Ev kadınları neden küçümseniyor

Konudan bağımsız geçenlerde bir yakınım evi temizletmek istediğini söyledi.1+1 evde yaşıyor , güvenilir birisini aradığından bahsetti vs.Bende hemen atladım 1 2 kere ben gelirim yalnız yalnız yaparım hem terapi gibi olur dedim.Çok beğendi bu fikri.Müsait bir zaman ayarlayıp gittim.Amerikan mutfak, yatak odası, minik koridor ve banyo tam 6 saatte bitti.
Detaylı temizlik yaptım sağlam para da aldım Yani 1 gününüzü ayırsanız en detaylı temizlik bile yapılır küçük evde.Ev işlerini bazı insanlar çok büyütuyor bence, çocuk yoksa hele çok kolay.Yemek yaparken robotu çalıştırırsın haftada 1 de silerek süpürürsün.2 günde bir toz alırsın, her girdiğinde banyo tuvaleti temiz bırakırsın.E daha ne.Tabi çok çocuklu ev başka, bir koyduğunu yerinde kolay bulamıyorsun.
 
Hep öyle derler zaten birikimim var vs çalışanlar da çalışmayan kadınları kıskanmıyor senin sandığın gibi.
E vaaar. Ayrıca ben de çalışan bir kadınım. Yani iki tarafı da gaaaayet iyi biliyorum.
Ben çalışan kadın kıskanıyor demedim ki, bu zorbalamayı çalışan kadınlar yapıyor dedim. Diğer kadınları asalak olarak görmeyen çalışan kadınlar üzerine alınmasın.
 
Ev hanımlığı da yaptım, özel sektörde de çalıştım, atandım da… ev hanımlığı sürecimde eskiden nedenini anlayamadığım ama içten içe tespit ettiğim ev hanımlarının yarısından çoğunun psikolojisinin bozuk olduğu gerçeği sebebini anladım. Hapis psikolojisi daha da bozuk olan bir grup varsa onlar da özel sektörde ücretle çalışıp bir de bakıcıya para veren kadınlar oluyor onlar en zoru. Özel sektörde maaşının artacagi bir işte çalışmıyorsan yani kariyer yapabileceğin bir işte çalışmıyorsan çalışmanın pek de bir mantığı yok. Allah bu kadınlara yardım etsin. Aldatılmak var şiddet var boşanmak var meslek yok iş yok ailede yoksa inanamıyorum çok zor olsa gerek çok üzülüyorum bu konular açılınca.
 
Genç hanımlar burayı okuyup iyi bir çalışma ortamınız varken sakın bırakmayın. Asgari ücretten yüksek aliyorsaniz sakın bırakmayın. Hayatta tüm kötülükler insanlar için. Bu gün aileniz varken yarın size sırtını dönebilir. Es olayına girmiyorum bile….
 
Herkes değil mesela ben de çalışıyorum ancak ben o kastedilen kıskanan tayfada kendimi hiç görmüyorum. Ancak ben de ciddi derecede kıskanan insanlar olduğunu burda da görüyorum. Bazıları açık yüreklilikle de söylüyor zaten. Kendi isteğiyle çalışan insanlarda değil ama istemediği işlerde çalışmak zorunda kalan insanların bazısında böyle bir hazımsızlık var.

Mesela şu an aktif olmayan bir üye vardı. “Çalışmayan kadınların çocuklarına acıyorum, kültürsüz, asalak anneleri var” tarzı şeyler yazıyordu. Eski konularına bakmıştım “çocuğum küçük işe başlamak istemiyorum ama borçlarımız var mecburen çalışıyorum” diye konuları vardı. Hatta çocuğu 5 yaşına gelmiş hala “ben çocuğum bebekken süt izni kullanmadım çocuğum anasız büyüdü” diye konu açmaya devam ediyordu. Fütursuzca saldıran kişilerin çalışmak istememesine rağmen mecbur olduğu için çalışan ve bu yüzden kıskanan kişiler olduğunu düşünüyorum ben de. Bunu da “kocana muhtaç olursan sonra boşanamazsan görürüm” seni gibi kalıplarla söylüyorlar ama kesinlikle o kişinin iyiliğini düşündüklerinden değil.

Mesela irem derici röportaj vermişti belki 1 sene olmuştur. Erkek parası yiyen kadınlardan nefret ediyorum demişti. röportajı yapan kişi sevgililerine para harcar mısın deyince de sevgililerine para yedirdiğini ve bundan gocunmadığını söylemişti. Yani kadın parası yiyen erkeği normal görüp yanında gezdirirken erkek parası yiyen kadından nefret ediyordu. Bu şimdi kıskançlık değil de nedir?

İşine seven insanlarda asla böyle şeyler yok. Çok saçma sapan muhabbetler. Benim kuzenim veya tanımadığım bir kadın evde oturuyorsa bundan banane? Bunun için neden nefret edeyim ondan?

Bu tarz konularda çok agresif yanıtlar yazan kafamda mimlediğim 4-5 üye var. Pasif gelirleri veya zengin kocaları olsa ilk onlar bırakır işi.
 
Son düzenleme:
O zaman bunu yazsaydınız sanki herkes evde oturmaya meraklı da çalışmayanları kıskanıyor gibi anlaşılıyor mesajınızdan
 
Asıl çocuk yoksa bir insan kendi keyfine göre çalismamayi tercih edebilir, sonuçta sadece kendi hayatından, onurundan veya geleceğinden sorumludur ama çocuk varsa kadın -erkek farketmeksizin böyle bir tercih şansı kalmıyor bence çünkü artık sadece kendisine değil dünyaya getirdiği insana karşı sorumlu olmuyor mu?
 
Siz kıskananlar var deyince ne kader tepki aldınız. Başka bir üye kadın kocasının karşısında el pençe para ister diyebilir ama. Çalışmayan kadının kocasınin karşısında ezik büzük durması gerektiğini, ondan fazlasını hak etmediğini asıl düşünen "bazı" kadınlar bence. Erkeklerden kötü örnekler var bunlar karıları çalışınca da kartına çökmek isteyecek olanlar zaten. Şu konuya verilen cevaplar konu sahibinin rahatsızlığının ne kadar normal olduğunu gösterdi bana bir kez daha.
 
kadının kadını ezme çabasını anlamıyorum. erkekler sizin kadar bizden nefret etmiyor. biraz insancıl olun ya. herkes kavga derdinde. herkes kendi üstünlüğünü ilan etmiş karşı tarafa kabullendirme ya da dayatma derdinde. oysa herkesin hayatına kendine. bu ne kin öfke anlamadım.
 
Hangi çağda yaşıyorlar ki el pençe durmak çağı çoktan geçti yahu onlar işe giderken koca parasıyla geziyoruz
 
Hangi çağda yaşıyorlar ki el pençe durmak çağı çoktan geçti yahu onlar işe giderken koca parasıyla geziyoruz
Bilmiyorum ki ben de. Benim çalışmayan kocasının verdiği maaş kartı ile Fink atan arkadaşlarım var. El pençe nedir ya Saray kanunları mi var tövbe :))
 
Ay ağzınız bal yesin
Ben de tam olarak bunu anlatmaya çalıştım.
 
Bilmiyorum ki ben de. Benim çalışmayan kocasının verdiği maaş kartı ile Fink atan arkadaşlarım var. El pençe nedir ya Saray kanunları mi var tövbe :))
Kız kocaları da çalışmıyorsa kimin maaş kartıyla geziyorlar Ay benim aklım almıyor artık bu kadar normallestirmeyi
 

Ben katılıyorum, isteyen istediği gibi yaşasın kime ne.. Gerçi bu toplumda ezme, ben daha iyiyim deme sacmalığı gayet yaygınlaştı bence, bu tip sen oylesin böylesin diyen tipler de çoğaldı cinsiyetten bağımsız olarak. 2 cift laf etmek de , muhabbet de bir zorlaştı sankim ağzını açıyorsun o öyle değil, sen öylesin böylesin diyen biri ortaya atlayıp lafı ağzina tapıveriyor
 
Kız kocaları da çalışmıyorsa kimin maaş kartıyla geziyorlar Ay benim aklım almıyor artık
Bir virgül nelere kadir :)) çalışmayan kelimesinden sonra virgül gelecek. Koymamisim :)) Bahsettiğim normal insanlar ve hayatlar. .
Öyle kadın çalışmıyor diye eziliyor,büzülüyor yorumları bana saçma geliyor.
Basit bir örnek. Benim yengem yıllardır çalışıyor. Kız kardesi çalışmıyor. Ama kız kardeşinin çalışmadan sahip olduğu her şeye , yengem çalışarak sahip. Yengemden de zengin :)) çalışmıyor diye kocasına da el pençe divan durmuyor. Arabasını kocası aldı. Ama yengem kendi kazanci ile aldı.
Bu tartışma çok su götürür. Ama diyeceğim o ki çalışan çalışmayan kadın da olsa kadınlar mutlu olsun. Her daim mutlu olsunlar.
 
25 yıldır çalışıyorum.Ailem maddi zorluklarla beni okutup meslek sahibi olmami sagladi..Kucuklugumden beri hayalim olan mesleği yapıyorum..İki çocuğumla hem çalıştım hem ev hanımı oldum.Esten nasıl özel ihtiyaç için para istenir onu bile bilmedim..Ama bütün bunlar benim tercihimdi.Neden? Belki ileride eşimle yolum ayrılır, ya da ayrılmayı bırak sağlık sorunu olur da eşim çalışamaz durumda olur diye hiç işi bırakıp ev hanimligi yapmayı düşünmedim .İyi ki de düşünmemisim ayrılik aşamasındayım iki çocukla çalışıp kazanıp harcıyorum kimseden beklentim minnetim yok sukurler olsun.Hayat bu ne getirir belli olmaz.Herkesin kendi tercihi,ev hanimligi mutlu ediyorsa kimseyi ilgilendirmez.Herkesin hayattan beklentisi,yaşam tarzı farklı sonuçta..Ama kızlarımın da meslek sahibi olup kendi ayaklari üstünde durmasını tercih ederim.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…