- 1 Şubat 2015
- 3.471
- 8.894
- 358
İnsanların beyninin içini merak ediyor yaYukarda verilecek tek cevap sana ne girip çıkıyor yazmıştım, o cümlenin uygulanabileceği yer tam burası. Bakın nasıl oluyor:
- Mesaj sahibinin kendi beyni var mı? Var.
- Aldatılırsa parasız kalacağının farkında mı? Evet
- Bu riski alıyor mu? Evet
- Bize fikrimizi sordu mu? Hayır
- Bu durumda bizi ilgilendiren bir durum var mı? Hayır.
Kısacası bize giren veya çıkan yok konu sahibesinin kendi hayatı kalırsa da ortada kendi kalır. Bizi ne ilgilendirir?
Ya ben mesela para kaygım olmasa keyif aldığım şeyi yapardım üçe beşe bakmadan. Hiçbir şey üretmemek, bir şeyle meşgul olmamak benim için de bir seçenek değil. Ama kesinlikle şu anki işimi yapmazdım paranın gözü kör olsunYa zaten paraya belki çok ihtiyaçları yok yani bizlere göre plus plus yokama sonuçta iş başındalar.
Bi sakin olur musunuzh.efendi işte ben de diyorum ki sizin yaşadığınz şey ev hanımlığı zorluğu değil
sizin yaşadığınız şey küçük çocuğu olan kadın zorluğu - kaç kere yazdım bunua da bilmiyorum daha da yazmam.
o yüzden ev hanımlığında da iş hiç bitmiyor, hep yoruluyoruz hiç oturmuyoruz diye savunma yapılması asıl okları kendilerine çeviren konu oluyor
evde bitmeyecek bir iş filan yok. ya iş yapmayı bilmiyorsundur yaylana yaylana sere sere yapıyorsundur ya da temizlik hastası filansındır.
kimse bana sen ev işi yaptın mı ki hiç'le de gelmesin. ben kerpiç evi çalı süpürgeyle de süpürdüm, kuyudan tulumbadan su da çektim ocak da yaktım, günlük 10-15 kişilik yemekler de çıkardım, dantel örgü işleme onu geçtim halı bile dokudum. kimse kimseyi yemesin yani o yüzden.
Yarın öbür gün boşanmak zorunda kalırsan ağlamak yok amaBunu da en çok çalışan kadınlar yapiyor kıskandıkları için.
Ben çok çok prestijli bir mesleğe sahibim, 32 yaşıma kadar okudum. 10 yıl çalıştım. Şimdi çocuğumu büyütmek için evdeyim. Kocam ikimize de yetecek kadar kazanıyor. Ben çocuğumu kendim büyütüyorum. Kime neeeee???
Kaynanam durup durup söyler, evde boş oturmaktan sıkılmıyor musun? Koca parası yemek zoruna gitmiyor mu? Diye. Hiç de zoruma gitmiyor, kocam kazansın ben yicemEn tatlısı koca parası Yani şaka bir yana kendisi 40 günlükken çocuklarını bakıcıya atıp kaçmış işe (çünkü çocuk bakmak zor ve göze görünmüyor yaptığın). Şimdi benim çocuğuma bakmam zoruna gidiyor. Kendisi hem çalışmış hem ev işi hem kadınlık yapmış değer görebilmek için, benim çalışmadan değer görmem zoruna gidiyor.
Kendine ancak mesleği üzerinden değer biçen hemcinslerim çalışmayan kadınları küçük görebilir ama eminim hepsinin içi gidiyor ben köpek gibi çalışıp para kazanıyorum bunlar evde otururken (!) benden fazla değer görüyor diye.
Yarın öbür gün boşanmak zorunda kalırsan ağlamak yok amaBunu da en çok çalışan kadınlar yapiyor kıskandıkları için.
Ben çok çok prestijli bir mesleğe sahibim, 32 yaşıma kadar okudum. 10 yıl çalıştım. Şimdi çocuğumu büyütmek için evdeyim. Kocam ikimize de yetecek kadar kazanıyor. Ben çocuğumu kendim büyütüyorum. Kime neeeee???
Kaynanam durup durup söyler, evde boş oturmaktan sıkılmıyor musun? Koca parası yemek zoruna gitmiyor mu? Diye. Hiç de zoruma gitmiyor, kocam kazansın ben yicemEn tatlısı koca parası Yani şaka bir yana kendisi 40 günlükken çocuklarını bakıcıya atıp kaçmış işe (çünkü çocuk bakmak zor ve göze görünmüyor yaptığın). Şimdi benim çocuğuma bakmam zoruna gidiyor. Kendisi hem çalışmış hem ev işi hem kadınlık yapmış değer görebilmek için, benim çalışmadan değer görmem zoruna gidiyor.
Kendine ancak mesleği üzerinden değer biçen hemcinslerim çalışmayan kadınları küçük görebilir ama eminim hepsinin içi gidiyor ben köpek gibi çalışıp para kazanıyorum bunlar evde otururken (!) benden fazla değer görüyor diye.
Biz de evimizin patronuyuz yani ev hanımı sözü çok gerilerde kaldı yaMühendisim. Çalışma hayatım oldu.( 8 + sene) Şu an çalışmıyorum. Çalışmayi da sevmiyorum. Maddi durumum iyi. Kendime yetecek kadar gelirim de var. Kocam çalışıyor. Ben de evi çeviriyorum.
Hayatımın en güzel zamanları :)) ohhh patron yok. Mobbing yok. Kro kro işçiler ile muhatap olmak yok :)) Evde hiç de sıkılmıyorum. O çalışanların çoğu mecbur oldukları için yaldır yaldır yoruluyorlar. Sonra da canım sıkılır evde olursam diyorlar. Biz de geçtik o yollardan:)))
İnsanın evi gibisi yok.
Gülerek boşanan çok mu gördünüz acabaYarın öbür gün boşanmak zorunda kalırsan ağlamak yok ama
Şu an ne iş yapıyorsun? Bence emlakçılığa başla skkdkdYa ben mesela para kaygım olmasa keyif aldığım şeyi yapardım üçe beşe bakmadan. Hiçbir şey üretmemek, bir şeyle meşgul olmamak benim için de bir seçenek değil. Ama kesinlikle şu anki işimi yapmazdım paranın gözü kör olsun
DoğruBizimde mesleğimiz var ki:
Analıque
Ben deee 3 üniversite bitirdim amaaaa evime bakıyorumm kafasındalar. Eminim okulların hepsi açık öğretim.
Çeyiz yaptı koca bekledi, evlenirse kpss çalışacak bilmiyo musunuz gerçekten asdfghhBir de bu var hakikaten.
Ev hanımlığından bağımsız ekstra kötü.
Ben de lisans mezunuyum, saçma üni işletme, ben de üni mezunuyum 2 yıllık dış ticaret. Ya da açık öğretim/uzaktan eğitim vs. Ben de o tarz tırt şeyler okudum oradan biliyorum hava atılacak bir tarafı yok yani Allah'tan iş hayatına girip, yorulup öğrendim neyin ne olduğunu
Ev kızı olayı da cidden fena, 30 + yaş, iş tecrübesi yok, evlilik yok, çoluk çocuk yok. E naptın ablam sen annenin gösterdiği yerleri mi süpürdün bu yaşına kadar? Arada mutfağa girip tatlı yapmana mı izin verdiler ne yaptın yani?
Naparsan yap ama o alttaki kompleks kokusunu alıyorum işte. Hayır ayıp değil evde kalmayı seviyorum çalışmak zor diyebilirsin. Bizim iş 24 saat yok anayız yok ev işi yoruluyoruz. Bizim ev işi havadan yapılmıyor ya.Bir de bu var hakikaten.
Ev hanımlığından bağımsız ekstra kötü.
Ben de lisans mezunuyum, saçma üni işletme, ben de üni mezunuyum 2 yıllık dış ticaret. Ya da açık öğretim/uzaktan eğitim vs. Ben de o tarz tırt şeyler okudum oradan biliyorum hava atılacak bir tarafı yok yani Allah'tan iş hayatına girip, yorulup öğrendim neyin ne olduğunu
Ev kızı olayı da cidden fena, 30 + yaş, iş tecrübesi yok, evlilik yok, çoluk çocuk yok. E naptın ablam sen annenin gösterdiği yerleri mi süpürdün bu yaşına kadar? Arada mutfağa girip tatlı yapmana mı izin verdiler ne yaptın yani?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?