Ev kadınları neden küçümseniyor

Valla çalışmaktan memnunum ama ev kadınlarına böyle şeyler söylemek kimin haddine ya. Üstelik onlardan daha düzenli daha çok iş bekleniyor. Ama çalışanların da işi kolay değil genel olarak kadınların yükleri ağır biz de seyit onbaşı gibi maşallah herşeyi bir sırtlanıyoruz. Takmayın siz kimseyi çalışmıyor olsam var ki yiyiorum der geçerdim herhalde çalışmıyorsanız da sebebi vardır çalışanların da vardır kimse çocuğuna bakmak yerine işe gitmek de istemez kimse eşine ailesine sormadan çocuğuna bir istediğini alamama yükünü taşımak da istemez sadece tercih meselesi. Biz de çok iyi anneleriz, evdeki hanımlarımız da çok iyi çalışabilecek ama tercih etmeyen insanlar..

Tibitırda hem çok zengin hem de karısına ev işinde yardım eden adama '' g.v.t" diyor erkek sürüsü, kadınlara kurban olayım ben

Aradığım kaosa ulaşılamadı, kan ve gözyaşı yok

Bu çekişmeyi hiç anlayamayacağım, hem para kazanmayı ve sosyal ortamı, hem evde olmayı seviyorum.
Ama evde olmayı daha çok seviyorum.

Haftasonu üzerine 2 gündür mücbir sebeple evdeyim.
Çocukları okula gönderiyorum ve ta-taa!
Mutluluktan ölmediğim kaldı.
Dinlenmenin dibine vurdum, bi de yemek yapıp birkaç yeri temizledim ufak ufak.

Yalan yok, haddim olmayarak yoğunluğunu anlatan ev hanımlarına anlamsız bakardım, yetişmeyecek bi şey yoktu çünkü.

Fakat durum şu
İş dönüşü 5 dakikada halletmek zorunda olduğum market alışverişini çalışmasam daha uzun sürede yapacağım, belki birkaç market gezip kıyaslamam gerekecek.
Anneme haftada 1-2 anca uğruyorum, 2 günde bir daha uzun zaman ayıracağım.
Yemek en hızlı ne olacaksa onu yapıyorum, evde olsam daha uğraşlı şeyler yapacağım, yanına meze, tatlı vs ekleyeceğim.
Canımın istemediği işleri sallıyorum ve o işe vakit ayırmak istemediğimi rahat rahat söylüyorum, evde olsam her şeyi daha ayrıntılı düşüneceğim ve yapacağım.

Yani evet, evde olsam da başka bir yoğunluğun içinde olacağım.

Kıyas götürür şeyler değil ve neden kıyaslayalım zaten.
İki saattir kıyaslamıyormuşum gibi
Gerçekten hangisi diye düşünüyorum, ikisini de aynı anda yaşamaya devam etmek istiyorum.

Keşke 1 ay çalışıp 1 ay evde durma seçeneğimiz olsa.

Ev hanımı olmanın veya çalışıyor olmanın birbirine üstünlüğü yok bence kim nasıl istiyorsa nasıl mutluysa seçimini de o yönde yapmalı . Yalnız mutlaka eşe bağımlı olmama anlamında eğitim meslek iş tecrübesi olması gerek çocuktan önce . Çocuk olduktan sonrası artık kendi keyfi özellikle ilk 3 yıl kimse bişey dememeli . 3 yıldan sonra da kendisini garanti altına alan her kadın toplum baskısı görmeden dilediği seçimi yapmalı. Ben de kendi işini yapan ve 3 çocuğunu da en az 2 yaşına kadar bakıcısız yardımcısız kreşsiz büyütmüş çalışan bir anneyim . Nadiren kayınvalidemden destek isterim sağolsun yardımcı olur. Ben tercihimi çalışmaktan yana kullandım . Ancak ev işini bahsetmiyorum çocuk yetiştirmek başlı başına bir iş zaten. Bebek bakımı , oyunu , beslenmesi , sevgi ,ilgi , okul çağında ödevi, sınavları, başarısı, ilgi alanlarına zaman ayrılması , her ihtiyaç anında yanında olmak gelişimini gözlemlemek sağlıklarını gözetmek, hastalıkları vs ciddi zaman ve enerji isteyen bir durum ve zaman ve enerjisini çocuklarına harcamak isteyen ve bu şekilde mutlu olan bir kadına kimse bişey dememeli . Aynı şekilde bunlarle birlikte ayrıca çalışmaya da enerjisi olan kadına da kimse bişey dememeli . Mahalle baskısını bir kenara bırakabilsek de herkes kendi önüne bakabilse keşke…

Herkesin hayatına kimse karışamaz kimse kimseyi zorbalamasın, çalışan kadınlar da evde mümkünse kendilerini çok kasmasınlar gelir getirmek müşterekse diğer işler niye olmasın. 1 yıl ücretsizin ardından işe döndüm ve kolay da bi işim yok. İyi bi bir gelir, daha iyi sosyal şartlarım olsaydı çalışmadığım zaman çalışmamayı tercih ederdim ama muhteşem bi ev hanımı olacağım diye de gayret etmezdim. Bazı becerikli ev hanımları da fırsat bulunca çalışan kadınları ezme girişimlerinden geri durmuyorlar kendi hünerleri ile, bunun sonu yok. Herkes kendi hayatına baksın.

Her ilişki boşanma adayıdır neyin iknası neyin avuntusu bu çalışmamanın.
Çalış paranı kazan bir tl verme eve yemin ederim buna tamamım. Erkek geçindirsin evi. Kadının bizzat parası geliri olacak.
Yarın bir gün dımdızlak kalıverilir ortada.
Donuna kadar alma lafı da bu sitede gerçek sayılıyor çoluk çocukla max 5-10 k alabilirsiniz anca
Evde saçını başını süpürge etme kardeş git çalış para geçsin eline. Bugünün yarını var

Bu hayatta kıskanılmayacak en büyük şey bir erkeğin boyunduruğu altında el pençe para istemek olur!

Yarın öbür gün boşanmak zorunda kalırsan ağlamak yok ama
Yok canım niye ağlayayım. Benim gül gibi mesleğim var. Birikimim var, evim var. Ayrıca arkamda ailem var. Ağlayacak bir durumum yok çok şükür. Olsa da komik olmazdı ama...
Çalışmayan bütün kadınlar güçsüz değil senin sandığın gibi.

Bu hayatta kıskanılmayacak en büyük şey bir erkeğin boyunduruğu altında el pençe para istemek olur!
Kim dedi ki el pençe para istendiğini hayallerde yaşıyorsunuz. Anlıyorum, başka türlüsüne inanmak sizin için dayanılmaz olurdu.

Mühendisim. Çalışma hayatım oldu.( 8 + sene) Şu an çalışmıyorum. Çalışmayi da sevmiyorum. Maddi durumum iyi. Kendime yetecek kadar gelirim de var. Kocam çalışıyor. Ben de evi çeviriyorum.
Hayatımın en güzel zamanları :)) ohhh patron yok. Mobbing yok. Kro kro işçiler ile muhatap olmak yok :)) Evde hiç de sıkılmıyorum. O çalışanların çoğu mecbur oldukları için yaldır yaldır yoruluyorlar. Sonra da canım sıkılır evde olursam diyorlar. Biz de geçtik o yollardan:)))
İnsanın evi gibisi yok.
Bu yoruma %100 katılıyorum. Temel sebeplerimi yazmişsın zaten. Yorum için teşekkürler.

Kim el pençe divan duruyormuş :)) ya huu bunları hangi hayal aleminde türetiyorsunuz. Ev hanımlarını culsuz mu zannediyorsunuz? Bir çoğunun kendine ait birikimi var. Ayrıca kocadan para dilenmiyorlar. Ortak yaşam denilen bir şey var. Herkesin sorumluluğu var. Evi temelde bakmakla yükümlü olan erkektir. Kadın katlı sağlamak isterse kendi tercihidir. Erkekler kadinin isteklerini karşılar bu kadar :)))

Bu yoruma %100 katılıyorum. Temel sebeplerimi yazmişsın zaten. Yorum için teşekkürler.

Rica ederim, gerçekten bizim ülkede çalışmak b.ktan. İş arkadaşım kadın ya da erkek , gelip ben çalışmaya gönüllü değilim dese işleyen demir ışıldar gençken çalışmak gerek derim biter. Ama Türkiyeden birine asla ille de çalış dşyemem çünkü mobbingi şusu busu derken gerçekten değmiyor. Burda konu açanlara istemiyorsan , şartlar da uygunsa çalışma gitsin yazıyorum genelde.

Hep öyle derler zaten birikimim var vs çalışanlar da çalışmayan kadınları kıskanmıyor senin sandığın gibi.

0-3 yaş bebeği olup yardımcısı olmayanlar hariç kimse ev hanımlığı zor demesin. Sabah kocayı işe çocuğu okula gönderip tüm gün yetişmeyecek bir iş yok evde. Bir kere kafa rahat riski yok. Ayrıca her şeyin makinesi var. Robot süpürgesi olmayan bir ben kaldım herhalde

Hayır bir de hani diyorlar ya ülkeye katkı sağlamak ,faydalı olmak. Bunların hepsi hikaye. Herkes de bal gibi sırf para kazanmak için ise gidiyor. Kimsenin bir şeye katkı sağladığı yok. Yani iki saçma sapan işçi ile tartışıp,patronun milattan önce kalma fikirlerini uygulamak ülkeye katkı sağlamak olmuyor. ( Türkiye'nin büyük firmalarinda çalışan, üretenleri tenzih ediyorum) Türkiye'nin firmalarının %80'i aile şirketi. Onlarda da akraba likayakti var.

Yav belli aralıklarla bu tarz konu açılır ve hep aynı döngü olur. Ortak bir sonuca varılmaz. Üstüne bir sürü gereksiz tartışma olur.

Konu sahibinin arkadaşında üslup sorunu var , bu çok belli. Koca burnunu milletin hayatına sokmamalı.

Konu sahibi bir yorumunda çalışmak istemediğini yazmış, belli ki bu yüzden arkadaşının söylediklerini daha çok kafaya takmış. Yoksa geçici süreliğine calışmıyor olsa o arkadaşın dediklerini kafaya takıp konu açmazdı.

Bu arada ben her zaman her yetişkinin çalışması gerektiğini düşünürüm. Sebepleri farklı yorumlarda yazılmış. O yüzden
yorumlardan farklı olarak şunu yazayım; kadınların çalışıp çalışmaması isteğe bağlı, kimse bir şey demez kolay kolay. Ama erkek mecburen çalışmalı. Ben bu anlayışını da anlamıyorum. Erkeklerin de böyle bir tercih hakkı olsa eminim kadının çalışıp çalışmaması her seferinde böyle tartışma konusu olmazdı.

Öğretmenim şuan ücretsiz doğum iznindeyim.ilk zamanlar güzeldi ama şuan çok zorlanıyorum evde sıkılıyorum bunaliyorum.tek tesellim kızım iki yaşına kadar benle büyüyecek.ev hanimligi konusunda ben şöyle dusunuyorum.eger imkan varsa çocukları küçük değilse şartlar uygunsa kadınlar evde oturmamali.bir eğitimi yada mesleği varsa bunu değerlendirmeli.hersey para değil evde oturmak güzel olabilir ama bize ne katiyor ki.uretime katılmak şart eski zamanlarda köydeki kadınlar bile iş yapıyordu.gunumuzde meslek sahibi olanlar bile evlenince direk işi birakiyor.yine söylüyorum şartlar uygunsa hiçbir kadın bir erkeğin parasına ihtiyaç duymamali.istedigi kadar iyi olsun geleceğini onun eline birakmamali

Ben benim cevabımın cooook daha kkötü olduğunu düşünmüyorum. Apaçık kıskanan (durduk yere kimse kimsenin hayatına burnunu sokmaz) Birine kıskanıyorsun demek bozuk bir üslup değildir. Evet, bana koca parası yemek zoruna gitmiyor mu diyene, yooo en tatlı para koca parası diyorum. İnsanların üzerimde narsistik tatmin yaşamasına müsade edecek değilim. Ne diyim, sosyolojik açılım mı yapayım? Yoksa oturup ezik büzük durumumu izaha mı çalışayım?
Boş insan derken beni kastediyorsanız eğer çok gülerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…