- Konu Sahibi Papatya129
-
Kadin o kadar rahatsiz olmamis ki ayni evde yasiyor .siz gidip olayi yasayandan daha fazla hiddetlenip pislik diyorsunuz bu daha ilginc valla
konu sizin ilişkiniz de benim ilişkim de değil
zaten kimse de adama zorla masraflarınızı karşılatıyorsunuz gibi bir ithamda bulunmadı...sizin ilişkiniz öyledir, olabilir,
başka ilişkilerde durum bu değil.
buradaki adamla siz sevgili olur muydunuz diye de sorulmuyor gördüğüm kadarıyla...
Eğer ki erkeğin durumu yokken kız ona borç olarak değil, kaba tabirle hibe olarak verseydi bu paraları. Adam suçluydu, ancak kız karşılıklı vermiş ee ekme biçme dünyası. Gün gelmiş devran dönmüş. Şahsen bende sevgili iken birşeylerin ortak yapılması taraftarı değilim. Karşımdaki 1 yaparsa bende 1 yaparım.
konu sahibi evli bile degil sizin dusuncenizle adamin pislik oldgunu dusunce esyalarini alip gidebilir caresizlikten bosanamayan kadinlarla bu kizi karsilastirmak mantikli mi sizce .neyse uzatmmiyorum pislik lafi rahatsiz ediciAynı evde berbat insanlarla 30 sene yaşan var.
Ben akıllı adam severim. Saf olanıyla yapamam. Adam da gayet akıllıymışSiz o tarz insanlarla yapabiliyorsanız bu sizin seçiniz bir şey diyemem.
konu sahibi evli bile degil sizin dusuncenizle adamin pislik oldgunu dusunce esyalarini alip gidebilir caresizlikten bosanamayan kadinlarla bu kizi karsilastirmak mantikli mi sizce .neyse uzatmmiyorum pislik lafi rahatsiz edici
Adamı neden bu kadar savunuyorsunuz, erkek misiniz?
Kendimizce haklı olanı savunmak neden bizi erkek yapıyor, bir tek kadınlar mı haklı? Enteresan bir bakış açısı..Adamı neden bu kadar savunuyorsunuz, erkek misiniz?
Ben akıllı adam severim. Saf olanıyla yapamam. Adam da gayet akıllıymış
Kendimizce haklı olanı savunmak neden bizi erkek yapıyor, bir tek kadınlar mı haklı? Enteresan bir bakış açısı..
Borcunu ödemiş ama?Sonuç olarak kızın desteği ile geçimini sağlamış.
Şahsen, eğer ben bir adama verdiğim 1 kuruşu dahi borç olarak verip hemen de geri aldıysam. Adam bana onu yapmakta haklıdır.kız arkadaşının zor durumda olduğunu bildiği halde "bu hafta sendeyiz diyen adam akıllı oluyor .ee peki
Borcunu ödemiş ama?
Neye göre fazla? İşinize gelmeyen bir şey yazınca hemen erkek oluyoruz, kendimce de istediğim yorumu yaparım. Bunun ölçütü siz değilsiniz.Kendinizce fazla savunuyorsuz.
siz bu konuyu neden bu kadar içselleştirdiniz?Şimdi bana neyi savunuyorsunuz?
Neye göre fazla? İşinize gelmeyen bir şey yazınca hemen erkek oluyoruz, kendimce de istediğim yorumu yaparım. Bunun ölçütü siz değilsiniz.
Kız Kezban mıyım demiş bana yorum yapma hakkı vermiş, size neden bu kadar battı?
Daha önce ona verdiğiniz paraları geri aldıysanız, şuan adam neden sizi beslesin? Herşey karşılıklı ve siz dar zamanlarda " borç " verip paraları geri almışsınız. Size niye baksın? Karısı mısınız?
şimdi sevgili papatya burada haklı haksız diye bir durum göremiyorum ben. bakış açısı farklılıklarınız var.
öncelikle : bence erkek ödemeli diye bir durum yok. sen aileden öyle görmüşsün ve erkeğin sahiplenmesi eril enerji artık adına ne diyorsan adına, erkeğin madden 1 adım önde olması gereetiğini düşünüyorsun. normal olabilir. bunda tuhaf bir şey yok. çok kadın böyle düşünüyor.
ama belli ki erkek arkadaşın böyle düşünmüyor. eşitlik anlayışı bu yönde de tam eşitlik içeriyor. e bu da olabilir onun görüşüdür. fakat iki taraf da kendi görüşünde sabitse buradan pek hayırlı sonuç çıkmaz açıkçası...
bu arada ben de olsam çalışmıyorken senden miyiz diyen adama bozulurum. bak sevgilim olmasa bile, ev arkadaşı bile olsak uzun süredir beni tanıyan güvenen birisi nezdinde biraz kredim olsun, olmalıdır yahu. bir kere çalışmayan birine bunu demek düşüncesiz, kaba bir tavır. aileden mi alacaksın kredi mi çekeceksin ne yaparsan yap, der gibi bu sevimsiz. bunun eşitlik ilişki vs. ile de bir alakası yok.
bir de
onun artık çalışmaya başlamış olması da özelikle sizin yaşlarınızda, yeni çalışmaya başlayan insanlar için büyük bir merhaledir.
ben de hem çalıştım hem okudum. y.dışında burs alıp +çalışıp eğitim almak filan hepsini yaptım, aynı yollardan geçtim yani ama tektim ben hep.
sizin böyle bir çift olup da "çalışmaya başlayınca x ülkeye tatile gideriz" ya da işte şu semtte eve çıkarız, şunu alırız (bu araba olur, iyi bir bisiklet olur değişir) gibi bir plan yapmamış olmanıza inanamıyorum mesela. çalışmaya başlayınca seneler de geçince ilişkilerin yapısı değişir -tamam yaşınız küçük, hemen evlenecek değilsinizdir ama birşeyler yavaş yavaş değişir yani. böylece ufaktan bütçeler birleşir, planlar ortaklaşır. en azından bu beklenir. İlişki sağlamsa...
Mesela benim erkek arkadaşımla bütçem ortak değil, ama biz birlikte yaşamıyoruz ve ben ona bütçe bakımından güvenemem. O nedenle (ve benzer başka nedenlerle) de birlikte yaşamak da istemiyorum zaten. Siz de sanki birlikte yaşama kararını "e nasılsa mastera birlikte gidiyoruz neden birlikte kalmayalım ki" diye almış gibisiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?