Ev ekonomisi...

Dukan karatay tarzi diyetlerin cok kilo verdirme nedeni de bu
Karbonhidrat yok
Ama o diyetler yapilirkende kabizlik ve yorgunluk oluşuyor
Sebze meyve daha dinç tutuyor
Diyetisyen ler bile öğle protein aksam sebze diyor

dukanda bile porsiyonun 3 te 2 sinin protein (buna yoğurt vb süt ürünleri dahil) 3 te 1 inin sebze olmasını öneriyor mösyö dukan :) karbonhidrat da asla sıfır değil, günde 2 kaşık yulaf kepeği diyetin olmazsa olmazı, bu da günlük karbonhidrat ihtiyacını karşılıyor.
sadece saf protein günlerinde tüm gün sadece protein o da atak ve seyirden sonraki dönemlerde haftada sadece 2 gün.
tabi normal kilodaki normal beslenme düzeninde protein, lifli sebze, karbonhidrat dengesi kişinin yaşına ve hareketlilik düzeyine göre daha farklı dengelendirilmeli.
benim gibi 1 minicik et parçasıyla ya da 5-6 kaşık sebzeyle, 1 koca tabak pilav yiyince 10 kilo alınıyor işte :)

O yulaf kepeğini nasıl unutabilirim benim bir arkadaşım saturn biz onları atlara veriyoruz çabuk doysunlar diye demişti:)

Ben acayip kilolu oldugum icin dukanin atak evresini 10 gün yapmıştım hos hala kiloluyum
Aslinda yaptiklarin tam tersi yapılmalı bir avuç et bir tabak sebze yemeği iki kaşık pilav diyorlarda ben onları aralarda cerez diye yiyorum bazen

hahahha yulaf kepeği kabusum
ben 20 kilo diyetisyenle sonra 20 kilo dukanla verdim.
2 yıl korudum 3. yıl sigarayı da bırakıp cozuttum, 10 kilosunu aldım daha da alıyorum
diyetisyenlerin sisteminden şaşmamalı işte aynen dediğiniz gibi, tabağın 3 te 1 protein, 3 te 1 i sebze, 3 te biri sağlıklı karbonhidrat olmalı (ama pilav da çok güzel be)
neyse, sonuç olarak biz aslında milletçe çok fazla karbonhidrat tüketiyoruz, bunun nedeni ekonomik olmasının yanısıra temelde tahıl toplumu olmamız, kültürümüzde var ekmeksiz doymamak, deyimlerimiz bile ekmek üzerine. oturup öğün olarak makarna yiyen, hatta makarnayı, mantıyı ekmekle bir toplumuz mesela... dengeli beslenmek hem kültürümüzde yok, hem ekonomik anlayışımıza ters...
ben kendi adıma bunu kırmak için haftada 2 gün sebze, 2 gün bakliyat (bu da etli oluyor mecburen), 2 gün beyaz 1 gün kırmızı et gibi bir rutin oluşturmaya çalıştım, ama işte diyorum ya, zeytinyağlı fasulyelerini bitirip üstüne sucuklu yumurta yiyen yoksa doymadık diye vızırdanan iki tip var evde.

Merhaba... Gelir gider tablomu yapıyorum ben her ay ve böylelikle nereye ne kadar verildiğini görebiliyorum..çok faydasını gördüm ben tavsiye ederim..

1800 lira asgari ücretle aile geçindirenlerin allah yardımcısı olsun...
asgari ücret 1400 tl diye biliyorum, yanlışım varsa beni bi düzelt şekerim

bu arada,
2500 aylık mutfak masrafı bence de oldukça fazla...
gereksiz fazla hatta... bi düşündüm de, 2500 liralık ne yenir acaba diye...
ben bulamadım..biz de kısmayız mutfaktan yer içeriz bol bol oysa...
hatta bunun yarısını bile harcamıyorum mutfağa...( buna rağmen son 2 aydır tasarruf yapmaya çalışıyorum , oldukça düşürdüm mutfak masrafımı çok şükür) masraf azalınca, birikim artıyor tabi

evet ya 1800 fazla söyledim galiba.
yani her hafta et yense bile 2500 mutfak nasıl olabilir ben de bulamadım..

evet ya 1800 fazla söyledim galiba.
yani her hafta et yense bile 2500 mutfak nasıl olabilir ben de bulamadım..
yaa et de yenir ama ben haftada 2 kez kırmızı et yemem mesela, o kadar yüklenmeye gerek var mı vücuda bilemedim..bunun sebzesi var balığı var, tavuğu var...sıkılırım o kadar etten ben..

belki bebek olunca bebeğin yemesi gerekiyor olabilir..
ne bileyim denge iyidir yaa, dengeli olmalı her şey sanki

asgari ücret 1400 tl diye biliyorum,
doğru 1400 imiş.
doğru evet denge önemli. çocuk yiyebilir belki ama büyüklere bir kısıtlama var zaten sanırım. fazlası gut hastalığı yapıyor.

Ama anladığım kadarıyla bu 2.500 liranın içinde çocuğunda masrafları var. Sadece mutfak olsa zora girmezsiniz bu meblağ ile ama gezme tozma işin içine girince para harcanıyor. En basitinden bugün kızımı okula bıraktim,arkadaşlarla kahve içmeye gidelim dedik,
25 lira harcadım.
Kızı aldım okuldan(yarım gündü bugün okulu) pizza istemişti sabah söz vermiştim ,pizza+içecek 23 lira verdim. Awm'ye gittik,
Dondurma istedi,9 lira,parmak boyası bitmişti onu aldım 15 lira,oyun parkına girdi 16 lira,derken ben baya harcadım. Kızım olmasaydı yanımda bu harcamanın dörtte birini yapacaktım.
Dolayısiyla bu tip ufak ufak meblaglar biz anlamadan baya fazla oluyor aslında. Sadece toplu para çıkmadığı için cebimizden harcanmamış gibi geliyor.

Herkese tekrar merhaba,
Bugün oğlum okula başladığı için konumla pek ilgilenemedim.

Arkadaşlarım ben kimseye çok mu harcıyorum, az mı harcıyorum hadi beni eleştirin demedim sadece tasarruf için tecrübeli hanımlardan yardım ve fikir istedim.

Kimisi eleştirmiş, kimisi yol göstermiş herkese teşekkür ederim. Herkesin kendine göre bir yaşam standardı olduğunu kabul etmek lazım. Benim çocuk masrafı dahil aylık 2500 masrafım bazısınında bir gecede eğlencede harcadığı para. Üstelik büyükşehirde yaşıyorum ev kiramın 2000 tl olduğu bir semtte. Bunun içinde çokmuş vs gibi yorumlar yapmayın lütfen inanın daha ucuzunu bulsam 1 dk bile durmaz taşınırım.

Kısacası hepinize teşekkür ederim hakkınızı helal edin.

Bu arada "Ay başında altın alıp biriktirmeye karar verdim."

Konum kapanabilir mi lütfen...

Canim maalesef burasi K.K..
Her turden insan var kimisi sadece rlestirmdk icin yazar kimisi yardimci olmak ister..
Bunlara acik olmk lazim..
Konunun kapanmasini istiyorsan..@mune yazip mune ablayi cagiriyorsun konu kapaniyor..
Bol kazanclar...altin karli..
Her ay bi tane yapsan bayagi birikir..

Teşekkür ederim haklısınız.
MuneMune hesabı doğrulanmış üye. hanım konum kapanabilir mi lütfen?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…