Konudan bağımsız geçenlerde bir yakınım evi temizletmek istediğini söyledi.1+1 evde yaşıyor , güvenilir birisini aradığından bahsetti vs.Bende hemen atladım 1 2 kere ben gelirim yalnız yalnız yaparım hem terapi gibi olur dedim.Çok beğendi bu fikri.Müsait bir zaman ayarlayıp gittim.Amerikan mutfak, yatak odası, minik koridor ve banyo tam 6 saatte bitti.bilemiyorum. ben 1+1 bir evde yaşıyorum. çocuğum yok. ev işleri 5 dakikada bitiyor. birkaç çocuğum olduğu için yetişememekten veryansın etmektense hiç çocuk sahibi olmamayı tercih ettim ve evimi de küçük tercih ettim. hayatın bana acımasızca öğrettiği şeylerden birisi de taşıyamayacağım kadar yükü yüklenmemek oldu.
gerçi ben de haftanın sadece bir ya da iki günü iş yerime birkaç saatliğine uğradığım ve işim genelde evde birşeyler okumak olduğu için ev hanımı sayılabilirim. ama dürüst olmak gerekirse, sürekli olarak "siz arkadaşlarınıza böyle zorbalık mı yapıyorsunuz?" argümanı üretildi ve ben arkadaşımla öyle konuşmazdım. zira ben topyekün evhanımlığını tercih eden birisi ile arkadaş olmayı tercih etmem. ama bu da birisini zorbalamak değil. herkesin tercih hakkını kullanması böyle bi şey. ev hanımı olanlar da yaptıkları tercihlerden ötürü gelecek eleştirilere açık olmalıydılar.
burada mağdur edebiyatı yapanlar ya da "eziklendiğini" söyleyenler, sorunu kendinde aramalılar. gelen eleştiriler canlarını yakıyorsa demek ki orada henüz kabuk bağlamaya yüz tutmamış bir yara var.
E vaaar. Ayrıca ben de çalışan bir kadınım. Yani iki tarafı da gaaaayet iyi biliyorum.Hep öyle derler zaten birikimim var vs çalışanlar da çalışmayan kadınları kıskanmıyor senin sandığın gibi.
Herkes değil mesela ben de çalışıyorum ancak ben o kastedilen kıskanan tayfada kendimi hiç görmüyorum. Ancak ben de ciddi derecede kıskanan insanlar olduğunu burda da görüyorum. Bazıları açık yüreklilikle de söylüyor zaten. Kendi isteğiyle çalışan insanlarda değil ama istemediği işlerde çalışmak zorunda kalan insanların bazısında böyle bir hazımsızlık var.Gerçekten ama gerçekten hiç anlamadığım kısım da bu çalışanlar çalışmayanları kıskanıyor kısmı. Şu dünyada gidip istifa verip eve gelmekten daha kolay ne var ki? Herkes fasfakir mi farz ediliyor bu senaryoda? Evde oturası olan verir istifayı geçer evine yani ne saçma bi argümandır bu. Benim dönemimde yok kanka ben daha test çözmicem diyip gizli gizli çalışıp rakip elemeye çalışırdık hey gidiBana çok anlaşılmaz geliyor o yüzden kariyeri, bir yerlere gelmenin verdiği tatmini, çalışmanın insana kattığı şeyleri bırakıp evde durmanın kıskanıldığının düşünülmesi.
O zaman bunu yazsaydınız sanki herkes evde oturmaya meraklı da çalışmayanları kıskanıyor gibi anlaşılıyor mesajınızdanE vaaar. Ayrıca ben de çalışan bir kadınım. Yani iki tarafı da gaaaayet iyi biliyorum.
Ben çalışan kadın kıskanıyor demedim ki, bu zorbalamayı çalışan kadınlar yapıyor dedim. Diğer kadınları asalak olarak görmeyen çalışan kadınlar üzerine alınmasın.
Yazdım canım. Okunaklı da yazmışımO zaman bunu yazsaydınız sanki herkes evde oturmaya meraklı da çalışmayanları kıskanıyor gibi anlaşılıyor mesajınızdan
Asıl çocuk yoksa bir insan kendi keyfine göre çalismamayi tercih edebilir, sonuçta sadece kendi hayatından, onurundan veya geleceğinden sorumludur ama çocuk varsa kadın -erkek farketmeksizin böyle bir tercih şansı kalmıyor bence çünkü artık sadece kendisine değil dünyaya getirdiği insana karşı sorumlu olmuyor mu?Ev hanımı olmanın veya çalışıyor olmanın birbirine üstünlüğü yok bence kim nasıl istiyorsa nasıl mutluysa seçimini de o yönde yapmalı . Yalnız mutlaka eşe bağımlı olmama anlamında eğitim meslek iş tecrübesi olması gerek çocuktan önce . Çocuk olduktan sonrası artık kendi keyfi
Siz kıskananlar var deyince ne kader tepki aldınız. Başka bir üye kadın kocasının karşısında el pençe para ister diyebilir ama. Çalışmayan kadının kocasınin karşısında ezik büzük durması gerektiğini, ondan fazlasını hak etmediğini asıl düşünen "bazı" kadınlar bence. Erkeklerden kötü örnekler var bunlar karıları çalışınca da kartına çökmek isteyecek olanlar zaten. Şu konuya verilen cevaplar konu sahibinin rahatsızlığının ne kadar normal olduğunu gösterdi bana bir kez daha.Ben benim cevabımın cooook daha kkötü olduğunu düşünmüyorum. Apaçık kıskanan (durduk yere kimse kimsenin hayatına burnunu sokmaz) Birine kıskanıyorsun demek bozuk bir üslup değildir. Evet, bana koca parası yemek zoruna gitmiyor mu diyene, yooo en tatlı para koca parası diyorum. İnsanların üzerimde narsistik tatmin yaşamasına müsade edecek değilim. Ne diyim, sosyolojik açılım mı yapayım? Yoksa oturup ezik büzük durumumu izaha mı çalışayım?
Boş insan derken beni kastediyorsanız eğer çok gülerim.
El pençe para isteyen kim kız her ev hanımını öyle zannettiniz herhalde ayolBu hayatta kıskanılmayacak en büyük şey bir erkeğin boyunduruğu altında el pençe para istemek olur!
Hangi çağda yaşıyorlar ki el pençe durmak çağı çoktan geçti yahu onlar işe giderken koca parasıyla geziyoruzKim el pençe divan duruyormuş :)) ya huu bunları hangi hayal aleminde türetiyorsunuz. Ev hanımlarını culsuz mu zannediyorsunuz? Bir çoğunun kendine ait birikimi var. Ayrıca kocadan para dilenmiyorlar. Ortak yaşam denilen bir şey var. Herkesin sorumluluğu var. Evi temelde bakmakla yükümlü olan erkektir. Kadın katlı sağlamak isterse kendi tercihidir. Erkekler kadinin isteklerini karşılar bu kadar :)))
Bilmiyorum ki ben de. Benim çalışmayan kocasının verdiği maaş kartı ile Fink atan arkadaşlarım var. El pençe nedir ya Saray kanunları mi var tövbe :))Hangi çağda yaşıyorlar ki el pençe durmak çağı çoktan geçti yahu onlar işe giderken koca parasıyla geziyoruz
Ay ağzınız bal yesinSiz kıskananlar var deyince ne kader tepki aldınız. Başka bir üye kadın kocasının karşısında el pençe para ister diyebilir ama. Çalışmayan kadının kocasınin karşısında ezik büzük durması gerektiğini, ondan fazlasını hak etmediğini asıl düşünen "bazı" kadınlar bence. Erkeklerden kötü örnekler var bunlar karıları çalışınca da kartına çökmek isteyecek olanlar zaten. Şu konuya verilen cevaplar konu sahibinin rahatsızlığının ne kadar normal olduğunu gösterdi bana bir kez daha.
Kız kocaları da çalışmıyorsa kimin maaş kartıyla geziyorlarBilmiyorum ki ben de. Benim çalışmayan kocasının verdiği maaş kartı ile Fink atan arkadaşlarım var. El pençe nedir ya Saray kanunları mi var tövbe :))
kadının kadını ezme çabasını anlamıyorum. erkekler sizin kadar bizden nefret etmiyor. biraz insancıl olun ya. herkes kavga derdinde. herkes kendi üstünlüğünü ilan etmiş karşı tarafa kabullendirme ya da dayatma derdinde. oysa herkesin hayatına kendine. bu ne kin öfke anlamadım.
Bir virgül nelere kadir :)) çalışmayan kelimesinden sonra virgül gelecek. Koymamisim :)) Bahsettiğim normal insanlar ve hayatlar. .Kız kocaları da çalışmıyorsa kimin maaş kartıyla geziyorlarAy benim aklım almıyor artık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?