatta onlar çocukları için herşeyde bı tık daha fazla kendilerinden fedakarlik yapmak zorunda kalabiliyor,
Kınayanları kınarken kınanacak duruma düşmeyelim diye hatırlatıyorum....
Yaa ne güzelÇocuğumu büyütmek için iki yıldır evdeyim. Ev hanımlığı bana inanılmaz kolay geldi. Neden bu kadar dramatize ediliyor anlamıyorum.
Benim o kadar çok boş vaktim var ki bırakın doğranmış soğan almayı, normal soğanı bile taneyle alıyorum. ( Haftalık alışverişi bıraktım, günlük yapıyorum)
Son kısımda "fedakarlık" kısmını bilerek ekledim çalışan anneleri de kastederek. Ne ev kadınları yaranabiliyor ne çalışan anneler.Sakin ol şampiyon, "ev kadını ol-a-mayanlar" da çocuklarıni gayet iyi yetiştiriyor , hatta onlar çocukları için herşeyde bı tık daha fazla kendilerinden fedakarlik yapmak zorunda kalabiliyor...
Kınayanları kınarken kınanacak duruma düşmeyelim diye hatırlatıyorum....
Bence hiç kolay değil ya. Bebekten bebeğe değişiyor. Ben eşim bebekle ilgilenmediği müddetçe duş alamıyorum. Kahve saatleri vs benim icin bir lüks mesela...Çocuğumu büyütmek için iki yıldır evdeyim. Ev hanımlığı bana inanılmaz kolay geldi. Neden bu kadar dramatize ediliyor anlamıyorum.
Benim o kadar çok boş vaktim var ki bırakın doğranmış soğan almayı, normal soğanı bile taneyle alıyorum. ( Haftalık alışverişi bıraktım, günlük yapıyorum)
Evet evet öyle zaten. Bana yapılmış özel bir şey yok. Diyorum ya, izlediğim filmde bile “koca parası yemiyoruz yea” şeklinde replikler geçiyor. Utanmak mı gerekiyor acaba diye bi gocundum. Okuduğum yorumların bazıları çok boşken bazıları çok iyi geldi. Kendi adıma aşmam gereken bir kaç şey varmış aslında, onları tekrar farketmiş oldum.
Erkeklerde yok bence, hiç denk gelmedim.Kadınların kıyaslamaları ve yarışı hiçbir zaman bitmeyecek galiba Tahin Helva.
Erkeklerde var mı böyle kıyaslar dikkat etmedim de kadınlarda var, annelikten ev işine, eğitimden mesleğe, kültürden güzelliğe her şeyde yarışa ve kıyasa hazırız
Herkeşler bizi kıskaniyii hahahahaha
Bilmiyorum belki yanlış düşünüyorum ama kadınların kendilerini bir başkasıyla kıyaslaması, bunları kafaya takması dert etmesi tuhaf geliyor, insanın kıyası ya da yarışı sadece kendisiyle olur, tercihler, yetenekler, istekler, hayat görüşleri farklıdır çünkü, ne bileyim bazı şeyler de görecelidir bakış açısı değişir falan.
Eğer bebeğiniz küçükse evet zorluyor biraz . Benim kızım yürümeye başlayınca hayatım inanılmaz kolaylaştı .Bence hiç kolay değil ya. Bebekten bebeğe değişiyor. Ben eşim bebekle ilgilenmediği müddetçe duş alamıyorum. Kahve saatleri vs benim icin bir lüks mesela...
Etrafımda çalışmayan az kadın var. Bunlardan biri çok iyi bir okuldan, iyi bir bölümden mezun, hatta yüksek lisansı da var. Eşinin işi nedeniyle uzun süre yurtdışında kaldılar, o arada iki çocukları oldu, arkadaşım önemli bir hastalık atlattı derken 7-8 senedir evde. Ama onu küçümsemek aklımın ucundan bile geçmez. Kimsenin de ona aman evde koca parası yiyorsun dediğini sanmam. Çünkü evde ve çocuklu olmasına rağmen tek uğraşı ve gündemi temizlik, yemek, çocuk bakımı, ev gezmesi, pasta börek tarifleri filan değil. Kendisiyle muhabbet etmekten gayet keyif alıyorum.
Kitap okur, tiyatroya, konsere gider, finansal okur yazarlığı çok iyidir, gündemi takip eder, çocuklarını kültürel aktivitelere götürür, ilginç belgeseller güzel diziler izler vs vs. Belki sevmediği bir işte, ekonomik koşullar yüzünden, çok da iyi olmayan şartlarda çalışan bir kadın; arkadaşımı tanısa oh evde ne güzel boş boş yatıyor/kocasının parası var yiyor diyecek.
Başka bir örnek daha var etrafımda çalışmayan, yükseköğrenim görmemiş. Bütün dünyası ev işleri, çocuk bakımı olmuş. Bir sürü komşusu var, çok sosyal biri ve sürekli misafirlik, gitme gelme modunda. Kitap okumaz, dizi izlemez, bir hobisi yok. Bana göre pek çekici olmayan bir hayat tarzı var
Bu kişiyle de elbette iletişim kurarım bir yere kadar muhabbet ederim bir araya geldikçe. Sonuçta ev işi, çocuk bakımı çoğumuzun ortak konusu. Ama özellikle bir araya gelmeye çalışmam, bir yerden sonra konuşacak konu kalmaz, kafa yapılarımız uymaz.
Benim bu kişiyle arama mesafe koymam ve sığ biri olduğunu düşünmem onun çalışmaması kaynaklı değil. Tam aksine kendisinin alttan alta beni 'yeterince iyi ev hanımı' olarak görmediğini belli etmesi, çocuğum olduktan sonra dozu artırması ve ben işe dönerken beni zorbalaması oldu.
Yani şunu demek istiyorum. Hadsiz olmanın, karşıdaki insanı kendince küçük görmenin, sacma sapan yorumlar yapmanın, kiskanmanin/hasetlenmenin çalışmakla veya çalışmamakla ilgisi yok. Kişinin karakteriyle ilgisi var. Etrafınızda herhangi bir şey yüzünden - bu çalışmak/çalışmamak, çocuklu/çok çocuklu/çocuksuz olmak, zayıf/kilolu olmak, evli/bekar olmak olabilir- sizi kötü hissettiren, yargılayan, seçimlerinize saygı göstermeyen kim varsa mesafe koyun. Oh oldu bitti.
Yatakta niye blabla oldu? Ev işinden yoruldu herhalde
Tatlım çok haklısın ama seninki ev hanımlığı zorluğu değil ki, bebek zorluğu...4-5 aylık bebeği olup çalışmak zorunda olanlar da o duşu kahve keyfini asla yapamıyor, çünkü mesaiden eve döndüklerinde tıpkı senin gibi full ev işleri + nonstop bebekleriyle ilgilenmeleri gerekiyor .Bence hiç kolay değil ya. Bebekten bebeğe değişiyor. Ben eşim bebekle ilgilenmediği müddetçe duş alamıyorum. Kahve saatleri vs benim icin bir lüks mesela...
Off ya yorumlari okuyunca yarin işe gitmeyesim geldi.
Muhtesem kariyerim baslamadan bitcek gibi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?