Neyse şimdi tanış çıkmayalımYaa ben de. Devrim deyince anladım![]()

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Neyse şimdi tanış çıkmayalımYaa ben de. Devrim deyince anladım![]()
Ne kullanıyorsun evde az camı aç yandaş beynine oksijen gitsinBunu da en çok çalışan kadınlar yapiyor kıskandıkları için.
Ben çok çok prestijli bir mesleğe sahibim, 32 yaşıma kadar okudum. 10 yıl çalıştım. Şimdi çocuğumu büyütmek için evdeyim. Kocam ikimize de yetecek kadar kazanıyor. Ben çocuğumu kendim büyütüyorum. Kime neeeee???
Kaynanam durup durup söyler, evde boş oturmaktan sıkılmıyor musun? Koca parası yemek zoruna gitmiyor mu? Diye. Hiç de zoruma gitmiyor, kocam kazansın ben yicemEn tatlısı koca parası
Yani şaka bir yana kendisi 40 günlükken çocuklarını bakıcıya atıp kaçmış işe (çünkü çocuk bakmak zor ve göze görünmüyor yaptığın). Şimdi benim çocuğuma bakmam zoruna gidiyor. Kendisi hem çalışmış hem ev işi hem kadınlık yapmış değer görebilmek için, benim çalışmadan değer görmem zoruna gidiyor.
Kendine ancak mesleği üzerinden değer biçen hemcinslerim çalışmayan kadınları küçük görebilir ama eminim hepsinin içi gidiyor ben köpek gibi çalışıp para kazanıyorum bunlar evde otururken (!) benden fazla değer görüyor diye.
İşte ev hanımlığı zor değil. Konu da o zaten. Zor değil ev hanımlığı. Değil.Sevgili konu sahibi biraz aynı dertten muzdaribiz, altı yıl kadar lise sonrası hemen işe girip çalıştım evlenince çıktım dinlenirim dedim bölümüm yüksek puan atama ve bir sürü sınav/mülakat istediği için çalışma hevesim de olmadığı için kpss hazırlanmıyorum.. ev hanımıyım aile dükkanı var bazı günler orada çalışıyorum bazen evde yaptığım gıdaları sipariş alıp satıyorum ufak da olsa harçlık oluyor. ama ben kendimi eşimi ailemi gururlandırmak istiyor bi işlere girip başarılı olmak istiyorum. Halbuki ev hanımlığı zaten çok zor bunu kimse pek anlamıyor ‘önasılsa evdesin oh’ kafasında herkes. Sürekli iş kolları düşünüyorum ama kendim de hayat amacımı henüz bulamadım
Valla çoğu üyenin yazdığı gibi bence çok zor, ütüsüydü yemeğiydi çamaşırıydı perdesiydi temizliğiydi lekesiydi yıkamasıydı silmesiydi asla bitmiyorİşte ev hanımlığı zor değil. Konu da o zaten. Zor değil ev hanımlığı. Değil.
Toplumsal baskısı ayrı nie boş boş oturuyorsun falanlarValla çoğu üyenin yazdığı gibi bence çok zor, ütüsüydü yemeğiydi çamaşırıydı perdesiydi temizliğiydi lekesiydi yıkamasıydı silmesiydi asla bitmiyor
İşte çalışan insanlar da yapıyor bunları ya hani. Ahırda yaşamadığımız için malum.Valla çoğu üyenin yazdığı gibi bence çok zor, ütüsüydü yemeğiydi çamaşırıydı perdesiydi temizliğiydi lekesiydi yıkamasıydı silmesiydi asla bitmiyor
İşte ev hanımlığı zor değil. Konu da o zaten. Zor değil ev hanımlığı. Değil.
Ben daha Müge anlı tonlamasıyla yazdım ama gerçi
Ben daha Müge anlı tonlamasıyla yazdım ama gerçiHala daha yemek diyor ütü diyor ya gerçekten çalışanların evi ne halde zannediyorlar acaba
![]()
Evdeki kadınlar (çok yorucu olduğunu düşünenler) boşluktan kendilerine iş uyduruyorlar. Her gün cam silen insanlar var anlamak mümkün değil. Ev ortamı insanı biraz kısır döngüye sokuyorBen daha Müge anlı tonlamasıyla yazdım ama gerçiHala daha yemek diyor ütü diyor ya gerçekten çalışanların evi ne halde zannediyorlar acaba
![]()
Bizim evde bunları yeşil ışık saçan temizlik perileri yapıyor tabi. Gece biz uyuduktan sonra ortaya çıkıp bütün evi pırıl pırıl yapıyorlar, kıyafetleri ütüleyip dolaplara falan asıyorlar, iki kap da yemek bırakıyorlar ocağın üstüne.Valla çoğu üyenin yazdığı gibi bence çok zor, ütüsüydü yemeğiydi çamaşırıydı perdesiydi temizliğiydi lekesiydi yıkamasıydı silmesiydi asla bitmiyor
Bu da biz kadınların kabahati bence. Adam işten bunalıp çalışmak istemese makbul olmuyor. Erkek evde kalıp çocuk baksa yadırganıyor. Algılarımız erkeğin evi geçindirmesi doğrultusunda gelişmiş. En modernimizde bile bu düşünce var. Haliyle çocuklar da evde anne himayesinde kalıyor.Çocuk kadına zimmetli zaten. Baba dış kapının mandalı zaten![]()
Çalışıyorum ama ev hanımlığı kadar zor bir iş yok. Evde olunca yapacak nir sürü iş çıkıyor. Koca parası yiyorsanız da iyi yapıyorsunuz her kadının hayalidirMerhabalar. Lisans mezunuyum ve 15 yıl civarı çalıştım fakat ara ara bıraktığım çalışmadığım dönemler de oldu. Şimdi çalışmıyorum, çocuğumu büyütüyorum, Spora gidiyorum, yemeğimi yapıyorum, kitap okuyorum vs. Çok uzatmayayım. Ama çevreden bu ara çok duyar olduğum bir şey var : “evde boş boş oturmak”.
Kuzenimle tlfnda konuşuyorken bana “çalışıyorum kafam dağılıyor, boş boş otursam çok sıkılırdım” diyor. Fillm izliyorum mesela “oturup koca parası yemiyoruz ya” gibi cümleler duyduğumda bi rahatsız oluyorum.
Yani neden koca parası yiyen, bi işe yaramayan, “ev hanımı demek boş insan demek” modunda takılıyor insanlar anlamıyorum. İlla çalışmak mı gerekiyor yani toplumda vasıflı bir duruş sergilemek için..? Çalışmayanları eziklemeye çalışan emektar kadınlarımıza da hiç yakıştırmıyorum bunu.
Hanımlar sizin düşüncelerinizi merak ediyorum. Özellikle çalışmayan hanımların psikolojisini merak ediyorum. Belki de bende sorun vardır dur bakalım![]()