Ev kadınları neden küçümseniyor

Farklı bir bakış açısı! Woohoo sevdim bunu! Come on!
Kız kocaları da çalışmıyorsa kimin maaş kartıyla geziyorlar Ay benim aklım almıyor artık bu kadar normallestirmeyi
"çalışmayan" kelimesinden sonra virgül olmalıydı.

Keşke her kadın yengenizin kizkardesi kadar şanslı mutlu huzurlu olsa ama işte burda bile hergun onlarcasini okuyoruz bu ülkede kadinlarimizin çok büyük bir kısmı bir noktada yolundan çıkmış evliliklerde çocuklarıyla çaresizce kısılıp kalıyor, onlara ayrı çocuklarına ayrı içimiz yanıyor....

O yüzden ben burayı okuyan genç kizlarimizin doğru yonlendirilmesi adına nadir ve şanslı örnekleri değil istatiksel olarak yaygın riskleri anlatıp hem kendileri hem çocukları için doğru kararlar almalarını sağlamalıyız diye düşünüyorum.

Benim de ne kadar çalışmayan kadın tanıdığım varsa her istediklerini alamıyor, sürekli idare edip kocanın dediğine razı olmak zorundalar. O yüzden bu tür konularda genelleme yapılması doğru değil ( sizi kastetmiyorum). Çünkü her hayat , her evlilik biriciktir.

Maalesef toplulumuzda bahsettiğin kadınlar var bir de okumuş kariyer sahibi kadınlarımızın diğer kadınlarımızı küçümseyip eziklemesi de var ya işte bu çok daha acı ki eğitimli kariyerli iş güç sahibi kadınların bunu yapıyor olması çok daha üzücü bence eğitim sistemimiz oldukça eksik hep vurguluyorum.

Esinizle siz mutluysaniz rahat geviniyorsaniz kime ne ayni firsat elinde olsa oda yapardi eminim kiskandigi icin yada cekemedigi icin oyle diyodur yoksa bir insan neden bu sekilde baskasini asagilasin takilmayin ya keyfinize bakin

Eziklemekten kastınız nedir bilmiyorum ama bazı haklı uyarılar da sanki bazen karşı taraf için eziklemek , hakaret etmek olarak yorumlanıyor gibi geliyor bana. Yansıtma mi yapılıyor yoksa başka bir durum mu anlatilmaya çalışılıyor emin değilim o yüzden çok ilginç buluyorum bu ezikleme terimini ama sormaya da korkuyorum nedir diye

Yukarıda bazı kadınların yorumlarında var açıkçası mağdur kadınların okuduğunda üzüleceklerini düşünüyorum her kadın aileden veya kocadan ya da kaderinden yana şanslı olmayabiliyor el pençe kocasından para istiyor da olabilir küçümseyerek yazıyor olmaları oldukça üzücü

Bilmiyorum ki ben de. Benim çalışmayan kocasının verdiği maaş kartı ile Fink atan arkadaşlarım var. El pençe nedir ya Saray kanunları mi var tövbe :))
Yazmayayım yazmayayım linçlenicem dedim ama 12 yıl özel sektörde çalıştım,son 10 yıldır da evdeyim.Eşimle ikimizin kararıydı,sigortamı ödedi,1 yıllık emekliyim sayesinde.Her ay hesabıma yatırdığı düzenli bir gelirim var.Çalışmayı seviyordum ama işim de mutlu değildim.Evde olmayı,evimle,kendimle ilgilenmeyi seviyorum.Bi sürü zamanım bana kalıyo,canım sıkıldıkça arabamla fink atmayı seviyorum.Sağolsun yakıt,bakım gibi sorunlarım yok onlar da eşime ait,kendisi diyo zaten sizin için çalışıyorum diye,benim de çalışan ama kendi maaşını istediği gibi harcayamayan yakınlarım zamanında bikaç laf söylemeye kalktılar ama umrumda bile olmadı,

Ev hanımları neden küçümseniyor sorusunun cevabısınız.

Yorumumu eksik alıntılamışsınız . Kendisini garanti altına alan kadın istediği tercihi yapar diyorum. Garantiden kasıt tabi ki maddi durum. Düzenli gelir, ev , araba , gayrimenkul, meslek vs … çünkü tabi ki dünyaya getirdiği çocuklarına karşı sorumlu.

Burada birkaç ay önce bir konu açılmıştı. Devlet emekli olmayan ama yaşlanan kadınları desteklesin diye. Özellikle kimi kimsesi yoksa ve hayatı votunca çalışmamışsa veya geliri kendini geçindirmek için yeterli değilse vs. İşte tam bu noktada bize giren çıkan oluyor biraz.

Mükemmel yorumlamışsınız. Çok iyi özetlemişsinizKafam kaldırmıyor dediğim için bir ton laf saymış, çok sinirlenmiş mutsuz bir arkadaşımız fakat siz durumu gayet açık anlatmışsınız.
O kadar stresli ve sevmediğim bir işi yapıyordum ki, savaşmak zorunda olduğum mobbingler de cabasıydı. Sinir sıkışması, kas spazmı, baş ağrısı derken sağlığımdan olmadan çekildim evime. Çok şükür ki imkanlarım buna el veriyor. Geleceğimi düşünmek de bana kalsın artık Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim

Yeterli bilgi birikimim ve tecrübem olduğunu düşünüyorum, mesleğimi idame ettirebilmem için. En kötü senaryoda girer bir yere çalışırım. Ara verdiğim için işsiz mi kalırım? Sanmam. Hiçbir şey yapamasam simit satarım. O saçını başını süpürge eden, dımdızlak ortada kalır dediğiniz hanımlar genelde eli hiç iş tutmamış, sıfırdan başlayacak olanlar için geçerli anladığım kadarıyla. Ki onlara da saygım sonsuz. Hayat herkese adil davranmıyor ne yazık ki. Şartlar öyle gerektirmiş oluyor bazen.

Bekarken çalışıyordum. Evlendim bir süre daha çalıştım. Şehir değiştirdik. Ve ben çalışmayı bıraktım. Eşimin maaşı oldukça iyiydi. Ve ben evimin tadını çıkarmak istedim o zamanlar. Sonra da bi alıştım eve daha da çalışmak istemedi canım. Eğer ekonomik durumumuz iyi olmasaydı elbette çalışırdım. Ama gerek görmedim. Şimdi ben bunu tercih ettim diye hiç kimse sen de evde koca parası yiyorsun, boş boş oturuyorsun diye hadsizlikte bulunamaz. Ben çalışan kadınlara saygı duyuyorsam ki bence bu zor bir şeydir hem ev hem iş çok zordur eminim, onlar da bir zahmet tercihime saygı duysun. Birbirimizi aşağılamanın kime ne faydası olacak pardon da? İlkokul 2. sınıfta mıyız? Benim babam senin babanı döver der gibi haller
Herkes nasış mutluysa öyle yaşasın kardeşim

Esinizle siz mutluysaniz rahat geviniyorsaniz kime ne ayni firsat elinde olsa oda yapardi eminim kiskandigi icin yada cekemedigi icin oyle diyodur yoksa bir insan neden bu sekilde baskasini asagilasin takilmayin ya keyfinize bakin
Açıkçası gayet rahatız çok şükür. Evimi, arabamı aldım. İstediğimi alır, yer, giyerim. Ne kadar harcadın diyen bir eşim yok. Para istemek söz konusu bile değildir aramızda. Çünkü kesemiz zaten birdir. Boşanırsan yandın algısını da anlayamıyorum. Sağlığım el verdiği müddetçe “gerekirse” yine çalışırım. Benim sormak istediğim konu çok farklıyken nerelere çekildi yahu. Bazı yorumları şaşkınlık içerisinde okudum. O öyle değil, bu böyle diye tek tek açıklamaya kalksam çıkamam herhalde burdan zira bazıları çok sinirlenmiş Bu arada yorumunuz üstünden genel yazıyorum. Teşekkür ediyorum cevabınız için

Müthiş gözlem

Benim tanidigim calisan kadinlar da bise alirken esinden izin istiyorlar ya da banka kartlari kocalarinda mesela gorumcem calisiyor yegenine bise alirken esinden gizliyor yada kendine bise aldiginda sakliyor bu daha kotu bir durumdur sanirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…