- 5 Kasım 2024
- 34
- 38
- 3
- 33
Ben benim cevabımın cooook daha kkötü olduğunu düşünmüyorum. Apaçık kıskanan (durduk yere kimse kimsenin hayatına burnunu sokmaz) Birine kıskanıyorsun demek bozuk bir üslup değildir. Evet, bana koca parası yemek zoruna gitmiyor mu diyene, yooo en tatlı para koca parası diyorum. İnsanların üzerimde narsistik tatmin yaşamasına müsade edecek değilim. Ne diyim, sosyolojik açılım mı yapayım? Yoksa oturup ezik büzük durumumu izaha mı çalışayım?
Boş insan derken beni kastediyorsanız eğer çok gülerim.
Bir tanıdığım var, kızım liseyi bitirsin emekli olurum diyordu. Sonra o üniversiteyi bitirsine evrildi, sonra bi evlendirelim oldu, sonra torun bir doğsun oldu. Şimdi torunun kreşe başlamasını bekliyor emekli olmak için36 yaşımdayım. Oğlum 3 yaşında. Oğlum liseye başlarken yaklaşık 10 yıl kadar sonra ben de işi bırakırım diye düşünüyorum. Oğluma Şoförlük yapar gezer tozarım sporumu yaparım resim kursuna giderim. Belki oğlumla yeniden üniversiteye hazırlanırım. Var hayallerimiz. :)
Çalışan bir kadınım, 3,5 ay doğum iznim hariç son 20 yıldır aktif olarak çalışıyorum öğrenci ikende çalıştım üniversite yıllarında kendi adıma yapı olarak başkasından birşey istemeyen biri olduğum için evde durmak benlik birşey değil, hep derim kocam trilyoner de olsa ailem çok zengin de olsa en kötü kendi işimi kurar yine çalışır kendi kazancımı sağlardım.Ne farkeder ki günün sonunda çalışan kadın da eve gelip aynı işleri yapmıyor mu Allah aşkınaçalışan kadının iş yükü daha fazla , eşin iyi ise bir nebze beraber yaparsın her işi lakin Türkiye'de durum içler acısı, erkeklerin %90 lık büyük bir kısmı çalışan karısına destek olmuyor, suya sabuna dokunmuyor hiç , her iş çalışan kadına bakıyor, ayrıca 1 yıl doğum izninde evde kaldım daha çok yoruldum , ev hanımlarına laf atanlar bence iyi niyetten değil fesatlıktan laf atıyorlar, yahu ben hem anneyim , hem çalışan kadınım, hem de ev hanımıyım kavramlar değişince iş yükü azalıyor mu ki sanki
Bunu diyen benim benim gibi mühendismişsin evet mobing ve zorluk var ama benim urettigim ürünler 35 ülkeye ihraç ediliyordu . Katma değeri gayet yüksek ürün üretilmesini sağlıyordum. Mobing doğru var çok yıpratıcı bir yandan işçi bir yandan patronla uğraşıyorsun ama artık teknoloji çağındayız ya kendimize ait bir işte yapabiliriz. Bir insanın yetişme maliyeti var değil mi ülkeye. Amerika da olsa üniversiteye giderken para ödüyorsun. 22 yıl boyunca ücretsiz şekilde bunu devletten alıyoruz. Fakirler sırf para için işe gidiyor çok değişik bir bakış açısı yahu .Hayır bir de hani diyorlar ya ülkeye katkı sağlamak ,faydalı olmak. Bunların hepsi hikaye. Herkes de bal gibi sırf para kazanmak için ise gidiyor. Kimsenin bir şeye katkı sağladığı yok. Yani iki saçma sapan işçi ile tartışıp,patronun milattan önce kalma fikirlerini uygulamak ülkeye katkı sağlamak olmuyor. ( Türkiye'nin büyük firmalarinda çalışan, üretenleri tenzih ediyorum) Türkiye'nin firmalarının %80'i aile şirketi. Onlarda da akraba likayakti var.
Uçmuşsun bebişim ama hakkını veririm bence deŞu an ne iş yapıyorsun? Bence emlakçılığa başla skkdkd
Bir tanıdığım var, kızım liseyi bitirsin emekli olurum diyordu. Sonra o üniversiteyi bitirsine evrildi, sonra bi evlendirelim oldu, sonra torun bir doğsun oldu. Şimdi torunun kreşe başlamasını bekliyor emekli olmak için
Bunların hiç birinin maddi sebebi yok ama, eşi beş eve lüks bir şekilde bakabilecek kadar kazanıyor.
alıntıdaki yorum çok ilginç gerçekten, işimi seviyorum bende, teknik işim var, yaptığım ürünler (ürün diyeyim) çocuğum gibi , benim eserim. Kurumda çalıştığın için emeğimin karşılığını aldığımı düşünmüyorum ama seviyorum. Çok şükür eşimin maaşı ile de geçiniriz ama bu benim tercihim. Sırf para için değil.Bunu diyen benim benim gibi mühendismişsin evet mobing ve zorluk var ama benim urettigim ürünler 35 ülkeye ihraç ediliyordu . Katma değeri gayet yüksek ürün üretilmesini sağlıyordum. Mobing doğru var çok yıpratıcı bir yandan işçi bir yandan patronla uğraşıyorsun ama artık teknoloji çağındayız ya kendimize ait bir işte yapabiliriz. Bir insanın yetişme maliyeti var değil mi ülkeye. Amerika da olsa üniversiteye giderken para ödüyorsun. 22 yıl boyunca ücretsiz şekilde bunu devletten alıyoruz. Fakirler sırf para için işe gidiyor çok değişik bir bakış açısı yahu .
Kesinlikle öyle. Çalışan bir kadındım şimdi ücretsiz izindeyim bebek bakıyorum. Bebek bakımı gerçekten çok zor çalışan anneye de çalışmayan anneye de ama hamilelik son zamanlarında da evdeydim mesela evi tek başıma mis gibi temizlemiştim hiç de yorulmadan yani 8 9 aylık hamile olmama rağmen. Günde 2 saat detaylı temizlik yapsan evin parlar. Şu an bile bebek için yapıyorum mecbur yoruluyorum ama asıl yoran bebek bakımı, onun sorumluluğu yok acıktı yok uyumadı yok ordan düşüp kafasını kıracak korkusu. İşe dönmeyi kendimi iyi hissedebilmek için istiyorum ama bebeğimin bana ihtiyacı var 6 ay daha bu şekilde devam edecek hayatım. Çalışınca da annelik daha zor olacak bütün gün beni ozleyecek hem işte hem evde yorulacağım ama onun geleceği için, benim emeklerimin karşılığı için böyle olacak. Çalışan olmak her zaman daha zor bunun aksini iddia etmek mümkün değil bence.demek
çalışan anneler işe giderken çocuğu gül dalına asıp gidiyor
gelince de oradan toplayıp geliyor
ne yemek yapıyor ne ev topluyor ne ödev yaptırıyor, nasıl bir şeyse bir tek evdeki annelerin çocukları bakım istiyor. çalışan anne çocukları acıkmıyor mızıklanmıyor, o ne ki susamıyor bile!
bence tam olarak bu söyleminiz yaşanan zorbalığa sebep olyor -ya da sebeplerden birisi, bence yani.
evde öyle bitmeyen bir iş filan yok. dahası işyeri oturup çay içmekten ibaret bir yer de değil.
bebek olduğu için 1-2 sene izin alan çalışmayan kadınlar da ev hanımı oldukları için değil "bebek büyüttükleri" için yoruluyorlar
bu da ayrı bi kafa ha. "bebeğim varken evdeydim daha çok yoruldum"....hacı ev süpürcem cam silcem diye mi yoruldun? bebek vardı ya hani??? bunu ev hanımlığıyla alakası nedir, bebek ya orada ana tema?
Ben niye üzerime bir şey çekeyim hanımefendi? Belki de çok anlaşılır yazmamışsınızdır.Siz sürekli üzerinize bir şeyleri çekmeye çalışıyorsunuz. Hayır çalışmamayı tercih edeni aşağılamak boş insan tarzı. Çalışan bir kadın bunu yapmaz sanmıyorum ya.
Ben arkadaşıma Yerine ne koyacağını kafasında ne planlar olduğunu sorarım.
Çünkü çalışan bir kadının zaten meşguliyetleri vardır. Hayatın içindedir ve kendini eve kapatmak için işten çıkmıyordur.
36 yaşımdayım. Oğlum 3 yaşında. Oğlum liseye başlarken yaklaşık 10 yıl kadar sonra ben de işi bırakırım diye düşünüyorum. Oğluma Şoförlük yapar gezer tozarım sporumu yaparım resim kursuna giderim. Belki oğlumla yeniden üniversiteye hazırlanırım. Var hayallerimiz. :)
Sizin size boş boş konuşan insanları muhatap alıp üslubunuzu onlar odaklı şekilde çirkinleştirmeniz garip geldi bana.
Bence konu sadece işini sevmek olmamalı . Bilmiyorum ben mi idealist bakıyorum sadece . Eğer iyi bir mesleği icra ediyorsa bir insan ya benim param da oldu bu da bana yeter artık evde durayım demek çok yazık geliyor bana.alıntıdaki yorum çok ilginç gerçekten, işimi seviyorum bende, teknik işim var, yaptığım ürünler (ürün diyeyim) çocuğum gibi , benim eserim. Kurumda çalıştığın için emeğimin karşılığını aldığımı düşünmüyorum ama seviyorum. Çok şükür eşimin maaşı ile de geçiniriz ama bu benim tercihim. Sırf para için değil.
Herkes işini sevmeyebilir. Genellemek mantıklı değil ama…
Heralde para kazanmak için işe gidilecek, önce karın doyacak ki sonra düşünülecek ülkeye katkı sağlama işi. Karnını doyuramayanın başkasına ne faydası olur?Hayır bir de hani diyorlar ya ülkeye katkı sağlamak ,faydalı olmak. Bunların hepsi hikaye. Herkes de bal gibi sırf para kazanmak için ise gidiyor. Kimsenin bir şeye katkı sağladığı yok. Yani iki saçma sapan işçi ile tartışıp,patronun milattan önce kalma fikirlerini uygulamak ülkeye katkı sağlamak olmuyor. ( Türkiye'nin büyük firmalarinda çalışan, üretenleri tenzih ediyorum) Türkiye'nin firmalarının %80'i aile şirketi. Onlarda da akraba likayakti var.
Gelir kısmına ek olarak gerçekten evdeki vaktini tv karşısında geçirip duruyorsa boşa zaman harcayan biridir. İstediği kişinin parasını yiyebilir bu kişi ama boşa geçmiş bir ömür olarak görüyorum bunu. Karşına alsan 2 kelimede tıkanır muhabbet. Sürekli evde olduğu için canı sıkılıp eşine sarma ihtimali var. Yine sürekli evde olup bir hobisi vs yoksa eşiyle arkadaş ortamına girdiğinde uyum sağlayamama durumu var.Söylenen tabirler yanlış fakat bu devirde ev hanımların gereksiz övgü beklemesi, buna meslek ve iş gibi misyon yüklemesi komik oluyor.(genel anlamda diyorum siz böylesiniz diye değil)
Ayrıca çalışmayan kadınlar pasif gelirleri yoksa boşanma durumunda ortada kalıyor. Gelirim yok çocuğum var vs diye madur oluyor. Senelerce çalışmamış insanlarıda millet kollarını açıp hadi gel çalış al sana yüksek maaşta demiyor.
Mesela eşin artık başkasına aşık oldum dese bi yanlışı olsa yada kendisi yollarını ayırmak istese ne olacak? Bu forumda bolca okumayan çalışmayan madur kadın hikayeleri var.
Çocukta varsa özellikle bi kadının dünyanın her halini düşünmeli, düşünmeyip en verimli çağında evde tembellik yapıp sonra kocadan dirsek görünce ağlamamalı.
-Bu nesil ve bu devir için yorumum-
-pasif gelirleri ve bağımsız maddi kaygısı olmayan kadınlar hariç-
Bunu yazayımda duyarcı tayfa yorulmasın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?