Ev kadınları neden küçümseniyor

Ahahaha
Hadi ben de sallayayım bir fikir madem
Ev hanımı ne zaman gerçek bir ev hanımı oluyor biliyor musunuz arkadaşlar? Evin işleri için bir elemanı varsa, suyuna kahvesine kadar önüne getiren varsa, yemeği kendisi değil maaşlı çalıştırdığı bu elemanı yapıyorsa o zaman işte bu gerçek bir ev hanımıdır diyebiliriz aksi durumda herkes kendi işini kendisi görüyor zaten. Benim koca benden iyi yemek yapar,benden iyi temizlik yapar. Şimdi benim koca ev hanımı mı? Kafamda deli sorular

Bu ülkede ekonomik şiddet var kadına bütün gün evde ne yaptinki lafını duymayan ev hanımı azınlıkta o nedenle erkekler buna birşey demiyor yok gözüne batmıyor yok çok harcadın hesabını ver demeyen azınlık.Bunu bu ülke kadınlari üzerinde konuşuyorsak onlar istisna onlar azınlık.Geneli tablo bu .Şiddet görüyor ekonomik olarak genel ülkemiz bu şekilde Bunu süsleyemem eşimin parası kime ne diyebilen de az.Bana kalırsa kadın evde otursun çocuk büyütsün diyemem kadına da büyüme gelişme çocuğu olunca daha iyi şartlarda büyütebilecegi olanaklar derim . Çünkü çocuk proje değil tam kapsamlı tüm hayatı doldurmaya yetmez o bağımlılık olur baglilik değil ev iside öyle bir gün büyüyecek ve yolunu çizecek tüm çocuklar o zaman kadının eline ne kalacak.Bu nedenle pişman olan da çok var işi bıraktığına yada bu hayat tarzına.Sonucta bence her yetişkin kadın kendi bilir herkesin tarzı herkesin fikri kendinedir

Ev beyefendisi?

Valla çoğu üyenin yazdığı gibi bence çok zor, ütüsüydü yemeğiydi çamaşırıydı perdesiydi temizliğiydi lekesiydi yıkamasıydı silmesiydi asla bitmiyor
Babamın çok hasta olduğu süreçte ve vefatından sonra bir süre çalışmadığım evde olduğum dönem oldu; sabah erken kalkar evi toparlar, her şeyi siler süpürür, öğlene kadar yemeği bulaşıkları hâllederdim; gün boyu boşluk kalıyordu. Aylık dip köşe temizlik birkaç gün zorluyor; onun dışında günlük temizlik rutini varsa ev hem temiz oluyor hem temizlik hiç zorlamıyor. Kusura bakmayın; ama her şeye neredeyse teknoloji hakim, canım istemiyorsa salıyorum robotu en azından ayak altı temiz oluyor. Çocuk bakımı ve büyütmesi en zoru; ama ev hanımlığı bebeksiz zor değil. Ben yatar yuvarlanırım, her şey dağ olur diyorsanız o ayrı.

Valla çoğu üyenin yazdığı gibi bence çok zor, ütüsüydü yemeğiydi çamaşırıydı perdesiydi temizliğiydi lekesiydi yıkamasıydı silmesiydi asla bitmiyor
Bak şöyle düşün ; çalışan insanlar dışarıda yorulup çalışarak kazandıkları parayla o ütüyü, gıdayı, kıyafeti, perdeyi , evi, kirayı, makinaları , deterjanı , süpürgeyi, faturaları satın alıyor ve ödüyorlar, sonra da çalıştıkları zamandan arta kalan boş vakitlerde ve eve her döndüklerinde kendi yaşadıkları mekanda kendi satın aldıkları materyalleri kullanarak, senin yaptığın bu işlerin aynısının tıpkısının hepsini kendileri kolaylıkla yapabiliyorlar, çünkü aslında çok kolay....

ya da çalışan kadınların kendi kazandıkları para ile başka insanların hizmetini satın alarak kendilerine serbest zaman yaratma lüksleri oluyor. bir lüksü satın alabilecek tasarrufları oluyor.
annem birkaç hafta önce ziyarete geldiğinde buzluğumda doğranmış soğan gördüğünde aklını oynatacak gibi oldu. kendime zaman ve enerji satın almış olduğumu sonradan kavradı.

O doğranmış soğan paketleri bizim millette bir neslin postmodernizmle tanismasinin sembolü oldu resmen Benimki de markette elime vurup "hakkımı helal etmem" diye biraktirmisti

O doğranmış soğan paketleri bizim millette bir neslin postmodernizmle tanismasinin sembolü oldu resmen Benimki de markette elime vurup "hakkımı helal etmem" diye biraktirmisti

biz de sürekli iki kişi için bir öğünlük yemekler yaptığımız için soğanların bir kısmı çöpe gidiyor. bir de bu soğanlar o kadar ucuz ki burada kilo ile soğan almaktan farkı yok. sonra yemek yaparken kendisi de kullandıkça mantıklı olduğuna karar verdi. Türkiye'ye dönerken kavanozda püre sarımsak götürdü aynı motivasyonla
ama şu bir gerçek ki, yurdum kadınında böyle zaman kazandıracak her türlü çözümü kullanan kadınların "eksik etek" olduğunu düşünme huyları var.
doğranmış soğan alıyorsa tembel karıdır. eve temizlikçi alıyorsa pasaklı ve tembeldir. zaten eve aldığım buharlı süpürge de iyi temizlemiyordur çünkü kova kova suya bezimi tekrar tekrar sokup yerleri dizleyerek temizlemiyorum. evet, annem dedi bunu. 110 derecelik su buharı ile yerleri silen makina için dedi.
hatta bulaşık makinaları da iyi yıkamıyordur.
en iyisini ev kadını yapar. uzun uzun keriz gibi zamanını ev işlerine adayan ilmek ilmek hastalıkları bu yüzden ören ev hanımları en iyisini yapar. yapamayanlar tembel karılardır.
çalışan kadınları da böyle sanıyorlar muhtemelen.

Ben robotta çekip buzluğa atıyorum soğanları. Marketteki ekstra pahalıdır sanırım, hiç rastlamadım

Bana çok yorucu geldi ya bunlar. Allah tüm şartları ile güzel bir iş, helalinden bol kazanç, sağlıklı, huzurlu , mutlu bir hayat nasip etsin.

Dedem ve ablaları çamaşır makinası almak isteyen anneanneme "çamaşırları makina yikayacaksa karılar ne işe yarayacak" diye epey direnmişler

"işe yaramaz kadın" dedikleri de 3 çocuğunu eteğine takip zeytin ovalarında 20 işçiye her sabah gün agarmadan öğlene kadar kazanla yemek döktürüp, ordan 3 km aşağıdaki sahilde tekneleri karşılayıp kaptanlarin yevmiyesini ödedikten , akşama kadar güneşin altında annemle ağ onarıp falya çözdükten sonra aksam eve geri gidip kalan bütün işini de dört dörtlük parmağının ucuyla bitiren bir hanımağa...

Kafalar hep aynı yani ...

Anneannem 1950lerde elde çamasir yikamayinca kadınligindan eksilmeyi göze aldıysa ben doğranmış soğanla şov yaparım umrum olmaz

Ben robotta çekip buzluğa atıyorum soğanları. Marketteki ekstra pahalıdır sanırım, hiç rastlamadım
Yok kız heryerde var artık hemen hemen, markasına göre 50-70 arasında değişiyor paket fiyatı, evet biraz pahalı gibi geliyor ama yemek saatine 1 saat kala eve vardiysan ve eskaza hazirliksizsan ilaç gibi geliyor. Çünkü alternatifi dışardan söylemek, o da hiç içime sinmiyor artık.

Ben buzluklara hiç bakmıyorum ondan görmedim demek ki ama duymuştum. Ben evde üretiyorum valla ve bu fikri de kk’da okumuştum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…