• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev kadınları neden küçümseniyor

Paranız tek kişi çalışmasıyla yetiriyorsa sorun yok bence

Zira ben çalışan kadın eve gidince ev hanımı oluyorum çamaşır bulaşık sabah apar topar evden kaçanların arkasını topla

Hele izinli günde hep aynı çelişki yatıp zıbarmaca mı temizlik mi

Herkes nasıl mutluysa öyle yaşasın

Ama kocam bana para vermiyor para yetmiyor diye ağlayanları tenzih ederim onlar bir zahmet çalışsın

Sevgili konu sahibi biraz aynı dertten muzdaribiz, altı yıl kadar lise sonrası hemen işe girip çalıştım evlenince çıktım dinlenirim dedim bölümüm yüksek puan atama ve bir sürü sınav/mülakat istediği için çalışma hevesim de olmadığı için kpss hazırlanmıyorum.. ev hanımıyım aile dükkanı var bazı günler orada çalışıyorum bazen evde yaptığım gıdaları sipariş alıp satıyorum ufak da olsa harçlık oluyor. ama ben kendimi eşimi ailemi gururlandırmak istiyor bi işlere girip başarılı olmak istiyorum. Halbuki ev hanımlığı zaten çok zor bunu kimse pek anlamıyor ‘önasılsa evdesin oh’ kafasında herkes. Sürekli iş kolları düşünüyorum ama kendim de hayat amacımı henüz bulamadım

Bunu da en çok çalışan kadınlar yapiyor kıskandıkları için.

Ben çok çok prestijli bir mesleğe sahibim, 32 yaşıma kadar okudum. 10 yıl çalıştım. Şimdi çocuğumu büyütmek için evdeyim. Kocam ikimize de yetecek kadar kazanıyor. Ben çocuğumu kendim büyütüyorum. Kime neeeee???

Kaynanam durup durup söyler, evde boş oturmaktan sıkılmıyor musun? Koca parası yemek zoruna gitmiyor mu? Diye. Hiç de zoruma gitmiyor, kocam kazansın ben yicem 😄😄 En tatlısı koca parası 😄😄 Yani şaka bir yana kendisi 40 günlükken çocuklarını bakıcıya atıp kaçmış işe (çünkü çocuk bakmak zor ve göze görünmüyor yaptığın). Şimdi benim çocuğuma bakmam zoruna gidiyor. Kendisi hem çalışmış hem ev işi hem kadınlık yapmış değer görebilmek için, benim çalışmadan değer görmem zoruna gidiyor.
Kendine ancak mesleği üzerinden değer biçen hemcinslerim çalışmayan kadınları küçük görebilir ama eminim hepsinin içi gidiyor ben köpek gibi çalışıp para kazanıyorum bunlar evde otururken (!) benden fazla değer görüyor diye.
Ne kullanıyorsun evde az camı aç yandaş beynine oksijen gitsin

Sevgili konu sahibi biraz aynı dertten muzdaribiz, altı yıl kadar lise sonrası hemen işe girip çalıştım evlenince çıktım dinlenirim dedim bölümüm yüksek puan atama ve bir sürü sınav/mülakat istediği için çalışma hevesim de olmadığı için kpss hazırlanmıyorum.. ev hanımıyım aile dükkanı var bazı günler orada çalışıyorum bazen evde yaptığım gıdaları sipariş alıp satıyorum ufak da olsa harçlık oluyor. ama ben kendimi eşimi ailemi gururlandırmak istiyor bi işlere girip başarılı olmak istiyorum. Halbuki ev hanımlığı zaten çok zor bunu kimse pek anlamıyor ‘önasılsa evdesin oh’ kafasında herkes. Sürekli iş kolları düşünüyorum ama kendim de hayat amacımı henüz bulamadım
İşte ev hanımlığı zor değil. Konu da o zaten. Zor değil ev hanımlığı. Değil.

Valla çoğu üyenin yazdığı gibi bence çok zor, ütüsüydü yemeğiydi çamaşırıydı perdesiydi temizliğiydi lekesiydi yıkamasıydı silmesiydi asla bitmiyor
Toplumsal baskısı ayrı nie boş boş oturuyorsun falanlar

İşte ev hanımlığı zor değil. Konu da o zaten. Zor değil ev hanımlığı. Değil.

giphy.gif

Kendimden ve arkadaslarımdan şöyle örnek verebilirim ki; ev hanımlarımızn çoğu ne var biz de evde çalışıyoruz kolay değil diyorlar ben de ona kızıyorum çalışan hanımlarda ev hanımının yaptıgı her işi yapıyorlar. Onların da coxugu, bulasıgı, çamaşırı oluyor yani zorluk *2 bazen daha fazla oluyor bu yorgunlugun karsılıgını da maaş alarak alıyor. Ev hanımlarının bu vb tavırlarına ben de sinir oluyorum ev hanımı daha zor amaa diyorlar e ben de aynı seyleri yapmak durumundayım 😬
Bunun dısında bu kişiye özel bir karar ister calısır ister çalışmaz paşa gönlü bilir nice ev hanmları var ki dolu dolu kadın her yere yetişiyor nice çalışan var ki eve gelince yatıp kalıyor bu bir kıstas olamaz. Benim de imkanm daha fazla olsa bırakırdım hobilerimle fln ugrasırdım kime ne yani

Ben daha Müge anlı tonlamasıyla yazdım ama gerçi 😂 Hala daha yemek diyor ütü diyor ya gerçekten çalışanların evi ne halde zannediyorlar acaba😅

sabahtan bu saate kadar evden çalıştığım için hem ev işi yaptım hem öğle yemeği yedik (eşim de evde maalesef ve kedi gibi ayağıma dolanıyor bi yandan) hem birkaç kez kahve faslımız oldu hem bağlı olduğum kurumun yapmakla yükümlü olduğum işlerimi yaptım. evde kendi imkanlarınızla atomu parçalayıp onunla yemek falan yapmıyorsanız bununla (uranyum izotopunu tavsiye ediyorum bu arada size. çok lezzetlidir) ev kadınlığının zor bi yanı yok gerçekten.

Ev hanımlığı neden takdir görsün? Bu beklenti neden var anlamıyorum. Takdir göstermesi gereken kişi eşiniz ve çocuklarınız onlara emek veriyorsunuz çünkü, bir başkası neden takdir etsin?
Çalışıp, üreten insanlar bile kolay kolay takdir görmüyor.

Ev hanımlığı zor değil, günlük rutin işleri hallediyorsun, nesi zor? Sıkıcı olabilir ancak. Ekonomik ve psikolojik şiddet ayrı bir konu oyüzden anne yalnızsa, yardım almıyorsa annelik çok zor olabilir, sürekli ilgi isteyen çocuk, oyun vs.

Ayrıca kendini avutanlara kötü bir haber çalışan kadınlar da sizin tabirinizle koca parası yiyor :)

Ben daha Müge anlı tonlamasıyla yazdım ama gerçi 😂 Hala daha yemek diyor ütü diyor ya gerçekten çalışanların evi ne halde zannediyorlar acaba😅
Evdeki kadınlar (çok yorucu olduğunu düşünenler) boşluktan kendilerine iş uyduruyorlar. Her gün cam silen insanlar var anlamak mümkün değil. Ev ortamı insanı biraz kısır döngüye sokuyor

Ev hanimligi elbet kolay değil. Kadının yükü toplumda her konuda zor zaten. Ama ev kadınlarının da kendini çalışan kadınlarla kıyaslaması kadar saçma birsey yok. Ben de çalışan bir kadınım senin evde yaptıklarında benim evimde kendiliginden olmuyor. Senin yaptığını ben hem çalışıp hem yapıyorum. Hem de çocuğuma yetmeye çalışıyorum. Herkes kendi tercihini yapar illa çalışsın demem kimseye istersen koca parası ye banane evde de boş duruyorsun da demem. Ama dediğim gibi çalışan bir kadına da ben de Ev boş durmuyorum çok çalışıyorum demeyin bi zahmet. Çünkü o kadın senin tüm gün evde yaptığını mesaisindwn sonra yapıyor.

Valla çoğu üyenin yazdığı gibi bence çok zor, ütüsüydü yemeğiydi çamaşırıydı perdesiydi temizliğiydi lekesiydi yıkamasıydı silmesiydi asla bitmiyor
Bizim evde bunları yeşil ışık saçan temizlik perileri yapıyor tabi. Gece biz uyuduktan sonra ortaya çıkıp bütün evi pırıl pırıl yapıyorlar, kıyafetleri ütüleyip dolaplara falan asıyorlar, iki kap da yemek bırakıyorlar ocağın üstüne.

Kendi iş yerine tamamen sahip olmaya bir karış yolu kalmış bir insan olarak hiç böyle düşünmedim .Kişi ekonomik olarak hayatından memnunsa kendini iyi hissediyorsa kime ne.Fakat bu ülkede ekonomik şiddete uğrayan ve bunu çalışmıyorum kime ne diye bastıran o kadar çok kadın varki.Ben çalışan kadın calismayani kıskanıyor lafinada gülerim çalışan çalışmayana karışır lafinada gülerim Kişi ara vermiştir kişisel tercihidir memnundur ekonomik olarak ihtiyaçları fazla fazla karşılanıyordur kime ne .Fakat hayat uzun bir yoldur bu yolda insanlar değişebilir para akışı kesilebilir yada güvendiği dağlara kar yağabilir.Hayat öngörülemez Bu nedenle kişisel paranın olması her insan evladı için en güzelidir .Para yemenin bedeli bir gün ödenebilir hayat yani .Sörf gibi bu gün o tahtanın üzerinde manzaraya karşı sörf yaparken bir alabora ya bakar hayat . Öngörülemez Güven iyidir ve para güven verir.

Çocuk kadına zimmetli zaten. Baba dış kapının mandalı zaten🤪
Bu da biz kadınların kabahati bence. Adam işten bunalıp çalışmak istemese makbul olmuyor. Erkek evde kalıp çocuk baksa yadırganıyor. Algılarımız erkeğin evi geçindirmesi doğrultusunda gelişmiş. En modernimizde bile bu düşünce var. Haliyle çocuklar da evde anne himayesinde kalıyor.

Merhabalar. Lisans mezunuyum ve 15 yıl civarı çalıştım fakat ara ara bıraktığım çalışmadığım dönemler de oldu. Şimdi çalışmıyorum, çocuğumu büyütüyorum, Spora gidiyorum, yemeğimi yapıyorum, kitap okuyorum vs. Çok uzatmayayım. Ama çevreden bu ara çok duyar olduğum bir şey var : “evde boş boş oturmak”.
Kuzenimle tlfnda konuşuyorken bana “çalışıyorum kafam dağılıyor, boş boş otursam çok sıkılırdım” diyor. Fillm izliyorum mesela “oturup koca parası yemiyoruz ya” gibi cümleler duyduğumda bi rahatsız oluyorum.
Yani neden koca parası yiyen, bi işe yaramayan, “ev hanımı demek boş insan demek” modunda takılıyor insanlar anlamıyorum. İlla çalışmak mı gerekiyor yani toplumda vasıflı bir duruş sergilemek için..? Çalışmayanları eziklemeye çalışan emektar kadınlarımıza da hiç yakıştırmıyorum bunu.
Hanımlar sizin düşüncelerinizi merak ediyorum. Özellikle çalışmayan hanımların psikolojisini merak ediyorum. Belki de bende sorun vardır dur bakalım 😬😍
Çalışıyorum ama ev hanımlığı kadar zor bir iş yok. Evde olunca yapacak nir sürü iş çıkıyor. Koca parası yiyorsanız da iyi yapıyorsunuz her kadının hayalidir 😂 inşallah tez zamanda bende yerim

Back