- Konu Sahibi Laktozsuzsut
-
Miktar vermeden bu soruya cevap veremeyiz ki
Siz sabit giderleri ve geliri yazın ya da işte size kalan miktarı yazın da nereden ne kadar kısılabilir bakalım
Dün oğlum ile sinemaya gittik
Bilet artı Mısır vs 45 tl
Kitap aldık 16 tl
Cüzdan aldık 16 tl
Bir de ayakkabı aldık 139 tl
Bir de marketleriyle 49 tl
Gittik geldik 32 tl değil parası
Sadece bir ufak gezi ve nerede ise çok basit alınan şeyler
Bazen fark etmesek de harcanıyor para
Evet aynen dediğiniz gibi oluyor. Mutfak masrafından hiç kısmam iyi markalardan kaliteli besinler almaya çalışırım. benim elime geçen ayda ortalama 2500 gibi bu rakamı 4e bölüyorum haftalık harcama yapıyorum.
toplu alisveris yaparsaniz daha iyi olur.indirimleri takip edinEvet aynen dediğiniz gibi oluyor. Mutfak masrafından hiç kısmam iyi markalardan kaliteli besinler almaya çalışırım. benim elime geçen ayda ortalama 2500 gibi bu rakamı 4e bölüyorum haftalık harcama yapıyorum.
Et süt vs ağırlıklı besleniyorsanız çok da yetmez sanki
Zira kıyma 40 tl 1 lt süt 3.95
Peynir vs de pahalı
Alıyorum ama ay sonuna doğru yetmeyince bozuyorum malesefHer ay harcama yapmadan önce bir çeyrek altın alıp kenara koyabilirsiniz. Damlaya damlaya göl olur.
Onu da denedim unuttuklarım için çok kafa patlatıyorum diye bıraktım yazmayıyaptığınız her harcamayı,kuruşları bile not almaya çalışın,
fazla harcamışsanız dikkatli olursunuz en azından.
Alışverişi nerden yaptığına da bağlı
Son 10 yıldır L.. markasından başka mağazaya uğramam zaten öyle kat kat kıyafet almam mesela iyi marka bir spor ayakkabı alırım 2 sene giyerim, iyi marka bir kot alırım 1 sene giyerim. Eşime çocuğuma da aynı mantıkla 1 sefer alırız yıllarca kullanırızBim şok buralardan alışveriş yapın.
Harcama yapmadan önce 1 çeyrek altın alın.
Kıyafet tercihini lcw dan falan yapın %100 pamuklu ürünleri var.
Bir de toplu alım yapmaya çalısın.
Doğru söylüyorsunuz gereksiz harcama yapıyorum ki yettiremiyorum diye düşündüğüm için konu açtım. ama nerden neyi kıssam artık bilemiyorum. Tencere yemeği yaparım genelde, en fazla ayda 2-3 kere dışarda yemek yeriz. buzdolabımda hiçbizaman a'dan z'ye dolu olmaz. Mütevazı harcamalar yapıyorum diyorum ama para su gibi gidiyorSadece mutfak masrafı için 2500 lira bırakıyor ve siz yettiremiyo musunuz? o-O. Tamam ne kadar gelir varsa o kadar gider var ama 3 kişilik bi aile için bence çok fazla bu tutar.
Sizin nereye ne harcadığınızı çıkartmanız ve parayı ilk aldığınız anda 2 tanealtın alıp atmanız ve yok saymanız lazım. Farkında olmadan çok gereksiz harcama yapıyosunuz demek ki.
Evet aynen dediğiniz gibi oluyor. Mutfak masrafından hiç kısmam iyi markalardan kaliteli besinler almaya çalışırım. benim elime geçen ayda ortalama 2500 gibi bu rakamı 4e bölüyorum haftalık harcama yapıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?