- Konu Sahibi Laktozsuzsut
-
Sadece mutfak masrafı için 2500 lira bırakıyor ve siz yettiremiyo musunuz? o-O. Tamam ne kadar gelir varsa o kadar gider var ama 3 kişilik bi aile için bence çok fazla bu tutar.
Sizin nereye ne harcadığınızı çıkartmanız ve parayı ilk aldığınız anda 2 tanealtın alıp atmanız ve yok saymanız lazım. Farkında olmadan çok gereksiz harcama yapıyosunuz demek ki.
Bence çocuğa çok para harcıyo olabilirsin, o gözüne gelmeyen ama ufak tefek giden paralar bayağı fazla oluyo. Bazen yeğenimle çıkıyorum, dondurma, balon, o şarkı söyleyen arabalara biniyo, 2 güveç derken bakmışım 50 lira gitmiş hiç hesapta yokken, bence senin harcamaların bu tarz. Günlük harcadığın her parayı not et, 1 ay bunu yaparsan gereksiz harcamalarını da görmüş olursun.Gıdadan kesme bence, ayda 2-3 kere dışarda yemek normal.Doğru söylüyorsunuz gereksiz harcama yapıyorum ki yettiremiyorum diye düşündüğüm için konu açtım. ama nerden neyi kıssam artık bilemiyorum. Tencere yemeği yaparım genelde, en fazla ayda 2-3 kere dışarda yemek yeriz. buzdolabımda hiçbizaman a'dan z'ye dolu olmaz. Mütevazı harcamalar yapıyorum diyorum ama para su gibi gidiyor
et ağırlıklı beslemeyeceksin o zaman bulgur makarna ve hamur ağırlıklı besleneceksin b
Bence çocuğa çok para harcıyo olabilirsin, o gözüne gelmeyen ama ufak tefek giden paralar bayağı fazla oluyo. Bazen yeğenimle çıkıyorum, dondurma, balon, o şarkı söyleyen arabalara biniyo, 2 güveç derken bakmışım 50 lira gitmiş hiç hesapta yokken, bence senin harcamaların bu tarz. Günlük harcadığın her parayı not et, 1 ay bunu yaparsan gereksiz harcamalarını da görmüş olursun.Gıdadan kesme bence, ayda 2-3 kere dışarda yemek normal.
ÇocuBence çocuğa çok para harcıyo olabilirsin, o gözüne gelmeyen ama ufak tefek giden paralar bayağı fazla oluyo. Bazen yeğenimle çıkıyorum, dondurma, balon, o şarkı söyleyen arabalara biniyo, 2 güveç derken bakmışım 50 lira gitmiş hiç hesapta yokken, bence senin harcamaların bu tarz. Günlük harcadığın her parayı not et, 1 ay bunu yaparsan gereksiz harcamalarını da görmüş olursun.Gıdadan kesme bence, ayda 2-3 kere dışarda yemek normal.
Sizin mutfak masrafının nerdeyse yarısiyla ev geçindiriyoruzEvet aynen dediğiniz gibi oluyor. Mutfak masrafından hiç kısmam iyi markalardan kaliteli besinler almaya çalışırım. benim elime geçen ayda ortalama 2500 gibi bu rakamı 4e bölüyorum haftalık harcama yapıyorum.
M....stan alışveriş yapmanız kaliteli malzemeler aldığınız anlamına gelmiyor aslında. Küçük marketlerde marka olmayan ama çoğu bilinen markadan çok daha kaliteli ürünler mevcut. Pazara yeni girmeye çalıştıkları için fiyatları daha makul ve oldukça kaliteli oluyor. Bence siz marka ve yüksek fiyatı kalite olarak algılıyor olabilirsiniz. Küçük marketlere yönelerek kesinlikle bu algınızı kırmalısınız.Semt pazarından sebze meyve
M....stan et süt peynir yumurta temizlik malzemesi vs ihtiyaçlarımı alırım
Çocuğunuz varmış birikim yapacağım diye boğazdan kısmayın. Başka şeylerden kısın. Et ağırlıklı beslenmeyelim hamur,bulgur takılalım olayına girmeyin. Et sağlıktır. Avrupalıların 5-6'da biri kadar et tüketiyoruz ondan sonra neden orada yaşam kalitesi daha yüksek hastalıklar daha az, insan ömrü daha uzun...
Bim vs. gibi yerlerden gıda ürünü almayın, diğer ürünleri alın.
Her gün ayakkabı ve cüzdan almıyosunuz sanırım? O yüzden sizin o gün yaptığınız gereksiz bir harcama yok, sonuçta bir aktivite yapmışsınız. Ayrıca ben çok fazla araba ve taksi kullanmıyorum. Yürümek ve toplu taşıma daha ekonomik. Bence bu harcama gereksiz ama size göre değil. Ayrıca hanımefendi sadece mutfak masrafı için 2500 tl demiş, ben ona binayen dedim, yine sizin bahsettiğiniz o 300 lira mutfak masrafı kapsamında değil. Yoksa 2500 lirayla yarım saatte geçinemeyen de vardır.Konu sahibi gibi ben de cevap vereyim
Gereksiz harcama da o gereksiz olan ne yani nereden kısacağız
Yukarıda dünkü alışverişi yazdım 300 tl
Şimdi her hafta bu harcama yapılmaz ama marketten 50 tl altına çıkılmıyor
Süt et yoğurt sebze meyve derken aylık miktar çok artıyor
Kendime bu sezon iki tişört aldım mesela oğluma da 3-5
Yine de gidiyor para
Biz dışarıda yemek çok yiyoruz para öyle gidiyor ama evde yediğimizde de 40-50 tl miktarı oluyor harcamanın
M....stan alışveriş yapmanız kaliteli malzemeler aldığınız anlamına gelmiyor aslında. Küçük marketlerde marka olmayan ama çoğu bilinen markadan çok daha kaliteli ürünler mevcut. Pazara yeni girmeye çalıştıkları için fiyatları daha makul ve oldukça kaliteli oluyor. Bence siz marka ve yüksek fiyatı kalite olarak algılıyor olabilirsiniz. Küçük marketlere yönelerek kesinlikle bu algınızı kırmalısınız.
Açıkçası Bİmden hiçbirşey almıyorum.
Bende insülin direnci, oğlumda ve eşimde alerjik astım var. Gıdamıza dikkat ediyorum. Oğluma çok ilaç içirdiğim için sağlıklı besleyerek ilacın yan etkilerini azaltırım diye düşünüyorum
yediklerinizi değil tuvalet kağıdıdır peddir işte ıvır zıvır şeyleri oradan alabilirsinizAçıkçası Bİmden hiçbirşey almıyorum.
Bende insülin direnci, oğlumda ve eşimde alerjik astım var. Gıdamıza dikkat ediyorum. Oğluma çok ilaç içirdiğim için sağlıklı besleyerek ilacın yan etkilerini azaltırım diye düşünüyorum
katılıyorum cunku altını kolay kolay bordurup harcayamıyorsunuz ceyrek olmasa gramda konabilrHer ay harcama yapmadan önce bir çeyrek altın alıp kenara koyabilirsiniz. Damlaya damlaya göl olur.
Her gün ayakkabı ve cüzdan almıyosunuz sanırım? O yüzden sizin o gün yaptığınız gereksiz bir harcama yok, sonuçta bir aktivite yapmışsınız. Ayrıca ben çok fazla araba ve taksi kullanmıyorum. Yürümek ve toplu taşıma daha ekonomik. Bence bu harcama gereksiz ama size göre değil. Ayrıca hanımefendi sadece mutfak masrafı için 2500 tl demiş, ben ona binayen dedim, yine sizin bahsettiğiniz o 300 lira mutfak masrafı kapsamında değil. Yoksa 2500 lirayla yarım saatte geçinemeyen de vardır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?