Çalışmaya ihtiyacım yok, çalışmadığım zaman da aynı standartlarda yaşayabiliyorum. O geçtiğiniz yollardan ben çoktan döndüm. Ev sıkıcı bir mekan bence. Ev temizlemekle, yemekle, ütüyle vs. uğraşacağıma giyinip süslenip hayata karışmaktan, birilerine faydalı olmaktan, üretmekten daha çok keyif alıyorum. Yoruluyor muyum, evet bazen çok yoruluyorum ama o yorgunluk bile ayrı bir keyif.Mühendisim. Çalışma hayatım oldu.( 8 + sene) Şu an çalışmıyorum. Çalışmayi da sevmiyorum. Maddi durumum iyi. Kendime yetecek kadar gelirim de var. Kocam çalışıyor. Ben de evi çeviriyorum.
Hayatımın en güzel zamanları :)) ohhh patron yok. Mobbing yok. Kro kro işçiler ile muhatap olmak yok :)) Evde hiç de sıkılmıyorum. O çalışanların çoğu mecbur oldukları için yaldır yaldır yoruluyorlar. Sonra da canım sıkılır evde olursam diyorlar. Biz de geçtik o yollardan:)))
İnsanın evi gibisi yok.
söylemek istediklerimi söylemişsiniz ben de aynı düşüncedeyim çalışan evli bir kadın olarak her gün 18.30da işten çıkıp eve gelip yemek yapıyorum. Cumartesi çalışıyorum. Pazar ev temizliyorum. Çamaşır yıkıyorum ütü yapıyorum.Ara ara bu tarz konular açılıyor, ne gerek var ki. Ayrıca çalışan kadın eve gelince direk yatmıyor (varsa da istisnadır. )İşten gelip evle ilgilenip yemek yapıp, çocuk varsa çocuklarla ilgileniyor
Çalışan bir anne olarak şunu söyleyebilirim ki, çocuklarımı bırakıp sabahın karanlığında işe gidip akşamın karanlığında eve gelmek, onların yemeği temizliği ws ile gecenin yarısına kadar koşturup hiç dinlenmeden tekrar işe gitmek, bütün hayatın bu şekilde geçmesi, çocukların büyüdüğünü görememek, onlara yeterince zaman ayıramamak çok zor ve yıpratıcı. Keşke imkanım olsa bende evimde çocuklarımla geçirsem tüm zamanımı.Merhabalar. Lisans mezunuyum ve 15 yıl civarı çalıştım fakat ara ara bıraktığım çalışmadığım dönemler de oldu. Şimdi çalışmıyorum, çocuğumu büyütüyorum, Spora gidiyorum, yemeğimi yapıyorum, kitap okuyorum vs. Çok uzatmayayım. Ama çevreden bu ara çok duyar olduğum bir şey var : “evde boş boş oturmak”.
Kuzenimle tlfnda konuşuyorken bana “çalışıyorum kafam dağılıyor, boş boş otursam çok sıkılırdım” diyor. Fillm izliyorum mesela “oturup koca parası yemiyoruz ya” gibi cümleler duyduğumda bi rahatsız oluyorum.
Yani neden koca parası yiyen, bi işe yaramayan, “ev hanımı demek boş insan demek” modunda takılıyor insanlar anlamıyorum. İlla çalışmak mı gerekiyor yani toplumda vasıflı bir duruş sergilemek için..? Çalışmayanları eziklemeye çalışan emektar kadınlarımıza da hiç yakıştırmıyorum bunu.
Hanımlar sizin düşüncelerinizi merak ediyorum. Özellikle çalışmayan hanımların psikolojisini merak ediyorum. Belki de bende sorun vardır dur bakalım
Muhatabım siz değilsinizGülerek boşanan çok mu gördünüz acaba
Mühendisim. Çalışma hayatım oldu.( 8 + sene) Şu an çalışmıyorum. Çalışmayi da sevmiyorum. Maddi durumum iyi. Kendime yetecek kadar gelirim de var. Kocam çalışıyor. Ben de evi çeviriyorum.
Hayatımın en güzel zamanları :)) ohhh patron yok. Mobbing yok. Kro kro işçiler ile muhatap olmak yok :)) Evde hiç de sıkılmıyorum. O çalışanların çoğu mecbur oldukları için yaldır yaldır yoruluyorlar. Sonra da canım sıkılır evde olursam diyorlar. Biz de geçtik o yollardan:)))
İnsanın evi gibisi yok.
Ya ben hiç girmeyecektim bu konuya ama bir allah'ın kulu da dememiş ki evkadini/ çalisan kadın diye birşey yoktur, olmamalıdır çünkü aslında tartışılan şey kadın erkek farketmeksizin bir "insanın" çalışıp çalismamayi tercih etmesidir.Bir de bu var hakikaten.
Ev hanımlığından bağımsız ekstra kötü.
Ben de lisans mezunuyum, saçma üni işletme, ben de üni mezunuyum 2 yıllık dış ticaret. Ya da açık öğretim/uzaktan eğitim vs. Ben de o tarz tırt şeyler okudum oradan biliyorum hava atılacak bir tarafı yok yani Allah'tan iş hayatına girip, yorulup öğrendim neyin ne olduğunu
Ev kızı olayı da cidden fena, 30 + yaş, iş tecrübesi yok, evlilik yok, çoluk çocuk yok. E naptın ablam sen annenin gösterdiği yerleri mi süpürdün bu yaşına kadar? Arada mutfağa girip tatlı yapmana mı izin verdiler ne yaptın yani?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?