Farklı bir bakış açısı! Woohoo sevdim bunu! Come on!Herkes değil mesela ben de çalışıyorum ancak ben o kastedilen kıskanan tayfada kendimi hiç görmüyorum. Ancak ben de ciddi derecede kıskanan insanlar olduğunu burda da görüyorum. Bazıları açık yüreklilikle de söylüyor zaten. Kendi isteğiyle çalışan insanlarda değil ama istemediği işlerde çalışmak zorunda kalan insanların bazısında böyle bir hazımsızlık var.
Mesela şu an aktif olmayan bir üye vardı. “Çalışmayan kadınların çocuklarına acıyorum, kültürsüz, asalak anneleri var” tarzı şeyler yazıyordu. Eski konularına bakmıştım “çocuğum küçük işe başlamak istemiyorum ama borçlarımız var mecburen çalışıyorum” diye konuları vardı. Hatta çocuğu 5 yaşına gelmiş hala “ben çocuğum bebekken süt izni kullanmadım çocuğum anasız büyüdü” diye konu açmaya devam ediyordu. Fütursuzca saldıran kişilerin çalışmak istememesine rağmen mecbur olduğu için çalışan ve bu yüzden kıskanan kişiler olduğunu düşünüyorum ben de. Bunu da “kocana muhtaç olursan sonra boşanamazsan görürüm” seni gibi kalıplarla söylüyorlar ama kesinlikle o kişinin iyiliğini düşündüklerinden değil.
Mesela irem derici röportaj vermişti belki 1 sene olmuştur. Erkek parası yiyen kadınlardan nefret ediyorum demişti. röportajı yapan kişi sevgililerine para harcar mısın deyince de sevgililerine para yedirdiğini ve bundan gocunmadığını söylemişti. Yani kadın parası yiyen erkeği normal görüp yanında gezdirirken erkek parası yiyen kadından nefret ediyordu. Bu şimdi kıskançlık değil de nedir?
İşine seven insanlarda asla böyle şeyler yok. Çok saçma sapan muhabbetler. Benim kuzenim veya tanımadığım bir kadın evde oturuyorsa bundan banane? Bunun için neden nefret edeyim ondan?
Bu tarz konularda çok agresif yanıtlar yazan kafamda mimlediğim 4-5 üye var. Pasif gelirleri veya zengin kocaları olsa ilk onlar bırakır işi.
"çalışmayan" kelimesinden sonra virgül olmalıydı.Kız kocaları da çalışmıyorsa kimin maaş kartıyla geziyorlarAy benim aklım almıyor artık bu kadar normallestirmeyi
Keşke her kadın yengenizin kizkardesi kadar şanslı mutlu huzurlu olsa ama işte burda bile hergun onlarcasini okuyoruz bu ülkede kadinlarimizin çok büyük bir kısmı bir noktada yolundan çıkmış evliliklerde çocuklarıyla çaresizce kısılıp kalıyor, onlara ayrı çocuklarına ayrı içimiz yanıyor....Bir virgül nelere kadir :)) çalışmayan kelimesinden sonra virgül gelecek. Koymamisim :)) Bahsettiğim normal insanlar ve hayatlar. .
Öyle kadın çalışmıyor diye eziliyor,büzülüyor yorumları bana saçma geliyor.
Basit bir örnek. Benim yengem yıllardır çalışıyor. Kız kardesi çalışmıyor. Ama kız kardeşinin çalışmadan sahip olduğu her şeye , yengem çalışarak sahip. Yengemden de zengin :)) çalışmıyor diye kocasına da el pençe divan durmuyor. Arabasını kocası aldı. Ama yengem kendi kazanci ile aldı.
Bu tartışma çok su götürür. Ama diyeceğim o ki çalışan çalışmayan kadın da olsa kadınlar mutlu olsun. Her daim mutlu olsunlar.
Benim de ne kadar çalışmayan kadın tanıdığım varsa her istediklerini alamıyor, sürekli idare edip kocanın dediğine razı olmak zorundalar. O yüzden bu tür konularda genelleme yapılması doğru değil ( sizi kastetmiyorum). Çünkü her hayat , her evlilik biriciktir.Bir virgül nelere kadir :)) çalışmayan kelimesinden sonra virgül gelecek. Koymamisim :)) Bahsettiğim normal insanlar ve hayatlar. .
Öyle kadın çalışmıyor diye eziliyor,büzülüyor yorumları bana saçma geliyor.
Basit bir örnek. Benim yengem yıllardır çalışıyor. Kız kardesi çalışmıyor. Ama kız kardeşinin çalışmadan sahip olduğu her şeye , yengem çalışarak sahip. Yengemden de zengin :)) çalışmıyor diye kocasına da el pençe divan durmuyor. Arabasını kocası aldı. Ama yengem kendi kazanci ile aldı.
Bu tartışma çok su götürür. Ama diyeceğim o ki çalışan çalışmayan kadın da olsa kadınlar mutlu olsun. Her daim mutlu olsunlar.
Maalesef toplulumuzda bahsettiğin kadınlar var bir de okumuş kariyer sahibi kadınlarımızın diğer kadınlarımızı küçümseyip eziklemesi de var ya işte bu çok daha acı ki eğitimli kariyerli iş güç sahibi kadınların bunu yapıyor olması çok daha üzücü bence eğitim sistemimiz oldukça eksik hep vurguluyorum.Keşke her kadın yengenizin kizkardesi kadar şanslı mutlu huzurlu olsa ama işte burda bile hergun onlarcasini okuyoruz bu ülkede kadinlarimizin çok büyük bir kısmı bir noktada yolundan çıkmış evliliklerde çocuklarıyla çaresizce kısılıp kalıyor, onlara ayrı çocuklarına ayrı içimiz yanıyor....
O yüzden ben burayı okuyan genç kizlarimizin doğru yonlendirilmesi adına nadir ve şanslı örnekleri değil istatiksel olarak yaygın riskleri anlatıp hem kendileri hem çocukları için doğru kararlar almalarını sağlamalıyız diye düşünüyorum.
Eziklemekten kastınız nedir bilmiyorum ama bazı haklı uyarılar da sanki bazen karşı taraf için eziklemek , hakaret etmek olarak yorumlanıyor gibi geliyor bana. Yansıtma mi yapılıyor yoksa başka bir durum mu anlatilmaya çalışılıyor emin değilim o yüzden çok ilginç buluyorum bu ezikleme terimini ama sormaya da korkuyorum nedir diyeMaalesef toplulumuzda bahsettiğin kadınlar var bir de okumuş kariyer sahibi kadınlarımızın diğer kadınlarımızı küçümseyip eziklemesi de var ya işte bu çok daha acı ki eğitimli kariyerli iş güç sahibi kadınların bunu yapıyor olması çok daha üzücü bence eğitim sistemimiz oldukça eksik hep vurguluyorum.
Yukarıda bazı kadınların yorumlarında var açıkçası mağdur kadınların okuduğunda üzüleceklerini düşünüyorum her kadın aileden veya kocadan ya da kaderinden yana şanslı olmayabiliyor el pençe kocasından para istiyor da olabilir küçümseyerek yazıyor olmaları oldukça üzücüEziklemekten kastınız nedir bilmiyorum ama bazı haklı uyarılar da sanki bazen karşı taraf için eziklemek , hakaret etmek olarak yorumlanıyor gibi geliyor bana. Yansıtma mi yapılıyor yoksa başka bir durum mu anlatilmaya çalışılıyor emin değilim o yüzden çok ilginç buluyorum bu ezikleme terimini ama sormaya da korkuyorum nedir diye
Üfff hele bi tanesi var, en birinci o, en çok o çalışıyor, çalışmayan böcekler kaybolsunBu tarz konularda çok agresif yanıtlar yazan kafamda mimlediğim 4-5 üye var.
Yazmayayım yazmayayım linçlenicem dedim ama 12 yıl özel sektörde çalıştım,son 10 yıldır da evdeyim.Eşimle ikimizin kararıydı,sigortamı ödedi,1 yıllık emekliyim sayesinde.Her ay hesabıma yatırdığı düzenli bir gelirim var.Çalışmayı seviyordum ama işim de mutlu değildim.Evde olmayı,evimle,kendimle ilgilenmeyi seviyorum.Bi sürü zamanım bana kalıyo,canım sıkıldıkça arabamla fink atmayı seviyorum.Sağolsun yakıt,bakım gibi sorunlarım yok onlar da eşime ait,kendisi diyo zaten sizin için çalışıyorum diye,benim de çalışan ama kendi maaşını istediği gibi harcayamayan yakınlarım zamanında bikaç laf söylemeye kalktılar ama umrumda bile olmadı,Bilmiyorum ki ben de. Benim çalışmayan kocasının verdiği maaş kartı ile Fink atan arkadaşlarım var. El pençe nedir ya Saray kanunları mi var tövbe :))
Ev hanımları neden küçümseniyor sorusunun cevabısınız.Kim el pençe divan duruyormuş :)) ya huu bunları hangi hayal aleminde türetiyorsunuz. Ev hanımlarını culsuz mu zannediyorsunuz? Bir çoğunun kendine ait birikimi var. Ayrıca kocadan para dilenmiyorlar. Ortak yaşam denilen bir şey var. Herkesin sorumluluğu var. Evi temelde bakmakla yükümlü olan erkektir. Kadın katlı sağlamak isterse kendi tercihidir. Erkekler kadinin isteklerini karşılar bu kadar :)))
Ev hanımı olmanın veya çalışıyor olmanın birbirine üstünlüğü yok bence kim nasıl istiyorsa nasıl mutluysa seçimini de o yönde yapmalı . Yalnız mutlaka eşe bağımlı olmama anlamında eğitim meslek iş tecrübesi olması gerek çocuktan önce . Çocuk olduktan sonrası artık kendi keyfi özellikle ilk 3 yıl kimse bişey dememeli . 3 yıldan sonra da kendisini garanti altına alan her kadın toplum baskısı görmeden dilediği seçimi yapmalı. Ben de kendi işini yapan ve 3 çocuğunu da en az 2 yaşına kadar bakıcısız yardımcısız kreşsiz büyütmüş çalışan bir anneyim . Nadiren kayınvalidemden destek isterim sağolsun yardımcı olur. Ben tercihimi çalışmaktan yana kullandım . Ancak ev işini bahsetmiyorum çocuk yetiştirmek başlı başına bir iş zaten. Bebek bakımı , oyunu , beslenmesi , sevgi ,ilgi , okul çağında ödevi, sınavları, başarısı, ilgi alanlarına zaman ayrılması , her ihtiyaç anında yanında olmak gelişimini gözlemlemek sağlıklarını gözetmek, hastalıkları vs ciddi zaman ve enerji isteyen bir durum ve zaman ve enerjisini çocuklarına harcamak isteyen ve bu şekilde mutlu olan bir kadına kimse bişey dememeli . Aynı şekilde bunlarle birlikte ayrıca çalışmaya da enerjisi olan kadına da kimse bişey dememeli . Mahalle baskısını bir kenara bırakabilsek de herkes kendi önüne bakabilse keşke…
Yorumumu eksik alıntılamışsınız . Kendisini garanti altına alan kadın istediği tercihi yapar diyorum. Garantiden kasıt tabi ki maddi durum. Düzenli gelir, ev , araba , gayrimenkul, meslek vs … çünkü tabi ki dünyaya getirdiği çocuklarına karşı sorumlu.Asıl çocuk yoksa bir insan kendi keyfine göre çalismamayi tercih edebilir, sonuçta sadece kendi hayatından, onurundan veya geleceğinden sorumludur ama çocuk varsa kadın -erkek farketmeksizin böyle bir tercih şansı kalmıyor bence çünkü artık sadece kendisine değil dünyaya getirdiği insana karşı sorumlu olmuyor mu?
Yukarda verilecek tek cevap sana ne girip çıkıyor yazmıştım, o cümlenin uygulanabileceği yer tam burası. Bakın nasıl oluyor:
- Mesaj sahibinin kendi beyni var mı? Var.
- Aldatılırsa parasız kalacağının farkında mı? Evet
- Bu riski alıyor mu? Evet
- Bize fikrimizi sordu mu? Hayır
- Bu durumda bizi ilgilendiren bir durum var mı? Hayır.
Kısacası bize giren veya çıkan yok konu sahibesinin kendi hayatı kalırsa da ortada kendi kalır. Bizi ne ilgilendirir?
Mükemmel yorumlamışsınız. Çok iyi özetlemişsinizYani şöyle ben de mühendisim, 16 yıldır aynı işi yapıyorum. Türkiyede sadece staj yaptım, kariyerimin geri kalanı yurtdışında ABD ve Alman şirketlerinde. Şunu açıkça söylemeliyim ki bizim ülkedeki çalışma ortamı genelde kötü, ya saat çok uzun, ya işyerinde mobbing var, ya yönetim profesyonel değil ya para çok az ya şu ya bu ... yani huzurla çalışmak mümkün değil. Benim çalıştığım tüm işyerleri gayet huzurluydu, istesen hepsine 40 yıl gider gelir çalışırsın ve yıpranmazsın. Herkes profesyonelce işini yapıyor, akşam olunca da çıkıp gidiyor. Türkiyede çalışmak genel olarak işkence, mobbingi var, İstanbulsa saatlerce trafik var, şahane olmayan yöneticiler var ... huzurla çalışmak mümkün değil. Tüm dünya böyle değil asla bizim ülkenin kendini düzeltmesi gerek, çalışmak asla böyle zul ve stresli bir olay değil. Türkiyede bakıyorsun mobbingti şuydu buydu 5.yılda posan çıkıyor, beziyorsun.
Yeterli bilgi birikimim ve tecrübem olduğunu düşünüyorum, mesleğimi idame ettirebilmem için. En kötü senaryoda girer bir yere çalışırım. Ara verdiğim için işsiz mi kalırım? Sanmam. Hiçbir şey yapamasam simit satarım. O saçını başını süpürge eden, dımdızlak ortada kalır dediğiniz hanımlar genelde eli hiç iş tutmamış, sıfırdan başlayacak olanlar için geçerli anladığım kadarıyla. Ki onlara da saygım sonsuz. Hayat herkese adil davranmıyor ne yazık ki. Şartlar öyle gerektirmiş oluyor bazen.Her ilişki boşanma adayıdır neyin iknası neyin avuntusu bu çalışmamanın.
Çalış paranı kazan bir tl verme eve yemin ederim buna tamamım. Erkek geçindirsin evi. Kadının bizzat parası geliri olacak.
Yarın bir gün dımdızlak kalıverilir ortada.
Donuna kadar alma lafı da bu sitede gerçek sayılıyor çoluk çocukla max 5-10 k alabilirsiniz anca
Evde saçını başını süpürge etme kardeş git çalış para geçsin eline. Bugünün yarını var
Açıkçası gayet rahatız çok şükür. Evimi, arabamı aldım. İstediğimi alır, yer, giyerim. Ne kadar harcadın diyen bir eşim yok. Para istemek söz konusu bile değildir aramızda. Çünkü kesemiz zaten birdir. Boşanırsan yandın algısını da anlayamıyorum. Sağlığım el verdiği müddetçe “gerekirse” yine çalışırım. Benim sormak istediğim konu çok farklıyken nerelere çekildi yahu. Bazı yorumları şaşkınlık içerisinde okudum. O öyle değil, bu böyle diye tek tek açıklamaya kalksam çıkamam herhalde burdanEsinizle siz mutluysaniz rahat geviniyorsaniz kime ne ayni firsat elinde olsa oda yapardi eminim kiskandigi icin yada cekemedigi icin oyle diyodur yoksa bir insan neden bu sekilde baskasini asagilasin takilmayin ya keyfinize bakin
Müthiş gözlemHerkes değil mesela ben de çalışıyorum ancak ben o kastedilen kıskanan tayfada kendimi hiç görmüyorum. Ancak ben de ciddi derecede kıskanan insanlar olduğunu burda da görüyorum. Bazıları açık yüreklilikle de söylüyor zaten. Kendi isteğiyle çalışan insanlarda değil ama istemediği işlerde çalışmak zorunda kalan insanların bazısında böyle bir hazımsızlık var.
Mesela şu an aktif olmayan bir üye vardı. “Çalışmayan kadınların çocuklarına acıyorum, kültürsüz, asalak anneleri var” tarzı şeyler yazıyordu. Eski konularına bakmıştım “çocuğum küçük işe başlamak istemiyorum ama borçlarımız var mecburen çalışıyorum” diye konuları vardı. Hatta çocuğu 5 yaşına gelmiş hala “ben çocuğum bebekken süt izni kullanmadım çocuğum anasız büyüdü” diye konu açmaya devam ediyordu. Fütursuzca saldıran kişilerin çalışmak istememesine rağmen mecbur olduğu için çalışan ve bu yüzden kıskanan kişiler olduğunu düşünüyorum ben de. Bunu da “kocana muhtaç olursan sonra boşanamazsan görürüm” seni gibi kalıplarla söylüyorlar ama kesinlikle o kişinin iyiliğini düşündüklerinden değil.
Mesela irem derici röportaj vermişti belki 1 sene olmuştur. Erkek parası yiyen kadınlardan nefret ediyorum demişti. röportajı yapan kişi sevgililerine para harcar mısın deyince de sevgililerine para yedirdiğini ve bundan gocunmadığını söylemişti. Yani kadın parası yiyen erkeği normal görüp yanında gezdirirken erkek parası yiyen kadından nefret ediyordu. Bu şimdi kıskançlık değil de nedir?
İşine seven insanlarda asla böyle şeyler yok. Çok saçma sapan muhabbetler. Benim kuzenim veya tanımadığım bir kadın evde oturuyorsa bundan banane? Bunun için neden nefret edeyim ondan?
Bu tarz konularda çok agresif yanıtlar yazan kafamda mimlediğim 4-5 üye var. Pasif gelirleri veya zengin kocaları olsa ilk onlar bırakır işi.
Benim tanidigim calisan kadinlar da bise alirken esinden izin istiyorlar ya da banka kartlari kocalarinda mesela gorumcem calisiyor yegenine bise alirken esinden gizliyor yada kendine bise aldiginda sakliyor bu daha kotu bir durumdur sanirimBenim de ne kadar çalışmayan kadın tanıdığım varsa her istediklerini alamıyor, sürekli idare edip kocanın dediğine razı olmak zorundalar. O yüzden bu tür konularda genelleme yapılması doğru değil ( sizi kastetmiyorum). Çünkü her hayat , her evlilik biriciktir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?