Ev kadınları neden küçümseniyor

Ben bir kere gözümle gördüm tezgahı sildi onu yıkadı o bezle yeri sildi tekrar yıkadı yuh dedim. Ki vileda kullanmasına takmam. Düzenli gidilen ev ve ilk gidilen eve çok farklılar. Benim evim yeni eşya yeni o kadar pis oluyordu ki şaşırıyordum mesela süpür havada toz görüyorum uçuşuyor. Daha önce kaldığım evde böyle değildi. Mobilya toz oluyordu 1 günde. Önceden hep kendim yapardım. Sonra ev büyüdü kabus başladı. Şimdi düzeldi çünkü koltuk yıkattım halı yıkattım 3 kere anca. Annem elde yıkarız ondan bu toz 1 kere yıkasak geçer dedi. Elde yıkanınca sapsarı oldu ev işi yüzünden kafayı yiyecektim sonra almaya başladım artık. 1 ay gelmese bile oluyor kirlenmiyor. Ama ben topluyorum sürekli.

Dümdüz bi ifade koymuştum ilk satıra, hiç de sevmem şunu, değiştiremiyorum rahatsız oldum.

İlk evlendigim zamanlarda o toz sorunu bende de olmuştu ve evet 2 kez yikatinca ancak duzelmisti.
Basta yazdiginiz konu sebebi ile işinde temiz birini bulduğumda hic bırakmak istemiyorum. Ben de çalışılırken aşırı takiktim temizliğe ve düzene:) Gerci hala takik sayılırım ama eskisi kadar değilim. Düzenli olunca bir ev, temizligi de nispeten daha kolay oluyormus gibi geliyor bana.
Ama bebekli ve çocuklu evlerde o düzeni sağlamak biraz zor olabilir.

Onu görcez bakalım. Biz 4 kardeşiz annem relakstı duvar cam boyardık evin bi odası oyuncak doluydu annem çekpasla toplar poşete doldururdu olduğu kadar derdi ev işi nankör derdi mesela sofra dağınık yerdi kalkardı canı isteyince yapardı. ona da gelirdi temizlikçi ama yetmezdi az alırdı. Ki bize de yaptırmazdı hiç göreviniz çocuk olmak ders çalışmak derdi sadece yatak toplardık masa toplardık mutfağa da sokmazdı bir takım yaramazlık geçmişimiz yüzünden. lisede bile anneeaağğ kalk yemek derdim tost yapmazdım. Bulaşık makinesi bile boşaltmazdım ya yerini bilmem derdim. Allahtan ünide ayrı eve çıktım yoksa anne evinde kalsaydım hiçbir şey yapamazdım. Hem çalışıyordu hem 4 çocuğa bakıyordu üstüne misafiri vs bol olurdu. Ve temiz kadındır her hafta koltuk çekmeli temizlik yapardı. Her gün taze yemek yapardı tatlı poğaça. Ben 2 çeşit max bazen tek çeşit. Bazı akşamlar kahvaltı. Adam olana çok bile ev işi dediğimiz şey nankör çünkü.

Onu diyen bendim sanırım 30 dan veya 25 den önce evlenenlere kadın erkek fark etmeksizin bi şey demiştiniz ben bayadır evliyim henüz 30 değilim, 24-26 yaşlarında evlenen çok arkadaşım, tanıdığım var tabi benim çevrem de hep ebe,hemşire, memur, asker, polis kendileri geçinebilen sorumluluk sahibi insanlar, belki benimki farklıdır bilemedim şimdi

Relaks olmayı çok isterdim bakalım Allah bir çocuk nasip ederse belki o zaman , o da gerçekten çocukluğunu yaşasın diye annenizin dediği gibi
Yemek konusunda , çalışırken cumartesi günümü yemege ayirirdim , yaklaşık 5 günlük yemek yapar konserve gibi saklardım.
Şimdi 2 güne bir yemek yapsam yetiyor bize.
Bizde de öyle maksimum 2 çeşit yemek yanina salata yetiyor.

Ben onu denedim öğün hazırlığı ama olmuyor ya sadece çorba yapınca ya da sulu bezelye yapıyorum konserve eşim spor yaptığı için o önceden hazırlar 5 gün aynı öğünü 2 kere yer tavuk pilav et pilav yulaf lapası. Ben yiyemiyorum taze yapıp yerim. Çocuk olunca bakalım ben ne diyeceğim. Bu gidişte mecburen istifa edeceğim gibi. O zaman da ev hanımlığını dener yazarım

Evet doğru , bir yaş konusu da olmuştu. Benim çevrem dediğim, o konuda akrabalarımdı aslında. Çünkü onlarla samimi olmasam bile özel hayatlarını iş arkadaşlarımdan veya başka herhangi birinden daha iyi biliyorum. Şöyle bir düşününce de kuzenlerimde adam akıllı bir evliliği olan yok. Neredeyse hepsinin ki sorunlu. Sorunludan kastım; ya adam işsiz, askerliğini yapmamış, sadece kadın çalışıyor. Ya sadece adam çalışıyor, o da asgari ücret alıyor. Ve bu bahsettiğim kişiler aileden maddi destek almasa aslında ev geçindiremez durumdalar. Ya da adamla kadının eğitim seviyesi denk değil, çatışması çıkıyor. Bu bahsettiğim kişiler 30 yaştan önce evlenenler.

Herkesin çevresi farklı işte.:))

Bu konu da çok uzadı, o kadar uzadı ki konuyu dağıtıp ortalığı yıktık geçtik vallahi. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…