Ev kadınları neden küçümseniyor

İnsanların beyninin içini merak ediyor ya
Millet ne düşünüyor neden küçümsüyor
Ben de ona karşıdan nasıl göründüğünü özetliyorum

Yoksa aldatılsın ve ağlasın dursun, bana ne

Size karsi patavatsiz olan insanlarla mesafenizi koruyun. Ayrica gunumuz Turkiye'sinde calisan anne olmak cok zor. Bakici veya yardim edecek bir yakin yoksa okul saatleri de is saatleri de ortada. O cocugu ne ara okula birakip ise gidecek, ne ara isten erken cikip cocugu okuldan alacak. Yakininiz yoksa, bakiciya butce ayirmakta az degil. Yarim gune bile ciddi rakamlar istiyolar. Ki cocuk bu hastalanir, kar tatili olur, ara tatil olur, yaz tatil olur.. Olur da olur.
Ben gercekten kimsesi olmayan ve bakicisi olmayan calisan kadinlarin nasil mucadele verdiklerini merak ediyorum. Evden calismiyorsa cok cok zor. Benim ne kimsem var ne bakicim var, evden calisma imkanim olmasa ev hanimi olurdum. Kimseye de birsey demek dusmezdi.

Ya zaten paraya belki çok ihtiyaçları yok yani bizlere göre plus plus yok ama sonuçta iş başındalar.
Ya ben mesela para kaygım olmasa keyif aldığım şeyi yapardım üçe beşe bakmadan. Hiçbir şey üretmemek, bir şeyle meşgul olmamak benim için de bir seçenek değil. Ama kesinlikle şu anki işimi yapmazdım paranın gözü kör olsun

Benim rahmetli ananeciğim her kadının bileğinde altın bileziği yani mesleği olmalıdır ki istediğinde kapıyı çarpıp çıkabilsin boyun eğmesin derdi. Oyüzden halihazırda çalışsın calismasin bence her kadının bir mesleği olmalı.

Mühendisim. Çalışma hayatım oldu.( 8 + sene) Şu an çalışmıyorum. Çalışmayi da sevmiyorum. Maddi durumum iyi. Kendime yetecek kadar gelirim de var. Kocam çalışıyor. Ben de evi çeviriyorum.
Hayatımın en güzel zamanları :)) ohhh patron yok. Mobbing yok. Kro kro işçiler ile muhatap olmak yok :)) Evde hiç de sıkılmıyorum. O çalışanların çoğu mecbur oldukları için yaldır yaldır yoruluyorlar. Sonra da canım sıkılır evde olursam diyorlar. Biz de geçtik o yollardan:)))
İnsanın evi gibisi yok.

Üniversiteden mezun olduktan 2 ay sonra çalışmaya başladım. Yaklaşık 8-9 yıldır bilfiil çalışıyorum. Emin olduğum tek bir şey var; bir kadınin ne olursa olsun elinde ya bir mesleği ya da bir birikimi kesinlikle olmali. Hayatın ne getirecegi belli olmaz.
Yaklaşık 2 yıldır da hem anne, hem de çalışan bir kadınım. Bu konuda da emin olduğum tek bir şey var; gerçekten evde çok daha fazla yoruluyorum. Allah bebeklerimize can sağlığı versin orası çok ayrı ama hele ki bebekli ve çocuklu bir annenin harcadığı efor gerçekten hiçbir şey ile karsilastirilamaz. Ancak ilk başta da dediğim gibi imkanı olan çalışmalı bana göre.
Bir kadıni çalışıyor veya çalışmıyor diye de belirli bir statüye sokan insanlardan da uzak durun. Özellikle çalışan annelerin üzerine de ilgisiz ve özensiz anne olarak gidiliyor. Ben çok umursamıyorum açıkcasi.

Bi sakin olur musunuz evet size hak veriyorum ve evet dediğiniz gibi ben de çocuklarım küçükken perişan oluyordum. Şimdi mesela bugün boş günümdü ikisini okula bıraktım geldim gayet dinlendim, öğlene kadar uyudum....
Ben rahat çalışan bir insanım. Hatta 3 gün öğlene kadar çalışıyorum.... Hangisi zor derseniz işte en çok beynim yoruluyor, evde vücudum...
İkisinin de zorlukları var yani

Patavatsızlık ve kıskançlık olarak görüyorum bu durumu. Herkesin tercihini saygı duyulmalı. Evet kadının kendi ekonomik gücünün olması büyük avantaj özellikle de çocuğun varsa boşanma ihtimalin az da olsa mesleğin sana destek sağlıyor. Ancak bunun dışında ev hanımı olmak boş bi iş değil aksine sorumluluk daha çok artıyor. Sadece kendine de vakit ayırabiliyorsun. Bu tarz laf sokarak konuşanların da çalışmadan yaşayabilme imkanı olsa çalışmayacaklarını düşünüyorum ben açıkçası sadece mecburiyet, ekonomik zorluk var. Herkes hayalinde ki mesleği icra etmiyor maalesef bu yüzden sevmedikleri işin verdiği stresin acısını sizden veya başkasından çıkarıyorlar.
Ama mesleğin seni güçlü kılıyor bu bir gerçek. Özgüvenli, ekonomik anlamda kimseye özellikle eşine muhtaç olmayan bir kadın oluyorsun. Çocuklarını da doğal olarak yetiştirirken daha özverili, iyi yetiştiriyorsun. Eşinden ayrılsan '' ben napıcam şimdi? '' korkun olmaz.
Erkekte ev işlerine yardımcı olmak zorunda kalır.

Son düzenleme:
Bir de zengin kocası babası olanlar neyse parası yok evi yok çalışmıyor çocukların ihtiyacı mı var umrunda değil nolursa olsun diyen kadınlar da var. Ya da kocası memur diye çok kazanıyor sanıp tepeden tepeden bakanlar. Çalışmak ev hanımlığından çok daha zor. Herkesin bi tarafı yemez. Bir de ev kızları türedi 30 35 yaşında işsiz baksan ailesi zengin değil evde yatıyor çalışmıyor. Kpss bahaneleri de hazır. Hani ev hanımı çocuğuna bakar onu yapar vakti geçer bu kızlar nasıl yaşıyor en çok onu merak ediyorum. Babaannem böyle bi kıza burs veriyor duyunca kızdım git 3 kuruşunu ona niye veriyorsun üniversite okuyana ver çok istiyorsan dedim. E memurluk sınavına hazırlanıyormuş sadaka dedi. Eşimin iş yeri yemeği vardı. Orda kadınlarla tanıştım birbiriyle yarış halindeler. Çalışmama yarışı bizzat kulağımla duydum çalışan kadına acıdıklarını. Ben deee 3 üniversite bitirdim amaaaa evime bakıyorumm kafasındalar. Eminim okulların hepsi açık öğretim.

Yarın öbür gün boşanmak zorunda kalırsan ağlamak yok ama

Yarın öbür gün boşanmak zorunda kalırsan ağlamak yok ama

Biz de evimizin patronuyuz yani ev hanımı sözü çok gerilerde kaldı ya

Şu an ne iş yapıyorsun? Bence emlakçılığa başla skkdkd

Ben deee 3 üniversite bitirdim amaaaa evime bakıyorumm kafasındalar. Eminim okulların hepsi açık öğretim.

Bir de bu var hakikaten.
Ev hanımlığından bağımsız ekstra kötü.
Ben de lisans mezunuyum, saçma üni işletme, ben de üni mezunuyum 2 yıllık dış ticaret. Ya da açık öğretim/uzaktan eğitim vs. Ben de o tarz tırt şeyler okudum oradan biliyorum hava atılacak bir tarafı yok yani Allah'tan iş hayatına girip, yorulup öğrendim neyin ne olduğunu

Ev kızı olayı da cidden fena, 30 + yaş, iş tecrübesi yok, evlilik yok, çoluk çocuk yok. E naptın ablam sen annenin gösterdiği yerleri mi süpürdün bu yaşına kadar? Arada mutfağa girip tatlı yapmana mı izin verdiler ne yaptın yani?

Çeyiz yaptı koca bekledi, evlenirse kpss çalışacak bilmiyo musunuz gerçekten asdfghh

Naparsan yap ama o alttaki kompleks kokusunu alıyorum işte. Hayır ayıp değil evde kalmayı seviyorum çalışmak zor diyebilirsin. Bizim iş 24 saat yok anayız yok ev işi yoruluyoruz. Bizim ev işi havadan yapılmıyor ya.

Ayol ne kıskanması? Bu saydığınız ev işlerini çalışan kadınlar olarak biz yapmıyor muyuz? Bizim evimizde de yemek pişiyor, temizlik yapılıyor. Yoksa çalışan kadınların gömlekleri kendi kendine ütüleniyor da benim mi haberim yok? Çocuğu olanlar bebişlerine annelik yapmıyor mu çalışıyor diye? Çok saçma bir düşünce yapısı. Herkesin kendi hayatı. İsteyen çalışır istemeyen çalışmaz. Ama “ben ev işi yapıyorum evde çalışıyorum” lafı da aşırı saçma. Biz hem işte hem evde çalışıyoruz öyleyse

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…