- 3 Kasım 2024
- 1.061
- 2.367
- 48
Konudan bağımsız geçenlerde bir yakınım evi temizletmek istediğini söyledi.1+1 evde yaşıyor , güvenilir birisini aradığından bahsetti vs.Bende hemen atladım 1 2 kere ben gelirim yalnız yalnız yaparım hem terapi gibi olur dedim.Çok beğendi bu fikri.Müsait bir zaman ayarlayıp gittim.Amerikan mutfak, yatak odası, minik koridor ve banyo tam 6 saatte bitti.bilemiyorum. ben 1+1 bir evde yaşıyorum. çocuğum yok. ev işleri 5 dakikada bitiyor. birkaç çocuğum olduğu için yetişememekten veryansın etmektense hiç çocuk sahibi olmamayı tercih ettim ve evimi de küçük tercih ettim. hayatın bana acımasızca öğrettiği şeylerden birisi de taşıyamayacağım kadar yükü yüklenmemek oldu.
gerçi ben de haftanın sadece bir ya da iki günü iş yerime birkaç saatliğine uğradığım ve işim genelde evde birşeyler okumak olduğu için ev hanımı sayılabilirim. ama dürüst olmak gerekirse, sürekli olarak "siz arkadaşlarınıza böyle zorbalık mı yapıyorsunuz?" argümanı üretildi ve ben arkadaşımla öyle konuşmazdım. zira ben topyekün evhanımlığını tercih eden birisi ile arkadaş olmayı tercih etmem. ama bu da birisini zorbalamak değil. herkesin tercih hakkını kullanması böyle bi şey. ev hanımı olanlar da yaptıkları tercihlerden ötürü gelecek eleştirilere açık olmalıydılar.
burada mağdur edebiyatı yapanlar ya da "eziklendiğini" söyleyenler, sorunu kendinde aramalılar. gelen eleştiriler canlarını yakıyorsa demek ki orada henüz kabuk bağlamaya yüz tutmamış bir yara var.
Detaylı temizlik yaptım sağlam para da aldım